8 Haziran 2007 Cuma

Yedi adımda erkekler

"Erkekler hakkında duyduklarınıza hemen inanmayın" diyor. Savunmaya geçtiler...

Haftalık Dergisi, bizim erkekler hakkındaki tespitlerimizi tek tek çıkarmış, "Yanlış biliyorsunuz" diyor. Bir de akılları sıra işin doğrusunu da yazmışlar.

Ama bakın..
Bakın şimdi kim haklı?
"Erkekler dans etmekten nefret eder."

Onlara göre nefret etmezlermiş! Nasıl ederler? Nerede ederler? Onları sadece kız tavlama döneminde dans ederken görebilirsiniz. Başka amaçları yoktur.

"Erkekler gösterişten hoşlanmaz."
Yok efendim, bu da yanlışmış. Hoşlanırlarmış. Onlar "başka" kadınların gösterişlisini severler. Eşi ya da sevgilisi silik olsun ama o, ötekine baksın.

"Erkekler ağlamaz."
Onlara göre, aslında ağlarlarmış. Yaa, onlar sadece ağlayacakmış gibi yaparlar. Kendilerini acındırmak için. Bunun nedeni de, üzüldüklerini göstermek falan değildir, sadece ve sadece kendilerini affettirmektir.

Gerçekten ağladıkları tek zaman vardır; anneleri ölünce...

O da suçluluktan herhalde...

"Erkekler yeniliğe açık değildir."
Açıklar mı yani? Yol bile sormazlar. Bin yıl önce öğrendikleri herşey doğrudur. "Bak artık değişti"ye inanmak istemezler. Öğrenmiş ya bir kere, yeter...

"Erkekler modadan anlamaz."
Evet, anlamazlar. Çoğu, mağazalardaki tezgahtarların zevkine göre giyinir. Akıllı adamlarsa bu işleri eşlerine bırakırlar. Bırakmayanlar akşam eve geldiklerinde eşlerinin itirazına bozulurlar. Çünkü kadın haklıdır, söyledikleri de mantıklı...

"Erkekler genç kadınları sever."
Bunu da şöyle savunuyorlar, "Ne var? Kadınlar da genç erkekleri seviyor artık..." Ama ben size bir şey söyleyeyim mi? Erkekler artık çıtırlardan vazgeçiyorlar. Yani düzen değişiyor. Kadınlar çıtırlara, erkekler olgunlara dönmeye başladı.

"Erkekler duygularını göstermeyi sevmez."
Severlermiş. Bakın burada anlaşıyoruz. Gösterirler. Göstermeyi çok severler... Hatta gösterebilidikleri yere kadar duygularını çok belli ederler. Ama sonra... Yani gösterdikten sonra... "Hayatım, ben böyleyim. Zaten sevmesem seninle hâlâ birlikte olur muyum?" lar başlar. Birlikte olmayı lütfediyor ya...

Hikaye bunlar, hikaye....
Aslında onları çözmek için 7 adıma falan gerek yoktur.

Bazen bir parmak hareketi yeter bazen ne yapsan fayda etmez.

Ne biliyor musunuz?
Öyle çözmeye falan çalışmayacaksınız. Nasılsa öyle yaşayacaksınız.
Gittiği yere kadar...
Yerse...



d.önder

Mavi forum

0 yorum: