23 Nisan 2007 Pazartesi

Ankara'da orta siddetli deprem

Ankara'da 4.4 buyuklugunde deprem meydana geldi

Bogazici Universitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Arastirma Enstitusu'nden alinan bilgiye gore, saat 04.35'de merkez ussu Ankara'nin Kazan ilcesi olan 4.4 buyuklugunde bir deprem kaydedildi.

'Duzce Depremi'nin yildonumune denk gelen ve kent merkezinden de hissedilen orta siddetteki yer sarsintisinin ardindan bazi vatandaslarin evlerinden acik alanlara ciktigi ogrenilirken, can ve mal kaybi meydana gelmedi.

duvari asamiyorsan bir kapi ac

Genc Macar Sanatci Arpad Sebesy multimilyoner Elmer Kelen'in portresini yapmak icin gorevlendirilmisti. Gorev ozellikle zordu, cunku Kelen sadece uc kisa poz vermeye razi olmustu. Sonucta, Sebesy portrenin cogunu ezberden yapmak zorunda kalmisti.
Kisitlamalara ragmen, Sebesy portrenin Kelen'e yeterince benzedigi gorusundeydi. Ancak, Kelen ayni fikirde degildi. Kibirli milyoner, resmin kendisine benzemedigini one surerek portrenin parasini odemeyi reddetti.
Genc ressam resmini yapabilmek icin saatlerce titizlikle calismisti ve birdenbire bunu gosterecek hic bir seyi olmadigini fark etti. Milyoner studyodan ayrilirken, sanatci bir ricada bulundu:
- Portreyi size benzemedigi icin reddettiginizi belirten bir mektup yazabilir misiniz?
Kelen bu kadar kolay kurtulduguna sevinerek razi oldu. Aylar sonra, Macar Sanatcilari Dernegi, Budapeste Guzel Sanatlar Galerisi'nde sergi acti. Kelen in telefonu calmaya basladi. Biraz sonra galeriye geldiginde Sebesy'nin yaptigi portresinin, uzerinde "Bir Hirsizin Portresi" etiketiyle teshir edildigini gordu. Magrur milyoner resmin indirilmesini istedi. Mudur reddedince, Kelen, resim kendisini topluma alay konusu edecegi icin dava acmakla tehdit etti. Bunun uzerine mudur Kelen'in resmin kendisine benzemedigi icin almayi reddettigini belirten imzali mektubunu cikardi.
Milyoner artik resmin parasini odeyip almaktan baska care kalmadigini anlamisti. Genc sanatci sadece son gulen olmakla kalmamis, ayni zamanda guclugu karli bir alisverise donusmustu. Cunku milyoner resmi almaya kalktiginda fiyatinin eskisinden on kat daha fazla oldugunu gormustu.
Gordugunuz gibi, gucluklere teslim olmayi kabul etmemisti. Bunun yerine ofke ve aciya teslim olmaktansa yaratici ve yararli bir kapi acacak bir yol dusundu. Kisaca ressam degerli bir prensip kesfetmisti :

Yeni firsatlar bizi genellikle sikintili anlarda ziyaret eder, cunku bir kapi kapanirsa, baska bir kapi acilir.

Eyvallah!

kadinlarin eline verilmemesi gereken seylermissssss

1-DIREKSIYON (carpisan arabalar dahil)
2-KREDI KARTI

3-TELEVIZYON KUMANDASI

4-RUYA TABIRLERI KITABI

5-SIRKET HISSELERININ %51'I

6-HARITA (hedeften daha fazla uzaklasmak istemiyorsaniz)

7-UCUNCU KADEH

8-BUZ KIRACAGI

9-INGILIZ ANAHTARI

10-BASBAKANLIK KOLTUGU

11-KOZ

12-TELEFON

13-PUSULA

14-KALEM

15-INISIYATIF

16-HESAP MAKINESI

17-UCURTMA

18-AYNA

19-NARGILE ("Tankut bunu ufluyo muydum,yoksa cekiyo muydum" ?!!?!)

20-PIPO

21-AHMET ALTAN KITAPLARI

22-KELEPCE

23-KIRBAC

24-CEKIRDEK

25-BILARDO ISTAKASI

26-FALA HAZIR KAHVE

FINCANI

27-OLTA (allah muhafaza)

28-ZEKA SORUSU (hem cevabi bulamazlar hem de bulcam diye inat

ederler)

29-ESKI SEVGILIYLE CEKILMIS RESIMLER

30-MAIL SIFRENIZ

'Babacim yaa, ben nasil oldum, cok merak ediyorum

Veled, 'Babacim yaa, ben nasil oldum, cok merak ediyorum"

diye israr edince...

Adam, "Nasil ossa bunu bu oglana bi gun annatmak durumunda

kalacam,eyisi mi simdi izah edim, hazir sormusken, kurtuliym gitsin bu
isten deyi dusunur, icinden...

"Bak evladim, cok eyi dinne, zira bi daha annatmiyacaam:

"Anannan baban, bundan yedi sene evvel, bi 'cyber cafe'de

karsilasti.

"Bir iki bakistiktan soona bu 'cyber cafe'nin musait bi

yerine gectiler...

Baban 'memory stick' ile , 'USB' den bi baglanti kurdu...

"Anaciin bu firsati eyi degerlendirerek 'memory stick' den

bi kac download' endirdi...

"Bu dangalak baban da, bir-iki 'upload' yukledi... Ammaaa,

" ....heyecandan 'Firewall' kullanmayi unuttugumuz aklimiz basimiza
geldiginde is isten gecmisti...

"Bu raddeden soona da, ne 'delete' edebildik, ne de

'cancel'...

"Sonuc olarak da, ortaya felaket bi 'Virus' cikti, dokuz ay

soona...

"Iste mesele bu kadar basit, benim guzel evladim..."

kadinin zekisi

Bir kadinla bir adam ayri ayri arabalarinda giderlerken carpisirlar. Ikisinin de arabasi mahvolur ama sans eseri ikisi de hic yara almadan kurtulur. Arabalarindan surunerek cikarlar ve kadin adama bakip:
"Cok ilginc! Sen erkeksin ben de kadin. Arabalarimiz mahvoldu ama ikimize de hicbir sey olmadi. Bu belki de tanisip, dost olup, hayatimizin sonuna kadar huzur icinde birlikte yasamamiz icin bir isarettir" der.
Muthis� heyecanlanan adam: "Evet, galiba haklisin" diye cevap verir saskinlikla.
"Bak, arabam hurdaya dondu ama bir sise sarap sapasaglam. Bu kesin bir isaret. Bu sarabi icip sansimizi kutlamaliyiz" diye devam eden kadin, sarap sisesini adama uzatir. Adam siseyi alir, acar ve yarisini icip kadina verir. Kadin hemen sisenin mantarini kapatip adama geri uzatir. Bunun ustune adam sorar:
"Sen icmeyecek misin?"
Kadin cevap verir: "Hayir, ben polisi bekleyecegim!"

Eski kocasiydi, simdi en yakin kiz arkadasi

Eski kocasiydi, simdi en yakin kiz arkadasi
INGILTERE'de yasayan Sue O'Brian, Andrew'u ilk gordugunde hayallerinin erkegini buldugunu dusunmustu. Iliskinin basinda harika bir seks yasantilari oldugunu soyleyen O'Brian, 'Kocama, evde neden kadin elbisesiyle dolastigini sordugumda bana kendimi boyle iyi hissediyorum ama escinsel degilim demisti. Onsuz hayatimin anlamsiz olacagini dusundum ve aslinda hala sevdigim adam olduguna karar verip ona kadin kiyafetleri satin aldim. Tabii, seks hayatimiz neredeyse bitti. Bir gun artik tamamen kadin gibi yasamak istedigini soyledi. Onu o kadar seviyordum ki terk edemedim. Sonunda kadin olmak icin bir klinige basvuran kocama 'Natasha' ismini taktim. Kocam simdi en yakin kiz arkadasim' dedi.

CINSIYET DEGIL KISILIGI ONEMLI

Sue O'Brian, evlenmeden once bir degisiklik fark ettigini ama onu sevdigi icin sorgulamadigini itiraf etti. O'Brian, 'Erkek ya da kadin, o benim hayat arkadasim' dedi.

Ataturk avatarlari

msn icin animasyonlu harfler

http://www.tamindir.com/program/9928...yonlu_Harfler_ linkten dosyayi indirin yukleyin ...

Yahudiler ve Muslumanlar

Israil ve Filistin meselesi incelenirken, her Muslumanin akilda tutmasi gereken bazi temel prensipler vardir. Cunku meselenin yanlis algilanmasi, son derece yanlis sonuclara yol acabilir. Israil ordusunun zulmu nedeniyle, bununla hicbir ilgisi bulunmayan Musevi insanlara tepki gostermek veya bazi Filistinlilerin teror eylemleri nedeniyle Filistin davasinin haksiz gorulmesi gibi. Iste bu yanlis algilamalara karsi asagidaki prensiplerin cok iyi anlasilmasi gerekmektedir:

1. Muslumanlarin, Yahudilere bakis acisi Kuran'da bildirildigi gibi olmalidir. Allah Kuran'da Yahudilerin tipki Hiristiyanlar gibi 'Ehl-i Kitap' olduklarini bildirmektedir. Muslumanlarla Kitap Ehli arasindaki iliskinin nasil olmasi gerektigi de yine Kuran'da tum detaylari ile bildirilmistir. Kitap Ehli tipki Muslumanlar gibi Allah'in varligina ve birligine inanmaktadir. Bu, Muslumanlar ile aralarindaki 'ortak kelime'dir ve Muslumanlar, Kitap Ehlini en guzel sekilde, ortak kelimede bulusmaya davet etmekle yukumludurler. Muslumanlarla Kitap Ehli arasinda her turlu sosyal iliski, adalet, baris ve guvenlik cercevesinde olmalidir. Dolayisiyla Muslumanlarin, Yahudilere karsi tutumu her zaman icin uzlasmaci, bagislayici ve hosgoruludur. Aslinda bu ahlak, Muslumanlarin tum insanlara gostermekle yukumlu olduklari, Allah'in razi oldugu ahlaktir.


Kudus'un Muslumanlar icin en kutsal yeri olan Kubbet-us Sahra'nin icinden bir gorunum.
Allah Kuran'da, Muslumanlara, musrik insanlara (yani Allah'tan gelen vahye uymayan putperestlere) bile guvenlik saglamalarini emreder: "Eger musriklerden biri, senden 'eman (guvenlik) isterse', ona eman ver; oyle ki Allah'in sozunu dinlemis olsun, sonra onu 'guvenlik icinde olacagi yere ulastir..." (Tevbe Suresi, 6) Musriklere gore Muslumanlara cok daha yakin bir inanc ve ahlaka sahipolan Kitap Ehlineise, daha da fazla saygi, hosgoru ve yardimseverlik gostermek gerekmektedir.

2. Tarih boyunca Muslumanlarin bu ahlaklari, Yahudilerin zorluk ve sikinti icinde olduklari cesitli donemlerde Islam topraklarina siginmalari ile neticelenmistir. Ispanya'dan surulen Yahudilere, Osmanli Imparatorlugu kapilarini acmis ve yurtlarindan cikarilan binlerce Yahudiyi Osmanli barindirmistir. Hiristiyan dunyasinda sik sik rastlanilan antisemit baskilara Islam topraklarinda hicbir zaman rastlanmamistir. Islam topraklarinda, Yahudiler ve Muslumanlar birarada, huzur ve guvenlik icinde kardesce yillar boyunca yasamislardir. Bu guvenlik ortamini saglayan Islam ahlakidir.

3. Tevrat'ta Yahudilere yeryuzunde toprak isgal etmek, kan dokmek, bozgunculuk cikarmak degil, baris ve huzur saglamak emredilmektedir. Gunumuzde bazi Siyonistlerin bazi Muharref Tevrat pasajlarini yaptiklari zulme kaynak olarak gosterdikleri dogrudur. Ancak bu son derece carpik bir durumdur. Bu kisilerin kendi teror ve vahsetlerini mesrulastirabilmek icin saptiklari bu yolun yanlis oldugunu anlatmak ise oncelikle samimi dindar Yahudilerin sorumlulugudur. Nitekim, sayilari son zamanlarda gittikce artan, Yahudi din adamlari ve toplumun onde gelenleri bu carpik zihniyete karsi seslerini yukseltmektedirler.


II. Dunya Savasi yillarinda yasanan soykirim, Yahudilerin tarihte maruz kaldiklari en buyuk zulumlerden biriydi. 6 milyon Yahudinin yasamina mal olan bu korkunc vahsetin failleri ise pagan (putperest) bir ideolojiye sahip olan Nazilerdi.
4. Toplumlarini dogru yola davet eden bu vicdan sahibi Yahudiler ile Muslumanlar ortak degerlere sahiptirler. Islam da Yahudilik de Ilahi dinlerdir. Her iki dinin de inanc esaslari ortaktir. Yahudiler de Muslumanlar da ayni Allah'a iman etmekte, Allah'in gonderdigi peygamberlere sevgi ve saygiyla itaat etmektedirler. Hepimiz Allah'in kullariyiz ve O'na donecegiz. Hepimiz icin asil onemli olan Allah'in rizasini, rahmetini ve cennetini kazanabilmektir.

Hz. Ibrahim, Hz. Ishak, Hz. Yusuf, Hz. Musa, Hz. Davud, Hz. Suleyman Yahudiler icin ne kadar onemli ise, Muslumanlar icin de en az o kadar onemlidir. Muslumanlarin Yahudilere ve Hiristiyanlara cagrisi Kuran'da soyle bildirilmistir: "Bize ve size indirilene iman ettik; bizim Ilahimiz da, sizin Ilahiniz da birdir ve biz O'na teslim olmusuz." (Ankebut Suresi, 46)

5. Tarihin cesitli donemlerinde, Yahudiler pek cok haksiz zulme ve hatta soykirima maruz kalmislardir. Bu vahsetleri hazirlayan ana oge antisemitik ideolojilerdir. Antisemitizm, 20. yuzyilda da pek cok felakete imza atmistir. Genelde, Yahudi dusmanligi olarak anlasilan bu terimin asil manasi Sami dusmanligidir, yani Sami irkindan gelen, diger bir ifadeyle semitik milletlere karsi duyulan nefreti ifade eder. Semitik milletlere dusmanligin asil nedeni ise, onlara vahyedilmis bulunan Ilahi dinlere karsi duyulan nefrettir. Bir diger ifadeyle Nazizm ve benzeri fasist ideolojilerde gorulen "Yahudi dusmanligi", aslinda "din dusmanligi"dir. Dolayisiyla antisemitizm, hicbir Musluman tarafindan benimsenmesi mumkun olmayan pagan (putperest) bir ogretidir. Antisemitizmi savunan ve korukleyen ideologlara baktigimizda ise, bu kisilerin putperest geleneklere donusu savunan, yani savasci, acimasiz, kan dokmekten zevk alan, sinir tanimaz, barbar ahlakli kisiler oldugunu goruruz. Bunlar, peygamberlerin getirdigi, barisi, tevazuyu, sevgiyi, merhameti savunan hak din ahlakina karsi olan kimselerdir. 19. yuzyilda dogan yeni-putperestlik akimi, bir taraftan din dusmanligini koruklerken, bir yandan da fasizm ve antisemitizm ideolojilerini dogurmustur. Yakin gecmisin en siddetli antisemitizm savunucusu olan Nazi ideolojisinin temellerine bakildiginda, Hitler'in ve yandaslarinin gercek anlamda birer putperest olduklari acikca gorulmektedir. Bu gibi zalimlere karsi Muslumanlar ve Yahudiler ayni saftadirlar.

6. Antisemitizmin gercek anlaminin gozden kacmasi, zaman zaman kavram kargasalarina neden olabilmekte ve bu durum ozellikle Siyonistler tarafindan suistimal edilmektedir. Siyonizmin vahsi uygulamalarini, saldirgan ve isgalci eylemlerini elestirmek, soz konusu ideolojinin carpikliklarini gozler onune sermek, kisaca Siyonizm elestirisi yapmak belli cevreler tarafindan kasitli olarak antisemitizm gibi lanse edilmeye calisilmaktadir. Oysa antisemitizm ile Siyonizme karsi cikmak arasinda hicbir paralellik yoktur. Oncelikle Siyonizm de tipki antisemitizm gibi din disi bir ideolojidir. Tum din disi ideolojiler gibi saldirganligi ve acimasizligi savunur, cinayeti, katliami, tecavuzu, vahseti mesru gorur. Irkci ve sovenist bir ideolojidir. Din ahlakinda ise ayrimcilik yoktur. Insanlar irklarina, cinsiyetlerine, etnik kokenlerine, sahip olduklari maddi imkanlara gore degerlendirilmezler, Allah katinda bir insani ustun kilan takvasidir. Dolayisiyla din ahlakini yasayan ve vicdan sahibi bir insanin, Siyonizmi elestirmesi ve bu tehlikeli ideoloji ile fikri alanda mucadele etmesi son derece olagandir. Ustelik gunumuzde Siyonizmi ve Siyonist uygulamalari yalnizca Muslumanlar degil, sagduyulu Hiristiyanlar ve Yahudiler de siddetle kinamaktadirlar.


Nazi zulmune (solda) maruz kalan Yahudilerin Filistinlilere zulmetmesi (sagda) buyuk bir celiskidir.

Bu hususlar Yahudiler ve Muslumanlar arasindaki iliskinin belirleyici yonleridir. Bir Muslumanin Yahudilerle ilgili her dusunce ve davranisinda, bu gercekleri goz onunde bulundurmasi gerekir. Ayni sekilde Yahudilerin de Siyonist ideolojinin etkilerinden tamamen siyrilarak, tarafsiz bir tutum ile olaylari degerlendirmeleri, vicdanlarinin sesini dinleyerek hareket etmeleri gerekmektedir.

Arap-Israil sorununun cozumu icin kritik onem tasiyan gercek, Islam'in ve Yahudiligin ozundeki ortak inanclar ve ahlaki degerlerdir. Bu inanclara ve bu degerlere uymak, bunlari ogreten Ilahi hukumlere samimiyetle sarilmak, her iki halkin da kurtulus yoludur. Muslumanlar Islam ahlakini, Yahudiler ise Hz. Ibrahim'in ve Hz. Musa'nin ahlakini samimi olarak yasayip uyguladiklarinda, Sosyal Darwinizm veya Marksizm-Leninizm gibi ideolojilerin kalintilarindan tam olarak kurtulduklarinda, hem kendileri huzura kavusacaklar hem de bir yuzyildir kaos icinde olan bolgeye baris getireceklerdir.

msnde kiz ekledikten sonraki dialoglar :D

e : slm
k :slmda kimsiniz
e :ii sey ben murat
k :hangi murat
e :dorduncu murat eueheu
k :defol
--------------------------
e :slm naber
k :slm iii kimsin
e :benmi
k :yok arkandaki
e :ha o ercan
k :byyy
e :tuh be ercanin yuzunden engelledi
------------------------------
e :ya nerdesin gorusmeyeli cok ayip ediyosun ha
k : pardon?
e :tamam bi daha olmasin
k :sen de kimsin be defol
---------------------------
k :msn adresimi nerden aldiniz
e :ii migrosda ucuzluk vardi toptan aldim
e :tuh be cevrim disi oldu
------------------------
k :kimsiniz
e :talihine darilmis umutlara sarilmis sevmiste terk edilmis bir gonul yorgunuyum(ferdi babadan alinti yaptim)
k :boyle birini tanimiyorum by
--------------------------
k :adresimi nerden buldun
e :ii sey dun gece ak sakalli bi dede ruyamda bu adresi verdi
k :soyle o dedeye bi milli piyangodan sonra cop catanligami basladi
e :valla bende anlamadim
k :hadi sana tatli ruyalar anca bulusursun ak sakalli dedeyle
------------------------------
k(yabanci kiz) :what is this
e :this is a book
k :my email??
e :senin adresi wc de dusunurken buldum
k :sen turksun galiba
e :nerden bildin
k :ee turkun akli ya kacarken ya z.carken neyse by
--------------------------------
k :kimsin
e :Allahin cooluyum
k :yapma ya hic cekilmiyosun by
--------------------------------
e :slm ben ahmet
k :hangi ahmet
e :unutuldukmu yoksa
k :haa anteptekimi
e :eeevet o iste
k :amma kekmissin benim antepte tanidigim yokki by
-----------------------------------
e :slm ben mehmet aga
k :hangi mehmet aga
e :cizmeli kedinin agasi
k :nasil yani
e :sari cizmeli mehmet aga iste
k :oylemi biz sehre tasindik agalik kalkti by
---------------------------------------
k :slm adresimi nerden buldunuz
e :googleden yav adamlar ne guzel yapmis aradigin hersey var
k :ben oyle kolay bulunmam
e : O zaman sen hintlisin
k :ne alaka
e :kolay bulunmuyasan bulunmaz hint kumasisin ehuehe
k :hahaha cok komik msn im gormesin seni
-----------------------------------
e :slm mailimi nerden aldin
k :benmi almisim sen kaydettin
e :ben kaydettim diye eklemen mi lazim hemen
k :ee sen bilirsin ozaman byy
----------------------------
k :slm
e :slm
k :isim ne nerden
e :vayy direk mevzu ha
k :sana iylik yaramaz
e :dur gitmeee tamam tamam tuh gitti
-----------------------------------
e :slm
k :slm sebnem ferah dinlermisin
e :yok
k : O zaman by
e :sen ferdi tayfur dinlermisin
k :yok
e : O zaman sana by

komik!!!!



Muzik, Anne Karni, Tanri.........

Muzik insanin
Tanri'yla arasindaki mesafeyi kisaltir.
Soylenmeye degenlerin en iyi anlatilabilecegi
lisan muziktir.
En korkunc insan muziksiz olandir.
Insan annesinin karninda duymaya baslar.
Kulak ve duyma
hamileligin sekizinci haftasinda
sekillenmeye baslar,
24'uncu haftada tamamlanir.
Ama bebek 4.5 aylik iken duymaya baslar,
cunku ickulagin kemikleri sekillenmis ve
beyinle olan sinir baglantilari tamamlanmistir.
Anne karni sessiz bir yer degildir.
Kalbin tak taklari,
nefes alip verilirken cikan ses,
kanin gobek bagindan akisi,
midenin ve bagirsaklarin sesleri
bebegin duydugu ilk muziktir.
Nerede dunyaya gelirlerse gelsinler
bebeklerin beynine ayni anne ic sesleri naksedilir.
Herkes her yerde ayni muzigi dinlemis olarak dogar.
Muzik bunun icin her yerde anlasilabilen tek dildir.
Bunun icin insanligin ortak dilidir.
Ritim duygusu
muhtemelen anne kalbinin dinlenmesiyle olusur.
Davulun costurmasi,
annenin yaptigi ise veya ruh durumuna gore
temposu surekli degisen kalp atislarini
hatirlattigi icindir.
6.5 aydan sonra bebek
annesinin ve babasinin sesini duymaya ve
tanimaya baslar.
Bebegin ana karnindaki hareketleri
duydugu sese gore degisir.
Yakinlarda bir kapi carpar veya
egzoz patlamasi duyulursa bebek ziplar
veya tekme atar.
Anne konusurken bebegin kalp atislari yavaslar,
cunku bebek annesinin sesine kulak verir ve
bu ses onu sakinlestirir.
Arastirmacilar bebegin anne karninda edindigi
"tecrubelerin" kisiligin gelismesinde
onemli bir rol oynadigini dusunuyorlar.
Beyne yapilan ilk kayitlardan bir kismi bu tecrubelerdir.
Bunlarin olumlu veya olumsuz olmasi
annenin cocuga ne yayimladigi ile iliskilidir.
Anne bir anlamda hamileligi sirasindaki tecrubelerini
karnindaki bebegiyle paylasir.

kadin ve melek

Bir melek gibi,sevgi vermek icin gonderilmis dunyaya. Karsilik beklemeden sevmenin,fedakarlik yapmanin,sefkatin ne demek oldugunu ogretmek icin.Bikmadan anlatmak uzere,sabretmek uzere,her turlu kabaliga,asagilanmaya,alay edilmeye,yalanlara,ikiyuzluluge dayanmak uzere gonderilmis.Dayanikliligi, ne kadar anlayisli oldugu ve kararliligi test edilsin diye dunyada kadin.


Bu melek,askin kiligina burunup gelmisse kapiniza,dunyada sizden daha sansli bir erkek olamaz.Ama gormeniz gerekiyor,anlamaniz gerekiyor.Kapiya gelen herhangi biri gibi davrandiginiz an melegi kustureceginizi ve onun bir baska kapiya dogru yola cikacagini bilmeniz gerekiyor.O melek,aski sunmaya bu kadar hazirken siz burun kivirirsaniz,bir baska melegin de kapiniza ugrama olasiligini yok denecek kadar azaltirsiniz.


Kapiniza gelen o kadini,hayatinizin sonuna kadar bir melek olarak yasatmayi basarirsaniz ne mutlu size.Ama bu hic de kolay degil.Kirilgan,alingan,ilgisizlige tahammul edemeyen,dunyanin merkezi olmak isteyen,sevgiye her daim ac,zaman zaman yirtici bir kaplan gibi saldirgan oldugunu unutmamalisiniz.O,size her seyini vermeye hazir ya,sizden de ayni seyi bekleyecektir.Bir erkegin bunu yapabilecegini de bilir.Yapamayacaginiz seyi istemez zaten.Ama yapabilecekken yapmamaniz halinde er ya da gec size bunu odetecektir.




Hayir,klasik bir intikamdan soz etmiyorum.Bir kadinin hesap sorma yontemi ya da oc alma yontemi erkeklerinki gibi dumduz bir sey degildir.Onlarin her seyi ince ince hesaplayan,planlayan beyinleri oyle kusursuz bir kurgu yapar ki, siz bir seylerin degistigini anladiginizda ne yazik ki cok gec olur.Kadinin,isteyip de elde edemeyecegi hicbir sey yoktur dunyada.Hayatinizi isterse,onu da ele gecirir.Direnemezsiniz bile.



Bir melek,kotuluk yapamaz bilirsiniz.Kadinin yaptigi da kotuluk degildir aslinda.Ama nasil ki kendisi,dunyada cok sey icin sinava giriyor,sizden de bekledigi onun icin bazi sinavlar vermeniz ve o sinavlardan da basariyla cikmanizdir.Bir kadinin kosulsuz destegini alan erkegin sirtinin yere gelmesi mumkun degil.Emin olun,hayatiniz hep iyi yonde degisecektir.Onun zengin ruhu,yaraticiligi,hayal gucu,size,tahmin edemeyeceginiz dunyalarin kapisini acacaktir.Bir melek varsa hayatinizda onu melek olarak yasatmak icin caba gosterin.

Gina Lishin Macerasina varmisiniz?

Ben eglendim oynarken sirin bir oyun cocuklarinizla bile rahatlikla oynayabilirsiniz.Iyi eglenceler arkadaslar.


http://oyunlar1.com/games.php?flash=298

Gelinlik Tasarimi Yapalim

Ben degme tasarimcilara tas cikardim vallahi:) sizde deneyin arkadaslar eglenceli bir oyun .

http://oyunlar1.com/games.php?flash=530

Ruyamda; Hacca gittim ....

Arkadaslar... yaklasik 5-6 ay once beni cok etkileyen bir ruya gormustum... Sizlerle paylasmak istedim....

Ruyam soyle...; Annem ve Babam Hacca gidiyor... Biz de onlari ugurlamak icin havaalanina gidiyoruz..Butun akrabalarimiz yakinlarimiz orada... cok kalabalik... Ben annemin elini opecegim sirada... Annem aa sen gelmiyormusun kizim diyor... Ben sasiriyorum... Cantasindan benim Hac kiyafetlerimi cikariyor.... Beyaz elbiseler... Hemen giyiniyorum o elbiseleri...Nasil oluyorsa (ruya iste) bavullarimda hazir oluyor orada.. Anneme diyorum ki... Anne benim islerim var burda hic birini ayarlamadim... nasil yapicam... hersey yarim kalacak diyorum... o da sen merak etme hersey hallolur diyor... Neyse... Ben buyuk bir heyecanla Yolculuga cikiyorum... Kutsal topraklara... Ucakta giderken... Dualar okunuyor... Kur'an-i Kerim okunuyor... Sonunda Mekke'ye variyoruz... Ve orada ilk namazimizi kilacagimizi soyluyorlar.. Hep birlikte namaz kiliyoruz Kabenin cevresinde... Ancak soyle bisey var...Kabe nin ust bolumunu gorebiliyorum ben... onumde buyuk bir duvar var... o durumda bile heyecanlaniyorum...Namazdan Sonra yemek yiyoruz orada.... Aksam olunca ben yine ucakla istanbul'a donuyorum... orada uyumuyorum... Sabah tekrar ucakla oraya gidiyorum.....Kabeyi tavaf ediyorum ...

Bilmiyorum ruya kac saniye surdu ama ... ben Hac gorevimi yerine getiriyorum ve Annem-Babam la tekrar Istanbul'a donuyorum...

Cok etkilenmistim bu ruyayi gordugumde.... Nasil yorumlanir ne anlama gelir ... ya da bir anlama gelir mi bilmiyorum.... COOOK etkilendigim kesin....

merhaba

xTRO
Son Ziyaretiniz: bir Hafta once Saat 01:26 PM gerçekleşmiştir
Ozel Mesajlarınız: 0 Okunmamış, Toplam 0.

sanal da olsa arkadaslik guzel

:nazar: merhaba nihayet uyeligim aktiflendi de sizlere merhaba diyebiliyorum ben de araniza katilmak istiyorum kabul ederseniz :cicek:

Her Yaprak Dususunde!

Her Yaprak Dususunde



Durdurun dunyayi hasrete paydos.
Ocak dagiliyor, bacalar bir hos.
Ipe sapa gelmez ruyalar da bos.
Her yaprak dususu biter umutlar.

Otlar ciglik atar col sicagina,
Umutlar el olur duser agina.
Cokse de bulutlar dag yollarina,
Her yaprak dususu biter umutlar.

Kilometrelerce uzanan kumsal,
Bir beni, bir gulu bir de Ay'i al.
Yarisan zamani yildizlara sal,
Her yaprak dususu biter umutlar.

Dalgalar egirir omur ipini,
Giden gider, aglatir sevdigini,
Bahar caglar tutar seher yelini,
Her yaprak dususu biter umutlar.

Binbir yildiz kaydi hayatimizdan,
Henuz yasamaya baslamadan can.
Gumus kizaklarla ucarken zaman,
Her yaprak dususu biter umutlar.

Deniz neden aglar, cocuklar neden?
Son ayak izini silip supuren,
Kopuk kopuk kutuplara dil doken,
Her yaprak dususu biter umutlar.

Suna Doganay




bursa bulusmasi bu gundu

onetimess ve krdii ikinizdee cana yakin ve cok tatlisinizzz sizinle tanistigima gercekten cok sevindim.
onetimesslee meger aynii yerdee yasiyormusuzda haberimiz yok hatta kis kardesi liseden sinif arkadasim cikti:) bizz ayni yerdee hic gormemisizz birbirimizi kk sayesinde tanistik.
fotograf cekinemedikk umarim bir dahaki bulusmada gelemeyen arkadaslarimizda gelir hepberaber cekinip paylasiriz forumda.

kendine iyi bak derken.....

kendine iyi bak derken.....

"Kendine iyi bak" bir "veda" degil "elveda" cumlesidir cogu zaman.
O uc kelimeden cok daha fazlasini gizler icinde...
"Kendine iyi bak. cunku bundan sonra ben yaninda Olmayacagim,olamayacagim.
istesem de istemesem de...
sevdim seni bir zamanlar, hala seviyorum
ve benden sonra da mutlu olmani istiyorum.
olurda bir gun donersem seni iyi bulmak istiyorum."
"Kendine iyi bak. cunku bundan sonra kendinden baskasi olmayacak yaninda
sana bakacak, Ben olmayacagim.
kendine iyi bak ve beni dusunme.
cunku ben de seni dusunmeyecegim artik.
arama sakin beni, yazma,
cunku benyazmayacagim.
sil beni yureginden, cunku ben silecegim.
fakat, yasanilan, paylasilan guzel seyler hatirina sana yurekten mutluluklar diliyorum.
ve ben bir daha donmemek uzere gidiyorum."
"kendine iyi bak.
aramizda gecen her seye ragmen benden sonra iyi oldugunu
bilmeyi tercih ederim.
aslinda bilmem cok onemli degil, iyi oldugunu varsayacagim ben.
seni bir daha asla gormemek uzere gidiyorum ,
seni kendinle bas basa, yapayalniz birakiyorum .
biliyorum kendini birakacaksin benden sonra,
o yuzden iyi bak diyorum. aslina bakarsan, cok da
fazla umursamiyorum."
kendine iyi bak, derler ve giderler.
tutkuyla sevenler, bazen birden fazla soylerler bunu.
cunku onlari ayirmak, eti tirnaktan ayirmak gibidir.
kolay kolay kopamaz onlar, surec cok aci vericidir, yurek parcalayicidir.
her seferinde azalan umutlarla geri doner ve yine
"kendine iyi bak" gozleriyle ayrilirlar.
ta ki umut da, sevgi de tukeninceye kadar... ta ki son elveda
mezar sessizligine burununceye kadar.

Tutkunun otesinde sevenler, bir kez "kendine iyi bak" derler ve giderler.
Onlar eti tirnaktan ayirmak yerine olumu yeglerler.
Onlar bu aciyi bir kereden fazla kaldiramayacaklarini bilirler.
kendine iyi bak, derler ve giderler.
Bu sozlerin icinde ihanet yok, hicbir zaman olamaz derler ve giderler.
En buyuk ihanet degil midir aslinda seni seveni, ihtiyaci olani yuzustu birakip gitmek.

Kendine iyi bak, derler ve giderler.
Seni suskunluga mahkum edip giderler.
Seni parcalara ayirip, en buyuk parcayi yanlarina alip giderler.
seni senden alip giderler. daha kotusu suclayamazsin onlari tum bunlar icin. kendine iyi bak deyip gidenin gecerli bir nedeni vardir elbet...
suclatmazlar kendini.
Savasmadiklari icin kizarsin ama suclayamazsin.
Savasmislarsa, yenildikleri icin kizarsin ama suclayamazsin.
Yenildigin icin kizarsin ama suclayamazsin..
Ayriligin kacinilmazligina inandirir seni,
Kendine iyi bak, derler ve giderler.
Elinden umutlarini, duslerini, sevgilerini alip giderler.
Bir tek anilari birakirlar geride, bir de hatirladikca gozyaslarina bogulasin diye
unutulmayan nagmeler.
Arkalarina bakmadan cekip giderler eger yalniz kalmissan, cunku insafsizliklarini gormek istemezler.
her sey o saniye orada bitsin, kapansin bu sayfa isterler.

"bitti" diyemedikleri icin, kendine iyi bak derler.
"kirildim ve affedemiyorum" diyemedikleri icin kendine iyi bak derler.
"seni istemiyorum artik, hayatimdan cikaracagim ama bil ki hic
unutmayacagim" diyemedikleri icin kendine iyi bak derler.
"biliyorum cok kanayacaksin ama daha iyisini yapamiyorum" diyemedikleri icin
kendine iyi bak derler.

vicdanlarini rahatlatmak icin kendine iyi bak derler, cunku o kan uzun sure
akacaktir ve o yara asla kapanmayacaktir, bilirler. kendine iyi bak bir
noktadir cogu zaman. kendine iyi bak deme bana, sadece kotulukler
noktalansin isterim ben. oysa sen iyisin...

sen gozumdeki isik, dudagimdaki tebessum, sen icimdeki sevincsisin. sen
hayatima renk katan, sen yuregimdeki carpinti, sen hayatimdaki nesesin. sen
yolumu aydinlatan, sen dert ortagim, sen gonul yoldasim, sen bir tanesin.
kendine iyi bak deme bana. nokta koyma. keske boyle yasanmasaydi bazi
seyler, keske affedebilsen beni, keske ben de affedebilsem seni.. keske
dondurebilsek zamani geriye. keske bugunku aklimizla yasasak her seyi
bastan. nafile... ama yine de, gitmesen olmaz mi? bitmesek olmaz mi? sen
eksikken, ben nasil tam olurum? senden kalan boslugu kimlerle doldururum?
savassak aramiza giren seytanla olmaz mi? hani buyuk asklar her turlu engeli
asardi, hani gercek dostluklar her sinavi gecerdi, hani sevgi eninde sonunda
kazanirdi? hani hayatta hic kirlenmeyecek degerler vardi? hani en buyuk
zaferler, en kanli savaslarin ardindan kazanilirdi? bunlarin hepsi yalan
mi?... sahiden, gitmesen olmaz mi? bitmesek olmaz mi?

peki o zaman... senin istedigin gibi olsun... oyleyse...sen de "kendine iyi
bak."

kendine iyi bak derken.....

kendine iyi bak derken.....

"Kendine iyi bak" bir "veda" degil "elveda" cumlesidir cogu zaman.
O uc kelimeden cok daha fazlasini gizler icinde...
"Kendine iyi bak. cunku bundan sonra ben yaninda Olmayacagim,olamayacagim.
istesem de istemesem de...
sevdim seni bir zamanlar, hala seviyorum
ve benden sonra da mutlu olmani istiyorum.
olurda bir gun donersem seni iyi bulmak istiyorum."
"Kendine iyi bak. cunku bundan sonra kendinden baskasi olmayacak yaninda
sana bakacak, Ben olmayacagim.
kendine iyi bak ve beni dusunme.
cunku ben de seni dusunmeyecegim artik.
arama sakin beni, yazma,
cunku benyazmayacagim.
sil beni yureginden, cunku ben silecegim.
fakat, yasanilan, paylasilan guzel seyler hatirina sana yurekten mutluluklar diliyorum.
ve ben bir daha donmemek uzere gidiyorum."
"kendine iyi bak.
aramizda gecen her seye ragmen benden sonra iyi oldugunu
bilmeyi tercih ederim.
aslinda bilmem cok onemli degil, iyi oldugunu varsayacagim ben.
seni bir daha asla gormemek uzere gidiyorum ,
seni kendinle bas basa, yapayalniz birakiyorum .
biliyorum kendini birakacaksin benden sonra,
o yuzden iyi bak diyorum. aslina bakarsan, cok da
fazla umursamiyorum."
kendine iyi bak, derler ve giderler.
tutkuyla sevenler, bazen birden fazla soylerler bunu.
cunku onlari ayirmak, eti tirnaktan ayirmak gibidir.
kolay kolay kopamaz onlar, surec cok aci vericidir, yurek parcalayicidir.
her seferinde azalan umutlarla geri doner ve yine
"kendine iyi bak" gozleriyle ayrilirlar.
ta ki umut da, sevgi de tukeninceye kadar... ta ki son elveda
mezar sessizligine burununceye kadar.

Tutkunun otesinde sevenler, bir kez "kendine iyi bak" derler ve giderler.
Onlar eti tirnaktan ayirmak yerine olumu yeglerler.
Onlar bu aciyi bir kereden fazla kaldiramayacaklarini bilirler.
kendine iyi bak, derler ve giderler.
Bu sozlerin icinde ihanet yok, hicbir zaman olamaz derler ve giderler.
En buyuk ihanet degil midir aslinda seni seveni, ihtiyaci olani yuzustu birakip gitmek.

Kendine iyi bak, derler ve giderler.
Seni suskunluga mahkum edip giderler.
Seni parcalara ayirip, en buyuk parcayi yanlarina alip giderler.
seni senden alip giderler. daha kotusu suclayamazsin onlari tum bunlar icin. kendine iyi bak deyip gidenin gecerli bir nedeni vardir elbet...
suclatmazlar kendini.
Savasmadiklari icin kizarsin ama suclayamazsin.
Savasmislarsa, yenildikleri icin kizarsin ama suclayamazsin.
Yenildigin icin kizarsin ama suclayamazsin..
Ayriligin kacinilmazligina inandirir seni,
Kendine iyi bak, derler ve giderler.
Elinden umutlarini, duslerini, sevgilerini alip giderler.
Bir tek anilari birakirlar geride, bir de hatirladikca gozyaslarina bogulasin diye
unutulmayan nagmeler.
Arkalarina bakmadan cekip giderler eger yalniz kalmissan, cunku insafsizliklarini gormek istemezler.
her sey o saniye orada bitsin, kapansin bu sayfa isterler.

"bitti" diyemedikleri icin, kendine iyi bak derler.
"kirildim ve affedemiyorum" diyemedikleri icin kendine iyi bak derler.
"seni istemiyorum artik, hayatimdan cikaracagim ama bil ki hic
unutmayacagim" diyemedikleri icin kendine iyi bak derler.
"biliyorum cok kanayacaksin ama daha iyisini yapamiyorum" diyemedikleri icin
kendine iyi bak derler.

vicdanlarini rahatlatmak icin kendine iyi bak derler, cunku o kan uzun sure
akacaktir ve o yara asla kapanmayacaktir, bilirler. kendine iyi bak bir
noktadir cogu zaman. kendine iyi bak deme bana, sadece kotulukler
noktalansin isterim ben. oysa sen iyisin...

sen gozumdeki isik, dudagimdaki tebessum, sen icimdeki sevincsisin. sen
hayatima renk katan, sen yuregimdeki carpinti, sen hayatimdaki nesesin. sen
yolumu aydinlatan, sen dert ortagim, sen gonul yoldasim, sen bir tanesin.
kendine iyi bak deme bana. nokta koyma. keske boyle yasanmasaydi bazi
seyler, keske affedebilsen beni, keske ben de affedebilsem seni.. keske
dondurebilsek zamani geriye. keske bugunku aklimizla yasasak her seyi
bastan. nafile... ama yine de, gitmesen olmaz mi? bitmesek olmaz mi? sen
eksikken, ben nasil tam olurum? senden kalan boslugu kimlerle doldururum?
savassak aramiza giren seytanla olmaz mi? hani buyuk asklar her turlu engeli
asardi, hani gercek dostluklar her sinavi gecerdi, hani sevgi eninde sonunda
kazanirdi? hani hayatta hic kirlenmeyecek degerler vardi? hani en buyuk
zaferler, en kanli savaslarin ardindan kazanilirdi? bunlarin hepsi yalan
mi?... sahiden, gitmesen olmaz mi? bitmesek olmaz mi?

peki o zaman... senin istedigin gibi olsun... oyleyse...sen de "kendine iyi
bak."

Daha kac geceler boyle sessiz,boyle sensiz yasayacagim?

Bilmiyor musun ki ey yar,beni ne cok mahvediyor uzakligin,ne cok boluyor kalbimi
kalbin...


Bir gece daha basliyor...Onu mde upuzun yasayacagim bir gecem,bir karanligim daha
var.Saatlere, saniyelere girecegin;damarimda ki kanima kadar isleyecegin bir gecem
daha basliyor.

Bir gecem,bir sevdam daha basliyor ama yazik ki gozyaslarima giren olmayacaksin
yine de.Beni artik acilarimla basbasa birakti aglamalarim. Gozyaslarim bile beni
terketti.Sen geldiginden, sen oldugundan beri tum hersey beni terketti...Ben de
tukettim onlari zaten.


Evet...artik geceleri uyuyamiyorum. Karanliklar baslar baslamaz basliyor kalbimin
aglamalari.. .Onceleri onlari dinlememeye, onlara ses vermemeye
calisiyordum. Farketmiyormusum gibi davraniyordum. Sirf o karanlik geceyle yuz
yuze gelmemek icin.Biliyordum o yalnizligi yasamam gerekiyordu.


Bir insan ariyordum yanimda,geceyi bana unutturacak. Onun iyi,guzel veye cirkin
olmasi da onem tasimiyordu.

Yeter ki olsun yanimda.Olsun ki gece uzerime uzerime gelmesin.Yanimda birini
gorup vazgecsin benden.Veya yanimda birileri olsun da unutayim istiyordum seni.

Biliyordum ki geceyle yuz yuze kaldigim zaman "sevda" disinda birsey
olmayacaktim.
Sonra,sonra bu donem de kayboldu.Yalnizligi arayan,yalnizliga ozlem duyan oldum.
Okaranlik gecelerin issizligina gomulmekten kacamaz oldum.

Cunku onlarda seni buluyordum.Cunku bana gunduzlerin veremedigini veriyordu
geceler:Seni!

Gunduzlerde yoktun,aydinlarda yanimda yuruyen degildin.Ama geceleri oyle
miydi?Geceleri yuregimde yuruyordun ve ben adimlarinda yasiyandim.

Artik uyuyamiyorum. Hem de hic mi hic.Ne kadar cabalasam da olmuyor.Bir garip
agirlikla kah seni bekliyerek kah gelmeyeceginden emin olarak geciriyordum
saatleri.Seni yasiyordum.Gecelerd e yuz yuze kaliyorduk seninle.

Gece vefali,fedakar bir anne gibi kucagina aliyor beni sabaha kadar
goturuyordu.Zaman akiyor muydu,geciyor muydu bilen degilim.Hicbir zaman da bilen
olmadim.Bu yaralarla,bu kanima isleyen ask yanginlariyla sabaha nasil kul
olmadan varabiliyordum?
Bilmiyorum, gercekten.Yanmaktan ates oldugum bu gecelerde beni tuketmeyen
neydi?Sen mi?Sevgin mi?Beni evirip cevirip kora getiren ama sondurmeyen
neydi?Bagrimdaki yangindan neden yok olmuyordum?Beni sabaha vardiran geceler
miydi yoksa?

Geceler?Benim gecelerim... Senin gecelerin.Seni yasadigim gecelerim.Ah, ah
yar,gonlumde bir derin yarasin sen!
Bu geceler de cok sey istedim bir seyler yapabilmeyi. Elime cokca kagit,kalem
alip seni yazmayi istedim.Olmadi ama.Kalbim seninle oylesine doluydu ki her
hareketim sonuk kaliyordu.Ben caresizlige kapilip gidiyordum.Ne yaptigimi
bilmiyordum. Saatlerce, saatlerce oturup seni dusunuyordum.Kalbimde bastirmaya
calistigim duygularima ilk olarak geceleri yasama hakki veriyordum.Herkeste n
gizlemeye calistigim o korlarimi gecelere cikartiyordum sanki.

Gecelerden saklamiyordum hicbir seyi.Gecelerle paylasiyordum. Ve geceler
sariyordu beni.Beni alip sensizligin okyanusunda bogmuyordu.Beni sensizligin
zirvesinde,en uc noktasinda askin sonsuuzluguna goturuyordu.Artik bu geceleri
sevmeye basliyorum.
Bana seni getiren geceler..."Benim gecelerim onlar..."Benim senlerim,benim
yalnizliklarim, benim asklarim diyebildigim gecelerim... Evet artik
uyuyamayan,aglayama yan gozlerime aglamiyorum. Gecelerimi de feda ediyorum
sana.Gunduzlerde soyleyemediklerimi gecelerde haykiriyorum. Ve ucsuz bucaksizca
seviyorum,seviyorum ,seviyorum.


Artik uyuyamiyorum, evet.Uykular haram oldu bana senden sonra.Hem nasil
uyuyabilirim ki?Gozlerin var artik gecelerimde, senin gece gozlerin...Senin
karanlik gozlerin...Hic goremedigim gozlerin...


Saniyorum ki artik sana yalniz ben degil,geceler de vurgun!Beni boylesine
koynuna alisi,karanliginda bunca aydinlatmasi neden?

Evet sen oyle guzel,oyle guzelliksin ki yar,geceler de seni sevdi.Oyle ki sana
ihanet edip de seni yasamiyormusc asina uyumaya,gozlerimi yummaya calistigim
zaman hemen giriveriyorlar icime ve seni getiriyorlar ban.Gozlerimi oyle bir
aciyorlar ki birdahasina kapayamiyorum bile...


Ve aglayabilmeyi diliyorum bazi gecelerden.Bunu gecelerden sonsuzca
diliyorum.Aglasam, doyasiya hickirircasina aglasam belki seni bir parcacik olsa
unutur ve kendi icime gomulur birazcik gozlerimi yumamibilirim diye dusunuyorum
.Sabahlari uykuda yakalayan olmaktan cikip,sabahlari uykuda bulunan olmak
istiyorum.Bunun icin istiyorum aglamayi.Sana olan ozlemimi,icimde bir dag kadar
ululasmis hasretini belki bir parca dindirebilirim diye dusunuyorum.Belki seni
birazcik gomebilirim de yurgime,rahatlarim diye umuyorum.Olmuyor. Aglamaya
calisiyorum,aglamala rim bana isyanlar ediyor.Geceler bana bu istegimi
vermiyor.Ne zaman aglasam yalnizca ve yalnizca bir iki gozyasi olup kaliyorsun
gozlerimde.Gozlerimde donan birkac damla yas oluyorsun,o yaslari da sariyor
geceler.O yaslarla birlikte aliyor yanina geceler...

Geceler unutmami istemiyor seni,geceler bana ihanet ediyor.

Geceler senden yana sevdigim,geceler seni yasamami istiyor.Sozumu dinlemiyor.. .

Gunesi ozledigim oluyor arada bir.Yeter diyorum bunca yildizla arkadas
oldugun.Seni unutup da yildizlari gordugum anlar olursa tabii.Beni boyle
gordukleri zaman anlamiyorlar insanlar.Nasil boyle saatlerce kala kaldigimi
sorup duruyorlar.Bo yle tum dunya uyku icindeyken benim nasil karanligin icine
bakislarimi dayattigimin sirrini anlamiyorlar. Ve onlar bilmiyorlar ki
sevdigim,icim bir kordur...
Tum dunya,tum tabiat susmalarda ve uykulardadir belki ama benim yuregimde
gezinmektedir tum dunya...Ben icime tum insanlari,tum milyarlari
almisim.Farkinda degiller.Herkesleri ve her seyleri sigdirmisim icime.Bir sen
sigmiyorsun, bir seni sigdiramiyorum kalbime,bilmiyorlar ...


Ve senin uzakligin,ve senin gece kadar olan uzakligin... Bana oyle uzak,oyle
yabancisin ki sevdigim,seni senden istemeye korkuyorum.Geceleri bu yuzden
seviyorum.Seni sevmeme engel olmuyor,seni bana getiriyor... ve seni gecenin
karanliginda bulusumdandir seni gunduzleri istemeyisim. Evet sevdigim,bana her
seyden ve herkesten uzaksin.Herkesin yasamina giriyor,herseyi paylasiyorsun
insanlarla.. .Ama bana gelmiyorsun. Ama,ama sitem bile etmiyorum... Sana soyleyecek
soz bile bulamiyorum. Soyleyecek birsey arasam ve bulsam biliyorum geceler alir
onu elimden.Dilimden de.Sana soyleyeceklerimin hesabini yapsam sabahlar buna
izin vermez.

Ve ben seni yasiyorum.Olsa olsa sana "bu sevgiyi yasa"diyebilirim. "Gel birlikte
yasayalim"demeye dilim varmaz.Geceler bunu birakmaz yanima.
Kaybettigim degilsin.Ben seni hic yitirmedim.Cunku icimde tasidigimdin
hep.Benden bir parca oldun sen.Ben kendimi yitirmedigim surece sen de
kaybolmayacaksin. Evet,seni anlamakla,seni yasamakla,seni sevmekle gecirdigim bu
gecelerde,sabahladi gim bu gecelerde,benden cok uzaklarda bulunan sana
uykularinda bir rahatlik veriyorsa sevdam,ne mutlu bana.


Gecelerim... "Sarin yaralarimi geceler"demis bir sair...Beni bu geceler mahvetti
desem haksizlik ederim onlara.Beni sen mahvettin desem yalan olur bu.Ama beni bu
gecelere,geceleri de bana musallat eden sensin.Senin sevdanla basladi gecelere
sevda yazmam.Sevda masali okumam bundandi.


Ben bu gecelerde tum karanliklari dagitabilirim. Bana huzunlerini,bana acilarini
ver sevdigim.Ver ki senin acilarini da ortak edeyim gecelerime.Ver ki gecelerle
kavgali olayim.Simdi seni getirdikleri icin onlara ses bile cikaramiyorum. Sen
yasadigimsin, yasatanimsin. Sevdamsin sen.Belki ben anlatamiyorum ama geceler bu
sevdalara sahittir.Cunku artik onlar bu aska ortak oldular.Belki benden bile cok
seviyorlar seni.Ben seni hic mi hic gozlerimle bitirmek istemedim.Ve gecelerin
icinde,gecelerle birlikte hep sevdim seni.Hep sevecegim...

Bir Hikaye

23 yil sonra rastladigi genclik askiyla evlendi. Ama bu kez araya azrail girdi

Turizmci Kayhan Arsoy 1974 yilinda 23 yasindayken, calistigi otelde Hulya Tuzunturk'e gonlunu kaptirdi. Birbirlerine asklarini bir grev sirasinda acikladilar. Iliskileri 4 yil surdu. Aileler evlilige karsi cikinca parasizliktan ayrildilar.

Otobuste yan yana geldiler
Askinin baskasiyla evlendigini duyan Arsoy da evlendi. Yillar gecti. Ikisi de eslerinden ayrildi. 23 yil sonra eski arkadaslarin toplantisinda gorusup kucaklastilar. Bir gece sonra otobuste yan yana geldiler. Bir daha hic ayrilmamaya soz verdiler.

Uc ay once evlendiler
Uc yil ruya gibi gecti. Tuzunturk'e kanser teshisi kondu. Arsoy, sevdigi kadini uc ay once evlilige ikna etti. Hulya Hanim perukla nikah masasina oturdu. Uc gun once olurken Arsoy'a "Seni oldukten sonra da sevecegim" diyordu...

23 yil bekledigi askini kaybetti

Turizmci Kayhan Arsoy, yillar once sevip ayrildigi kadini ikinci baharinda yine buldu. Yillar sonra evlendi ancak o 3 gun once kanserden oldu.

Turizmci Kayhan Arsoy, tam 32 yil once yani 23 yasindayken calistigi otelde kendisinden bir yas buyuk Hulya Tuzunturk'e gonlunu kaptirdi. Guzelligi ile herkesi pesinden kosturan Hulya da bu aska sessiz kalmadi. Iki asik birbirlerine olan sevgilerini sendikalarinin duzenledigi grevde itiraf edebildiler. Sevgililerin mutlulugu tam dort yil surdu. 1978 yilina geldiklerinde evlenmeye karar verdiler. Ancak ailelerin engeliyle karsilastilar. Her iki gencin de ailesi ekonomik nedenlerle bu evlilige karsi cikiyor, nuh deyip peygamber demiyordu. Kayhan da, Hulya da caresiz kaldi. Asklarini kalplerine gomup, ayrildilar... Her ikisi de iki ayri hayata dogru yola cikti. Hulya kisa sure sonra bir baskasiyla evlendi. Sevdigi kadinin evlendigini duyan Kayhan Arsoy da Hulya'yi bir turlu aklindan cikaramamasina ragmen baska bir kadinla, tek oglunun annesiyle hayatini birlestirdi. Zaman hizla gecti ve sevgililer birbirlerini bir daha 'asla' aramadi. Artik orta yasli bir kadin olan Hulya, bir sure sonra evlendigi adamla, kizinin babasiyla yollarini ayirdi. Kayhan Arsoy da, kisa sure sonra esinden ayrildi.

ILK GUNKU GIBI...
Kalplerindeki o eski ask dinmemis, birbirlerine olan ozlemleri her gecen gun artmisti. Ta ki 30 yil once karsilastiklari otel, eski calisanlarini bir araya getirmek icin bir gece duzenleyene kadar... Hayatlarinin ikinci baharlarini yasayan Hulya ve Kayhan, 2001 yilinda, otelin gecesinde karsi karsiya geldiklerinde ilk gunku heyecanla kucaklastilar. Ancak gece kisaydi ve yollari yeniden ayrilacakti. Birbirlerine ikinci kez huzunle veda eden sevgililerin yolu, bir gece sonra bir sehirlerarasi yolcu otobusunde kesisti. Yasamini Antalya'da surduren Kayhan Aksoy'un bindigi otobuse Hulyada Afyon'daki bir cenazeye katilmak icin bindiginde kullenmeyen ask yeniden alevlendi. Yol uzundu ve konusulacak cok sey vardi... Yan yana oturduklari koltuklarda sabahin ilk isiklarina kadar sohbet eden eski asiklar, bir daha ayrilmamak icin birbirlerine soz verdiler. Arsoy, sevdigi kadin icin ikinci kez Istanbul'a geldi. Yillar sonra bir araya gelen cift, ayni evi paylasmaya basladi. Mutlulugu gec de olsa yakalamislardi. Tam 3 yil ruya gibi gecti. Ancak 2004 yilinda Hulya'ya kanser teshisi konuldu. Aci gercege karsi ne Hulya ne de Kayhan Arsoy umudunu yitirmedi. Birbirlerini gec bulmuslardi, kolay birakmayacaklardi. Kayhan Arsoy, sevdigi kadini 3 ay once nikah masasina oturtmaya ikna etti. Gordugu tedavi nedeniyle saclari dokulen Hulya'nin peruk taktigi nikah toreninde sevgililer birbirlerine olunceye kadar birlikte olma sozu verdiler. Ve sozlerini de tuttular... Zorla gecen gunlerin ardindan Hulya 3 gun once hayata gozlerini yumdu.

"MELEK GIBIYDI"
Simdi sevdigi kadinin arkasindan gozyasi doken Kayhan Arsoy, "Yillarca nereye gitsem 'keske burada Hulya da olsaydi' dedim. Melek gibiydi. Onun tarafindan sevilmek gercekten gurur vericiydi" diyordu. Hulya'nin olumunden bir hafta once, yegeninin dugununde tum sevdikleriyle vedalastigini anlatan Arsoy gec buldugu askiyla yasadigi son anlari anlatirken de gozyaslarini tutamiyordu: "30 Agustos gecesi agirlasti. Ambulansla hastaneye giderken 'Beni gorebiliyor musun' diye sordum. Gozlerini acip, 'Seni gormez miyim' diye yanit verdi. Yogun bakimda kimseye gozunu acmadi. Ama bana gozlerini acti ve 'Oldukten sonra da seni sevecegim' dedi. Bir gun sonra onu kaybettim

Tarkan'in Dubai konserine 9000 kisi geldi

Tarkan’in Dubai konserine ilgi buyuk
Unlu sarkici Tarkan’in Dubai konserine sadece Dubai’de yasayan Turkler degil yabancilar da buyuk ilgi gosterdi.

DUBAI - Tarkan’in izleyici yelpazesi, ununun Turkiye sinirlarini astiginin gostergesi gibiydi. Dubai basininin birinci sayfadan duyurdugu ve biletleri aylar oncesinden tukenen Tarkan konserine hayranlarinin ilgisi beklendigi gibi buyuk oldu.

http://www.ntvmsnbc.com/modules/habervideo/video.asp

O Seni Benden Cok Sevdi

O Seni Benden Cok Sevdi...


Gozumden* akan yaslari alelacele silmeye calistim...

Ama o kadar coktu ki bulasiverdi her yere… Temizlemeye calistikca daha cok batar ya hani ortalik... Bir turlu yetisemezsin ya... Yetisemedim...

Yapis yapis bir ozlem doldu cigerlerime... Ve ben aglaya aglaya bosalttim cigerlerimi...

Kan kaybindan kaybettigim ilk umit olmayacakti ya bu. Varsin bunu da kaybedeyim dedim… Bir eksik bir fazla fark etmeyecek kadar anlamsizlasmisti hayatim biranda. Birkac cumlenin, bir dagi nasil yikabilecegini gozlerimle gormesem anlamazdim.

Yuregim kanadi...
Kanadi...
Kaldiramadi sonra, seni kaybetmeyi...
Kan kaybindan olecek son umudum olacagini biliyordu belki...
Belki, seni oldurursem olecegimi biliyordu…
Sustu...

Kendi kendine onarmaya calisti. Gucu yetmezdi oysa bilemezdi ki. Bense sadece
izledim. Nereye kadar direnecekti ve niye bunca caba, gormek icin. Simdiye kadar
hicbir sey icin gostermedigi bu direnci saskinlikla izledim. Kendini
yenilemesini, parcalarini birlestirmesini ve sonra geri cekilip gulumseyerek
orada duran sana bakmasini izledim. Gozlerindeki aski. Gulumsemesindeki gururu
izledim.

Bana donup bir kez olsun bakmadi. Benden yardim istemedi ve bana isyan etmedi
ilk kez. Ilk kez ne yaparsan yap, umurumda degilsin demedi.

Anladim ki cabasi benim icin degildi..

O seni benden de fazla sevdi...

Su ana kadar soylenen butun sozler, yazilan butun yazilar, yapilan butun
besteler sana dair. Ve butun bu agaclar, bu deniz senin icin…

Sana ait ya butun guzellikler, butun cirkinlikler de senin guzelliginin onayi
icin. Bu koca evren, evrende her ne varsa senin icin…

Diger tum insanlar senin icin nefes aliyorlar, sadece senin icin kendilerine
verilen rolleri oynuyorlar bu dunyada. Kirmizi isikta mendil satan cocuk da,
bicagi bileyen amca da, balkonda hali yikayan teyze de, ana kahramani sen olan
bir romandaki kahramanlar sadece.

Istediklerine sahip oldugunda yuzunde olusan gulumseme, olmadiginda gozundeki
yas ise beim.

Bu yuzden mi bilmiyorum ama, buna ragmen seni seviyorum.

Mucizemsin sen benim.

Sana dokunmak bir mucize, seninle olmak bir mucizeyle yasamak .

Gun geceye dondugunde seninle olmak oyle guzel ki. Butun bir gece seninle ayni
havayi solumak, dinledigimiz sarkilarda seni bulmak. Gunduzumuzde insanlar,
mucadele, kavgalar var belki ama gecemizde sadadece sen ve ben…* Belki bu yuzden
geceyi sevisim. Sadece sana ait benim gecelerim, tipki kalbim gibi...

Artik gecelerim sensiz. Penceremi aciyorum, derin nefesler aliyorum. Nefes
alirken gucumu daha da artirsin, acilarimi bana unuttursun diye Tanriya yaranmak
geciyor aklimdan. Senle dolu gecelerim ; artik oyle huzun dolu ki… Ve oyle
yalnizim ki…

Artik her gece ; hayal ettigim, buyuk bir ozlemle bekledigim seyler avuclarimdan
yere, o anlamsiz bosluga paramparca kirilip dokuluyor…

Artik her gece ; seni her dusunusum ; kendi ellerinle derinlere gomdugun o essiz
sevginin mezarina goturuyor beni… O mezarin basinda, soguk, umutsuz ruzgarlar
carpiyor yuzume…

Artik her gece; ruhuma biraktigin sizi ve bana sevgiyle bakan yuzunun hayaliyle
beraberim…

Artik her gece; hissediyorum ; Bir zamanlar icimi isitan sevgin, simdi yollari
karla kapli, unutulmus, kaybolmus dag koyleri gibi uzakta…

Hayatta tek siginagimdi askin… Gelirdim yanina sokulurdum… Tum dertlerden ,
kederlerden uzaklasirdim gozlerinin icinde kendimi gorurken… Nerden
bilebilirdimki o gozlerinin koyu karanliginda bir gun kaybolacagimi ?
Umutlarimin, hayallerimin, sevgimin, beklentilerimin, inanclarimin heba
olacagini ? Sana ait gecelerimin bir bir yok olacagini? Nerden bilebilirdim ki ;
o seyretmeye doyamadigim kara gozlerinde, kara bir olumun beni bekledigini ?

Oysa ben ayriligi hic dusunmezdim. Aklima gelmezdi sensiz sabahlamak, bunu
kabuslarimda bile gormezdim. Yastikla uyuyup, sizlayarak uyanacagim aklima bile
gelmezdi. Sen varken farketmezdim mevsimlerin dondugunu, sen varken hayatimdaki
girdapli suyun deli akisindan korkmazdim. Meger ellerime kar yagabilirmis ,
saclarim dokulebilirmis , gozlerime bulutlar degebilirmis. Bunlari bilmezdim.
Elim tenindeyken ben ayriligi hic dusunmezdim. Belki de en cok bundan vurdu
ikimizi bu aklimin ucuna bile gelmeyen ayrilik. Ve sadece senden degil beni
kendimden bile uzak birakti…

Sen benim mucizemdin. Iste o mucizeye dokunmak, aslinda seni sonsuza dek
kaybetmekmis

Daha kac geceler boyle sessiz,boyle sensiz yasayacagim?

Bilmiyor musun ki ey yar,beni ne cok mahvediyor uzakligin,ne cok boluyor kalbimi
kalbin...


Bir gece daha basliyor...Onu mde upuzun yasayacagim bir gecem,bir karanligim daha
var.Saatlere, saniyelere girecegin;damarimda ki kanima kadar isleyecegin bir gecem
daha basliyor.

Bir gecem,bir sevdam daha basliyor ama yazik ki gozyaslarima giren olmayacaksin
yine de.Beni artik acilarimla basbasa birakti aglamalarim. Gozyaslarim bile beni
terketti.Sen geldiginden, sen oldugundan beri tum hersey beni terketti...Ben de
tukettim onlari zaten.


Evet...artik geceleri uyuyamiyorum. Karanliklar baslar baslamaz basliyor kalbimin
aglamalari.. .Onceleri onlari dinlememeye, onlara ses vermemeye
calisiyordum. Farketmiyormusum gibi davraniyordum. Sirf o karanlik geceyle yuz
yuze gelmemek icin.Biliyordum o yalnizligi yasamam gerekiyordu.


Bir insan ariyordum yanimda,geceyi bana unutturacak. Onun iyi,guzel veye cirkin
olmasi da onem tasimiyordu.

Yeter ki olsun yanimda.Olsun ki gece uzerime uzerime gelmesin.Yanimda birini
gorup vazgecsin benden.Veya yanimda birileri olsun da unutayim istiyordum seni.

Biliyordum ki geceyle yuz yuze kaldigim zaman "sevda" disinda birsey
olmayacaktim.
Sonra,sonra bu donem de kayboldu.Yalnizligi arayan,yalnizliga ozlem duyan oldum.
Okaranlik gecelerin issizligina gomulmekten kacamaz oldum.

Cunku onlarda seni buluyordum.Cunku bana gunduzlerin veremedigini veriyordu
geceler:Seni!

Gunduzlerde yoktun,aydinlarda yanimda yuruyen degildin.Ama geceleri oyle
miydi?Geceleri yuregimde yuruyordun ve ben adimlarinda yasiyandim.

Artik uyuyamiyorum. Hem de hic mi hic.Ne kadar cabalasam da olmuyor.Bir garip
agirlikla kah seni bekliyerek kah gelmeyeceginden emin olarak geciriyordum
saatleri.Seni yasiyordum.Gecelerd e yuz yuze kaliyorduk seninle.

Gece vefali,fedakar bir anne gibi kucagina aliyor beni sabaha kadar
goturuyordu.Zaman akiyor muydu,geciyor muydu bilen degilim.Hicbir zaman da bilen
olmadim.Bu yaralarla,bu kanima isleyen ask yanginlariyla sabaha nasil kul
olmadan varabiliyordum?
Bilmiyorum, gercekten.Yanmaktan ates oldugum bu gecelerde beni tuketmeyen
neydi?Sen mi?Sevgin mi?Beni evirip cevirip kora getiren ama sondurmeyen
neydi?Bagrimdaki yangindan neden yok olmuyordum?Beni sabaha vardiran geceler
miydi yoksa?

Geceler?Benim gecelerim... Senin gecelerin.Seni yasadigim gecelerim.Ah, ah
yar,gonlumde bir derin yarasin sen!
Bu geceler de cok sey istedim bir seyler yapabilmeyi. Elime cokca kagit,kalem
alip seni yazmayi istedim.Olmadi ama.Kalbim seninle oylesine doluydu ki her
hareketim sonuk kaliyordu.Ben caresizlige kapilip gidiyordum.Ne yaptigimi
bilmiyordum. Saatlerce, saatlerce oturup seni dusunuyordum.Kalbimde bastirmaya
calistigim duygularima ilk olarak geceleri yasama hakki veriyordum.Herkeste n
gizlemeye calistigim o korlarimi gecelere cikartiyordum sanki.

Gecelerden saklamiyordum hicbir seyi.Gecelerle paylasiyordum. Ve geceler
sariyordu beni.Beni alip sensizligin okyanusunda bogmuyordu.Beni sensizligin
zirvesinde,en uc noktasinda askin sonsuuzluguna goturuyordu.Artik bu geceleri
sevmeye basliyorum.
Bana seni getiren geceler..."Benim gecelerim onlar..."Benim senlerim,benim
yalnizliklarim, benim asklarim diyebildigim gecelerim... Evet artik
uyuyamayan,aglayama yan gozlerime aglamiyorum. Gecelerimi de feda ediyorum
sana.Gunduzlerde soyleyemediklerimi gecelerde haykiriyorum. Ve ucsuz bucaksizca
seviyorum,seviyorum ,seviyorum.


Artik uyuyamiyorum, evet.Uykular haram oldu bana senden sonra.Hem nasil
uyuyabilirim ki?Gozlerin var artik gecelerimde, senin gece gozlerin...Senin
karanlik gozlerin...Hic goremedigim gozlerin...


Saniyorum ki artik sana yalniz ben degil,geceler de vurgun!Beni boylesine
koynuna alisi,karanliginda bunca aydinlatmasi neden?

Evet sen oyle guzel,oyle guzelliksin ki yar,geceler de seni sevdi.Oyle ki sana
ihanet edip de seni yasamiyormusc asina uyumaya,gozlerimi yummaya calistigim
zaman hemen giriveriyorlar icime ve seni getiriyorlar ban.Gozlerimi oyle bir
aciyorlar ki birdahasina kapayamiyorum bile...


Ve aglayabilmeyi diliyorum bazi gecelerden.Bunu gecelerden sonsuzca
diliyorum.Aglasam, doyasiya hickirircasina aglasam belki seni bir parcacik olsa
unutur ve kendi icime gomulur birazcik gozlerimi yumamibilirim diye dusunuyorum
.Sabahlari uykuda yakalayan olmaktan cikip,sabahlari uykuda bulunan olmak
istiyorum.Bunun icin istiyorum aglamayi.Sana olan ozlemimi,icimde bir dag kadar
ululasmis hasretini belki bir parca dindirebilirim diye dusunuyorum.Belki seni
birazcik gomebilirim de yurgime,rahatlarim diye umuyorum.Olmuyor. Aglamaya
calisiyorum,aglamala rim bana isyanlar ediyor.Geceler bana bu istegimi
vermiyor.Ne zaman aglasam yalnizca ve yalnizca bir iki gozyasi olup kaliyorsun
gozlerimde.Gozlerimde donan birkac damla yas oluyorsun,o yaslari da sariyor
geceler.O yaslarla birlikte aliyor yanina geceler...

Geceler unutmami istemiyor seni,geceler bana ihanet ediyor.

Geceler senden yana sevdigim,geceler seni yasamami istiyor.Sozumu dinlemiyor.. .

Gunesi ozledigim oluyor arada bir.Yeter diyorum bunca yildizla arkadas
oldugun.Seni unutup da yildizlari gordugum anlar olursa tabii.Beni boyle
gordukleri zaman anlamiyorlar insanlar.Nasil boyle saatlerce kala kaldigimi
sorup duruyorlar.Bo yle tum dunya uyku icindeyken benim nasil karanligin icine
bakislarimi dayattigimin sirrini anlamiyorlar. Ve onlar bilmiyorlar ki
sevdigim,icim bir kordur...
Tum dunya,tum tabiat susmalarda ve uykulardadir belki ama benim yuregimde
gezinmektedir tum dunya...Ben icime tum insanlari,tum milyarlari
almisim.Farkinda degiller.Herkesleri ve her seyleri sigdirmisim icime.Bir sen
sigmiyorsun, bir seni sigdiramiyorum kalbime,bilmiyorlar ...


Ve senin uzakligin,ve senin gece kadar olan uzakligin... Bana oyle uzak,oyle
yabancisin ki sevdigim,seni senden istemeye korkuyorum.Geceleri bu yuzden
seviyorum.Seni sevmeme engel olmuyor,seni bana getiriyor... ve seni gecenin
karanliginda bulusumdandir seni gunduzleri istemeyisim. Evet sevdigim,bana her
seyden ve herkesten uzaksin.Herkesin yasamina giriyor,herseyi paylasiyorsun
insanlarla.. .Ama bana gelmiyorsun. Ama,ama sitem bile etmiyorum... Sana soyleyecek
soz bile bulamiyorum. Soyleyecek birsey arasam ve bulsam biliyorum geceler alir
onu elimden.Dilimden de.Sana soyleyeceklerimin hesabini yapsam sabahlar buna
izin vermez.

Ve ben seni yasiyorum.Olsa olsa sana "bu sevgiyi yasa"diyebilirim. "Gel birlikte
yasayalim"demeye dilim varmaz.Geceler bunu birakmaz yanima.
Kaybettigim degilsin.Ben seni hic yitirmedim.Cunku icimde tasidigimdin
hep.Benden bir parca oldun sen.Ben kendimi yitirmedigim surece sen de
kaybolmayacaksin. Evet,seni anlamakla,seni yasamakla,seni sevmekle gecirdigim bu
gecelerde,sabahladi gim bu gecelerde,benden cok uzaklarda bulunan sana
uykularinda bir rahatlik veriyorsa sevdam,ne mutlu bana.


Gecelerim... "Sarin yaralarimi geceler"demis bir sair...Beni bu geceler mahvetti
desem haksizlik ederim onlara.Beni sen mahvettin desem yalan olur bu.Ama beni bu
gecelere,geceleri de bana musallat eden sensin.Senin sevdanla basladi gecelere
sevda yazmam.Sevda masali okumam bundandi.


Ben bu gecelerde tum karanliklari dagitabilirim. Bana huzunlerini,bana acilarini
ver sevdigim.Ver ki senin acilarini da ortak edeyim gecelerime.Ver ki gecelerle
kavgali olayim.Simdi seni getirdikleri icin onlara ses bile cikaramiyorum. Sen
yasadigimsin, yasatanimsin. Sevdamsin sen.Belki ben anlatamiyorum ama geceler bu
sevdalara sahittir.Cunku artik onlar bu aska ortak oldular.Belki benden bile cok
seviyorlar seni.Ben seni hic mi hic gozlerimle bitirmek istemedim.Ve gecelerin
icinde,gecelerle birlikte hep sevdim seni.Hep sevecegim...

Ateist

Ateist bir adam bir gun ormanda geziyor ve etrafindaki guzelliklere bakiyormus. "Evrim ne guzellikler yaratiyor!" diye dusunup mest oluyormus. Birden arkasinda kocaman bir ayi belirmis ve onu kovalamaya baslamis. Adam butun gucuyle kaciyormus ama her arkasina bakista ayinin daha yaklasmis oldugunu farkediyormus. Dakikalarca suren bir kacisin sonunda adamin ayagi yerdeki dala takilmis, ayi adamin uzerine atlamis, pencesini kaldirmis. Tam vurmaya hazirlanirken adam "TANRIM!!!" diye bagirmis. Bir anda zaman durmus, ayi donmus, ormandaki nehir bile akmaz olmus. Bir anda orman kararmis ve gokyuzunden bir isik huzmesi adamin uzerine parlamis. Cok derinden gelen ilahi bir ses adama: - "Yillarca bana inanmadin, yaratilisi kozmik bir kazaya bagladin, sana bu durumda yardim etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymaliyim?" demis. Adam utanc icinde: - "Biliyorum bunca yildan sonra dindar biri olmayi istemem haksizlik, ama belki AYIYI dindar yapabilirsiniz." demis. Ses: - "Peki." diye karsilik vermis ve isik kaybolmus. Nehir tekrar akmaya baslamis. Hersey eski haline donmus. Ayi pencesini indirmis, iki pencesini de goge dogru cevirmis, ve konusmaya baslamis: - "Tanrim, senin rizkinla orucumu aciyorum, hamdolsun verdigin nimetlere."

Ilginc sasirtan yuz boyama resimleri !!!





Ilginc Resimler ..!!








Daha cok resim gormek icin ==>> Tiklayin Burayi !!