8 Haziran 2007 Cuma

Anne sütü duygusal bağı geliştirir

(İHA) - Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Şahin, anne sütünün zekayı artırdığını, anne ve çocuğun duygusal bağını geliştirdiğini söyledi.

Uzman Dr. Ülkü Şahin, bebeklere ilk 6 ayda sadece anne sütünün verilmesi gerektiğini belirtti. Şahin, "Anne sütü en doğal ve taze besindir. Bebeğin vücut, ruh sağlığı için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Emzirmenin doğumdan hemen sonra ilk yarım saat içinde başlatılması ve sık emzirmeyle süt yapımı kolaylaşır. Erken emzirmeyle annede doğum sonu kanamalarda çabuk kesilir. Memelerde şişme ve iltihaplanma olmaz, loğusalık kolaylaşır. Anne sütüyle beslenen bebeğin hiçbir ek besine, vitamine ihtiyacı yoktur" dedi.

İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebeklerin sağlıklı büyüdüğüne dikkati çeken Şahin, "Anne sütüyle beslenen bebek ishal başta olmak üzere mikroplu hastalıklara yakalanmaz. Anne bebeğini emzirdikçe anne bebek ilişkisi güçlenir. Annenin bebeğini benimsemesini, sağlıklı bir kişilik kazanmasını sağlar. Sağlıklı her anne bebeği için yeterli süt üretebilir.

Başarılı emzirmenin en önemli anahtarı, annenin kendine güvenmesidir. Anne sütü sayısız özelliğiyle başlı başına bir yaradılış mucizesidir. Her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. Çünkü anne sütü yalnız bebeği en iyi şekilde beslemekle kalmaz, anne ile bebek arasında yaşam boyu süren ruhsal bir bağlantı kurulmasını sağlar" diye konuştu.

MYNET

Mavi forum

0 yorum: