8 Haziran 2007 Cuma

Kadın, iyi baba olacak erkeği anlıyor

Kadınların, iyi baba olacak erkekleri yüz hatlarından anlayabildiği ortaya çıktı.

Amerikan Chicago ve California üniversitelerinin uzmanlarınca yürütülen çalışmanın sonuçları, İngiliz ''Proceedings of the Royal Society'' dergisinde yayınlandı.

Araştırmaya başkanlık eden Prof. Dario Maestripieri, kadınların kısa süreli iişkiler için sert yüz ifadesine sahip erkekleri tercih ettiğini kaydetti. Tom Hanks veya Leonardo Di Caprio gibi oyuncuların, ''iyi baba'' olacak erkekler sınıfına girdiğini belirten profesör, araştırmalarının, kadınların iyi baba olabilecek erkekleri tercih
ettiklerini öne süren evrim teorisini doğrular nitelikte olduğunu vurguladı.

Araştırmacılar, 39 erkeğin testosteron seviyesini ölçtü. Daha sonra bu erkeklere biri yetişkin, diğeri bebek iki resim göstererek hangisini tercih ettiklerini sordu.
Gönüllü erkeklerin daha sonra hiçbir duygu ifade etmeyen portre fotoğrafları çekildi ve bunlar 29 üniversiteli kız öğrenciye gösterildi. Kızlar, bebek resimlerini tercih etmiş erkekleri daha ilgi çekici buldu. Dahası, kızların sert ifadeye sahip bulduğu erkekler, testosteron seviyesi yüksek erkeklerdi.

Araştırmaya göre, kadınlar küçük çene ve nispeten büyük gözlerle yuvarlak yüz hatlarına sahip erkekleri, ''potansiyel iyi babalar'' olarak algılıyor. Mickey Rourke veya Christopher Reeve gibi köşeli çeneye, minik gözlere ve kemikli yüze sahip erkekler ise kısa süreli ilişkiler için kadınlara daha cazip geliyor.


Mavi forum

0 yorum: