11 Nisan 2007 Çarşamba

gelinlik modelleri

Begendigim gelinlik modelleri umarim sizde begenirsiniz

Eklenmis Mesaj 153.jpg (69,9 KB) 416l.jpg (41,5 KB) 896.jpg (40,4 KB) 910a.jpg (47,0 KB) 1827F_LL.jpg (43,9 KB)

acil guzellik...

Acelemiz oldugunda makyaj yaparken kolaylikla hata yapabiliriz. Sizlere sunacagimiz acil durum onerileriyle hizli bir sekilde bu hatalari yok edebilirsiniz. Iste hazirsiniz bile!



Oje surerken parmaginizi bir yere mi yapistirdiniz?

Acil durum yardimi: Eger cok aceleniz varsa ve evde asetonunuz yoksa o zaman bozulan yerleri ojeyle duzeltebilirsiniz. Daha duzgun olmasini istiyorsaniz o zaman ojeli tirnaginizin ustune daha kalin bir tabaka oje surun ve on saniye sonra kagit mendili tirnaginizin ustune yapistirin. Bu sayede ilk katin da cikmasini saglamis olacaksiniz. Simdi ojenizi yeniden surebilirsiniz.

Onlemler: Biraz zahmetli ama buna deger: Ojenizi surdukten sonra ve surmeden once koruyucu cila kullanin. Cila, koyu tonlardaki ojelerinizi cikarirken tirnaklarinizi boyamasini engeller.


Gozunuze cektiginiz kalem dalgalaniyor mu?

Acil onlem yardimi: Oncelikle kayan noktanin kurumasini bekleyin. Daha sonra kulak pamugunu tonigin veya suyun icine bandirin ve kalem cizgisini dikkatlice duzeltin. Hicbir seyin akmamasi icin kalem cekmeden once goz kapaginizin kurumasini bekleyin.
Onlemler: Elinizin titrememesi icin dirseginizi sabitlestirin, kalemi gozunuzun ic bolumunden baslayarak disari dogru cekin. Bunu yaparken diger elinizle de goz kapaginizin kenarindan biraz cekin.


Fondoteniniz lekeli mi duruyor?

Acil onlem yardimi: Yagli bolgeleri kagit mendiller yardimiyla silin. Bunun uzerine ufak miktarda isik veren fondoten veya pudra surun. Bu, fondoteninizin kalici ve teninizin ferah kalmasini saglar:
Onlemler: Gunduz kreminizin cildiniz tarafindan emilmesini bekleyin. Daha sonra renklendiricinizi surun. Ozel makyaj alti kremler sayesinde fondoteninizin daha kalici olmasini saglayabilirsiniz.


Pudraniz fazla mi kacti?

Acil onlem yardimi: Pudranin fazla geldigi bolgeleri makyaj fircasiyla temizleyin. Bunu yaparken her zaman icin asagidan yukariya dogru hareket edin. Daha sonra kagit mendili yuzunuze bastirin. Bu sayede diger kalintilari da yuzunuzden almis olursunuz. Ayrica pudranizla ten uyumunu saglamak icin kirpiklerinize tekrar rimel surun ve dudaklarinizi tekrar boyayin.
Onlemler: Pudrayi surmeden once fircanizi her zaman kagit mendilin ustune iyice vurun ve fazlaliklari alin. Ayrica pudrayi her zaman yuzun orta bolumlerine surun.


Rujunuzu evde mi unuttunuz?
Acil onlem yardimi: Bu genellikle yemeklerde basimiza gelir. Dudak kalemi durur ancak rujdan eser kalmamistir. Boyle durumlarda her ise yarayan kreminizi dudaklariniza surun ve dudaklarinizi birbirine bastirin. En azindan onlari parlatmis olursunuz.
Onlemler: Sadece dudaklarinizin cercevesini degil ayni zamanda dudaklarinizin icini de dudak kalemiyle boyayin. Bu sayede her zaman dudaginizda renk kalacaktir.


Saclariniz yesil bir renk mi aldi?
Acil onlem yardimi: Yarim litre suyun icine iki adet C vitamini iceren aspirin karistirin ve saciniza surun. Bu sacinizda olusan yesilimsi goruntunun azalmasina yardimci olacaktir. Sari saclarin yesillenmesindeki en onemli etkenler klorlu havuzlar ve bakir borulardan akan kirecli sulardir.
Onlemler: Havuza gitmeden once saciniza “koruyucu sut” surun.


Tirnaginiz mi kirildi?
Acil onlem yardimi: Kirilan bolgeye ufak bir parca bant koyun, ustunu ojeleyin ve kurumasini bekleyin. Daha sonra da renkli oje surun. Bu sizi birkac saat idare edecektir.
Onlemler: Tirnak guclendiriciler kullanin. Her zaman tek bir yone dogru tirnaginizi torpuleyin. Bu sayede kirilmalari ve yirtilmalari onleyebilirsiniz.


Goz farinizin kalintilari mi akti?
Acil onlem yardimi: Kalintilari kesinlikle parmaginizla almaya calismayin. En iyisi yumusak uclu bir fircayla kalintilari fircalamanizdir. Son olarak da gozlerinizin altina transparan pudra surun.
Onlemler: Fari surmeden once gozunuzun altina transparan pudra surun. Bu sayede olasi akintilari kolayca yok edebilirsiniz. Veya farinizi surerken gozunun altina kagit mendil tutun. Krem farlarda akinti problemi olmadigindan bunlari tercih edebilirsiniz.


Allik fazla mi geldi?
Acil onlem yardimi: Krem alliginiz kipkirmizi yanaklarinizin olmasina yol actiysa o zaman hemen islak mendil yardimiyla fazlaliklari alin. Daha sonra dikkatlice yeniden fondoten surun. Bu islemi istediginiz allik rengini elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Onlemler: Krem alliklari hicbir zaman dogrudan yanaklarinizin ustune surmeyin. Once parmaklariniza bir miktar alin ve parmak uclarinizla yuzunuze dagitin.


Fazla miktarda jole
Acil onlem yardimi: Mukemmel bir makyajdan ve tamamen hazir olduktan sonra dusun altina girmek imkansizdir. Islak bir havlu alin ve sacinizi bununla iyice kurulayin. Bu sayede fazla gelen joleyi temizleyebilirsiniz. Son olarak da sacinizi kuru bir fircayla tarayin, fonleyin ve parmaklarinizla sekil verin.
Onlemler: Joleyi veya kopuk joleyi oncelikle elinize dokun. Ufak parcalar halinde saciniza surun, ihtiyac halinde biraz daha jole kullanin.


Rimel problemleri
Acil onlem yardimi: Guzel dalgalanan kirpikler yerine kirilmis veya kopmus kirpikleriniz mi var? Bu maalesef kirpik kivirma aletini rimelden once kullandiysaniz olmustur. Yapay kirpiklerle bu durumu duzeltebilirsiniz.
Onlemler: XXL kirpikler bu kis cok moda. Rimeli surmeden once kirpiklerinizi kivirin. Ayrica transparan bakim rimelleri kirpiklerinizin daha guclu bir sekilde cikmasina yardimci olur, unutmayin.


Tiras yaparken bir yerinizi mi kestiniz?
Acil onlem yardimlari: Ten renginde her boyda satilan yara bantlarindan evde mutlaka bulundurun. Bacaklarinizi tras ederken kanattiysaniz uzerine pamukla basinc uygulayin. Basinc ufak kan damarlarini kapatir. Bu sayede kanama daha cabuk durur. Sonra belli bile olmayacak ten renginde bir banti kanayan yerin uzerine yapistirin. Ince saten corabinizi giyebilirsiniz artik!
Onlemler: Her zaman tiras kopugu veya tiras jeli kullanin. Ve jiletin korelmemis olmasina ozen gosterin. Boylece tiras bicaginiz cok bastirmadan bile tuylerin yok olmasini saglayacaktir.
...gecce...

hangi ulke vatandasi daha avantajli...

JAPON OLMANIN FAYDALARI -Bakkalinizdan Japon yapistiricisi isterken gururla " - Su bizim yapistiricidan versene" dersiniz.
-Cok kiloluysaniz zayiflamak icin milyonlarca lira harcamaz aksine Sumo Gurescisi olup ustune para kazanabilirsiniz.
- " -Adamlar yapmis agbi! "diyerek hep kulaklarinizi cinlatirlar.
- Devleti yonetenlerin koltuklarini birakmalari icin olmelerini beklemezsiniz.

INGILIZ OLMANIN FAYDALARI - Her zaman icin beyaz atli prensin kapinizi calma ihtimali vardir(Prens Charles! ) .
- Ve ustteki mantiga gore kaynananiz bir kralice olabilir.
- Hic bir baltaya sap olamazsaniz, bir tamirhanede " Ingiliz anahtari "olabilirsiniz.
- Ingilizceyi su gibi konusursunuz. (!)

ETiOPYALI OLMANIN FAYDALARI - Solarium icin milyonlarca lira odemeniz gerekmez.
- Diet yapmak icin kasmazsiniz.
- Tum yardim konserleri sizin icin yapilir.
- Akrabalariniz ya basketbolcu ya sarkici ya da danscidir.Ac ayi oynamaz lafini altust edersiniz.

AMERIKALI OLMANIN FAYDALARI - Kendinizi iyi hissetmeniz ve Amerikali olmanin hazzini ve gazzini almak icin, herhangi bir Amerikan filmini seyretmeniz yeterlidir.Eger hala ovunmekten bog gelmemis ve kusmamissaniz.
- Her zaman ulkeniz savastadir ama size zarar gelmez..
- NBA maclarini izlemek icin sabahin korunde kalkmazsiniz..
- Her apartmandaki 10 kisiden 5 'i dunyayi kurtaracak guctedir.. Dusman ister uzayli olsun isterse bir goktasi ... (ornek: Rambo, terminator, v.s..)

CINLI OLMANIN FAYDALARI - Cocugunuzun ismini tabak canak kirip koyabilirsiniz. Cang, Cung, Cing gibi..
- Uzaydan gorulebilen tek insan eseri olan " Cin Seddi" ni gerceklestirmis olmanin gururunu yasarsiniz..
- Uzagi net gormek icin gozlerinizi kismaniz gerekmez.
- Tek yatakli oda parasi verip uc kisi yatabilirsiniz.

FRANSIZ OLMANIN FAYDALARI -Ingilizce bildiginiz icin degil, bilmediginiz icin hava atarsiniz( Yani onlar oyle saniyor) ..
- Her seye Fransiz kalabilirsiniz..
- Fransizca kufur bile etseniz siir okuyosunuz sanirlar...

ITALYAN OLMANIN FAYDALARI - Kaybolmazsiniz. Cunku her yol Roma'ya cikar.
- Herkesin sirtini yaslayacak bir dayisi vardir,ozellikle Sicilya dolaylarinda...
- Dunya kizlari, yakisiklilikta hep sizi ornek gosterir..
- Dogan SLX fiyatina FERRARI alabilirsiniz( Abartik ama olsun! Eee.. Boyle vergilere boyle espri!) ...

VEE TURK OLMANIN FAYDALARI - 2050 yilinda dunyanin tek hakimi olabilirsiniz(Cunku herkes uzaya cikmis olacak)...
- Egerdunyanin hakimi olursaniz, uzaydan gelebilecek UFO lara tas atip onlari korkutup, kacirabilirsiniz( USAK da yasanmistir) ..
- Restoran, lokanta gibi yerlerde masalari birlestirebilir ortaya bir salata soyleyebilir, masanin kisa bacaginin altina katlanmis kagit koyabilirsiniz...
- Otobus, ucak, hastahane, vb. gibi cep telefonu kullanmanin yasak oldugu yerlerde gizli gizli cep telefonu ile konusabilir, plajda cep telefonunuzu mayonuza sikistirabilir ve hersey cok normalmis gibi davranabilirsiniz..
-Issizlik, uretimsizlik, sosyal esitsizlik, trafik canavari, enflasyon ve sonu gelmeyen zamlarla canla basla mucadele ederek, " ulke yonetmecilik "oynayan siyasetcilere yillarca katlanarak " Varolmanin dayanilmaz eziyeti "ve"insanoglunun dayaniklilik gucu" konularinda bilimsel arastirmalara katkida bulunabilirsiniz...


:Roflol: :Roflol:

cok solgunlastim,cok kotu gorunuyorum:(

sanirim bebekten kaynaklaniyor.
cok solgunlasti yuzum.ve cok kotu gorundugumu dusunuyorum.
hayalet gibiyim:cok uzgunum: :cok uzgunum:
isyerinden herkes bi derdin mi var diye sorup duruyor.
nasil atlaticam bu gunleri?
ne yapsam daha iyi gorunurum?:uhm: :uhm:

Yalan-Ebru Gundes

keten tohumu

keten tohumunun sindirim sistemini duzenledigini biliyormuydunuz ?her gun bir tatli kasigi toz halinde veya yogurt,meyve suyuna karistirip alabilirsiniz.ayrica kolestrolu dusurdugude bilinmektedir.

Ataturk'un Kendi Sesinden 10. Yil Nutku


Ataturk'un Kendi Sesinden 10. Yil Nutku

Seni Sevmeme Isteme N'olur!'

seni sevmemi isteme ne olur
ne olur isteme!
bakma gozlerime derin derin,
tutma ellerimi,
sevme artik sen de beni...
kalbimi boyle yaralamisken,
senin icin hep gozyasi dokmuskenn,
guvenimi sarsmis, umutlarimi kirmisken,
gozlerine dalmami isteme ne olur,
senin olmani bekleme ne olur!
kalbim yarali bir ceylan
ben ise daglardaki mecnun oldum
askindan deliye dondum,
akillica karar vermemi bekleme benden,
seni sevmemi isteme benden,
geri donemem artik sana
bana DON deme ne olur!!!!

kizlarr tanisalim yalnizim

1 haftadir uyeyim kimseyle tanisamadim uzuuuluyorum:mymeka: :1no2:

yeni uyelere yemin toreni.. :)

Barista ve savasta, yerde gokte,tuvalette ve banyoda, ve forumda;

1-Uye olduktan sonra forum kurallari bolumunu okuyarak onun oraya sus diye konulmadigini anlayacagima

2-Zeki ,cevik, ahlakli ve ayni zamanda yazi yazip paylasan bir uye olacagima

3-Arama yapmadan konu acip yetkililerin sinir katsayilarini artirmayacagima. (!)

4-Adminlere itaat edecegime

5-Actigim konulari kilitleyen yetkililere sovmeyecegime. Ayrica konuyu kilitlediler diye ozelmesajla hesap sormayacagima

6-yolladigim yazinin forumda daha once verilmis olmasindan dolayi arama motoruna camur,mok, pislik atmayacagima.

7-Forumda buyuk harfle yazi yazmanin bagirmak anlamina geldigini buyuk harfle yazi yazmadan ogrenecegime ve uyari almayacagima

8-Zirti pirti yanlis yerlere konu acip yetkililerin surekli tasimacilik yapip bel fitigi olmalarina sebep olmayacagima (!)

9-Asla ve asla bu adminler kendini ne saniyo diye dusunmeyecegime

10-Actigim konulara kimse cevap yazmiyo diye kahrolmayacagima.Ne olurr yorum yazin die sayfalarca aglamayacagima Ne ararsan kendinde ara baskasi yalan aglar atasozune gore davranacagima

11- Gerekli gereksiz smileylerle mesajimi doldurup kendimi foruma bi katkida bulunuyor sanmayacagima

12-Uye olduktan hemen sonra bismillah yok sunu soyle yapsaydiniz, yok su niye soyle diye ukala tavirlar sergilemeyecegime

13- Admin ve modlara sirinlik yapip yag cekip kendime katki saglama amacini asla gutmeyecegime

14-Bu Yenimi Ederken Ayagimi Kaldirmayacagima

Harddiskim, ADSL modemim, mausum, klavyem uzerine and icerim.

:Roflol: :Roflol: :Roflol:

Iste bunlarda benim yaptgim takilar

Valla taze taze yeni boncuklari alir almaz yaptim hepsini dun yaptim sizinlede paylasiyim istedim umarim begenirseniz :))

Not:Sayfa surekli guncellenicek yenilerini yaptikca eklicem











farenin hikayesi

Evin minik faresi, duvardaki catlaktan bakarken ciftci ve esinin mutfakta bir paketi actiklarini gordu.
Kendi kendine:
-"Icinde hangi yiyecek var acaba ?" diye dusundu.
Bir sure sonra gordugu paketin bir fare kapani oldugunu anladiginda yikilmisti.
-"Evde bir fare kapani var!, evde bir fare kapani var!" diye bagirarak telasla bahceye firladi.
Minik fareyi telas icinde goren tavuk, umursamaz ve bilgic bir tavirla basini kaldirdi ve gidakladi:
-"Zavalli farecik...Bu senin sorunun benim degil. Bana bir zarari olamaz kucucuk kapanin" dedi.
Tavuktan destek bulamayan farecik bu sefer telasla domuzun yanina kostu ve,
-"Evde bir fare kapani var!, evde bir fare kapani var!" diye adeta cirpindi.
Domuz anlayisla karsiladi ama,
-"Cok uzgunum fare kardes ama dua etmekten baska yapacagim bir sey yok. Dualarimda olacagindan emin ol" dedi.
Minik fare caresizlik icinde inege dondu ve ,
-"Evde bir fare kapani var, evde bir fare kapani var!" dedi.
Inek ;
-"Bak fare kardes, senin icin uzgunum ama beni ilgilendirmiyor." dedi.
Sonunda farecik, basi onde umutsuz sekilde eve dondu. Ciftcinin fare tuzagi ile bir gun tek basina karsilasmak zorunda oldugunu anladi.O gece evin icinde sanki olum sessizligi vardi. Minik farecik ac ve susuzdu. Tam yorgunluktan gozleri kapanacakti ki birden bir ses duyuldu.Gecenin sessizligini bolen gurultu, fare kapanindan geliyordu. Ciftcinin karisi, ne yakalandigini gormek icin yatagindan firladi ve mutfaga kostu. Karanlikta kapana, zehirli bir yilanin kuyrugunun kisildigini fark edememisti. Kuyrugu kapana kisilan yilanin cani yaniyordu ve aniden ciftcinin karisini isirdi. Ciftci, karisini apar topar doktora goturdu. Doktor, zehri temizledi sardi. Ciftci karisini eve getirdi, yatirdi. Karisinin
atesi yukseldi ve bir turlu dusmuyordu. Kadincagiz ates ve ter icinde kivranip duruyordu. Boyle durumlarda taze tavuk suyunun gerekli oldugunu herkes bilir,ciftci de bicagini alip bahceye kostu.

Karisi taze tavuk suyu corbasini icti, biraz kendine geldi.Karisinin hastaligini duyan komsular ziyarete geldiler. Onlara ikram etmek icin ciftci domuzunu kesti. Ciftcinin karisi gittikce kotuye gidiyordu. Yilan, belli ki cok zehirliydi. Birkac gun sonra ciftcinin karisi iyilesemedi ve oldu. Cenazesine cok sayida kisi gelince hepsine yeterli et saglamak icin Ciftci inegi mezbahaya yolladi. Fare tum bu olanlari buyuk uzuntu ile duvardaki deliginden izledi.

Birisi, sizi ilgilendirmedigini dusundugunuz bir tehlike ile karsi karsiya ise hepimizin ayni tehlikede olabilecegini hatirlayalim.
Hepimiz yasam denilen bu yolculukta yer aliyoruz. Digerimiz icin bir gozumuzu acik tutmali ve digerlerini cesaretlendirmek icin caba harcamaliyiz.

alanya yok ya antalya

alanyadan kimseyi bulamadim antalyadandami kimse yok ya...

balik

arkadaslar hamilelikte balik cok onemli hatirlatmak istedim. ben haftada iki kere mutlaka yiyorum. hamilelik depresyonuna karsi koruyucuymus. biliyorsunuzdur muhakkak ama hatirlamakta fayda var ayrica zeka gelisimi icinde faydali.:1yes2:

Herkese Merhabalar

Herkese merhaba

ben selens siteyi uzun zamandir ziyaret edip bazi bilgileri ogreniyordum en son bu lida ile ilgili yazilari okudum ve site cok hosuma gitti her acidan bilgilendirici ve eglenceli ozelliklede biz kadinlarin boyle birbirimizle sikintilarimizi paylasmamiz yada fikir almamiz cok guzel bu site sahiplerine ve web masterlara tesekkurler simdiden hepinizle tanistigima cok memnun oldum sevgiyle kalin hayatinizdan huzur mutluluk ve saglik eksik olmasin tabi bide cocugu olanlarinda sipaciklari hep gulsun ...

.:nazar: :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool:

Iran, esirleri Ingilizler'e hediye etti

Ahmedinejad, duzenledigi basin toplantisinda, 15 Ingiliz askerinin Iran
karasularini ihlal etmeleri nedeniyle gozaltina alindiklarini animsatarak, "Bu
konuda hakli oldugumuz ve onlari yargilama hakkina sahip oldugumuz halde, Hz Muhammed'in ogretisine dayanarak, 15 Ingiliz askerini Ingiliz halkina bir hediye olarak affettigimizi aciklamak istiyorum" dedi.

Ingiltere hukumetinden, askerlerin Iran'in karasularina girdiklerini
"itiraf" etmeleri nedeniyle cezalandirilmamalarini isteyen Ahmedinejad, Ingiltere Basbakani Tony Blair'i, baska ulkeleri isgal etmek yerine adalete, barisa, dogru soylemeye ve Ingiltere halkina hizmet etmeye davet etti.

Askerlerin basin toplantisindan sonra serbest birakilacagi belirtiliyor.

LONDRA KARARI MEMNUNIYETLE KARSILADI

Ingiltere, Iran Cumhurbaskani Mahmud Ahmedinejad'in Basra Korfezinde esir alinan 15 Ingiliz askerinin serbest birakilacagini aciklamasindan memnuniyet duyuldugunu acikladi.Basbakanliktan yapilan aciklamada, "15 Ingiliz askerin yakinda serbest birakilacaginin ilan edilmesinden duyulan memnuniyet" dile getirildi.

A.A.

kokos grafimizdan haberler

kokosumuz pazartesi gunu yeni isine basliyormus
ona yeni isinde basarilar diliyelim hayirlisi olsun insallah...
ozledik seni kokos...

Hayat sadece gulmek degil ,huzunde var icinde
Gulmenin yani basindaki huznu de seviyorum ben
Barisigim artik,ikisi de kapi komsum,ayrilmaz parcam gibi
Biri cosunca digeri azimle bekler.
Tipki siki dostlar gibi...Gelmez,gelmezde
Gelince kucak acar hic gitmemis gibi.. Yesilim

:cicek: :enbuyukkk:

camasir suyu ile gebelik testi

arkadaslar biliyorum cok sacma ama benim gibi bebek delisi olanlar umarim beni anlarlar birinde duymustum camasir suyuna biraz idrar yapinca eger hamileysen cok kopuruyor eger hamile degilsen kopurme fazla olmuyor denmisti bana benimde basimdan iki hamilelik gecti yanliz dustuler hamile iken bende yapmistim ve kopurmustu rica etsem hamile olan arkadaslar bunu yapip neler oldugunu buraya yazarmisiniz:uhm:

Lutfen Bana Dokun

Ben senin cocugunum lutfen bana dokun
Dayan...ihtiyaclarimi karsilamak icin yollar bul
iyi geceler sarilmasi ruyalarimi daha da tatlilandirir...
gunduzleri bana dokundugunda,
bana gercekten nasil hissettigini gosterir

Eger senin blug cagindaki cocugunsam lutfen bana dokun
Neredeyse buyudum diye beni hala kolladigini bilmeme gerek olmadigini dusunme
sevgi dolu kollarina, yumusak bir sese ihtiyacim var

Eger senin arkadasinsam...lutfen bana dokun..
Sicak bir sarilmadan daha fazla bana deger verdigini gosteren bir davranis yok
kendimi kotu hissederken sifalandirici bir dokunma,
sevildigime emin olmami saglar ve yalniz olmadigimi anlamami
seninki belki de alacagim tek rahatlatici dokunustur

Eger senin hayat arkadasinsam lutfen bana dokun
Tutkunun yeterli oldugunu dusunebilirsin ama sadece kollarin korkularimi alip goturur...
senin yumusak destekleyici dokunmana ihtiyacim var,
sadece ben oldugum icin sevildigimi hatirlamam icin

Eger senin buyumus cocugunsam lutfen bana dokun.
Tutunmak icin kendi ailem olsa da, canim acidiginda
hala annemin ve babamin kollarina ihtiyacim var
anne babalarin gorusleri farkli, bu goruslerinizi simdi daha cok taktir ediyorum

Eger senin yaslanan ebeveyninsem.lutfen bana dokun
Elimi tut, bana yakin otur, bana guc ver
ve yakinliginla benim yorgun vucudumu sifalandir.

Cildim burus burus ve kirisik da olsa, oksanmayi sever korkma

cuma gununde dua

(cuma gununde bir saat vardir. allah'in kullarindan bir muslim namazda ve kiyamda iken allah teala'dan niyaz ile bir sey isteyip duasi o saate tesaduf ederse allah teala hazretleri o kimsenin dilegini verir.)boyle buyurduktan sonra mubarek kucuk parmaginin ucuna isaret buyurdu.
cum'a gununun icindeki saat,kucuk parmagina nisbetle parmagin ufak ucu nekadar ise ,gune nisbetle o kadar az bir muddettirki o saat icinde her halde dua mustecab olur demektir.

Puf Noktasi

Ezilmis Halilar
Halilarinizin ezilmis yerlerini duzletmek icin, islak bir bezle ilik utuyu bu ezilmis yerlerin uzerinde gezdirin. bu islemi yaparken utuyu cok fazla bastirmamaya calisin. Ezilmis olan kisimlarin diklestigini goreceksiniz. Gerekirse biraz da fircalayabilirsiniz.


Cicekleriniz Bozuluyorsa
Evinizdeki cicekler bazen bocek yuzunden kurur. Onlarin cicek koklerini yemelerini onlemek icin sigara kulunden yararlanin. Cicek kokune dokeceginiz kuller, bocegin hastalanip olmesini saglar.

Koltuklarin Tozunu Alirken
Elektrik supurgeniz yoksa ve koltuklarinizin tozunu almaniz gerekiyorsa, su yontemi uygulayin. Tozunu alacaginiz esyanin ustune nemli bir bez yayin, beze sopa ile vurarak tozunu cikarin. Cikan toz nemli beze yapisacaindan hem oda tozlanmaz, hem de esyalariniz tertemiz olur.

Guvelerden Kurtulmak Icin
Guvelerin dolaplarinizi istila etmelerini onlemek icin, buyukce bir portakal alin, uzerine kabugu gorunmeyecek kadar sik bicimde karanfil batirin. Bu karanfilli portakali giyecek dolabiniza ya da sandigin bir kosesine koyun. Boylece guveleri giyecek dolaplarinizdan uzak tutmus olursunuz.

Tahta Kapi ve Cerceve Temizligi
Ellerinizin beyaz veya acik renge boyanmis kapi ve tahtalar uzerinde nasil kotu izler biraktigini bilirsiniz. Tahta esyalar boyle kirlendigi zaman yapacaginiz islem sundan ibaret: Cig bir patatesi ortadan ikiye bolun ve lekeli yere hafifce surun. Lekeler hemen yok olacak ve esya eski haline donecektir. Ayrica tahta esyayi temizlemek icin su yontem de cok etkilidir. Iki corba kasigi cayi kaynar su icine atin. Su soguduktan sora renkli kapi veya tahta esyayi sunger yardimiyla bu su ile yikayin. Yusak bir bezle kurutun.

Pasli Esyalar
Makas ve bicaklardaki pas lekesini cikarmak icin en iyi care gazdir. Pas olan yeri birkac defa gaza batirilmis bir bezle silin. Sonra da yunlu bir kumas parcasiyla kurulayin.

Kahve Dokulurse
Uzerinize veya haliya kahve dokulurse, lekeyi soguk suyla islattiktan sonra hemen birkac damla gliserin ile citileyin.

Kirec Tutmus caydanlik turu seyeri limon tuzu ile kaynatin .piril piril oldugunu goreceksiniz

Civi Cakmak Icin
Duvara buyuk civileri cakmak hic de kolay degildir. Insani oldukca ugrastirir ve sivanin dokulmesine de neden olabilir. Bunu onlemek icin civiyi cakmadan once sabuna bulayin. Boylece civi duvara kolayca girer

Kurumus Gul


Kurumus bir gul buldum
Defterimin arasindan
Birden icimi sonsuz
Mutluluk kapladi
Yeniden dogmus gibi
Ilk gunku kadar taze degildi ama
Hatirasi o kadar eskimemisti
Gozlerimi kapadim bir an
Ve..........
Kurumus bir gulu kokladim
Yagmurlu bir gunu hatirlatti
Mutluluktan sarhos oldugum bir ani
O an seni icime cektim cektikce daha cok
Gomuldum anilara yikildim
Ah o cocuksu sevdam
Dusundukce goklere cikardigim
Saf ve temiz cocuksu sevdam
Sonra vakitsiz uyani verdim
Biliyormusunuz
Simdiki asklar sevgiler o kadar cocuksu degil
Umudun mutlulugun yerine
Yikilisi vaad ediyorlar
Belkide bunlardir kurumus gule dusunlugumun sebebi

Artik Sevgilinizin Nerde Oldugunu Bulmaniz Cok Daha Kolay!

ARTIK SEVGILINIZIN NERDE OLDUGUNU BULMANIZ COK DAHA KOLAY. SADECE ULKEYI
SECIN VE CEP NUMARASINI 7 HANELI OLARAK GIRIN VE DUGMEYE BASIN, BIR DAKIKA
SONRA NOKTA TESPIT..

http://www.sat-gps-locate.com/

Her sey seninle baslar

“Bulanik su denize gitmeyi ister; ama balcik suyun ayagini tutmustur, ceker de ceker.”
(Hz. Mevl�n� - Mesnevi)
Nefis balcik gibidir, hep karanligina ceker seni. Gayret atina binmek istersin; tutar, bos heveslerle oyalar seni…

Gecelerini ibadet kandilleriyle suslemek istersin, uykunun hayvani tadiyla baglar yolunu. Su sinanma yurdunda gayret, hamiyet ufkunda yol almak istersin, heva ve hevesin ne cazibeli tuzaklariyla tutar seni.

Senin gonlunde dunyaya iliskin baglar vardir; sayisiz gizli bagla dunyaya baglanmissin ki otelere bakamiyorsun. Icindeki ibadet kusu seni alip yucelere kanatlandirmak ister; ama gaflet zincirleri seni yataga ceker.

Icindeki azim, istek meltemi kavrulmus yureklere serinlik ol, der, tembellik, umursamazlik hastaligi bunyeni esir alir. Birkac yurecige merhem olmak istersin, olamazsin.

Semirte semirte hantallastirdigin bedenin senin ruhuna kopmaz bir bag olmustur; hazlara, yiyecege, gosterise, mala-mulke ceker seni.

Gozun ruh yuceliginde olsa bile kendinde o gucu bulamiyorsun; beden putu bir vakum gibi yutuyor sermayeni. “Bu dunya tuzaktir, yemi de istek…”

Istek tuzaklari balcik gibi tutuyor seni, kalp ve ruh iklimine varamiyorsun. Ama ecele dek olan beden beraberligi sona erince ne edeceksin? Dusun ki bedenin gidasi arpa, samandir; ruhun gidasi manevi aziklar... Oyleyse egreti isiga baglanip kalacagina, hic sonmeyen isiga kenetlen de seni yuceler yucesine agdirsin. Senin mayan “esref” iksiriyle yogrulmussa, dunyadaki hicbir gecici haz, heves, guzellik seni mutlu etmeyecektir.

Aklini kullanmazsan basiretsizlik tutar yolunu. Gonlunun sesini duymazsan nefis celme atar durur.

Her seyi dunyada ararsan, dunya ayagina bag olur. Gozunu yucelere dik, oteler senin dunya yukunu hafifletsin. Cok yiyip ictin mi dunya ehli kesilir, toza topraga baglanmis olursun. Biriktirdigini yiyemeden gocup gidenlerden olacagina seninle birlikte gelebilecek azigin bol olsun. Kisacasi, deniz de senin icindedir, balcik da; gul bahcesi de biter nefesinden, dikenlik de… Bir anda balcik deryasindan kopabilirsen bastan ayaga guzel kokuyla donanir, gonul ehlinin bahcesine gul olursun.

Dervis Ve Tilki

Dervisin biri gezerken ayaksiz bir tilki gordu, hayrete dustu. `Nasil yasar bu hayvan, ne yer ne icer?` diyerek, Allah`in lutfuna hayran oldu.

Derken bir arslan cikageldi, agzinda cakal tasiyordu. Gorkemli ve korkunc hayvan avinin bir kismini yedi, doyunca kalanini birakip gitti. Tilki artiga dogru surunerek yaklasti ve afiyetle yiyip karnini doyurdu.

Tilkinin yiyeceginin ayagina geldigini goren Dervis, kendi kendine: `Bir tilkinin rizkini ayagina gonderen Allah, benimkini neden gondermesin?` diyerek, calismasina gerek olmadigini, bir koseye cekilip oturabilecegini dusundu.

Dusundugu gibi de yapti: `Rizkim Allah`in gorunmeyen hazinesinden gelir, gayret etmem gerekmiyor.` diyerek beklemeye basladi.

Bekledi, bekledi... Ne gelen ne giden... Gunler gecip gitti. Dervis zayifladi, eridi, bir deri bir kemik kaldi. Gucsuz ve bitkin bir haldeyken, bulundugu mescidin mihrabindan bir ses duydu:

`Ey tembel adam!` diyordu ses, `kendini ayaksiz bir tilkiye benzeterek neden miskin miskin oturuyorsun? Kalk! Yirtici arslan ol. Baskasinin artigina goz dikmeyi birak. Sana yakisan artik yemek degil, artik birakmaktir.

Gucuyle arslan gibi olan, baskasindan yiyecek bekler mi? Haydi kalk! Kollari siva. Calis ve rizkini kazan. Hem kendin ye, hem muhtaclara yedir.`

Ey genc insan!

`Elimi tutun` diyerek baskasina el uzatma

ALINTI

Yaklasim Farki

Bir adam kotu yoldan para kazanip bununla kendisine bir inek alir.
Neden sonra, yaptiklarindan pisman olur ve hic olmazsa iyi bir sey yapmis olmak icin bunu Haci Bektas Veli'nin derg�hina kurban olarak bagislamak ister.
O zamanlar derg�hlar ayni zamanda asevi islevi goruyordu. Durumu Haci Bektas Veli'ye anlatir ve Haci Bektas Veli 'helal degildir' diye bu kurbani geri cevirir.

Bunun uzerine adam Mevlevi derg�hina gider ve ayni durumu Mevlana'ya anlatir .Mevlana ise bu hediyeyi kabul eder.
Adam ayni seyi Haci Bektas Veli'ye de anlattigini ama onun bunu kabul etmemis oldugunu soyler ve Mevlana'ya bunun sebebini sorar.
Mevlana soyle der:
- Biz bir karga isek Haci Bektas Veli bir sahin gibidir. Oyle her lese konmaz. O yuzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir.

Adam usenmez kalkar Haci Bektas derg�hi'na gider ve Haci Bektas Veli'ye, Mevlana'nin kurbani kabul ettigini soyleyip bunun sebebini bir de Haci Bektas Veli'ye sorar.
Haci Bektas da soyle der:
- Bizim gonlumuz bir su birikintisi ise Mevlana'nin gonlu okyanus gibidir. Bu yuzden, bir damlayla bizim gonlumuz kirlenebilir ama onun engin gonlu kirlenmez. Bu sebepten dolayi o senin hediyeni kabul etmistir."

Boylesi tevazu ve incelikle, birbirlerini yermek yerine yuceltebilmeyi becerebilen bir insan olmamiz dilegiyle
ALINTI

Dunyanin uc yuzu

Hakikat �sigi gozler icin dunyanin mahiyeti itibariyla uc yuzu vardir. �lemde meydana gelen hadiselere, her �n yasanan var olus ve yok oluslara bakan insan, dunyanin bu uc yuzunu biliyorsa gam-kasavet yasamaz. Yolunu sasirmaz, saskinlardan olmaz.
Insaniz, hayattayiz, dunyadayiz ve yasayabilecegimiz bir omrumuz var. Heveslerimiz, emellerimiz, bitmek bilmeyen taleplerimiz var. Peki hayatimizin ne kadarini “dunya” icin, ne kadarini “ahiret” icin, ne kadarini da “kendimiz” icin harcamaliyiz. Rabbimizin payi bu bolusumde en onemli bolumu olusturmasi gerektigine gore bu dengeyi nasil saglayabiliriz? Hayata ve dunyaya nasil bakmaliyiz? Her olaydan ve her nesneden ibret noktalari cikarabilmesi gereken mu’min icin basli basina “dunya” nasil bir ibret kaynagidir. Onu nasil okuyup, nasil anlamamiz gerekiyor? �limlerimiz bize dunyanin uc yuzunun oldugunu belirtiyor:


Mesela, gencligime bagliyim; ancak o, bir gun beni terk edip gidecek. Ben ona veya o bana hakim oldugu devirde ara sira zevk u sefasini sursem bile kaybettigim her ani hatirladikca damla damla icime elem damlayacak. Yine mesela �sik�ne idrak ettigim bir baharda, ortalik yemyesil, hayvanat kosuyor, koyun ve kuzular meliyor, sakir sakir sular akiyor; bu atmosfer, sairleri dile getiriyor ve onlara destanlar yazdiriyor. Iliklerime kadar zevkle dolu bunu yasiyorum. Birden gozlerimin onunde uful uful hazan mevsimi esiyor. Butun zevkler, elemlere donuyor ve ben, “Su hazan mevsimi de nereden cikti? Benim su lezzetlerimin icine aci ve elem damlatmaya basladi.” diyorum. Yok olup giden z�il seyler sevilmez. Hz. Ibrahim, “Batip gidenleri sevmem” (En’am, 6/76) sozuyle bu hakikati ifade etmistir. Batip gidenler derdime derman olamaz. Onlara gonul verilemez ve onlar �sik olmaya degmez.

DUNYAYI DUNYA YAPAN AHIRETTIR

Oyleyse z�tindan dolayi gonul verdigimiz her sey, bizim icin, aci, izdirap ve elem unsurudur. Halbuki, dunyanin mukabili ahiret olsa, burada bulunanlar bitip tukenecek; ama yeni bir ahiret sabahi dogacak, yeni bir bahar gelecegi gibi ahiret bahari gelecek ve orada solma olmayacaktir. Binaenaleyh bu inanc isigindan bakinca, dunya kiymet kazanir. Insan, “Dunya, sen ne guzelsin ki burada solup batmanla icimde solup batmayana ask ve istiyak h�sil ediyorsun. F�ni ve z�il sevgililerin beni terk etmesine karsilik icim tam kan aglayacagi zaman, “Ey Ezeli ve Ebedi Sevgili! Herkes beni terk etti. Ben kapina geldim. Anladim ki Sen’den baska vefali ve hakiki dost yok. Icimi sana dokmek, dertlerimi Sana acmak istiyorum. Agaran saclarima, bukulen belime, saga-sola inhiraf etmeden icine girmeye dogru kostugum kabrin elemlerini, bitip tukenmeme, kabrin karanligina derman, derman sahibi dermanin yaninda ey Rahman Sana geldim” der, ici birden bire sevincle dolar ve butun huzunler gider. Oyleyse dunyayi dunya yapan ahirettir.

Meselenin diger yonune gelince, eger ahirete iman olmazsa, obur alemde Mevl�’nin huzurunda hesaplasma ve muhasebe duygusu olmazsa, bu dunyada cocuklar izdirap cekecek, mallar gidecek, servetler t�rum�r olacak, kimse malindan ve canindan emin olamayacak ve boylece dunyanin tadi tuzu kalmayacaktir. Ancak ahirete iman duygusu, bir kalpte zuhur ettigi zaman cocuklar bile sevince bogulur ve “oldu ama cennete gitti” diyerek icleri huzur dolar. Bir genc ise nefsinin galeyanini ancak hasre iman ve Cenab-i Hakk’a hesap verme sayesinde frenleme imkani bulur.

Son soz, dunyayi dunya yapan ahiret inancidir. Ahireti kazanmak ise burada Cenab-i Hakk’in rizasini kazanmaya yonelik ameller yapmaya baglidir.




--------------------------------------------------------------------------------


Birinci yuz

Cenab-i Hakk’in isimlerine bakar ve onlarin aynasidir. Allah’in sonsuz cemal tecellilerine sahne olarak O’nun muhabbetine vesile oldugu icin dunyanin bu yuzu sevgiye layiktir. Rabbimizi tanima, O’nun kapisinin onunde bulundugunu dusunme ve sonra O’nu k�inattaki muhtesem eserleriyle tanima lutfuna erme oyle zevkli bir seydir ki insana, “Ne guzelsin ki Rabbimi bana tanitiyorsun.” dedirtir. K�inat bu yonuyle sevilir.


***


Ikinci yuz

Ahirete bakar ve dunya, hadisin ifadesiyle ahiretin tarlasidir. Burada ektigimiz seyleri orada bicecegiz. Ahiret hayatinin saadeti bu dunyada kazanilir. Sayet ahiret olmasaydi dunyanin hicbir kiymeti olmayacakti. Dunyanin bu yuzu de sevilmeye layiktir.


***


Ucuncu yuz

Insanin fani heveslerine bakar. Gecicidir ve aldaticidir. Bu yonuyle dunyayi sevmek, insani Allah’tan ve yaratilis maksadindan uzaklastirir, fel�kete surukler. Fani dunya da elimizde durmaz, cabuk kacar gider. Dunyadaki butun guzellikler, nefislerinden oturu seviliyorsa hepsi gecicidir.

Adak

herseye ragmen hayat cok guzell

:cicek: merhabalar araniza yeni katiliyorum bu klup cok supermis ama daha hic arkadasim olmadi herhalde tanisiriz bu dunyadaki herkesi cok seviyorum en cok esim ve kocami :1rolleyes:

Cilekli Pasta


“Yagmurlarda suruklenen kayip bir cocuk gibiyim aslinda biliyor musun... haftalik duslerde siirler yaziyorum, sarkilar yaziyorum yazin, hep gece yalnizligindaki kabuslarinda, bar koselerinde, parklarda. Bak, bir sehir kayip gidiyor yine ellerimden yere. Ve bir sehri terkeden herkes gibi guzel seylerde hatirlanmak istiyorum; cunku dogdugun gun bana hep, ayni seyleri animsatiyor:
- pasta mi?
- Evet.
- Cilekli?
- Evet cilekli... karisik olsa karismis oluruz sanirim. Zaten yeterince karisigiz, daha fazla kafa karistirmayalim degil mi?
Her gecen gunde yeni bir felaket gelip kavramaz ki kirmizi dudaklarini. Onlari buruk bir acinin koynunda gormek kalbimizi agritir...senin de benim de... kalbimiz bir organ degildir cunku; altin bir alyans mutlu edemez bizi, pirlanta bir yuzuk mutlu edemez!!! Bir siir? Evet bir siir!!! Bir siir mutlu edebilir ikimizi: seni ve beni.
- Tanimadiklarina da siirler yaziyor musun Ulas?
- Hayir!!! Yani evet!!! Sanirim tanimanin goreceli olmasina takiyorum kafami hep. Sanirim degeri olan herkese ben birseyler yaziyorum durmadan. Sen ya da o; cok farketmiyor!!!
Kanini donduran bir cerceveyle cevreleyemiyorsun hicbir zaman hayati... her gecen saniye aleyhine mi saniyorsun? Uzerine dusen yagmur damlalarindan (adin gibidir onlar), sacini islatanlari engelleyecek bir semsiye biliyorum ben: YASAM SEVINCI... yasamanin kendi icinden gelen unutulmaz limani... ofkeye olum kadar uzak, gulumsemelere elin kadar yakin olmalisin! Bak, her limana demir atmis gemiler yakisiyor yakama. Daha sen beni bilmiyorsun!!! Daha sen beni tanimiyorsun!!! Tanisaydin hersey nasil farkli olurdu acaba? Oturup anlatir miydim sana zamani? Belki de... Belki de “belki” benim en sevdigim kelime. Yasamim. Ama “o” yok mu “o”!!! Neydi adi? Hani her insanin soylemekten korkacagi... evet buldum: “Keske”. “Keske”yi silip atiyor musun simdi hayatindan, yoksa bozusuyor muyuz? Biliyorum, zor! Biliyorum her insan ders almali diyorsun yaptiklarindan; belki pisman olmali; ama “o”nu soylememeli hicbir vakit! Cunku “geriye donus” diye bir sey yok; hicbir zaman olmayacak! Zaman donmeyecek! Onemli olan daima bir pastanenin kosesinde pasta almaya hazir olmak:
- Sizde cilekli pasta bulunur mu?
- Mevsimi degil artik... temmuzda cilek kalmaz ki! Kivili var istiyorsaniz.
- Yok, hayir; cilekli!
- Neden bu cilekli israriniz?
- Her yurek cilekli pasta gibidir cunku; onun gibi kirmizidir! Tipki kan gibi: o da kirmizidir ya hani.
Yalan mi? Kirmizinin tonlarinda gizlidir insanin insanligi: en insan insan, en koyusunda yatar kirmizinin. Ne bileyim; mesela bordoda. Kotu insan mi? Oyle bir sey yok!!! En kaypagi en yalancisi bile kotu olamaz. Ancak acik bir kirmizi olur oylesi. Ben mi? Bilmem. En koyusu degilim tabii ki! Aslinda en yalancisi, en pembeye yakini...miydim? miydiysam simdi neyim? Kisir bir dongu icinde yitirilen savaslarda mi gizliydim? Belki de... Belki de belki, benim en cok sevdigim sozcuk... kimbilir? Sen bile bilemezsin cilekli pastanin tadina varmakla mesgulken! Mesgul dedim de, telefonum caldi, ben bunu beklemiyordum:
Alo Ulas; yukari carsida cilekli pasta buldum, bir tane kalmis. Kos gel de alalim!
- Tamam geliyorum...
Hayret! Ilk defa geliyorum dedim ben. Oysa hep gidiyorum derdim. Hep bir yolun ayazindaki ciplak gozle bakilamayacak bir kadin sacinda yakiyordum gozluklerimi, hani - kardes gibi buyuduk - dedigin. Onunla basladi “yollar” benim hayatimda... ve hicbir durakta duraksamadan yola devam etmeye onunla karar verdim. Onunla karar verdim ben siirlere siginmaya; acilari ve kederleri yazilara gommeye. Onunla kendi ismimin onune bir set cektim siirler kisiligini bulana kadar. Onunla... ben, ben olana kadar beklettim zamani. Bu da mi nereden cikti? Iste buradan: bak, kucuk bir cocukmussun gibi sana dersler veriyorum sen hazmetsen de hazmedemesen de! Cunku yas, -senin icin-her basina gelende sucu zamana atmak demektir. Yas; ama gozundeki degil... Dogdugun gunden bu yana gecen zaman... Ama benim icin farkli! Ben “ben” olmaktan, ben yasta yasamaktan oylesine mutluyum ki. Dusunuyorum da bu aksam da yasin bir rakam atlayacak, tipki sayac gibi... pastanenin onunde cilekli pasta arayan heyecanli cocuk gibi:
Cilekli pasta bulunur mu?
- Hayir, maalesef kalmadi... Muzlu olsa?
- Temmuzun “tem” kismini atmis gibi oluruz, yakisik almaz!!! Hem otoyol dusmanligimiz mi var bizim?
- Maalesef o zaman.
- Ama bu, bu sehirdeki son pastane... mecburen muzlu mu alacagim?... Evet! Muzu seviyordur belki de...
- Hemen hazirlatiyorum efendim.
Hazirlatiyor hazirlatmasina ama zaman da geciyor... temize cekmek gerekiyor senin icin bu yaziyi. Ama daha bitmedi ki!!! Olsun, zaman herseyin ilaci; bitiririz. Bir aski bitirmek bu kadar kolay degil ama... hani o -beraber buyudugun- kizi bitirmek ne kadar da zordu benim icin biliyor musun? Bilmiyorsun! Cunku sen yasamadin ki, ben yasadim! Sen kendini yikmadin ki yarim yillik bir buhranin icinde, ben yiktim! O yarim yil, sana bir omur gibi gelmedi ki, bana oyle geldi! Gunlerce hasta rolleri yaparak evden, odadan cikmayan sen degilsin ki, benim! Duvarlarla konusan, onlari yazan, gozune uyku girmeyen, komplekslerin ve paranoyalarin icinde kendini kaybeden, uc bes dostun destegiyle kendini ayakta tutan... sen degilsin... bilemezsin! Benim, hep bendim, onlari yasayan hep ben olacagim! Ne garip degil mi, insan bazi seyleri anlamiyor yasamadiktan sonra. Idrak edemiyor beyni ve o yasadiklarini bir turlu paylasamiyor aciyi yariya indirecek biriyle!!! Ama sen onun gibi degilsin, bunu biliyorum, hissedebiliyorum. Sen, hic kimseyi asagilayacak, kiracak sozler soylemezsin! Kendime guvendigim kadar guvenebilirim sana. Nasil mi olustu bu guven? Bilmem, icimden geliyor iste... Belki benim de hislerim kuvvetleniyor zamanla.Diyorum ya, zaman herseyin merhemi, ilaci...
Offf...Aksam oluyor, yazi bitmiyor, pasta isinip eriyor... hava alabildigine sicak!!! Buzdolabina koyuyorum pastayi. Bir hayal kuruyorum kendi icimde Paylasmadigim tum hayallerim gibi o da... Ben hayalleri paylasmayi sevmiyorum galiba, bencilim biraz! Ama seninle paylasirim: ben, hep uzaklarda oluyorum bunlar olurken; cunku “tesekkur ederim”li sahtek�r cumleleri sevmiyorum! Bu sehri, - her sehre uyguladigim muamele gibi - bir cirpida terketmeye hazirlaniyorum uzunca bir sure. Icimden sana hep “iyi ki dogdun”lu cumleler kuruyorum; ve sana, yasadigim her altinci temmuz gunu buna benzer cumleler kurmayi vaat ediyorum. Uzuntulerin ve kederlerin doruga ciktigi her noktada iki yol sunuyor cunku doga: ya ol, ya da git. Bir ucuncu yol yok! Ikisinin arasindan gitmek yok! Hayati asla bir sinav olarak gostermemeli tanrinin buyruklari! Cunku, bir sinav olmak icin cok acimasiz... Birkac yanlis bir dogruyu goturur ancak sinavlarda, ama yasarken yapilan bir yanlis tum dogrulara mal olabilir. Onemli olan o keskin hatalari yapmamak, ilk yoldan gidip hayati sonuclandirmamakOnu sonuclandirmak senin elinde olmuyor bazen ama en keskin cozumler ellerinden geciyor! Elindeki tum enerjiyle yasama baglanmak gerekiyor:
CUNKU ASLINDA HER SEHIR, HER HAYAT BIR CILEKLI PASTADIR GUZELIM. AMA YEMESINI BILENE...
Benim gibilere mi? Yalnizca “yol”dur; baska bir sey degil!!!”



yeniyim:))

Merhabalar herkese, siteye yeni uye oldum. Aslinda uzun suredir yazdiklarinizi okuyup bilgileniyorum ama firsat bulup bir turlu uye olamamistim. Bundan sonra bende aranizdayim ve 12 haftalik hamisim:1yes2:
Herkese hayirli hamilelikler ve dogumlar diliyorum. Allah olmayanlarada nasip etsin..

Simdi su oldugunuzu dusunun...

Simdi su oldugunuzu dusunun... Su kadar ozel, su kadar faydali ve su kadar cok, tukenmez… Inaniyorum ki gercekten de oylesiniz. Ama ister cesmelerden dokulun, ister goklerden yagin, ister nehirler dolusu akin dibi olmayan bir kovayi dolduramazsiniz ki. Yani sizi dinlemeyenlere sesinizi nasil duyuracaksiniz...daha cok bagirdiginiz da daha cok dinlenmeyeceksiniz ki, gurultunun parcasi olup kalacaksiniz oylece. Hem suyun yaninda olanlar suyu en az icenlerdir. Cunku; "su nasil olsa burada, gerek yok ki suyu kana kana icmeye" diye dusunurler... Aynen, sesinizi surekli duyanlarin sizi dinlemedikleri gibi! Ormandaki hic bir hayvan, Irmagin gurultuler koparan yerinden su icmeye calismadi simdiye kadar. Hepsi, hep sabahin en sakin anini bekledi suyun durgun yerlerini bulabilmek icin. Gittiler ve sakin sakin ihtiyaclarini giderdiler; Onlar icin en uygun olan, kendi istedikleri zamanda...

Siz, hep bir su oldugunuzu dusun. Su gibi guzel ,su gibi yararli, su gibi vazgecilmez ve su gibi hayat kaynagi oldugunuzu dusunun. Ama su gibi yasatici olun, su gibi yikici, surukleyici ve oldurucu, afet degil. Su iseniz tarlalarini basmayin insanlarin yuvalarini yikmayin, sondurmeyin, felaket denmeyin. Su iseniz bir bardaga sigabilin ki damarlara giresiniz.

ii aksamlar

arkadaslar bu anahtar kelime ne demek ben anlamadim
birileri bana ogretsin lutfen. formu kullanmayi, atarlar beni diye korkumdan bisiy yazmaya korkuyorum, yanlis yere yanlis bisi yazarim diye. kafam calismiyo zaten 5 ve3 yasinda iki oglum var ve cok yaramazlar, bazen aklimi kaybetmedigime sukrediyorum:bbo: :uhm:

gecc bunlari anam babam:))




Hicbirseyden Zevk Almiyorum

Arkadaslar hayattan cok sikildim hicbiryerde huzur bulamiyom ne yaptiysam ne ettiysem genede hersey ayni aslinda Allah'ima dua ediyom sagligim yerinde ailemin sagligi yerinde diye ama ne is yeride ne ozel hayatimda mutlu degilim hersey ustume ustume geliyo boguluyorum isinden memnun degilsen degistir diyceksiniz sevgilinle mutlu degilsen ayril diyeceksiniz belki ama calismaya mecburum baska iste bulamiyorum,sevgilime sira gelince 6,5 yillik gecmsim var cok sikiyo beni bunaldim artik hani bir laf vardir ne yardan ne serden gecerim hesabi onsuz olamiyorum ama onunlada olamiyorum ooooooooffffffffffffffffff kafayi cizicem benim aklim bana yetmiyo arkadaslar bana yardimci olun bu icimdeki umitsizligi ve huzursuzlugu nasil atabilirim :a015:

kendi islediklerim









sarilin siki siki....

http://img141.imageshack.us/my.php?i...arllmakav3.png
hepinizi kucakliyorummmm:1hug: :1hug:

kes kolumu komutanim...

Canakkale’de savas kizismisti Allah… Allah… nidalari top seslerini bastiriyordu. Canakkale Savaslarin’da kumandanlik etmis, yaralanmis, emekli bir subay o anda yasadigi bir olayi soyle anlatiyor:

“Bir aralik yanimda bir ayak sesi duyar gibi oldum. Geriye donunce, Ali Cavus ile karsilastim. Sapsari olmus, yuzunden buyuk bir izdirap okunuyordu. Daha neyin var demeden, o her seyi anlatmaya yetecek olan kolunu bana gosterdi. Dehsetle urpermistim. Sol kol bileginin dort parmak kadar yukurisindan aldigi bir isabetle hemen tamamen kopacak bir hizaya gelmis, eli yere dusmekten, ancak zayif bir deri parcasi alikoymaktaydi. Ali Cavus dislerini sikarak izdirabini yenmeye calisiyordu. Sag elindeki cakiyi bana uzatarak “sunu hemen kesiver komutanim” dedi. Bu uc kelimelik cumle oyle muthis bir istek, oyle bir mecburiyet ifade ediyorduki, gayri ihtiyari cakiyi aldim ve derinin ucundan sallanan eli koldan ayirdim. Bu tuyler urpertici vazifeyi yaparken, bir sey soylemis olmak icin; “uzulme Ali Cavus Allah vucduna saglik versin.” diye mirildandim.

O yere dusen elin, elsiz kalan koluna ve bir oluktan bosanir gibi akan kanlara kiymet bile vermiyordu. Gozlerini duman ve ates icindeki yurt ufuklarina cevirerek”Feda olsun, yeter ki memleket sag olsun!” diye mirildandi.

Ali Cavus yalniz elini degil, cok gecmeden hayatini da bu memleket ugruna, bu mukaddes ulkeyi korumak yolunda feda etti. Gozlerini hayata yumarken de ayni kelimeleri tekrarlamis:

“Allah imandan ayirmasin! Canim vatana feda olsun!” demisti.”

iNSANLIK SEVGiSi

bir sevgi vardi
yuregimde
sigmadi gitti

binlercesini sevdim
sigdi bitmedi

Biz Yukari Ucdam Birlestirilmis Sinifli Ilkogretim Okuluyuz

Mus un Haskoy ilcesinin Yukari Ucdam Birlestirilmis sinifli ilkogretim okulu icin kardes okul ariyoruz.

1.sinif,2-3.sinif,4-5.sinif ve anasifimizdan olusan okulumuz icin ozellikle kitap, kirtasiye malzemesine ve kislik giysiye ihtiyac duyuyoruz.Okulumuz 85 ogrenciden olusuyor.



Yukari Ucdam Birlestirilmis Sinifli Ilkogretim Okulu olarak, egitim ogretime daha cok ihtiyac olan bolgelerde bizim gibi veya bizden daha zor sartlarda egitim ve ogretim faaliyetlerini surduren bircok okul gibi calismalarimizi surduruyoruz.Biz elimizden geleni yapmaya calisiyoruz, ama bizim de imkanlarimiz kisitli.

Tahmin edeceginiz gibi okulumuzda bircok eksik bulunuyor; ancak en buyuk eksigimiz kutuphanede kitap olmamasi. Okuma ve kaynak kitaplarimiz olmadigi icin ogrencilerimize arastirma ve kendini gelistirme olanagi sunamamaktayiz. Ogrencilerimiz Mus'tan ve ilceden cok uzakta yerlestikleri icin yasadiklari yerde kitap temin etme imkanlari bulunmuyor. Bu kutuphanemize biraz kitap katkisi saglayabilirseniz memnun oluruz.Okumaya gecen ogrencilerimiz icin okumalarini gelistirici hikaye kitaplari 3-4-5 siniflar icin onlarin hayal dunyalarini gelistirici Dunya tarihine iliskin eserler (sanat,tarih,edebiyat) yollayabilirseniz cok seviniriz.

Kis mevsimi bolgemizde cok sert gectigi icin ogrencilerimiz kislik giysilerden genelde yoksundur.Cocuklarimizin maddi durumlari iyi olmadigi icin yirtik pirtik onluk ve giysilerie okula gelmeleri bizleri uzuyor. Bu konuda bot,ayakkabi,kaban,kazak,pantolon,atki v.s. giyeceklere ihtiyaclari vardir. Bu sebeple cocuklarimiza giysi talebimizi de sizlere iletiyoruz.

Bize gonderebileceginiz; kalem,kalemtras,silgi,defter,el yazisi calisma defteri,boya kalemleri, beyaz tahta tebesiri, fotokopi kagidi,fotokopi icin kartus ,1.siniflar icin abakus,oyun hamuru, spor malzemesine,egitim cd'leri,vcd,hikaye ve yardimci kitaplar, satranc takimi... olabilir.Ayrica okulumuzdaki ana sinifina daha iyi bir egitim-ogretim ortami olusturabilmemiz icin ana sinifi egitim arac gererclerine ihtiyacimiz vardir.

Yeni mufredati inceledigimizde uygulama, gorerek-yasanarak ogrenmeyi gerekli kilmaktadir.Bu da bize fotokopi makinasi, bilgisayar eksikligi,yeni basimi gerceklesen ilkogretimler icin ansiklopedi setleri ve ilkogretim seviyesine uygun kitaplar gibi arac ve gerecleri gerekli kilmaktadir. Ancak biz bunlardan yoksunuz. Inanin ne kadar ne gonderebilirseniz bizi mutlu edeceksiniz.

Ayrica ileride ogrenim hayatlarini surduremeyecek ya da zorlukla surdurebilecek, maddi zorluklar yasayan cok basarili ogrencilerimiz var. Burs baglanmasi icin de yardimci olursaniz seviniriz.

85 ogrenci, 3 ogretmeni egitime destek noktasinda sevindireceginizden simdiden mutesekkirim. Allah'tan dilegim, gunun birinde bizler de egitim gonulluleri kervanina katki sunan sahislar olarak yer aliriz. Kardes okul-aile seferberligimize gonulden destek vermeniz temennisiyle, simdiden tesekkur ederiz

Yukari Ucdam Birlestirilmis Sinifli Ilkogretim Okulu Ogretmenleri

Adres:

Yukari Ucdam Birlestirilmis Sinifli Ilkogretim Okulu

Mus-Haskoy




okulumuzun simdiki hali....







firtina nedeniyle bacamiz yikildi ve eski bir soba kovasi ile idare ediyoruz, catidan dusen asiri karin bayrak diregini bukmesine bir cozum bulamadik





suanki kitapligimiz



yag tenekelerinden yaptigimiz yangin kovalari



ogrencilerimizin cogunlugunun canta almaya maddi durumu yetmedigi icin mustaki seker fabrikasindan aldiklari kucuk cuvallar canta olarak kullaniliyor



anasifimizin defalarca kirilan
cami;koca kis boyunca musamba,naylon,minder ve giysiler tikanarak soguktan korunmaya calisiliyor


Yardimlarinizi musta subesi bulunan mng,yurtici,aras,ihlas kargo ve ptt araciligi ile ulastirabilirsiniz.

Unlulerin ozel yasam haritasi..

Su unlulerin ozel hayatlari da pek karmasik canim diyenler ,iste kadrini kiymetini bilmediginiz unlulerimiz "bizi sizler var ettiniz" felsefesinden yola cikip "sevgili halkimiza nacizane hizmetimiz olsun" diyerekden bu haritayi hazirlatmislar.
Magazin dunyasinda yolunuzu sasirmadan ilerleyin gari!