3 Haziran 2007 Pazar

dudak bakımı

Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız herşeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamalarını sağlamalısınız. Bunun için yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremini (lipstick) gerektiğinde sürmeniz yeterli olacaktır.

Makyaja başladığınızda dudaklarınız çatlak olmamalı çünkü bunu bir anda gideremezsiniz. Ayrıca özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yapmalısınız. Bazı pudralı rujlar güzel görünmelerine rağmen dudaklarınızı kurutabilir.

Ruj sürmeye başlamadan önce ne kadar hafif makyaj yapıyor olsanız da dudak kalemi kullanmalısınız. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın naturelliğinden hiç birşey eksiltmez. Önemli olan rengini doğru seçmek, süreceğiniz rujdan biraz daha koyu bir dudak kalemi kullanmalısınız. Dudaklarınız inceyse kalemi dudağın biraz dışından çekebilirsiniz ancak bunu abartmayın. Kalemin ucunun biraz küt olması daha yumuşak bir etki yaratacaktır. Keskin ve koyu renkte çekilmesi dudaklarızın doğallığını bozacaktır, günlük makyajda bundan kaçının. Dudak kaleminizi rujun üstünden de sürebilirsiniz, bu iki rengin daha iyi kaynaşmasını ve çizginin yumuşamasını sağlar.

Makyaj uzmanları genelde rujun fırça ile sürülmesini tavsiye eder ama bunu özellikle günlük makyajınızda yapmasanız da olur. Ruju sürerken dudak kalemininde hafifçe üstünden geçmelisiniz, sürdükten sonra dudaklarınızı birbirine yapıştırıp biraz hareket ettirirseniz de olur. Rujun fazlasını da bir parça kağıt mendille alırsanız daha pürüzsüz görünürler. Sürdüğünüz rujun kalıcı olmasını istiyorsanız pek kolay çıkmayan ever-lasting rujlardan kullanabilir ya da dudaklarınızın kuruma problemi yoksa rujdan önce biraz pudra sürebilirsiniz.

Rujun rengine gelince, modadan önce kendinize, yaptığınız makyaja ve gideceğiniz yere uygun olmasına dikkat edin. Mesela kahverengi tonlarında far kullanmışsanız kırmızı ya da pembe değil yine kahverengi tonlarında bir ruj kullanın. Gündüz, fazla iddialı renklerden kaçının, dudak renginizden biraz daha koyu ya da biraz daha açık, "ruj sürdüm" diye bağırmayan doğal renkleri tercih edin.

Mavi forum

cilt bakımı

Cildiniz mat bir görünme sahip, gözlerinizin altı torbacıklarla dolu, bu hafta çenenizde çıkan altıncı sivilce iğrenç başını göstermeye başlamış bile...

Güzelliğiniz için uyguladığınız bakım düzenini ciddi anlamda yeniden düşünmenizin zamanı geldi.
Dış müdahalelerle toksinlerden arınmak için yapabileceğiniz çok şey var:

Toksinlerden arınmak için günlük bakım

Makyajınızı temizlemeden asla yatağa girmeyin. Cildinizdeki makyajı temizlemediğiniz takdirde, gün içinde biriken yağlar ve kirler bakterilerin üremesine, böylece kara noktaların oluşmasına neden olur. Sonuç olarak, cildiniz daha hızlı yaşlanmaya başlar. Oysa, temizlenen ve nemlendirilen cilt, siz gece uyurken kendini daha iyi tamir eder ve yeniler.

Cildiniz bir güzellik göstergesi ve dış dünyaya karşı korunma kalkanı olmasının yanısıra, aynı zamanda kendini sürekli yenileyen bir organdır. Cildinizde pütürlenmeler ya da noktalar görmeye başladıysanız, toksinlerden arınmanızın zamanı gelmiş demektir. Hafta bir kez maske ile cildinizi derinlemesine temizleyin, çünkü hücreleriniz kendini yenilerken, gözenekleriniz yağ ve kirlerle dolmaktadır. Çoğu yüz temizleme maskesinin içinde kil ya da çamur bulunur. Bu maddelerin içindeki negatif yüklü iyonlar pozitif yüklü kirleri çekerler, böylece gözeneklerdeki yağlar ve ölü hücre kalıntıları bir bakıma ‘emilir’.

Cildinizdeki gerilimi almak için masaj

Lenf sisteminiz suyu, proteinleri, elektrolitleri ve kan hücrelerini vücudunuzun her yanına taşımaktan sorumludur. Aynı zamanda, vücuttaki toksinleri de lenf düğümlerine taşır. Toksinler burada yön değiştirerek kana karışır ya da terleme yolu ile vücuttan atılır. Bedeninizin toksinlerden arınması için, kendine özgü bir sistemi olsa da, zaman zaman yardıma ihtiyaç duyar. Yüze ve bedene yapılan hafif, rahatlatıcı bir masaj lenf düğümlerini uyararak daha verimli çalışmalarını sağlar, böylece ciltteki sıvı ve toksin birikimi ortadan kalkar. Ayrıca, yorgun görünen cildinize ve altları torba torba olan gözlerinize harika bir biçimde enerji kazandırır.

İşte size birkaç masaj önerisi:

· Parmaklarınızı burun kemiklerinizden yukarıya, gözlerinizin iç kısmına doğru kaydırın, bastırın, tutun, serbest bırakın. Gözlerinizin etrafındaki torbacıkları ve sinüslerinizdeki basıncı azaltmak için bu hareketi defalarca tekrarlayın. Kaldığınız yerden, parmaklarınızı bastırmaya devam ederek göz yuvalarınızın altından yanaklarınıza, oradan boynunuzun sarkmaya meyilli bölgesine kadar inin. Parmaklarınızı içten dışa doğru hareket ettirerek vücudunuzdaki sıvıların daha hızlı akmasını sağlayın. Bu hareketi birkaç defa tekrarlayın.

· Gözlerinizin daha parlak olması için, gözünüzün hemen altındaki kemiğe, gözbebeğinizle aynı hizadaki noktadan hafifçe bastırın, birkaç saniye tutun, ardından serbest bırakın.

· Kan basıncının yükselmesine bağlı olan başağrılarınızı dindirmek ve yüz kaslarınızı rahatlatmak için, kaşlarınızı içten dışa doğru çimdikleyin. Daha sonra, parmaklarınızı aksi yönde yüzünüze bastırarak kaydırın. Parmaklarınızı şakaklarınıza bastırın, birkaç dakika öylece tutun. Ardından bırakın. Aynı hareketi tekrar edin.

Mavi forum

mankenlerin sırları

Kimisi diyet yapıyor, kimisi egzersiz. Bazısı ikisi de yapmak zorunda, diğerlerinin ikisine de ihtiyacı yok. Ortak yanları, herkesin onlara hayran olması ve formlarını korumak için bazı şeylere dikkat etmeleri...


Evdesiniz ve televizyon seyrediyorsunuz. Daha doğrusu, kumanda elinizde, o kanal, bu kanal dolanıp duruyorsunuz. Seyredecek hiçbir şey bulamıyorsunuz ama kabul edin, durakladığınız iki an var: Birincisi abuk sabuk paparazzi programlarından birinde, beğendiğiniz birinin adı anıldığında, bir de Fashion TV'ye geldiğinizde... Bir yandan bu kanalda takılmak istemiyor, diğer yandan da bu havalı kadınları, hoş hoş giysiler içerisinde görüp iç geçiriyorsunuz. Eğer bu kadınlar ne yapıyor da böyle ince kalıyor diye kendi kendinize eko yapıyorsanız, sizin için araştırıp bulduğumuz manken sırlarına bir göz atın derim.
Nefis bir vücut için bir besin adı vermek gerekirse, doğrudan soya diyebilirsiniz. Üstelik soya, sadece hayalini kurduğunuz o harika vücuda kavuşmanızı sağlamaz, aynı zamanda içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde, serbest radikaller nötralize edilir.

Yapılan araştırmalar, acılı, biberli, salsa soslu, zencefilli ve hardallı yemeklerin kişinin metabolizmasını hızlandırdığını gösteriyor.

Çekirdekli sebze ve meyveleri tercih edin ve bu besinleri tüketirken, çekirdeklerini de yiyin. İçerdikleri lif açısından çekirdekler son derece zengindir ve besinlerin vücut tarafından emilimine yardımcı olur. Ayrıca sindirim için de son derece yararlıdır.

Vücut, tatlandırıcılı şeker ve sakızları,etkili bir şekilde parçalayamadığından, su toplanmasına ve şişmelere sebep olabilir.

Kafanızdan daha büyük olan hiçbir şeyi yemeyin. Hatta göbek salata bile. Çünkü bu her ne kadar zararsız ve son derece düşük kalorili gözükse de, midenizin genişlemesine sebep olur ve bu durumda doymak için daha çok besin tüketmeniz gerekir.

Yavaş yiyin. Böylece hem ne yediğinizi anlayıp, daha zevkli bir şekilde öğünlerinizi tüketiyor olacaksınız, hem de çiğnemeye normalde ayırdığınızdan daha çok zaman ayırmak, stresinizi azaltacak.

Kendinizi yalnız hissederseniz, bir arkadaşınızı aramakta duraksamayın. Unutmayın, besinler açlığınızı gidermek içindir, arkadaşınız olmak için değil.

Doğru nefes alma tekniklerini öğrenmeye çalışın. Çünkü doğru alınmış nefes, sadece yemekten geldiğini zannettiğiniz enerjiyi size sağlar.

Konserve et, çorba ve soslarınızı, buzdolabında soğutun. Böylece bu besinlerde bulunan yağlar, birikir ve yüzeyde toplanır. Böylece bu yağ tabakasını kaldırıp atabilirsiniz. (alıntıdır)

Mavi forum

Saç Boyalarına Dikkat.?

Saç Boyalarına Dikkat.?

Bayanlar bu haber size.,

Saç boyaları kanser riskini artırıyor mu.?

Saç boyalarının, lenfoma kanseri riskini artırabildiği, kapsamlı bir araştırmada daha saptandı.

Barselona'daki Katalan Onkoloji Enstitüsü'nden Dr. Silvia de Sanjose.,

6 Avrupa ülkesinden 4 bin 719 lenfoma hastasıyla ilgili verileri inceledi.

Araştırmada, hasta kadınların dörtte üçü saçlarını boyadığı belirlendi.

Araştırmada, saçlarını boyayanlar arasında bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 19 daha fazla olduğu belirtilirken.,

Saçlarını yılda 12 ya da daha fazla boyayanlarda ise oranın yüzde 26'ya çıktığı kaydedildi.


Mavi forum

zayıflatan hareketler

Alt karın kasları: Karın egzersizleri kolay değil. Ama özellikle bu iki hareket formunuza çok şey katacak. Yere uzanın, ellerinizle başınızı tutun. Bacaklarınızı yerden 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde kaldırın. Bacaklarınız yere değmeden havada birkaç kez 90 derecelik açışı yakalamaya çalışın. Karın kaslarınızı gerin ve kalçalarınızla birlikte bacaklarınızı başınızın hizasında dik tutun. Bu hareketi 25 kez tekrarlayın.

Yan karın kasları: Yere uzanın, kollarınızı başınızın altında birleştirin. Sol bacağınızı hafifçe bükerek sağ bacağınızı onun üzerine atın. Vücudunuzun üst kısmını sağ dirseğiniz sol dizinize değecek kadar yukarı doğru kaldırın. Tekrar eski pozisyonunuza geri dönün. Bu hareketi 15 kez tekrarlayın. Daha sonra aynı egzersizi diğer bacağınızla yapın.

Dümdüz bir karın: Yağlı bir karın bölgesi için aylar süren dövüş sporu egzersizleri öneriliyor.

Popo ve kalça: Üzerinde durduğunuz bacağınızı dizden hafifçe bükün, diğerini ise ayak parmak uçlarınız yere bakacak şekilde geriye doğru uzatın. Karnınızı ve kalçalarınızı gerin, kollarınızı hafifçe geriye itin ve vücudunuzu yakınında kalmalarını sağlayın. Gerideki bacağınızı gergin bir şekilde yavaşça yukarı kaldırın. Eski pozisyonunuza döndürün. Aynı hareketi 10 kez tekrarlayın.

Kalçalar için: Her ne kadar kolay gibi görünse de, aslında sizi hayli zorlayacak bir egzersiz ama kesinlikle çok etkili. Sırtınız yere değecek şekilde bacaklarınızı bükerek yere uzanın. Kalçalarınızı, vücudunuzun üst kısmı ve kalçalarınız düz bir çizgi oluşturacak şekilde kaldırın. Popo kaslarınızı sıkın ve öylece birkaç dakika durun. Bu egzersizi 8 kez tekrarlayın.

Göğüs ve omuz kasları: Dik bir şekilde durun, dizlerini hafifçe bükülü olsun. Dirseklerinizi göğüs hizasında olacak şekilde birleştirin. Ağırlıkla ya da su dolu pet şişelerle çalışabilirsiniz. Dirseklerinizi birbirinden ayırmadan kollarınızı öne doğru kaldırın sonra yine göğüs hizasına getirin ve aşağıya indirin. Aynı hareketi 15 kez tekrarlayın.

Göğüs ve sırt kasları: Dizleriniz hafifçe bükülü olacak şekilde dik olarak durun. Kollarınızı başınızın iki yanıda dik bir açı oluşturacak, dirseklerinizi de dışarıya bakacak şekilde açın. Şimdi kollarınızı göğüs hizasında birleştirin ve açın. Kollarınızı aşağıya sarkıtmamaya ve kollarınızın üst kısımlarının yere paralel olmasına dikkat edin. Bu egzersizi 15 kez tekrarlayın.



arama yapıldıı

Mavi forum

Kadınların Sayısı Erkeklerden Fazla

Kadınların Sayısı Erkeklerden Fazla

İstatistiklere göre kadınlar hem ömürde hem de nüfusta erkeklere fark attı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün, 2005 yılı nüfus kütüklerine kayıtlı nüfusun yaş ve cinsiyetlere göre dağılımı verilerine göre, 73 milyon 429 bin 426 kişiden 36 milyon 670 bin 736'si erkek, 36 milyon 758 bin 690'nı ise kadın. Nüfusun 95 ve üstü yaşa sahip grubunda da 69 bini 863 erkek, 177 bin 440'ü de kadın olmak üzere toplam 247 bin 303 kişi bulunuyor.
Erkeklerin çoğu 50 yaşına kadar yaşayabiliyor
İstatistiki verilerde 0-49 yaş arasında erkek nüfusun kadınlardan daha fazla olduğu görülürken, 49 yaşından sonra erkek nüfusun kadınlara göre azaldığı dikkati çekiyor


Mavi forum

10dkda nasıl hazırlanılır

Hazırlanmanız saatlerce sürüyorsa size vereceğimiz ipuçlarıyla mucizenin gerçekleştiğini göreceksiniz. İşte evden on dakika içinde çıkmanızı sağlayacak makyaj ipuçları...

YÜZ / 5 dakika
Cildinizin renk tonunu sabitlemek için kremle pudra arası kompakt bir fondöten sürün. Sorun yaratan noktaları ya da kızarıklıkları kapatmak için, hafifçe ikinci bir tabaka çekin.

Göz altındaki halkalara kapatıcı uygulayın. Ardından parmak uçlarınızla hafifçe yayın.

Cildinizin sağlıkla parlaması için elmacık kemiklerinizin üzerine krem ya da jel şeklindeki allıktan bir parça sürerek parmak uçlarınızla, dairesel hareketlerle yayın.

GÖZLER / 3 dakika
Farınızı kirpiklerin dibinden göz kapağı çizgisinin hemen yukarısına kadar fırçayla sürün. Doğal bir ton ya da açık bronz rengi bir parıltı seçin.

Kirpiklerinize bir tabaka lacivert maskara sürün. Mavi renk göz aklarınızı ortaya çıkarır.

DUDAKLAR / 2 dakika
Dudaklarınızı pürüzsüz bir biçimde renklendirin. Doğal renginizden iki ton daha koyu olan bir renk seçin. Dudak kalemi çekmeyin.

Dudaklarınızı çok parıltılı olmadan, nemli tutmak için, alt dudağınızın ortasına bir miktar şeffaf dudak parlatıcısı sürün. Dudaklarınız böylece daha da dolgun görünür.


Akmıyor, bozulmuyor, bulaşmıyor... KALICI MAKYAJ !

Kalıcı makyajı kısaca, inorganik kök boyaların iğne yardımıyla epidermis'e (üst deri) zekredilmesi ve renk oluşmasını sağlaması olarak tanımlayabiliriz. Kalıcı makyaj, özellikle dudak, göz çevresi ve kaşlara uygulanıyor ve sizi gün boyu makyaj derdinden kurtarıyor.

Makyaj yapmak kimileri için bir angarya. kimileri içinse bir eğlence. Ne olursa olsun çoğumuz güne başlarken en azından bir ruj sürmeden sokağa çıkmıyoruz.

İşiniz gereği her gün bakımlı ve şık görünmek istiyorsunuz. Ama her gün makyaj yapmaktan da sıkıldınız. Önerimiz kalıcı makyaj... Dünyada yaklaşık 15 yıldır yapılan bu işlem, Türkiye'de 5 yıldır uygulanıyor. Bu işin Türkiye'deki uzmanlarından biri de Diri Instıtut De Beaute.

Kalıcı makyaja en basit tabiriyle geçici dövme diyebiliriz. Kullanılan materyaller ve boyalar dövmeyle aynıdır. Ancak "mikro pigmentasyon" olarak adlandırılan kalıcı makyaj, dövmeden çok önemli bir farkla ayrılıyor. Dövme esnasında kullanılan kök boyaları kaslara kadar zikrediliyor, fakat mikro pigmentasyonda üst derinin alt tabakasında bu işlem son buluyor.

Kalıcı makyajı kısaca, inorganik kök boyaların iğne yardımıyla epidermis'e (üst deri) zekredilmesi ve renk oluşmasını sağlaması olarak tanımlayabiliriz. Kalıcı makyaj. Özellikle dudak, göz çevresi ve kaşlara uygulanıyor ve sizi gün boyu makyaj derdinden kurtarıyor.

Uygulama
Önce kişinin cilt analizi yapılıyor. Ve hangi renklerle daha uyumlu olabileceği tesbit ediliyor. Bu işlem, kişinin saç, göz ve cilt renklerinin baz alınmasından daha büyük önem taşıyor. Zira ciltte mavi, sarı, kırmızı gibi ana renkler mevcut. Kök boyaları bu renklere göre değişikliğe uğruyor.

Bu aşamadan sonra anestezi ile mikro pigmentasyon yapılacak bölge uyuşturuluyor. Anestezi çoğunlukla kremlerle uygulanıyor. Doğal pigmentlerle, inorganik maddelerden hazırlanmış pigment boyaları bir kapsülde karıştırılıyor ve istenilen renk elde ediliyor.

Daha sonra iğne yardımıyla, örneğin dudak kontörü yapılacaksa dudağın çevresi küçük vuruşlarla boyanıyor. Boyanın epidermise zekredilmesi yaklaşık 3.5 saat sürüyor. İstenirse, dudak içi de doldurabiliyor. Tabii o zaman bu süre uzuyor.

Birinci seans sonrasında ilk iki gün içinde kontürler kayboluyor. Sonra tekrar geri geliyor. Estetik olmayan tek aşama bu. Zira boyalar tekrar geri geldiğinde kontürün yapıldığı bölgelerde bir kabuklaşma meydana geliyor. Fakat bir hafta içinde bu kabuklaşma kayboluyor. Bir ay kadar bir süre sonra da ikinci kontür yapılıyor ve işlem bitiyor. Yeni yüzünüzün ömrü, eğer cildiniz yağlı değilse, beş yıl. Aşırı yağ salgılayan bir cilde sahipseniz, ömrü 2.5 yıla düşüyor.

Yan etkisi var mı?
Bilinen bir yan etkisi yok. Sadece alerjik bir cilde sahip olanlara ve kemoterapi tedavisi görenlere uygulanmıyor. Uygulamadan sonraki komplikasyonları en aza indirmek için solaryum ve güneş ışığından bir müddet uzak durmak, uygulama sırasında yapılan bölgeyi su ile temas ettirmemek büyük önem taşıyor.

Gelelim fiyatına. Mikro pigmentasyon için ödeyeceğiniz ücret, beş yıl boyunca makyaj malzemelerine vereceğiniz paradan daha az.

Dudaklarınızı çekici hale getirin

Renkler, parlaklık, ipuçları, hileler ve bu sıcak havalarda dudaklarınızın çekiciliğini artırmak için yapmanız gerekenler!

Kış boyunca dudaklarınızda kullandığınız renkler, sizi yazın inanılmaz lezzetli gösterecek olan renklerden çok farklıdır. Yüzünüz biraz renklendiğinde pastel renkli rujlar bile işe yarayacaktır. Yaz için favori tonlar bej ve toz pembesi. Eğer amacınız güçlü bir kadın imajı çizmekse, klasik mat kırmızı rujdan vazgeçmeyin.

Dudaklara acil bakım
Dudak bakımı yaz aylarında, kışın olduğu gibi bütün zamanınızı alan bir işlem değildir. Kurutan ısıtma sisteminden ve dudaklarınızı parçalayan kış soğuğundan uzakta olsanız da bu sefer dudaklarınızın büyük düşmanı güneş oluyor. Dudakların doğal koruması yoktur ve dudaklardaki deri o kadar incedir ki sadece ruj ve parlatıcı sürmek güneş yanmalarına ve çatlaklara davetiyedir. Önemli olan dudaklarınızı nemli tutabilmek. Bunu yapmak için çok fazla su içmek gerek. Dudaklarınızı sürekli nemli tutmak için bir makyaj hilesi de, nemlendiriciyi dudaklarınıza sürmek ve kuru bir diş fırçasıyla fırçalamaktır.

Parlak mı, mat mı?
Bu ateşli bir tartışma konusu. Parlaklığı savunan makyaj uzmanları bir rujun ne kadar şeffaflığı varsa dudaklara o kadar çok boyut ve gerçeklik verdiğini savunuyor. Matlığı savunanlar ise sıcak pembe ve gerçek kırmızı gibi bazı renklerin mat varyasyonlarının daha güzel durduğunu savunuyor. Eğer ille de mat ruj kullanmakta kararlıysanız, nemlendirici özelliği olan rujları seçin. Önce dudaklarınıza nemlendirici sürün ve daha sonra rengi parmaklarınızla dudaklarınıza yedirin.

Ruj sürme tüyoları
Ruju parmaklarınızla veya doğrudan tüpten sürerseniz, dudaklarınıza daha doğal bir hava verebilirsiniz. Dudaklarınızın şeklini iyice bilmelisiniz. Ruju ortadan başlayarak sürün. Ruj fırçasını ileri ve geri hareket ettirin. Turuncu tonları dişlerin sararmış gözükmesine neden olabilir.

Yumuşak dudaklar
Sıcak yaz günlerinin dudaklarınız iç in gizli silahı nemlendiricilerdir. Çantanızda her zaman iyi cinsinden bir nemlendirici bulundurmalısınız. Yazın nemlendiriciler tedavi ürünü olmaktan çıkıp makyaj malzemesi haline dönüşüyor. Ruj sürmeyi sevmeyen biri olsanız dahi dudaklarınıza sadece nemlendirici sürererek muhteşem bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Dudakların parlaklığı
Makyaj uzmanlarının mükemmel yaz dudakları için duymak istedikleri en doğru sıfat: 'Nemli.' Bunun sebebi ise yazın tenininizin daha çıplak ve nemli olması ve bu yüzden dudaklarınızın da bunu yansıtması. Dikkat etmeniz gereken şey ise fazlasıyla parlatıcıya bulanmış dudakların öpüşmeyi bir kabusa dönüştürmesi ve saçınıza yapışması..

Mavi forum

erkeklerin aklını okumak

Hiç bir erkeğin gerçekte kafasından neler geçirdiğini merak ettiniz mi ve sormaya korktunuz mu? Yalnız değilsiniz. Sizin için en çok merak edilen beş soruyu bulduk. Bakalım erkek perspektifiyle verilen cevaplar tahmin ettiğiniz gibi mi?
1. Erkeklerin hepsi aynı cinsel fantezileri mi kurar? Ve bunlar nelerdir?

Erkeklerin fantezileri büyük ihtimalle düşündüğünüzden daha erkekçe. Bu fantezilerin içinde çoğunlukla birden fazla insan, yabancı maddeler veya Fransız hizmetçi kıyafetleri yer almıyor. Erkek cinsel fantezilerinde sıkı bir formül var : ateşli ve çılgın bir cinselliği olmaması gereken insanlarla yaşamak. Bu listenin içerisine platonik arkadaşlar, kızarkadaşlar, eşlerin yakın arkadaşları veya yatakta iyi olan eski kız arkadaşlar girebiliyor.

2. Erkekler partnerlerinin kendilerinden çok para kazanmasını umursarlar mı?

Evet. Bunu saklamaya çalışsalar veya önemsiz olduğunu söyleseler bile gerçekte bir kadının daha fazla para kazanması egolarına vurulmuş bir darbe gibi hissederler. Bunun yanında bütün evin geçimini sağlamak da hoşlarına gitmiyor. Bir başkasının finansal stabilitesinden sorumlu olmak onlar için büyük bir baskı haline geliyor.

3. Partnerimin beni aldattığını nasıl anlarım?

Buradaki en önemli nokta güvendir. Unutmayın ki partnerinize bu konuyla ilgili herhangi bir soru sorduğunuz zaman onun bağlılığını sorguluyorsunuzdur. Ve hiçbir zaman somut bir kanıtınız olana dek partnerinizin sizi aldattığına emin olamazsınız. Peki ya şüpheleniyorsanız fakat ispatlayamıyorsanız?

Size, klasik aldatma sinyallerini sıralayabiliriz :

İşi olduğu için eve geç geleceğini söyler fakat aradığınızda onu ofiste bulamazsınız, cinsellik yaşamak veya yakınlaşmak istemez, sürekli kız arkadaşı veya bir iş arkadaşından bahseder, sizinle olmadığı zamanlarda nerede olduğu konusunda çok tepkili davranır...Fakat, yinede bunların hiçbirisi sadakasizliğin göstergesi değildir. Partnerinizi suçlamadan önce genel olarak ilişkinizdeki güven meselesini sorgulayın. Gerçek ve güvenilir bir ilişkiye başlamadan önce hislerinizin ve birlikte nasıl yapabildiğinizin farkına varın. Bu kolay değil ama yapılmadı mümkün.

Güven hiçbir zaman kesin birşey değildir. Bizi hassas bıraktığı için çok değerlidir. Bunun yanında güven desteği hayattaki en zengin hazinedir. O yüzden duygularımız hakkında dürüst olma riskine değer, ne kadar acı vereceği önemli değil. İyi şanslar!

4. Erkekler ilk buluşma da cinsel birliktelik yaşayan kadınlar hakkında gerçekte ne düşünür?

Gerçek şu ki ucuz biri olduğunuzu düşünür. Fakat, bunun kötü birşey olduğu söylenemez. Önemli olan sizin bir ilişkiden ne beklediğiniz. Partneriniz kendisinin bir istisna olduğuna ve karşınıza çıkan her erkekle yatağa girmediğinize inansa da bu davranış gelecekteki ilişkinizin çoğunlukla cinsellik üzerine kurulu olacağını gösterir. İlerde buluşmak için plan yaptığınızda sizi yemek masasının karşısında değil, üstünde hayal edecektir. Bunun yerine, biraz zaman vermeli ve birbirinizi tanımaya çalışmalı ve fiziksel yakınlığın zamanla oluşmasını sağlamalısınız. Bu konudaki tek istisna, eğer partneriniz önceden yakın arkadaşınız ise bu süreci daha kısa tutabilmenizin de doğru olduğudur.

5. Neden erkekler ayrıldıktan sonra geri dönerler?

Açık konuşmak gerekirse, erkeklerin ayrıldıktan sonra geri dönmesinin sebebi uzun zamandır yaşamadıkları birşeyle yüzyüze gelmeleri ve bundan dolayı telaşlanmalarıdır. Bir erkek, ayrıldıktan hemen sonra sizi aradıysa bilin ki size gerçekten değer veriyordu, hatasını anladı ve ilişkiyi düzeltmek için elinden geleni yapmak istiyor. Bunun yanında aylar sonra sizi ararsa, sizi gerçekten özlemiş olduğuna ve sizin ne kadar özel olduğunuzu anladığına inanın. Ama eğer sizi ayrıldıktan iki üç hafta sonra arıyorsa aldanmayın. Erotik ihtiyaçlarını karşılayacak birini bulamadığı için size geri dönüyordur. Telefon defterinizden adını silmenin vakti gelmiştir.

Mavi forum

kadınlar ne demek ister

© Ihtiyacimiz var. (ISTIYORUM)
© Ne istiyorsan onu yap. (NASILSA BEDELINI ÖDETECEGIM)
© Konusmaya ihtiyacim var. (ONAYLANMAYA IHTIYACIM VAR)
© Konusmaya ihtiyacim var. (SIKAYET EDECEGIM)
© Sinirli degilim. (ELBETTE SINIRLIYIM APTAL HERIF)
© Romantik olup da su isigi söndürür müsün? (SARKAN YERLERIM VAR DA !)
© Bu mutfak cok kullanissiz. (YENI BIR EV ISTIYORUM)
© Yeni gece ayakkabisina ihtiyacim var. (ÖBÜR 60 CIFT TOZLU)
© Beni seviyor musun? (PAHALI BIR SEYLER ISTEMEK ÜZEREYIM)
© Beni ne kadar seviyorsun? (BUGÜN BIR HALT KARISTIRDIM)
© Bir dakika icinde hazirim sevgilim. (KALINCA BIR KITABA BASLAYABILIRSIN)
© Popom biraz büyük mü? (BANA GÜZELSIN DE)
© Bir iletisim problemimiz var. (BENIMLE HEMEN UZLAS)
© Hayir bagirmiyorum. (BENIMLE HEMEN UZLASSAN COK IYI EDERSIN)

Mavi forum

Kadınlar erkekleri neden sever?

1. Omuzlari ergonomiktir.
2. Ne kadar gereksiz detaylar icerirse icersin, anlattigimiz her seyi dinlerler.
3.Iltifat edip guzel ve akilli hissetmemizi saglarlar.
4.Pesimizden kosturup ozguvenimizi arttirirlar.
5.Tras olduklarinda yanaklari yumusacik olur.
6.Hesabi odemek icin istekli olular.
7.Buyuyunce bize bakma hayalleri kurarlar.
8.Cicek alirlar.
9.Her zaman icin teknolojiden bizden daha iyi anlarlar.
10.Bir araya geldiklerinde illgimizi cekmeyen konulardan konusup bizi
sıksalar bile, teknik servis olarak isimize yararlar.
11.Eve gec kalma dertleri olmadigindan, bizi ugurlamadan eve gitmezler.
12.Ailemizden gece izni alabilmemiz icin dua ederler.
13.Agladigimizda bizden fazla uzulurler.
14.Aglayarak onlara her istediginiz yaptirabilirsiniz. (ustelik bu gercegi
bilirler de)
15.Pek aglamazlar ama agladiklarinda da cok sirin olurlar.
16.Sık sık en iyi arkadasimiz olurlar
17.Bizim icin ulasamadigiz raflardaki esyalari alirlar.
18.Riskli islere onlar girerler.
19.Bi durum oldugunda müdahale ederler.
20.Namus kurtarmacalik oynarlar, kendilerini Cüneyt Arkin zannederler.
21.Olmadik seyleri kiskanip bizi kendilerine gulduruler.
22.Kapilari acar, hatta bazen sandalyelerimizi tutarlar.
23.Takim elbise ile acaip janti olurlar.
24.Opucuklerden sIkIlmazlar.
25.Sadece yumusak olmamiz bile onlar icin muthistir.

Mavi forum

Esprİlİ Erkeklerİn Özellİklerİ

62'den çok güzel tavşan yapar.
Beğenilmediği takdirde 7 gün içinde iade edilebilir.
Modayı değil, modayı takip edenleri takip eder.
Fiş almadığınız takdirde yüzde 10 indirim yapar.
Grekoromenden haz etmez serbest güreşir.
Mankenlerle yüz göz olmaz...
Tv'lerden gelen her türlü dizi teklifini klavyesinin tersiyle iter...
Herhangi bir ekonomik krize yol açmaz, borsaya müdahale etmez.
Gaz yapmaz, sindirim sistemini zorlamaz.
Böbrek taşlarına iyi gelir.
Etliye, sütlüye ve tatlıya karışır, burnunu sokar.
Cumhurbaşkanına saygısızlık etmez, hükümeti eleştirir.
Kalbinizin dostudur, kollestrol içermez.
Cinsel isteksizliğe olumlu etkisi klinik deneylerle saptanmıştır.
Zar tutmaz, kağıt çalmaz, hile yapmaz.
Eksik gramajla çıkmaz, küfrü haketmez.
MEB(Milli Espri Bakanlığı) tavsiyelidir, okullara önerilir.
Damlaya damlaya gül'ücük olur ikesine sadıktır.
Laforizmaların babası Cihan Demirci'nin deyişiyle: Ün peşinde değil ünlem işareti olma peşindedir.
Gülü soluncaya kadar; sizleri ölünceye veya öldürünceye kadar sever.
100 metreyi 10 saniyenin altında koşar.
10.000 metreyi hiç koşmaz, yorulur.
Günde bir paket sigara, üç demlik çay tüketir.
Aileye mahsus değildir, bekarlar da girebilir.
Domuz yağı, eti, sütü, kemiği, iliği içermez.
Saygılıdır, siteye birisi gelince ayağa kalkar, yer verir.
Belediye otobüsüne biner, taksiye yüz vermez.
Vapurda martılara simit atar, hayvan dostudur.
Hafif çapkındır.
İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkar.
Senede bir kez Oscar heykelciği alır.
Çift elekten geçirilmiştir; tozu-toprağı yoktur.
Süte su katmaz, rakıya su katar.
Parasını yastığının altında saklar(bulduğu zaman)
Kısmet açar.
Deplasmanda 3 gol attırır.
Hızlıdır, sol şeritten gider.
Kırmızıda durmaz, yeşilde geçmez.

Mavi forum

iyiki kadınım çünkü...

birde sizden duyalım kadın olmanın olumlu yanlarını

Mavi forum

Erkeklerİn Kadin DudaĞini Öpmesİ GÜzel Ama Kadinlar HoŞlaniyormu Bundan

silindi

Mavi forum

Kadinlar Neden Dirdir Ederler?

Kadinlar Neden Dirdir Ederler?


Dünya genelindeki bir anket, kadınların en çok neler için dır dır yaptığını belirledi.


Ankete göre, kadınlar erkekler istediklerini yapmadıkları için dırdırcı oluyorlar.



Bilimadamları, erkeklerin bu hareketleri yapmaması durumunda eşler arasında kesinlikle kavga çıkmayacağına inanıyor. İşte anket sonuçlarına göre kadınların erkeklerde sinir olduğu şeylerin listesi: Görevlerini yerine getirmemesi, aşırı maç izlemesi, tembelliği, çok içki içmesi, kilo alması, çok bilgisayar oynaması, duygusuz oluşu, tuvalet kapağını açık bırakması ve yeni alınan giysileri fark etmemesi.

Mavi forum

Kadın dünyasının anahtar kelimeleri

Kadınların dünyasında günlük hayat, birçok ince ve küçük ayrıntılarla doludur. Kadınların dünyasının birkaç anahtar kelimesi vardır. Bu kelimeler onların dünyasına girmenizi kolaylaştırır...

Bu durum kadınların hassasiyetinden kaynaklanır.Onların önemsedikleri ayrıntıların erkekler tarafından ihmal edilmesi, hatta önemsenmemesi onları kırar ve kızdırır

Kadınların dünyasında hisler, ilişkiler, paylaşmak, sevmek çok önemlidir.

Erkeklerin aksine kadınlar bir sorunları olduğunda bunu konuşarak paylaşmak isterler. Böylece rahatlar ve güven hissederler. Eğer karşısındaki onları dinlemezse rahatsız olurlar.


Kadınların dünyasının birkaç anahtar kelimesi vardır.

Duygu

İletişim

Sevgi

Paylaşmak


-Bir kadın için duygularını ifade etmek çok önemlidir.Erkeklerde ki amaçlarına ulaşmak, sonuç almak gibi kaygılar öncelikli değildir.

-Kendi duyguları kadar karsışındaki insanın duyguları da önemlidir.Bu nedenle iyi bir dinleyicidirler.

-Kadınlar bir sorunları olduğunda kabuklarına çekilmek yerine (erkeklerde olduğu gibi) iletişime girmeyi tercih ederler. Çok rahat yardım önerisinde bulunur ve yardım önerilerini kabul ederler. Hislerine olan güvenleri onları iletişime geçmek konusunda yönlendirir.

-Konuşarak, paylaşarak iletişime geçerler.

-Sevgi, şefkat ve bunların ifade edilmesi son derece önemlidir.Sevdiklerini söylerler ve sevildiklerini duymak isterler.Duygularını paylaşmak, sevginin gelişmesi için fırsat verir. Fikir vermek ve çözüm önerileri sunmak sevgi ifadesidir.


-Kadınlar için sorunlarını paylaşmak son derece doğaldır.Tüm duyguları potansiyel paylaşım alanıdır. Paylaşarak destek verirler ve destek ararlar. Böylece kendilerini rahatlamış ve ilişkilerini güçlendirmiş hissederler. Erkeklerin duygularını ve sorunlarını sıklıkla paylaşmamalarını anlayamazlar. Hatta yanlış anlarlar. Erkekler kabuklarına çekildiklerinde kendilerini sevmediklerini, ilişkilerinin kötüye gittiğini zannederler.

Kadınlar için varolan duyguların, sevginin, ilişkinin çeşitli yollarla gelişmesi ve sağlamlaşması lazımdır.Bunu da konuşarak, paylaşarak, öneride bulunarak yapmaya çalışır.

Erkekler içinse ortada düzeltilmesi gereken bir aksaklık yoksa hiçbirşeye dokunmamak esastır.Kadınların sevgilerini ifade etmek için gösterdikleri tüm çabaların bu yüzden yanlış anlaşılması muhtemeldir


Mavi forum

Işıklar Açık Uyumayın.!

Işıklar Açık Uyumayın.!

Bilim adamları ışıklar açıkken uyunulmaması konusunda uyardı.

Neden mi.?

Amerikan Ulusal Kanser Araştırmaları yetkileri.,

'Çok parlak ışık, geceleri bazı hormonlara zarar veriyor.

Bu da meme kanserini riskini artırıyor.

Özellikle gece vardiyasında çalışan hemşire ve hostes gibi meslek kesimindeki kadınlar büyük risk altında.

Kadınlar uzun süre ışık altında kalmaktan sakınmalı.

Zaten gelişmiş ülkelerde meme kanseri daha çok görülüyor' dedi.

Akşam/22 Haziran


Mavi forum

Bir kadını ağlatmak!

Bir kadını ağlatmak çok zor değildir aslında. Kadınlar her şeye ağlayabilir; bir filme, bir şarkıya, bir yazıya...
En az erkekler kadar yani!
Ama bir kadını yürekten ağlatmak zordur. Eğer bir kadın yürekten ağlıyorsa, ağlatan onun yüreğine ulaşmış demektir.


Ama o yüreğin değerini bilememiş olacak ki ağlatan, gözünü bile kırpmadan teker teker batırır iğnelerini yüreğe!

Işte o zaman koca bir yumruk gelir oturur boğazına kadının.
Yutkunamaz, nefes alamaz; çünkü o koca yumruk canını çok acıtır. Gözleri buğulanır kadının sonra.
Ağlamayacağım, der içinden. Ama engel olamaz işte.

Çünkü yüreğine ulaşmıştır birileri ve iğneler saplamaktadır.. Bu acıya ne kadar karşı koyabilir ki bir kadın.
İnce ince süzülür yaşlar gözünden; önce birkaç damla, sonra bir yağmur seli... Ve kadın ağlar; hem de çok!

Sanmayın ki gidene ağlar kadın! Gidenin giderken koparttığı yerdir onu ağlatan, orada bıraktığı yaradır.
O yaranın hiç kapanmayacağını, kapansa bile izinin kalacağını bilir kadın; o yüzden ağlar.
Ama bilir misiniz, ağlamak kadınları olgunlaştırır.

Her damla, daha çok kadın yapar kadınları.Her damla bir derstir çünkü.
Bazen kadınlar ağladığında çoğu insan, ağlama niye ağlıyorsun ki, değmez onun için derler.
Bilmediklerindendir böyle demeleri. Çünkü yürekleri acıyan kadınlar ağlamazlarsa, ölürler. İçlerindeki zehirdir onları öldüren!

Ağlayarak o zehirden kurtulur kadınlar, o irini temizlerler yaralarındaki!
Çünkü bilirler, o irin temizlenmezse iltihaba dönüşür yaraları.
Dönüşmemesi lazımdır oysa. O yüzden de bolca ağlarlar. Zaman geçer sonra.

Kadınlar kendilerine sarılmayı öğrenirler. Umarım öğrenirler, yoksa ruhlar sapkın yollara çarpar kendini.
Sapan ruhların doğru yolu bulması da yeni acılar demektir. Bunu bilir kadınlar, o yüzden eninde sonunda öğrenirler kendilerine sarılmayı...

Çok ağlayan kadınlar, bir çok şeyden vazgeçen kadınlardır aslında.
Her damla olgunlaştırır kadınları evet ama olgunlaştıkça o safça inandıkları aşk gerçeği onların gözünde küçülür..
Küçüldükçe değerini yitirir ve işte o zaman kendilerine sarılıp, yeni bir kadın yaratırlar kendilerinden.
Güçlü, yenilmez, mağrur ve aşka inanmayan...

İnsanlar soruyorlar çoğu zaman neden bu kadar çok bekar kadın var diye; hepsi kariyer derdinde olan.
Çünkü inançlarını yitirdi o kadınlar. Zamanında yüreklerine o kadar çok iğne saplandı ki, o kadar çok ağladılar ki!
Artık kendilerinden başka bir doğru olmadığına inanıyorlar, o yüzden kendilerine sarılıyorlar.
Çünkü biliyorlar ki sarıldıkları adamlar onları hak etmedi; hem de hiçbir zaman!
Hep bir çıkarları oldu sarıldıkları adamların.
E o zaman niye sarılsınlar ki!


Niye sarılalım ki!
Etrafınızda yürekten ağlayan bir kadın varsa bilin ki olgunlaşıyordur.
Bilin ki, gerçekleri kabul etmeye başlamıştır.
Bilin ki, artık aşkın olmadığına inanmıştır. Bilin ki, sarılacak tek bir doğrusu kalmıştır.
O da kim, ne diye sormayın artık.
Çok ağlayan kadınlar, eninde sonunda kendilerine sarılırlar çünkü!

alıntı


Mavi forum

Kadının çalınan hayatları...

Zuhal Olcay, "Sizi terk eden bir erkekten para harcayarak intikam alır mıydınız" sorusuna cevap veriyor:
"Buna değecek bir erkek olduğuna inanmıyorum... İntikam almak için beş kuruş harcamam..."
Zuhal Olcay'a soru sorarken kastedilen Haluk Bilginer...
Ama Zuhal Olcay cevap verirken kastettiği sadece Haluk Bilginer değil...
İntikam için değeceğine inanmadığı bütün erkekler...
Çünkü son kez Haluk Bilginer'le yaşadıklarıyla Zuhal Olcay hayatının kırılma noktasını yaşamıştır...
Artık erkeklerle ilgili yorgun bir kadına dönüşmüştür...
Hevesi bitmiştir...

Yeni heyecanlar arayacak takati kalmamıştır...
Yeni bir erkekle beraber olsa da, yeni bir erkekte yenilik aramaktan vazgeçmiştir...
Aşkı değil, sevgiyi arama zamanının geldiğine hükmetmiştir...
Müthiş orgazmları değil, pazar günlerinin piknik keyfini tercih eder duruma düşmüştür...
Bir erkeğin başını döndürmesini değil, başını okşamasını arar hale gelmiştir...

Aşk defterini kapatmıştır... Aşık olunan erkeklerin, hayatını çalıp götürdüğüne hükmetmiştir...İlk evliliğinin, ikinci evliliğinin belki de aradaki deredeki sevgililerinden kendine kala kala, tüketilmiş bir kadınlık kaldığını düşünmüştür...


Hiçbir erkeğin, hiçbir intikama değmeyeceğini söylerken, yaralıdır...
Hiçbir erkeğin hiçbir intikama değmeyeceğini söylerken, kızgın ve öfkelidir...
Hayatının çalındığını düşünmektedir...
Çalınan hayatının hesabını soramadığına içerlemektedir...


İntikam almayı düşünecek kadar kendini pespaye etmeyecektir...
Öfkesini içine gömdüğünü sanırken, onun acısını artık hayattan çıkartacaktır...
Bir hatta birkaç erkek tarafından yorgun bir kadına dönüştürüldüğü için hayata yorgun bakacaktır...
Yeni ilişkilerinde o izleri taşıyacaktır...

Yüreğindeki kıpırtı azalacak, beynindeki eleştiri dozajı artacaktır...
Hiçbir şeyi kolay beğenmeyecektir... Beğenmediklerini beğenmediklerine söyleyecektir...Beğenmediklerini beğenmediklerine söyledikçe, çevresindeki halka daralmaya başlayacaktır...Kimse beğenilmediğini duymak istemeyecek, yeni erkeklerle ilişkiler zedelenecektir.

Hayatını çalan erkeklere duyduğu öfke, hayatının çalındığı düşüncesini, fikri sabit haline getirecek, çalınan hayatın üzerine yeni hayat bir türlü bir başkasıyla kolay kurulamayacaktır...
Eski, yeniyi etkileyecektir...
Yeniyi eskileştirecektir...

Kadın hayatlarının kırılma noktası Zuhal Olcay'ın yaşadığı olaydır...
Kadın hayatlarındaki bu kırılma erkek hayatlarında görülmez...
Erkek kadın kadar hayatının çalındığına hükmetmez...

Tabiat erkeğe yeni hayatları sunarken, kadına her zaman bu cömertliği göstermez...Kadın, tabiatın kendisine önceleri cömert sonraları cimri davrandığını bildiğinden, çalınan hayatların üstesinden kolay gelemez...

Kadının en büyük korkusu çalınmış hayat korkusudur...
Çalınmış hayattan korktukça, çalınan hayatlar çoklaşır...
Haluk Bilginer, Aşkım Nur Yengi dediği Aşkın Nur Yengi'yle fotoğraflara ilk kez gülümserken, kaybettikleri bebeğin acısını içinde hissettiklerini söylemiş...
Bu acı geçecektir...

Yeni gelecek muhtemel bebek, onlara taze bir başlangıç verecektir...
Erkek hayatı henüz çalınmadığından, tazelikler ve gülümsemeler sürecektir Haluk Bey'de... Ağır konuştu demiş gazeteler, Zuhal Olcay için hemen yandaki resimde: "İntikam almaya değecek bir erkek olduğuna inanmıyorum..."

Kadın hayatlarının kırılma noktası, hayatlarının çalındığına inandıkları andır.
Yorgunluk, öfke ve kızgınlık ondan sonra baş gösterir...
Korku onun için hep kadının içindedir...

Reha Muhtar



alıntıdır ; arama yapıldı...


Mavi forum

Kadınlar Kadın Doktora Gidince İyileşiyor.?

Kadınlar Kadın Doktora Gidince İyileşiyor.?

İsveç'te, Karolinska Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya göre, kadın doktora giden kadın hastalarda tedavi, daha iyi sonuç veriyor.

Stockholm Karolinska Enstitüsü'nde 6 bin 500 hastayla 3 yıl boyunca yapılan araştırma sonuçlarını İsveç Haber Ajansı TT'ye açıklayan araştırmacı Gunilla Journath, çalışmaya 265 doktorun katıldığını bildirdi.

Doktorların 187'sının erkek, 78'inin de kadın olduğunu açıklayan Journath, 6 bin 500 hastanın yarısının kadın olduğunu belirterek.,

3 yıl boyunca sürdürülen çalışma sonucunda kadın doktora giden kadın hastalarda tedavi yöntemlerinin daha başarılı olduğunu belirlediklerini kaydetti.

Journath, ''Özellikle yüksek tansiyonu kontrol altına alma ve kolesterol tedavilerinde kadın doktorların daha başarılı oldukları gözlendi.

Yani kadın doktora giden yüksek tansiyon hastası bir kadının tedavi olma oranı yüzde 32 iken.,

Erkek doktorlarlara tedaviye giden kadın hastaların tedaviden olumlu sonuç alma oranları yüzde 24 olarak kaldı.

Ancak erkek hastalar için kadın veya erkek doktor farketmiyor dedi.

Kadın hastaların kadın doktorların tedavi yöntemlerine neden daha olumlu yanıt verdiğinin tam olarak bilimsel açıklamasının yapılamadığını kaydeden Journath.,

Kadın hastalar kadın doktorla daha iyi anlaşıyor olabilir'' diye konuştu.



Mavi forum