12 Mayıs 2007 Cumartesi

bjk avatarlari

sifa alanlari

reiki sifa alanlari
Kronik hastaliklari zaman icinde ortadan kaldirir veya azaltir.
• Bagisiklik sistemini guclendirerek hastaliklara karsi korur.
• Stresli zamanlarda rahatlatir ve sakinlestirir.
• Korku duygusunu yenmeye yardimci olur.
• Zihin karisikligi oldugunda dusunceleri netlestirmeyi saglar.
• Agri ve acilari azaltir.
• Varolan hastaliklarin ilerlemesini yavaslatir.
• Vucudu toksinlerden arindirir ve zehirli maddelerin atimina destek olur.
• Duygusal blokajlari zaman icinde cozer ve duygusal sorunlarinizi zaman icinde temizlemenize yardimci olur.
• Sezgisel yetenekleri ve farkindaligi arttirir.
• Vucuttaki yaralarin daha kolay iyilesmesini saglar.
• Kotu, zararli aliskanliklardan ve bagimliliklardan vazgecmenize yardimci olur.
• Iliskilerinizde daha uyumlu, sakin ve yapici olmaniza yardimci olur.
• Kin, nefret,ofke gibi zararli duygulardan arinmaniza yardimci olur.
• Hayatta bizi geride tutan ilerleyebilmemizi engelleyen bilincalti blokajlarini temizlememize yardimci olur.
• Enerji tikanikliklarini cozerek bedenimizin daha duzgun calismasini saglar ve yaslanma etkilerini azaltir.
• Cinsel sorunlarin ve bunlarin arkasindaki duygusal sorunlarin cozulmesine yardimci olur.
• Psikolojik rahatsizliklarda,fobi ve depresyonda destek verir.
• Uykusuzluk, bitkinlik ve isteksizlik gibi sorunlarin cozulmesine yardimci olur

Olaylarla Turkiye Cok Guleceksiniz

Yer : Kayseri
Siz hic karanlikta iyi goremediginiz icin yakit deposunun, tam dolup dolmadigini cakmak yakarak kontrol etme cesaretini kendinizdebuldunuzmu Kayseri sehirlerarasi otobus terminalinde 38 AS 991 plakali yolcu otobusune mazot alan muavin Z. T. Deponun tam dolup dolmadigindan emin olmak icin cakmak cakarak kontrol etmek ister. Sonuc; Buharlasan mazotun parlamasi ve muavinin yanik tedavisi icin hastahaneye kaldirilmasi.

Yer : Diyarbakir
Lunaparkta gece bekcisi iki kafadar (zincirlerin ucuna baglanmis salincaklardan olusan) ucan sandalyelere biner ve mekanizmayi calistirirlar. Ancak sandelyelerin merkezkac kuvveti ile donerek acilmasindan dolayi durdurmak icin saltere ulasamazlar ve sabaha kadar kimseye seslerini duyuramazlar... Bu bekcilerden biri hayatini kaybetmis, digeri ise gordugu uzun tedavilere ragmen eski sagligina kavusamamistir.

Yer : Karabuk
Siz demir celik haddehanesinde calisan bir iscinin, sigarasini yakmak icin 600 tonluk preslerin arasindan emekleyerek gectigini ve 2.450 santigrad dercedeki firina ulasmaya calisirken son sigarasini yaktigini duydunuzmu?

Yer : Kutahya
Cinsel organindan kanamali erkek hastanin, Acil servisteki doktorlara bulundugu beyanindaki suphe uzerine, olay polise intikal eder.
Polis yaptigi arastirmada yaralinin pijamasinda cam kiriklari tesbit eder.
Daha sonra yapilan sorgulamada yarali kayitlara gecmemesi kaydi ile itirafta bulunur; Cay bardagi ile masturbasyon.

Yer : Giresun
Siz hic birisinin, dis agrisindan kurtulmak icin cenesine kursun siktigini ve beynini dagittigini duydunuzmu?.

Yer : Istanbul, Sultanbeyli
Yuttugu sinegi oldurmek icin agzina Shelltox sikip, zehirlenerek kendiside olen zamane uyanigini .....

Yer : Erzurum
Bircok ulkede insanlar berbere gidip tras olurlar, ama hicbir berber, masaj amaciyla musterisinin kafasini saga sola cevirirken boynunu kirmaz.

Yer : Bozcaada
Bankamatikten para cekerken baska bir ulkede elektrik caprmasindan olmezsiniz. Turkiye'de olursunuz.

Yer : Adapazari
Siz hic arabasi ile yolda giderken radyoda duydugu gobek havasiyla cosup, gobek atmak icin aracini kenara ceken ve otoyolda gobek atarken arkadan gelen aracin altinda kalip olen duydunuzmu. Sozkonusu olay TEM otoyolu Sapanca mevkiinde cereyan etmistir.

Yer : Konya
Ayni isyerinde, biri gunduz biri gece vardiyasinda calisan ve ikisi de isine motasiklet ile giden baba-ogulun, yolda karsilasmalari normaldir, ama birbirlerine selam vermek icin ellerini sallarken, kaza yapip olmesi sadece bizde vaka-i adiyedendir.

Yer : Kocaeli, Dilovasi
Hangi ulkede bir gemi muhendisi, kontrol etmek icin gemi kazanina girdiginde, biri baskasi gelip kazan kapisini kapatir ve kazani atesleyip

GUVEN IYIDIR AMA KONTROL DAHA IYIDIR (ALMAN ATASOZU)
GUVEN IYIDIR AMA KONTROL GEREKMEZ (TURK MENTALITESI)

Yer : Rize
Hangi ulkede; elektrik diregine yaslanip, ayakkabisina giren tasi cikarmak icin ayakkabisini silkeleyen birisi, yoldan gecen bir baskasi tarafindan (cereyana kapildigi zannedilerek, kurtarmak amaciyla temas etmeden) kurekle vurularak kurtarilmaya calisilir?

Yer : Trabzon
Siz hic baska bir ulkede, bir insanin, tuttugu futbol takiminin maci,ya da siyas� partinin secimi kazanip kazanmayacagi hakkinda bir "uzvu" uzerine iddiaya girdigini, "eger kazanamazsak, ben de bunu keserim" dedigini, iddiayi kaybedince Besmele ile abdest alip, iki rekat namaz kildiktan sonra "onu" kestigi ve kan kaybindan oldugunu duydunuzmu?

Yer: Afyon
Siz hic kahvehanede Okey oynanirken, Insanlarin ve okey masasinin uzerine inek dustugunu, duydunuzmu ? Toprak damlardan olusan tipik anadolu mimarisi, sineklenen ve panige kapilarak nereye bastigini bilemeyen Sarikiz'in agirligina dayanamamistir

mastit olmusum yaaa....:(((meme iltihabi)

arkadaslar bu sabah bir kalktim;cayir cayir yandigimi hissederek...bu arada sol gogsumdede yumruk yemisim gibi bir agri vardi.emzirmedigim icin sut doldu sandim,agri ondandir sandim...atesimi olctumki 39 derece.emzirdigim icin bi minoset aldim ve beklemeye basladim.1 saat icinde 39.9 a kadar cikti atesim.ne ilik dus,ne sirkeli su ne baska bisey kar etmedi.4 saatin sonunda hala atesimi dusuremeyince hastaneye gittim hemen.mastit yani meme iltihabi olmusum...cok sasirdim cunku hala emziriyordum ve oglumun emmesinde bir sorun yoktu...halk arasinda meme iltihabi bebek emmezde icerde sut birikirse olur diye biliyorduk hep.ama yanlis biliyormusuz.ozellikle emiren hanimlar dikkat...saten vb...sutyen ve atletler,bebeginizin memenizin ucuyla oynamasi (mikrop bulastirmasi acisindan),gogsu orantisiz emzirmek mastite sebep olabiliyormus...ve cok hizli ilerliyormus.ben hemen gittigim icin ilacla tedavi edilebilecegini soyledi doktor.ama eger yarin gitseymisim iltihap gece boyunca birikecek ve operasyonla bosaltilmasi gerekecekmis..kendinizde farkettiginiz degisiklikler icin beklemeden doktorunuza gidin...aman bisey yoktur demeyin...ciddi problemler cikabilir...


Mastit (meme dokusu enfeksiyonu)Annesutu bebegi besleyen cok kiymetli besin maddeleri icerir. Ancak ayni maddeler bakterilerin uremesi icin de cok uygun bir besiyeridir. Bu nedenle kanallarda biriken sut herhangi bir nedenle bosaltilmazsa, belli bir sure sonra burada bakteriler cogalmaya baslar. Belli bir asamaya kadar vucudun bagisiklik sistemi ureyen bu bakterileri vucutta herhangi bir hastaliga yolacmadan uzaklastirabilir. Ancak belirtildigi gibi sut bakterilerin uremesi icin mukemmel bir ortam oldugundan, belli bir sure sonunda bakteriler hizli bir sekilde cogalarak meme dokusunda enfeksiyona yolacabilirler.
Uzun sureden beri devam eden memelerde dolgunluga ates ve "kirginlik" gibi belirtiler eklendiginde boyle bir enfeksiyon sozkonusu olabilir. Mastit ("meme dokusu iltihabi") adi verilen bu durumda ortaya cikan ates ve diger belirtiler bakterilerin salgiladigi toksik maddelerin kana gecmesi sonucu olusurlar.
Meme dolgunlugu, mastit olmaksizin da ates yapabilir. Halk arasinda "sut atesi" olarak bilinen bu durumda ates disinda baska bir belirti yoktur, ates memelerin etkili bir sekilde emzirilmesi sonunda kisa surede duser.
Ancak ates emzirme sonrasinda dusmuyorsa, kirginlik, genel bir hastalik hali, halsizlik gibi belirtiler varsa en muhtemel durum mastittir. Bu durumda doktora basvurmalisiniz. Doktor yaptigi degerlendirme sonucunda mastit tanisini kesinlestirirse, muhtemelen antibiyotik tedavisi verecektir. Doktorun verecegi antibiyotik, bebeginize sutunuzle gectiginde onda normaldisi bir durum yaratma riski olmayan bir antibiyotik olacaktir. Bu nedenle antibiyotik almaya devam ettiginiz sure icerisinde emzirmeyi surdurmelisiniz. Emzirmeyi surdurmeniz tedavinin bir parcasidir, zira sut kanallarda kaldikca enfeksiyonu hazirlayan zemin devam edecektir.
Memelerdeki enfeksiyonda rol alan bakteriler bebeginizin normal agiz ici florasinda normal olarak bulunan bakteriler oldugundan bebeginize zarar vermezler.
Memelerdeki enfeksiyon ender durumlarda daha da ilerleyerek memeici dokuda abse gelismesine neden olabilir. Bu durumda memede ozellikle absenin gelistigi bolgede agri, bolgenin cildinde kizariklik, ates ve diger belirtiler daha da siddetlidir. Boyle bir durumda doktor size antibiyotik yaninda ufak bir cerrahi islemler absenin bosaltilmasini onerecektir. Memedeki absenin ciltte en belirgin olarak gorundugu yere yapilan ufak bir bisturi kesisiyle absenin icindeki pu (ya da irin) bosalacak, ates ve agri olmak uzere diger belirtiler kisa zamanda duzelecektir. Absenin tedavisi bu sekilde olur, baska turlu olmaz.

hic

hic biseyi protesto etmiyorum bu bi protesto konusumudur tepkisiz ve etkisizmiyim:sm_confused: :sm_cool: :mymeka: :Roflol:

Sigarayi Birakan Adamin Gunlugu :))

Tiryakinin Sigara Birakma GunluguSevgili gunluk, Bu sabah Hurriyet'in Kelebek ekinde sigarayi birakmanin vucuda yaptigi olumlu etkileri anlatan bir haber okudum. Bu tarz haberlerden oldum olasi tiksinmeme ragmen nedense cosup sigarayi birakmaya karar verdim. Kararim kesin, sigarayi birakiyorum. Bu kararimin vucuduma etkilerini gosteren tabloyu basucuma astim. Icimin zehirden temizlenmesini tabloya bakarak daha rahat hissedecegim. Simdi masanin uzerindeki dolu sigara paketini burusturup cope salliyor ve saglikli gurbuz bir kisi olma yolundaki ilk adimimi atiyorum.

SEKIZINCI SAAT

Sevgili gunluk,
Tabloya gore sigarayi biraktiktan sekiz saat sonra tansiyon ve nabiz normale donuyormus. Inanir misin, bunu hissediyorum sanirim. Tamam, tansiyon ve nabzimin bundan sekiz saat onceki halinde de anormallik hissetmemistim,ama normale donmesi iyi bir sey herhalde. Coskumu paylasmak icin Teoman'i aradim, sigarayi birakmama "gecici Ubeyd Korbey sendromu" adini takti. "Oglum" dedim, "bak tam sekiz saattir sigara icmiyorum, tansiyonum ve nabzim cillop gibi oldu".
Bunu soyleyince kendi nabzinin ve tansiyonunun da harika oldugunu soyledi, meger sekiz saattir uyuyormus. Yavsak iste, ben ne diyorum o ne diyor. Yalniz laf aramizda, kafama takildi gercekten, demek ki gunde sekiz saat uyuyan bir sigara tiryakisinin tansiyonu ve nabzi da gunde bir kere normallesiyor. E peki, tansiyon ve nabiz gunde uc kez normale donemeyecegine gore benim kazancim ne bu isten? Demek ki, savasi erken birakmayacaksin. Yoksa Teoman itinden ne farkim kalir? Onun tansiyonu da normal, benimki de.... Neyse, bakicaz....

ONUNCU SAAT

Sevgili gunluk,
Sigarayi birakirken baslangicin cok zor gectigini duymustum. Hic de degilmis. Az once yemek yedim, istahim acilmis, yemeklerin tadini daha iyi aldim. Yillardir ilk kez yemegin uzerine sigara icmeyecegim.

ON BIRINCI SAAT

Acaba azaltarak mi biraksam? Sadece yemeklerden sonra icsem mesela? Yok yok, dayanmam lazim. Kuruyemisciye gidip kabak cekirdegi alayim, oyalanirim.

ON UCUNCU SAAT

Iki saattir araliksiz kabak cekirdegi yiyorum. Ve bir de yildiran dejavu: "abi bu cekirdege elini surunce birakamiyorsun."

ON DORDUNCU SAAT

Kabak cekirdegini birakinca yemekten sonrakine benzer bir sigara icme istegi uyandi. Cope attigim sigara paketini ararken telefon caldi, Teomanmis. "Sagliginda yeni duzelmeler var mi?" diye sorup kahkaha atti .Vay ayi vaaay, sigarayla mucadelemde basarisiz olmami bekliyor demekki. Bu beni sinirlendirmekten cok kamciladi. Ulan Teoman, gorusuruz bakalim. Ilk isim sigara paketinin oldugu cop torbasini evden atmak

ON YEDINCI SAAT

Sevgili gunluk,
Kendimden utaniyorum. Az once kapidaki cop torbasini geri almaya karar verdim, kapici goturmus. Kararsizim, sigarayi birakanlarin sinirli olmaya basladigi ve kilo aldigi soyleniyor. Sisman ve sinirli biri olup Huseyin'e benzemeyeyim sakin?

YIRMI DORDUNCU SAAT

Sevgili gunluk,
Biliyor musun, sigarayi biraktiktan 24 saat sonra kalp krizi riski yuzde 25 azaliyormus. Fena degil ha, ne dersin? Teoman'i aradim az once, sana en fazla 15 gun veriyorum dedi. Kalp krizi riskinin azalmasindan sozettim, guldu. Gul bakalim Teoman efendi, gul... Gidip kabak cekirdegi alayim.

IKINCI GUN

Sevgili gunluk,
Dun cok kotu gecti. Kuruyemisciye gidip bir kilo kabak cekirdegi aldim. Gazeteleri cikmadan okusaydim keske, Hincal Uluc kosesinin yarisini "kabak cekirdeginin cinsel guce katkilari"na ayirmis. Allahim, ya kuruyemisci de okumussa yaziyi? Ulan yuz gram al cik, bir kilo niye aliyorsun? Bundansonra o dukkanin onunden gecemem.

UCUNCU GUN

Sevgili gunluk,
Cok guzel bir gundeyiz. Sigarayi birakmamin uzerinden 72 saat gecti, yani sinir uclarim bugunden itibaren yenilenmeye basliyor. Daha da guzeli, sevgilim geliyor. Bugun biraz sinirli gibiyim, kizin yaninda ariza yapmasam bari...

DORDUNCU GUN

Sevgili gunluk,
Dun ne guzel baslamisti hatirlarsin, ama korktugum basima geldi ve sevgilimle kavga ettim. Her sey iyi baslamisti halbuki. Bir ara disari ciktik, ben sosisli sandvic almak istedim, hanimefendi karsi cikti. Neymis, yuruyerek yemek yenilmezmis. Durduk yerde kavga cikti. Sonunda dayanamayip karsidaki lokantaya gittim ve patlican musakka soyledim. Garson tabagi getirir getirmez hatunun yanina kostum ve "yuruyerek yemek oyle yenmez boyle yenir" diyerek elimde tabak yurumeye basladim. Bir yandan da musakkayi yemeye calisiyorum. Kiz kacmaya basladi, ben de pesinden kosuyorum. Bir ara agzimdan kopukler ciktigini farkedince durakladim. Elimdeki tabagi cope atip eve dondum. Sevgilimin telesekreterine not biraktim, umarim arar.

BESINCI GUN

Sevgili gunluk,
Bu sabah Istikbal'den cek-yat gelecekti, oglene kadar bekledim, ne gelen var ne giden. Birden sinirlerim tepeme cikti, elimde odunla beklemeye basladim. Hayir, niye sozunde durmuyorsun kardesim? Sabah dediysen sabah getir. Adamlar saat ucte geldiler, ben odunla kapiya cikinca tedirgin olup kactilar. Istikbal'i arayip siparisi iptal ettim, Seray'i var Mobella'si var canim, banane yani...

ALTINCI GUN

Sevgili gunluk,
Sevgilim aradi, bana cok kizgin oldugunu soyleyip bir cuval zir zir yapti. zaten ona moralim bozuk, bir de Teoman gelip karsimda fosur fosur sigara imesin mi? Dumani suratima uflediginde caktirmamaya calisarak icime cekmeye calistim. Ulan ozlemisim be...

YEDINCI GUN

Sevgili gunluk,
Kabul etmem gerekir ki bugun cok sinirliydim. Gevsemek icin televizyonu acip belgesel izlemeye basladim. Discovery Channel'da Timsah Avcisi diye bir lavuk var, 10 dakika dayanamadim herife. Eline bir yilan almis, yilan citir citir isiriyor, bu gevrek gevrek guluyor. Neymis, yilan zehirsizmis.Ya arkadasim, zehirsiz diye ne bu yani? National Geographic'I aciyorum, zurafalar var, daha iyi. Ama zurafalardan, Mary ve ailesi diye soz ediliyor. Allah belanizi versin hepinizin. Sut icip uyumaya karar veriyorum, sut sisesinin uzerine "lutfen calkalayiniz" yazmislar. Cal-ka-la-mi-yo-rum. Mecbur muyum lan sizin sisenizi temizlemeye. Para almasini biliyorsunuz essogluessekler sizi be! Aksam arkadaslarla bira icmeye gittik. Buinsanlarne kadar anlayissiz var ya gunluk, aklin oynar.Ulan zaten sigarasiz bira iciyorum, beynim sulanmis, hala uzerime geliyorlar. Masada ideolojik hadise cikti, disari kadar uzadi. Tartisma sorun degildi de "sigarayi biraktigindanberi kilo aldin lan kocag*t" deyince dayanamayip kafa attim Teoman'a. Yapmasam iyiydi.

SEKIZINCI GUN

Sevgili gunluk,
Teoman arayip bir daha benimle gorusmek istemedigini soyledi. Cok umurumdaydi lavuk. Gereken cevabi verdim zaten. Bu arada, gazetede okudum yine. Sigarayi birakmanin cesitli yontemlerinden bahsediyordu. Azaltarak birakma ve marka degistirerek birakma maddeleri ilgimi cekti. Acaba? Ama yok yok, bu kadar dayandim, gerisini getirmek lazim.

DOKUZUNCU GUN

Sevgili gunluk,
Sana ne zamandir sevgili gunluk diye seslenmedigimi farkettim. Oysa sen bu dunyada beni anlayan tek varliksin, tek dostumsun. Bugun ne oldu biliyormusun, sevgilim beni terketti. Alcak kadin, Manyaklastigimi soyleyip ayrildi benden. Bu arada kabak cekirdeginin b*kunu cikardim, her tarafimda sivilce cikti.

ONUNCU GUN

Sevgili gunluk,
Iki gun once, sigarayi birakmanin cesitli yontemlerinden sozetmistim. Ben iki yontemi birlestirip hem marka degistirdim hem de azalttim. Gunde uc tane yemeklerden sonra Parliement iciyorum. O kadar zaman sonra ilk icilen sigaranin bir guzel kafasi var, sasiririsin.

ON BIRINCI GUN

Sevgili gunluk,
Kendime bir iyilik yapip sigarayi bese cikardim. Ha uc, ha bes. Eskiden gunde bir paket iciyordum, simdi bes tane iciyorum. Yine kazancliyim yani...

ON IKINCI GUN

Sevgili gunluk,
Bugun gazetede Amerika'da yapilan bir arastirmayla ilgili haber okudum. Habere gore gunde 10 taneye kadar sigaranin cok fazla zarari yokmus. Ustelik sigaranin markasini degistirmekten falan da bahsedilmiyordu. Madem oyle gunde 10 tane Camel icebilirim.

ON UCUNCU GUN

Sevgili gunluk,
Sevgilimi ve Teoman'i arayip ozur diledim. Sevgilim, bir sure daha gorusmek istemedigini soyledi. Agzimdan kopukler cikarken kosturdugum sahneyi unutamiyormus. Hakli kiz, bir sey soyleyemedim. Teoman aramizda gecen hadiseyi sigaraya yordu, ona gore yavas yavas sigara icmeye baslayinca beynim tekrar faaliyete gecmis. Neyse baristik ve yarin aksam bulusmaya karar verdik.

ON DORDUNCU GUN

Sevgili gunluk,
Teoman'la ocakbasina gittik. Ictigim sigaralari saymadim. Teoman'in da dedigi gibi, sigaranin zararlarini bilerek iciyorum, kime ne? Sana da soruyorum gunluk, sana ne?

ON BESINCI GUN

Sevgili gunluk,
Pufur pufur iciyorum sigaralari. Bir de, "sigaraya tekrar baslayinca ne olur" tablosu yapmaya basladim. Sevgilim de bir daha sigarayi birakmayacagim sozunu verince geri dondu. Elveda gunluk, bir daha isim olmaz seninle.
ALINTIDIR