9 Mayıs 2007 Çarşamba

Livaneli'nin bestesi Italya'da ucuncu oldu

Livaneli'nin bestesi Italya'da ucuncu oldu
Zulfu Livaneli'nin bestesi, Italyan devlet televizyonu Rai Uno'da yayimlanan yarismada ucuncu oldu




Italyan devlet televizyonu Rai Uno tarafindan yayimlanan ''Zecchino d'Oro'' (Altin Sikke) adli sarkici cocuklar yarismasinda, Zulfu Livaneli'nin bestesi finalde ucuncu oldu.
10 parcanin yaristigi final yarismasinda birinciligi, Italyan cocuklardan
Davide ve Matilde Angelelli'nin seslendikleri ''Wolfango Amadeo'' adli parca
aldi. Birinciligi kazanan parca ''Zecchino d'Oro'' (Altin Sikke) odulunu alirken,
Daniele Rizzitiello'nun seslendirdigi ''E' solo un gioco'' adli parca da ikinci
oldu.
Livaneli'nin besteledigi ve 10 yasindaki Deniz Unel'in seslendirdigi ''Lo
scrivero' nel vento'' (Ruzgara yazacagim) adli parca ise yarismayi ucunculukle
noktaladi.
Livaneli'nin ''Ey Ozgurluk'' adli parcasindan esinlenerek besteledigi ''Lo
scrivero' nel vento'' adli Italyanca sarkinin sozleri bir Italyan tarafindan yazildi.
Sarkida, ''Gel arkadas olalim / Bin seslerle koro kuralim / Sevgi dolu
dunyada / Baris icinde yasayalim'' biciminde Turkce bir dortluk de yer aliyor.
Livaneli'nin besteledigi parca, yarismanin ucuncu gununde, ''Italya'nin en
begendigi yabanci sarki'' odulunu kazanmisti. Bu nedenle ''Zecchino d'argento''

kaynak Haberturk

en guzel yemek balik

:dance:selam bende geldim, burdayim ve iyi bir dinleyiciyim 11 yillik evliyim iki kizimla mutluyum sizlerle guzel dakikalar gecirmek istiyorum beni hastalik disinda hicbisey kolay kolay uzemez neseli olmayi seviyorum...ve de balik hastasiyim...

Ilginc resimler

http://my.ksu.edu.tr/~ilkerbek/?page_id=46

Anneler ya da cocuk psikolojisi egitimi alanlar onerilerinize ihtiyacim var!!!

Konu 2,5 yasindaki yegenim. O hastaligi nedeniyle ozel bir cocuk. Organik sebze ve meyveler haric, et ve sut urunleri, bakliyat, ekmek,biskuvi cikolata vs ve icinde protein bulunan hersey yani yiyeceklerin bir cogu onun icin zararli. hastaligi hakkinda daha once cocuk sagligi ve egitimi kosesinde anneler dikkat! basligi altinda yazmistim.
Simdi sorunumuz yemek olayi. Yani her seyden yemek istiyor sofrada ya da misafirlige gittigimizde.Onun kendine ozel unundan yapilan yiyeceklerini goturuyoruz yada sofraya koyuyoruz ama onun gozu bizim yediklerimizde.baska cocuklarin elinde gorduklerinde.Doktorlarina sorduk yasak oldugunu ogretin ona yasak deyin vermeyin diyorlar.Isteyince sana yasak hasta olursun karnin agrir diyoruz 2,5 yasindaki cocuk daha nasil kavrasin "ben yasak yiyecegim" diyor.Gecenlerde mutfakta bir butun ekmegi almis masanin altina saklanmis onu yerken bulduk. Onunde bisey yememeye calisiyoruz ama diger cocuklardan goruyor nasil davranmaliyiz onerilerinizi bekliyorum.

Trafik Canavari - 2 Can Daha Aldi !!!

Otobus iki otomobili altina aldi: 2 olu
Umraniye'de dun aksam saatlerinde meydana gelen trafik kazasinda halk otobusu iki otomobili hurdaya cevirdi. Kazada 2 kisi hayatini kaybederken, cok sayida kisi yaralandi.


Edinilen bilgiye gore olay Umraniye Tavukcuoglu Yolu'nda saat 22.30 siralarinda meydana geldi. 14 S Kadikoy-Umraniye hattinda calisan 34 AT 9019 plakali ozel halk otobusu Tavukcoglu Yolu'ndan Dudullu istikametine giderken Turker Caddesi uzerinden gelmekte olan 34 DA 7090 plakali otomobili altina aldi. Hiz kesemeyen otobus, Tavukcuoglu Yolu Caddesi'nden Umraniye istikametine gitmekte olan 34 RKH 12 plakali otomobili de altina aldi. Kazada her iki otomobilin surucusu de hayatini kaybetti. Hayatini kaybedenlerin Yasin Ozdogan (20), Osman Dincsoy olduklari ogrenildi. Halk otobusunde ve diger otomobillerdeki yaralilar cevredeki hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi.


Kazada ilk belirlemelere gore Serhat Cakici, Hilmi Gelik, Sedat Arabi, Ayhan Sarikaya ve Orhan Sarikaya yaralandi. Yaralilara ilk mudahale cevredeki vatandaslar tarafindan yapildi. Polis ekipleri olay mahalini trafige kapatirken, olay yerine gelen kazazedelerin yakinlari fenalik gecirdi.
Kazada halk otobusunun carptigi ikinci otomobilin asker ugurlamak uzere olusturulan konvoyda oldugu iddia edildi. Konuyla ilgili sorusturma suruyor.

cOl Manzaralari













bugun ..........gordum kendimi

bugun ....... gordum kendimi noktali yere o gun kendinizi nasil hissediyorsaniz, onu yazin :)

bugun cilgin gordum kendimi ;)

Iran'da askeri ucak dustu: 36 olu

Iran'in baskenti Tahran'da, Mehrabad havaalaninda kalkis sirasinda dusen Devrim Muhafizlarina ait Antonov 74 tipi askeri ucakta bulunan 36 kisinin oldugu, 2 kisinin yarali kurtuldugu bildirildi.

Iran Devrim Muhafizlarinin, devlet radyosunda yaptigi aciklamada, bu sabah dusen ucakta bulunan 30 devrim muhafizinin ve murettebattan 6 kisinin oldugu, 2 kisinin yarali olarak kurtuldugu bildirildi.

Ucagin dusus nedeniyle ilgili ayrinti verilmedi, olayin incelendigi kaydedildi. Daha once yapilan aciklamalarda, ucakta 38 kisinin oldugu, kazadan kurtulan olmadigi kaydedilmisti.

Sik sik ucak kazalarinin meydana geldigi Iran'da yetkililer, ucaklarin dusus nedeninin uygulanan Amerikan ambargosu oldugunu savunuyor.

*hayati Ciziyorum-1





[IMG]http://

[IMG]http://[/IMG]











reiki ve kisisel sifaile tanisin

merhaba kadin dostlarim yillardir kisisel sifacilikla profosyonel olarak calisiyorum
reiki kiristal terapi kundalini reiki karma ve daha bir cok konuda calismalarim var bu konularla ilgili tum gorus ve dusuncelerinize cevap vermek isterim
www.tarotpelins.com
evrensel_enerji@hotmail.com
sifa ile kaliniz
sorular sizden yanitlar bende :)):icelim:

internet delisi oldugumuzu nasil anlariz

1. Modeminizi kapattiginizda icinizde bir burukluk hissediyorsaniz;
2. Defterinizdeki tum adreslerde @ varsa;
3. Internet erisimi olmadigi icin annenizle haberlesemiyorsaniz;
4. Telefon faturaniz 2 sayfadan fazlaysa;
5. Esiniz resti cekip "Hayir, bilgisayar yataga giremez!" dediyse;
6. Bilgisayar masanizin sandalyesini bir klozetle degistirmeyi dusunduyseniz;
7. Gulumsediginizde basinizi yan ceviriyorsaniz;
8. Esiniz devamli olarak evlilikte iletisimin onemini vurguluyorsa ve siz de bunun uzerine kendisine yeni bir telefon hatti ve modem aldiysaniz;
9. Kelime islemcinizle birseyler yazarken her noktadan sonra "com" yaziyorsaniz.com
10. "0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,..." diye sayiyorsaniz;
11. Ruyalariniz 256 renkse;
12. Uyumaya calisirken sleep(8*3600) diye dusunuyorsaniz;
13. Asansore bindiginizde gitmek istediginiz kata ait dugmeyi cift tikliyorsaniz.
Bu internet isini biraz fazla abartmissiniz demektir.
ALINTIDIR

Guzel Memleketimin Guzel Insanlari











dikkat dikkat kk`nin bayanlari lutfen temizlik basina

evet temizlik hayatin vazgecilmez bir parcasi olmazsa olmazlardan.bu nedenle boyle birsey yazmak geldi aklima.cunku temizlik kadinlarin konusu.ama ben kadinlarin evde encok severek yaptiklari yada sevmeyerek yaptiklari ev islerini merak ediyorum.hadi gelin yazin bakalim kk nin bayanlarini birde ev isinde gorelim sivayin kollari:1yes2: bana gelince en severek yaptigim sey;muzik dinleyerek toz almak,yemek yapmak,temizlik yaparken esyalarin yerini degistirmek.gelelim hic sevmedigim islere utu yapmak,bulasik makinesini bosaltmak eee ya sizler???????????:uhm:

Herkese merhabaaaaa.... :)

Merhabalaaaaarrrr.. Ben Reyhan, 22 yasindayim! Yildiz Teknik Uni'de okuyorum. yeni kayit oldum, cok guzel bi siteye benziyo :dance: bol bol ziyaret edicem artik burayi :teytey:

Sevgi

Bir kadin evinden cikti , evinin onunde beyaz, uzun sakallari olan 3 yasli adam gordu. Onlara: "Sizi tanimiyorum ama ac olmalisiniz. Lutfen evime buyurun ve birseyler yiyin." dedi. "Kocaniz evde mi?", diye sordular. "Hayir", dedi,kadin. "Disarda." "O zaman giremeyiz", dediler. Aksamleyin kocasi eve geldiginde kadin olanlari ona anlatti. Kocasi:"Onlara eve geldigimi soyle ve onlari eve davet et", dedi. Kadin disari cikti ve yasli adamlari davet etti. "Biz bir eve hep beraber girmeyiz", dediler.
Kadin: "Neden?" dedi. Yasli adamlardan biri cevap verdi:"Onun adi 'Zenginliktir", dedi, arkadaslarindan birini gostererek. Ve bir digerini gostererek "Onun da adi 'Basari'dir, ve ben de 'Sevgiyim." Ve ekledi:"simdi esinle konus ve hangimizi evinize davet edeceginize karar verin", dedi. Kadin eve girdi ve olanlari kocasana anlatti. Kocasi cok sevindi. "Ne kadar harika", dedi. "Zenginligi davet edelim, gelsin ve evimize zenginlikle doldursun", dedi. Kadin:" Neden basariyi davet etmiyoruz? dedi. O sirada onlari dinlemekte olan kizlari:"Sevgiyi davet etsek daha iyi olmaz mi?", diye sordu.

"O zaman evimiz sevgiyle dolar." Adam:"Bence kizimizin tavsiyesine uyalim", dedi. "Disari cik ve Sevgiyi davet et, Sevgi bizim misafirimiz olsun", dedi. Kadin disari cikti ve Sevgiyi sectiklerini soyledi ve Sevgiyi evlerine davet etti. Sevgi kalkti ve eve dogru yurumeye basladi. Diger iki arkadasi da kalkti ve onu takip ettiler. Kadin buyuk bir saskinlikla:"Ben sadece Sevgiyi davet ettim, siz neden geliyorsunuz?" , diye sordu. Yasli adam cevap verdi:"Eger siz Zenginlik veya Basariyi davet etmis olsaydiniz, diger ikimiz kalacaktik, ama siz beni(Sevgiyi) davet ettiginiz icin, Ben nereye gidersem, Basari ve Zenginlik de benimle gelir." Her nerede sevgi varsa, basari ve zenginlik de vardir. Bu hikayeyi sevdiginiz herkesle paylasarak, siz de Sevgiyi davet edin

Ben bulamadim ya siz ???

:sm_confused: :sm_confused:
Adam gibi; adam aradin,
hayatin boyunca.
Ama;
Adam gibi seven adami,
Goremedin yillarca!
Adam gibi adam;
Aramakla bulunsaydi eger,
Adam gibi seven adam,
Hayal olurdu ancak!
Adam gibi adam,
Hayaliyle yasadin hergunu.
Adam gibi seven adama,
Yasam sansi veremedin birgunu.
Adam gibi adami;
Bulsaydin zaten,
Adam gibi seven adami,
Kaybederdin bu yuzden.
Adam gibi adami bulmak zor da,
Adam gibi seven adami gorememek kolay!
Adam gibi adami oynamak kolay da,
Adam gibi seven adam olmak,
Zordur...

PAraFINLi kORSE kulLANAN vaR MI?

Arkadaslar hizla kilo aliyorum ve aldigim her kilo midemde yag olarak depolaniyor.Karin ve gogus kismini da sayarsaniz suan belden yukari uc kat olmus durumdayim.Parafinli korseyi denemeyi dusunuyorum.Bunu deneyen varsa lutfen bana yazsin.Ayrica bu mide yaglarini eritme konusunda baska fikri olan varsa lutfen bilgi versin.Suan acayip canim sikkin.Bu yuzden esim tarafindan bile begenilmedigimi dusunuyorum.ARTIK BU KILOLARDAN BIKTIM