8 Haziran 2007 Cuma

Bebeğinizi soğuktan koruyun

ADANA (İHA) - Vücutları hassas olan bebeklerin, soğuğa karşı yetişkin bir insandan daha iyi korunması gerektiği bildirildi.

Pediatri uzmanları, bebeklerin soğuktan çok iyi korunması için aileleri uyarıyor. Özellikle 0-1 yaş arası bebeklerin vücut ısının soğuk kış günlerinde dengede tutulması gerektiğini belirten uzmanlar, ev ortamında buna göre önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. Bebeğin ısı kaybının başı kısmından başladığını hatırlatan uzmanlar, baş kısmının soğuğa karşı öncelikli olarak korunması gerektiğini ifade ediyor.

Bebek vücudunun uyku sırasında soğuğa karşı duyarlılığının arttığına dikkat çeken uzmanlar, uykusunda belirli aralıklarla kontrol edilmesini isterken, hızlı nefes alma ve huzursuz uyku halinin bebeğin üşüdüğünün belirtileri olduğunu kaydetti.

Bebeği sıkıca kundaklamanın da kalça eklem gelişimini olumsuz etkileyeceğini hatırlatan uzmanlar, içinde rahat edebileceği kıyafetler tercih edilmesini önerdi.
Uzmanlar, bebeğin, soğuk günlerde dışarı çıkarıldığında ise mutlaka eldiven, şapka ve patik giydirilmesi gerektiğini kaydetti.

Mavi forum

0 yorum: