15 Nisan 2007 Pazar

Eve Donus

Konusu
Bir ihtilalin kara bulutlari; adresi bile olmayan kucuk mahallelerde hayatin kiyisina inatla tutunarak; odunc bir nese ve veresiye bir sevdayla paylarina dusen kadar mutlulugu corbalarina katik edip yasayan, kaderi silik insanlarin uzerine yagmaya baslarsa; artik o insanlarin ‘eve donus’ ihtimalleri bile sadece bir umuttur.

"Eve Donus"; bir ihtilalin golgesinde sadece yasamsal varliklarini devam ettirebilmek adina hayat mucadelesi veren fakir bir isci ailesinin, traji-komik oldugu kadar duygulu ve yarali hikayesini beyaz perdeye tasiyan muhtesem bir donem filmi.

Saw 3 (Testere 3 )
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Darren Lynn Bousman
Oyuncular: Tobin Bell, J. LaRose, Angus Macfadyen, Debra McCabe
Dil: Ingilizce
Tur: Gerilim, korku
Ilki tum dunyada 100 milyon, ikincisi 145 milyon dolar hasilat yapan Testere serisi devam ediyor. Senaryosunu Leigh Whannell'in yazdigi filmin yonetmen koltugunda bu kez Darren Lynn Bousman var. Bu tarzdan hoslananlari memnun edecek bir calisma.

Konusu
Efsane katil Jigsaw ve muridi Amanda bir yandan hasta olan Jigsaw’u acimasiz oyunlarina devam edebilmesi icin hayatta tutmaya calisirken, diger yandan yeni kurbanlarinin hayata bagliliklarini akil almaz iskence ve oyunlarla test etmeye devam ediyorlar.

The Wicker Man (Lanetli Ada )
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Neil Labute
Oyuncular: Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Kate Beahan, Frances Conroy
Dil: Ingilizce
Tur: Gerilim, drama, gizem
Anthony Shaffer'in romanindan 1973 yilinda Robin Hardy tarafindan sinemaya aktarilan film 33 yil sonra bu kez Neil LaBute'nin yorumuyla beyazperdede. Gerilim ve gizem yuklu filmleri sevenlerin hosuna gidebilir ama eger ilk cevrimi izlemisseniz bu ikincisi size pek de ic acici gelmeyebilir.

Konusu
Kaliforniya otoyol devriyesi olarak gorev yapan polis memuru Edward Malus, annesiyle seyahat eden kucuk bir kizin kayip oyuncak bebegini geri vermek icin arabalarini durdurur. Oyuncak bebegi geri verirken, kontrolden cikan bir kamyon duran arabaya carparak alev almasina neden olur. Edward icinde sikisanlari kurtaramadan siddetli bir patlama meydana gelir ve otomobil alevler icinde kalir.

Bunalima giren Edward, anne ve kizin son bakislarinin resmini kafasindan silebilmek icin ilaclarla dolu birkac ay gecirir. Ama, hayat Edward’a ikinci bir sans verecektir. Eski nisanlisi Willow’dan aldigi damgasiz mektup onu Summersisle adli bir adaya surukleyecektir. Willow, yillar once Edward’in hayatina girmis ve aniden ortadan kaybolmustur. Mektubunda, kucuk kizi Rowan’in kayip oldugunu ve onu bulmasi icin bir tek ona guvenebilicegini yazar. Summersisle adasi ozel mulkiyet olmakla beraber, sakinleri eski unutulmus gelenekleri yasatmakta ve kendileri de bu sekilde yasamaktadirlar. Edward bunu hayatini yeniden rayina koyabilmek icin bir firsat olarak degerlendirir ve gitmeye karar verir.

Adaya vardiginda isinin kolay olmayacagini kavramasi uzun surmez. Kendine ozgu kulturunu ve geleneklerini yaratmis olan ada halki ve baslarindaki Kardes Summersisle arastirmasinin sacma oldugunu cunku adada Rowan adinda bir kizin hic yasamadigini soylerler.

Ama, adanin sirlari yavas yavas ortaya cikmaya baslayinca, Edward burada yasayanlarin hic de masum olmadiklarini, antik ve pagan torenlerini canlandirarak bunu insan kurban etmeye kadar goturebileceklerini kesfeder.

A Scanner Darkly (A Scanner Darkly)
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Richard Linklater
Oyuncular: Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder
Dil: Ingilizce
Tur: Animasyon, macera, drama
Dazed and Confused, Fast Food Nation gibi filmleriyle taninan yonetmen Richard Linklater'in imzasini tasiyan A Scanner Darkly, usta yazar Phillip K. Dick'in en taninmis eserinin bir uyarlamasi. Ilginc bir konu, kayitsiz kalinamayacak oyuncu kadrosu ve yari animasyon teknigi. Surprizli bir film.

Konusu
Uyusturucuyla savasi kaybetmis gibi gorunen gelecegin Amerikasi'ndayiz. Substance D isimli uyusturucuya bagimli yasayan ve bu yuzden ikinci bir kisilik gelistirmis olan gizli ajan Fred polis gucundeki pek cok meslektasindan farkli degildir. Kaderin oyununa bakin ki Fred'in ikinci kisiligi uyusturucu saticisi Bob'dur. Fred'in birimi Bob'u ele gecirmek uzere bir operasyona baslar.

Volver (Donus)
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Pedro Almadovar
Oyuncular: Penelope Cruz, Carmen Maura, Lola Duenas, Blanco Portillo, Yohana Cobo, Chus Lampreave
Dil: Ispanyolca
Tur: Dram, komedi
Yonetmen Pedro Almodovar'in Kotu Egitim'den sonraki filmi Donus. Bu yil yabanci dilde en iyi film dalinda Oscar aday adayi olan film, Penelope Cruz, Carmen Maura gibi yildizlari biraraya getiren kadrosuyla da dikkat cekiyor. Film, daha iyi bir yasam icin Madrid'e tasinan farkli kusaktan uc kadinin oykusunu anlatiyor.

KonusuOlumunden sonra, anne yasadigi zaman boyunca yarim kalan tum islerini tamamlamak icin yasadigi yere geri doner. Fakat ailesi orayi terk etmistir. Onlarin pesinden Madrid’e gider...

herkese gonul dolusu sevgiler,

sizlerle olmaktan dolayi son derece mutluyum sonunda sitemi buldum umarim yureklerimizi birbirimize acabilir ,aci tatatli hayata dair ne varsa paylasiriz.

Hokkabaz Ask Pps

ozenle hazirlanmis ozel bir slayt paylasilmali istedim umarim begenir ve sevdiklerinize gonderirsiniz benim gibi....sevgiyle kalin...
http://rapidshare.com/files/357278/d...mesutyamen.pps

Kucukkuyu (antandros)

KUCUKKUYU - ULASIM



Kucukkuyu'ya Istanbul'dan Bursa-Balikesir-Havran-Edremit- Altinoluk uzerinden gidebileceginiz gibi, Tekirdag-Canakkale yolunu da tercih edebilirsiniz. Bu yol manzarasi guzel trafigi az ve 450 kilometre. Istanbul-kinali arasi otoyolu kullananlar Tekirdag'dan Kesan'a sonra da Gelibolu'ya gelecekler. Buradan Lapseki'ye veya Eceabat'tan Canakkale'ye karsiya gecmek icin Feribotlar saat basi kalkiyor. Ayni yolu otobusle almak isteyenler Pamukkale, Uludag, Kamil Koc, Akcay veya Metro Turizm'in seferleriyle gelebilirler.

1. Ulasim : Istanbul - Bursa - Balikesir - Edremit - Altinoluk-KUCUKKUYU
2. Ulasim : Istanbul - Kesan - Gelibolu - Canakkale - Kucukkuyu
3. Ulasim : Istanbul - (Feribotla) Bandirma - Balikesir - Edremit - Altinoluk - KUCUKKUYU


Antandros Antik Kenti

Ida Dagi’nin (Kaz Dagi) guney eteginde, Edremit Korfezi’nin kuzey kiyisinda, Altinoluk sinirlari icerisinde antik bir sehir olan Antandros icin antik yazar Strabon, Antandros, ust kisminda Aleksandreia adi verilen bir daga sahiptir ve bu tanricalar, Paris tarafindan secilmek icin gelmislerdir diyerek, Hera, Athena ve Aphrodite arasindaki guzellik yarismasi mitosuna Antandros’un ev sahipligi yaptigini vurgulamistir. Troas bolgesinde yer alan bu onemli kentin ilk kurulus evresi hakkinda antik kaynaklar farkli bilgiler vermektedir. Alkaios’a gore bir Leleg yerlesimi; Skepsisli Demetrios’a gore bir Kilikia kurulusu; tarihin babasi olarak kabul edilen Herodotos’a gore bir Pelasg yerlesmesi; Thukydides’e gore bir Aiol yerlesimidir. Stephanos Byzantios ise Antandros sehrinin, Edonis ve Kimmeris gibi yan adlara sahip oldugunu ve Antandros’un yuz yil kadar Kimmerler tarafindan isgal edildigini one surer. Antik kaynaklardan Virgilius’un gunumuze kadar ulasmis olan Aeneas kitabindan elde edilen bilgilerden Antandros kentinin, gemi yapiminda kullanilan kerestelerinin sohretinin unlu Troia Savasi’na kadar eskiye gittigi gorulur. Ida Dagi’ndan elde edilen keresteler nedeniyle antik donemde onemli bir tersane olan Antandros, bu ozelligi ile tarih boyunca dikkatleri uzerine cekmistir.


OKSIJENI BOL HAVASI MUKEMMEL...
kucukkuyu ya ben tavsiye uzerine geldim. ve kalabalik bir grupla geldik. cevreyi ve komsu ilceleri de gezdik. altinoluk, akcay, edremit, assos. behramkale, ayvalik, cunda gibi .. ama inanin kucukkuyu nun havasi , dinginligi, sakinligi, huzuru cok daha farkli... havasi ozellikle cok guzel ancak turistik acidan fazla kalkinmis degil. ozellikle kucukkuyu girisinde ilk sahilde plaj yok ve maalesef ki kocaman taslarda guneslenmek guzel. ama herseye ragmen kucukkuyu da tatil yapmak ruhumu dinginlestirdi. sakinlik ve huzur seven , hareket ve eglence olmadan da tatl olur diyenlerin yeri tavsiye ederim.

ARKADASLAR!!!:1yes2:

Gunesin dogusunu hic gormediyseniz mutlaka kucukkuyuya gidin ve bir sabah erken kalkin hepinize tavsiye ediyorum.o kadar guzel ki...aksamlari ise ay in dogusunuda seyretmeyi untmayinnnn harika .cuma gunleri pazar kuruluyo koyun insanlari kendi yetistirdikleri urunleri taze taze sizlere sunuyorlar.erken uyananlar icinde bir tavsiyem var,her sabah yuruyus kaeyfini tatmak isteyenler yol boyunca yuruyen insanlarla karsilasip,selamlasiyorsunuz hatta devam ederseniz,ahpap olyorsunuz yeni arkadasliklar doguyo birden.cok gezilecek yerler var,eger giderseniz hic pisman olmiyacaksiniz.Heee birde benden hatirlatmasi orasi aliskanlik yapiyor solemedi demeyin...

sevgi adina MUSFIK KENTER'den...

Yalniz Olanlara;

Ask bir kelebek gibidir,pesinden kostukca hep senden kacar..
En iyisi birak ucsun, inan ki hic beklemedigin bir anda gelip omzuna
dokunuverir...Ask mutlu eder, bazen de uzer ama ask
ozeldir, askini hak eden birine sunarsan eger..


Sevgilisi Olanlara;

Askin amaci birileri icin "mukemmel insan" olmak degildir,seni
mukemmellige en cok yaklastiracak insani bulmaktir..


Capkinlara;

Sevmedigin birine asla "seni seviyorum" deme.. Icinde olmayan duygulardan
varmis gibi sozetme.. Kimsenin hayatina kalbini kirmak icin girme.. Sevgi
dolu bakan gozlere asla yalan soyleme,cunku birine verebilecegin en buyuk
aci, asik olmadigin birini kendine asik etmektir...

Evli Olanlara;
Seven insan "senin hatan" yerine "ozur dilerim" diyendir... "neredesin"
yerine "ben buradayim" diyendir.. "nasil yaparsin" yerine "niye yaptigini
anliyorum" diyendir.. ve ask "keske" yerine daima "iyi ki" diyendir...

Kalbi Kirik Olanlara;

Kalp yarasi siz kanatmaktan vazgecinceye kadar surer ve ilaci bu aciya
alismak degil, ondan ders cikarabilmektir.

Asik Olmaktan Korkanlara;

Aska dus ama tokezleme,anla ama bekleme, paylas ama isteme,yaralan ama
asla aciyi icinde buyutme...

Sevdigini Fazla Sahiplenenlere;

Sevdiginin bir baskasiyla mutlu oldugunu gormekten daha aci bir sey
varsa,o da sevdiginin seninle mutsuz oldugunu gormektir..

Askini Itiraf Etmeye Cekinenlere;

Sevdiginden ayrilinca ask aci verir,sevdigin seni terk edince daha da cok
aci verir ama en acisi, onu ne kadar sevdigini bilmesine hic firsat
vermemektir..

Donmeyecek Birini Hala Bekleyenlere;

Hayatin en huzunlu ani, deli gibi sevdigin insanin buna hic degmedigini
gordugun andir ve en buyuk kaybin onun icin harcadigin yillardir...Senin
askini su gun hak etmeyen, bilki 10 sene sonra yine hak
etmeyecektir...Birak, GITSIN...

Internette polis var

Internette polis var

9 ay once kurulan Istanbul Emniyet Mudurlugu Bilisim Suclari Buro Amirligi, 17 personelle 24 saat gorev yapiyor. Internet suclarini surekli izliyor.

ISTANBUL polisinin gectigimiz gunlerde aralarinda eski TRT Genel Mudur yardimcisi ve oglunun da bulundugu 10 kisinin, ardindan da Kanadali bir ogretmenin gozaltina alinmasiyla sonuclanan "Cocuk Pornosu" operasyonu Internet Suclari’ni bir kez daha gundeme getirdi.

24 SAAT GOREVDE

Dokuz ay once kurulan Istanbul Emniyet Mudurlugu Asayis Sube Mudurlugune bagli Bilisim Suclari Buro Amirligi biri kadin 17 personele sahip. Internet uzerinde islenen suclara karsi nobet sistemiyle 24 saat calisan dedektifler gun boyu bilgisayar basinda cesitli kimliklerle internete girip suclulari belirliyor. Suclular duzenlenen operasyonlarla yakalaniyor. Ozellikle cocuk pornosu goruntulerini indirdikleri icin yakalanan kisilerin "Suc oldugunu bilmiyorduk" ifadeleri de internet suclarinin tam olarak bilinmedigini ortaya koyuyor.

Buro Amirligi yetkilileri kamuoyunda yaygin olan "Internette yayinlandigina gore suc degildir" sozunun yanlis oldugunu belirterek "Pek cok kisi bilmeden suc isliyor. Insanlar neyin suc, neyin suc olmadigini deneyerek ogrenmek istiyorlar" diyor.

Internet uzerinde islenen tehdit, santaj, dolandiricilik gibi suclari takip eden buronun onem derecesinde birinci sirada cocuk pornosu var.

COCUK PORNOSU INDIRMEK SUC

ABD ve Avrupa’da son yillarda cocuklarin kullanildigi porno goruntulerin yayinlandigi sitelerin takip altinda bulundugunu belirten yetkililer buralardan goruntu indirenlerin suc isledigini belirtiyorlar.

Yetkililer tespit edilen bu kisilerin IP numaralarinin yurtdisindan gelmesinden sonra calismaya baslayarak oncelikle bilgisayar ve internet baglantilarini takip ettiklerini daha sonra mahkeme karari ile bilgisayarlari incelemeye alarak yasal islem baslattiklarini belirttiler.

2006 yilinin ilk 8 ayinda Bilisim Suclari Buro Amirligi tarafindan duzenlenen operasyonlarda 84 kisinin yabanci sitelerden cocuk porno goruntuleri indirdigi icin gozaltina alindigi belirtildi. Vatandaslari uyaran yetkililer internet uzerinde herhangi bir noktadan cocuk pornosu indirmenin suc oldugunu belirterek "Merak yuzunden bile olsa bilmediginiz sitelere girmeyin, nasilsa kimse anlamaz demeyin" dedi.

Cocuk pornosu izleyenlerin profili

BILISIM Suclari Buro Amirligi yetkilileri yapilan arastirma ve istatistiklerde cocuk pornosu izleyenlerin ortak ozelliklerini soyle siraliyor:

Genellikle bekar

Cevrelerinde iyi huylu, kibar ve kendi halinde insanlar olarak taniniyorlar.

Genellikle yasli anne-babasi ile yasiyor.

Yuksek okul mezunu

Bilgisayar ve internet bilgisi yuksek duzeyde

Cogunun evinde iki bilgisiyar var

Genellikle psikolojik sorunlu ve insan iliskileri zayif

Maddi durumlari iyi, orta veya yuksek gelir seviyesine sahipler.


Anne ve babalara tavsiyeler

POLIS anne ve babalari uyararak cocuklarini tehlikeli iceriklerden korumalari gerektigini soyluyor ve su onerilerde bulunuyor:

Bilgisayar kullanan cocugun odasinin kapisi acik olsun. Mumkunse bilgisayari evin salonuna yerlestirin.

Bilgisayar ekrani kapiya donuk olmali. Iceri girdiginizde ne yaptigini gorebilirsiniz.

Bilgisayarlarda filtre programlari kullanin.

Cocugunuzu ozellikle webcam kullanimina karsi uyarin. Webcam’de gordugunuz kisi baska biri olabilir. Sizin kullanmadiginiz zamanlarda bilgisayariniza giren bir kisi kolaylikla kamerayi aktif hale getirip istemediginiz ozel goruntuleri kaydeder santaj malzemesi olarak kullanabilir. (Kullanmadiginiz donemde ya kameranin fisini cekmek ya da mutlaka duvara dogru cevirmek gerekiyor.)

Cocuklariniza internet uzerinde kendileri ve aile bireyleri hakkinda kimlik numarasi veya kredi karti gibi bilgileri paylasmamalarini ogutleyin.

Bilgisayara sik sik cocugunuzla birlikte girin onunla yaptigi seyleri paylasin.



netgazete

hint kinasi kullanan varmi?

kizlar aranizda hint kinasi kullanan varmi?ben kullaniyorum sacima cok iyi geliyor ama zarari cokmus diyenler var bilgisi olan varmi bu konuda?

NiCkINIzi TurK BayRagi YapIn

ARKADASLAR ASAGIDAKI KODU NICKIMIZE YAZIYORUZZ VE NICKIMIZ TURK BAYRAGI SEKLINI ALIYOR...
|͇̿C͇̿�̿ ͇̿|

msn kisa yollari

cogu kisi biliyordur ama ben yinede vereyim dedim
Alt+K=Penceresi acik olan kisii engeller
Alt+E=Karsidaki Kisiye dosya gonderme menusunu acar
Alt+R=Karsidan Bir Dosya Alir,Tema vs.
Alt+T=Yazi Tipini Degistirir
Alt+Y=Yardim Sekmesini Acar
Alt+U=Oyunlar Bolumunu Acar
Alt+O=Dosya sekmesini acar
Alt+P=Arkaplan belirler
Alt+U=Goruntulu Konusma acar

Alt+A=Araclar sekmesini acar
Alt+S=Sesli Gorusme acar
Alt+D=Konusmaya birini davet eder
Alt+F=Smiley Menusunu acar
Alt+L=Eylemler Sekmesini acar
Alt+I=Titresim yollar
Alt+z=Duzen sekmesini acar
Alt+N=Etkinlikleri acar
Alt+M=Goz Kirpmalarini acar

Saddam icin Irak'ta idam alarmi

Irak'in devrik lideri Saddam Huseyin hakkindaki mahkeme karari bugun aciklaniyor.
Mahkeme suclu olduguna karar verirse cezasi idam olacak. Kararin aciklanmasindan sonra olasi tepkilere karsi, 4 vilayette 12 saat sokaga cikma yasagi ilan edildi.

Bagdat, Tikrit'in bagli oldugu Selahaddin vilayetiyle bunlara komsu Diyala ve Ambar'da ilan edilen sokaga cikma yasagi TSI 06.00'da basliyor.

Saddam'a idam cezasi verilmesinin beklendigi karara tepki olarak siddet eylemlerine basvurulmasindan korkuluyor.

Yetkililer dunden itibaren, Bagdat'ta olaganustu guvenlik tedbirleri almaya baslamislardi.

Star

Turkiye'den saglik manzaralari

Hidrosefali hastasi 1 aylik bebek, tomografi merkezine ambulans yerine kuvozle goturuldu
Hidrosefali hastasi 1 aylik bebek, tedavi gordugu hastaneye 100 metre uzaktaki tomografi merkezine ambulans yerine kuvozle goturuldu. Hastane disina cikarilmamasi gereken kuvoz, arac trafigine girdi, caddelerde dolasti. Skandali dogrulayan bashekim inceleme baslatti


Adana'da Sacikarali ailesinin hidrosefali hastasi 1 aylik kiz bebegi, tedavi gordugu hastaneye 100 metre uzakliktaki tomografi merkezine kuvozle tasindi. Hastanede tomografi unitesi bulunmasina ragmen, SSK kapsamindaki bebegin kurumun anlasmali bulundugu merkeze goturulmesi tepki cekti.
Bulundugu odadan cikarilmamasi gereken kuvoz, arac trafiginin yogun oldugu caddeden gecirildi ve bebege bagli serumun torbasini babasi tasidi.

Numune Egitim ve Arastirma Hastanesi Yeni Dogan Unitesi'nde tedavi goren ve henuz adi konulmayan bebegin beyninde, dogustan "hidrosefali" hastaligi nedeniyle su toplaniyor. Yapilan ameliyat nedeniyle omurlarinin uzeri acik olan bebek, asistan doktor esliginde, bir hastabakici tarafindan kuvozle disari cikarilip 100 metre uzakliktaki goruntuleme merkezine goturuldu. Bu transfere annesi Mediha ile babasi Mehmet de eslik etti.
Ambulansla yapilmasi gereken transferin, hassas ve steril cihaz olan ve servisten disari cikarilan kuvoz ile yapilmasi elestirildi.

Bashekim: Dogru degil
Sadece hastane icinde kullanilmasi gereken kuvozun arac trafiginde bir bebegin tasinmasi icin kullanilmasinin dogru olmadigini soyleyen Hastane Bashekimi Op. Dr. Atilla Akova, "Kuvozler sadece yeni dogan unitelerinde tedavi goren bebeklerin tibbi gozlem altinda tutulup, gelisimlerini tamamlamasi icin kullaniliyor. Hassas ve steril bir cihaz oldugu icin hastane disina cikarilsa bile ambulansla tasinmasi gerekirdi. Gerekli incelemeyi yapacagim" dedi.
Cocuk Hastaliklari Klinik Sefi Doc. Dr. Mehmet Turgut, SSK'li hastalarin tomografi ve MR cekimlerinin anlasmali ozel merkezlerde yapildigini soyledi. Turgut, "112 Acil Servis'ten ambulans istememiz lazimdi ama mesai saati bitimine yakin oldugundan cok zaman alacakti. Ayrica 112 Acil ambulansi sadece goturuyor ve beklemiyor. Bebegin bel kisminda aciklik oldugu icin kucakta da tasimamiz mumkun degildi. Avrupa ulkelerinde bu tur islemler icin ozel transfer timleri kurulmus. Biz de bu maalesef yok, kendimiz yapiyoruz" diye konustu.

Bir saglik skandali da Amasya'da
Karninda pens unutulan hasta oldu



Amasya Devlet Hastanesinde 2 yil once gecirdigi ameliyatta karninda pens unutuldugu belirlenen Mahmut Yildiz'in (62) tedavi gordugu Ondokuzmayis Universitesi (OMU) Tip Fakultesi Hastanesi'nde organ yetmezligi nedeniyle hayatini kaybettigi bildirildi.
OMU Tip Fakultesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dali Ogretim Uyesi Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, yaptigi aciklamada, karninda pens unutuldugu tespit edilen ve kendilerine getirilen Mahmut Yildiz'i acil olarak ameliyata aldiklarini belirtti.

'3 gun once gelse yasardi'
Hastanin yapilan mudahaleye ragmen kurtarilamadigini soyleyen Prof. Erzurumlu, "Hasta bize gec geldi. 3 gun once gelseydi kurtarilabilirdi" dedi.
Hastanin kendilerine getirildiginde yasamin son evresinde oldugunu ifade eden Erzurumlu, "Yapilmasi gereken butun calismalari basarili sekilde yaptik. Ancak, komadan cikamadi" diye konustu. Amasya Devlet Hastanesi'nde yaklasik 2 yil once ameliyat olan Yildiz'in siddetli karin agrilari sik�yetiyle gittigi hastanede yapilan tetkiklerinde karninda pens unutuldugunun ve OMU'ye getirildigi bildirildi.

DHA-AA

Evden cikmak istemiyorum...

Ben 5 yil once emekli oldum.Severek 2.evliligimi yaptim.ben bundan 2 3 ay oncesine kadar cok mutlu ve aktifdim.bayanlara geziler ve eglenceler duzenlerdim.kendimde cok bakimliydim.1 yil once 25 yasinda oglum evlendi yurtdisina gitti 19 yasindaki kizimda 2 ay once abisinin yanina universiteyi okumaya gitti.Aslinda esimle hic bir problemim yok.Sevdiklerim oldugunu dusunup durup dururken agliyorum.Gecenyil taki kursuna gitmistim cok guzel takilar yapiyordum 3 aydir ondanda zevk almiyorum,roman okumak, televizyon seyretmek, giyinip evden cikmak, gezmek bunlarida biraktim.icim sikiliyor bunaliyorum.arkadaslarim sende panik atak baslamis doktora git diyorlar. Hicbirseyden zevk almiyorum.Her olayi kafamda kuruyorum buyutuyorum.Ne yapacagimi sasirdim.Acaba ev birdenbire bosaldi o yuzdenmi boyle oldum? Belki siz bana yardimci olabilirsiniz.

dua

xTRO
Son Ziyaretiniz: 5 Gun once Saat 01:26 PM gerçekleşmiştir
Ozel Mesajlarınız: 0 Okunmamış, Toplam 0.

Iki Simge



IKI SIMGE

Yasli kizildereli reisi kulubesinin onunde torunuyla oturmus, az otede
birbiriyle bogusup duran iki kurt kopegini izliyorlardi. Kopeklerden
biri beyaz, biri siyahti ve oniki yasindaki cocuk kendini bildi bileli
o kopekler dedesinin kulubesi onunde bogusup duruyorlardi.


Dedesinin surekli goz onunde tuttugu, yanindan ayirmadigi iki iri kurt
kopegiydi bunlar. Cocuk, kulubeyi korumak icin bir kopegin yeterli oldugunu
dusunuyor, dedesinin ikinci kopege neden ihtiyaci oldugunu ve renklerinin
neden illa da siyah ve beyaz oldugunu anlamak istiyordu artik. O merakla,
sordu dedesine: Yasli reis, bilgece bir gulumsemeyle torununun sirtini sivazladi.

- "Onlar" dedi, "benim icin iki simgedir evlat."

- "Neyin simgesi" diye sordu cocuk.

- "Iyilik ile kotulugun simgesi. Aynen su gordugun kopekler gibi, iyilik
ve kotuluk icimizde surekli mucadele eder durur. Onlari seyrettikce
ben hep bunu dusunurum. Onun icin yanimda tutarim onlari.

Cocuk, sozun burasinda; 'mucadele varsa, kazanani da olmali' diye
dusundu ve her cocuga has, bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi:

- "Peki" dedi. "Sence hangisi kazanir bu mucadeleyi?"

Bilge reis, derin bir gulumsemeyle bakti torununa.

- "Hangisi mi evlat?
Ben, hangisini daha iyi beslersem!"

dunyaya bir daha gelseniz

kime benzemek isterdiniz

ben en kucuk teyzeme ama biraz daha uzun olmak isterdim dunyaya acilirdim vallaaaaaaaaaa

kirpik ve sac uzatma (test edildi onaylandi:)

arkadaslar hint yagini kirpik ve saclariniza uygulayin inanin ise yariyor. kirpikleriniz rimel surmus gibi oluyor saclarinizda daha hizli uzuyor benden tavsiye:dance:

Beni sevmeyen kadini ben hic sevemem..

Her gun daha cok seven bir ben vardi. Her gecen saniyede sana daha asik olan, her guldugunde ici mutluluk dolan bir Can.

Zorluklar asilmak icindi ve ben tum zorluklari yenecektim. Bu sefer goz yasi olmayacakti, bu sefer uzuntu olmayacakti.. .

Kapidan ciktin, aklimdan ciktin,
Ne hain ciktin sen, kalbimden de cik!
Oynamayi sevdin, aldatmayi sevdin,
Her kimi sevdiysen, git onu sev!

Arama sorma buna hic gelemem...
Beni sevmeyen kadini ben hic sevemem...

Hayat oyle hizli geciyor ki. Gelisin gibi gidisinde ani oldu. Her yeni gun bu son diyorum kendi kendime. Bu senin icin gozyaslari doktugum son gun. Ancak zaman sadece beni hayattan daha da uzaklastiriyor. Her gecen gun evimi, yalnizligimi daha bir seviyorum..

Beni gorenler "senin gibi biri eve kapanir mi?" diyorlar. Bilmiyorlar ki sen gittin. Bilmiyorlar ki yasanmamis zamanlarim, sonu olmayan oykulerim var simdi sensiz yasadigim. Bilmiyorlar ki ben eski ben degilim...

Insan zamani tuketmek ister mi? Ben istiyorum. Cok sevdigim o sarkilar simdi en buyuk acilarim oldu. Her sarkida sen, her sarkida daha buyuk bir aci var artik. Cok konusan, hic susmayan ben; simdi gerekmedikce konusmuyorum. Konustugum zamanlarda ne konustuklarimi biliyorum nede soyleyeceklerimi. Belki de en dogrusu bu. Bir daha hic konusmamak. Susuyorum artik. Sustukca susuyorum... ..

Ne cabuk biktin, umidimi yiktin,
Her neden biktiysan baskasini yik.
Oynamayi sevdin, aldatmayi sevdin.
Her kimi sevdiysen, git onu sev..!

Arama sorma buna hic gelemem...
Beni sevmeyen kadini ben hic sevemem...

Hic boyle olmamistim ben. Yasamdan bu derece kopmamistim. En kotu zamanlarimda bile hep gulerdim. Gozlerimin ici gulerdi. Insanlar yadirgardi, anlam veremezdi bu duruma. Ama bilmezlerdi ki hayatimda sen vardin...

Simdi de gozlerimin her dakika dolmasina, artik gulmuyor olmama anlam veremiyorlar. Bilmiyorlar ki artik sen yoksun ve bir daha asla olmayacaksin. .......

Arama sorma buna hic gelemem
Beni sevmeyen kadini ben hic sevemem..

eller ve ayaklar

Gunduz ve Gece

Gunduz ve Gece
Bir bilge kisi, colde ogrencileriyle otururken demis ki; "Gece ile gunduzu nasil ayirt edersiniz?
Tam olarak ne zaman karanlik baslar, ne zaman ortalik aydinlanir?"

Ogrencilerden biri; "Uzaktaki suruye bakarim," demis, "koyunu keciden ayiramadigim zaman aksam olmus demektir."

Baska bir ogrenci soz almis ve "Hocam" demis, "Incir agacini, zeytin agacindan ayirdigim zaman, anlarim ki sabah baslamistir."

Bilge kisi, uzun sure susmus. Ogrenciler meraklanmislar ve "Siz ne dusunuyorsunuz hocam?" diye sormuslar.

Bilge kisi soyle demis;

"Yururken karsima bir kadin ciktiginda, guzel mi cirkin mi, siyah mi beyaz mi diye ayirmadan ona "bacim" diyebildigimde ve yine yururken onume cikan erkegi, zengin mi yoksul mu diye bakmadan, milletine, irkina, dinine aldirmadan, kardesim sayabildigimde anlarim ki; sabah olmustur, AYDINLIK baslamistir..."

20 parmak

degistik

Evli bir cift cadilar partisine davetliydi.
Disariya cikmak icin hazirlanirlarken kadinin
migreni tuttu, evde kalmak zorundaydi.Kocasina,
partiye yalniz gitmesini, onun eglencesini bozmak
istemedigini soyledi.Biraz tartistiktan sonra
adam kostumunu giydi ve partiye gitti kadin da
birkac aspirin alip yatti. Biraz uyuduktan sonra
kendini daha iyi hissederek uyandi ve partiye
giderek kocasina surpriz yapmaya karar verdi.
Tam hazirlanirken "Acaba ben yaninda degilken
kocam neler yapiyor" diye dusundu ve kocasinin
kendisini tanimamasi icin degisik bir kostum
giyerek partiye gitti.Oraya vardiginda bir
kenarda onu izlemeye basladi. Kocasi arka
arkaya degisik kizlarla ve onlarla cok
yakinlasarak dansediyordu, nereye kadar
gidebilecegini gormeye karar verdi.Kocasina
yaklasti,Onunla cok samimi bir sekilde dansetmeye
basladi,kulagina disariya cikabileceklerini
fisildadi. Arabalardan birine girerek birlikte
oldular ve gece yarisindan once maskeler
cikarilmadan kadin eve gitti, kocasinin donusunu
beklemeye basladi.Adam sabaha karsi 01.00
sularinda ve dondu ve dogru yataga gitti.
Kadin : "Parti nasildi kocacigim" diye sordu,
Adam da: "Sensiz hic eglenemedim tatlim" diye
yanitladi.
Kadin : "Inanmiyorum" diye cevapladi, "Bahse
girerim cok eglenmissindir"
Adam: "Gercekten hayatim. Partiye gittigimde
bazi arkadaslarla sikildik, alt kata inip butun
gece poker oynadik. Fakat kostumumu odunc
verdigim o Allah'in cezasi herif bir eglenmis,
bir eglenmis, anlata anlata bitiremedi..

Kadinin biri 46 yasindayken kalp krizi geciriyor ve...

Kadinin biri, 46 yasindayken kalp krizi geciriyor ve
>>>>hastaneye kaldiriliyor. Ameliyat masasindayken, olume yakin,
>>>>birden
>>>>bir hayal goruyor.Azraili goruyor ve soruyor: "Benim saatim
>>>>geldimi?"

>>>>Azrail cevap veriyor:
>>>>"Hayir, senin daha 43 sene, 2 ay vede 8 gunun var".

>>>>Narkozdan uyandiginda, estetik yaptirmaya karar veriyor.
>>>>Yuzunu gerdirttiriyor, dudaklarini doldurtturuyor vede
>>>>Gogunslerini duzelttiriyor. Kisacasi: "Yeniden dogmus gibi"
>>>>Daha uzun bir sure yasiyacagini bildigi icin simdi, o
>>>>kadar ameliyatin degdigini dusunuyor. Son ameliyattan sonra,
>>>>hastaneden tamamen yeni bir insan gibi cikiyor.
>>>>Tam karsidan karsiya geciyor ki, ambulans carpiyor.
>>>>Oluyor. Cenette Azrail'e soruyor: "40 seneden daha fazla
>>>>yasiyacagimi saniyordum! Neden o zaman bana o ambulansin
>>>>carpmasini saglayip, Beni oldurttun?"

>>>>Azrail cevap veriyor:
>>>>Kiz, ben seni taniyamadim..............


Kadinin biri gec saatte bir otele gider...otelden bir oda alir we hemen odasina cikar..cunku kadin cok yorgundur!!!2 saat e kadar oturduktan sonra uykusu gelir ve yorgani kaldirirki bide ne gorsun...kurbaga!!! hemen telefona sarilip resepsiyonu arar we kurbaganin benim yatagimda ne isi oldugunu sorar!!!resepsiyondaki kisi :
resersiyon: o kurbagiyi sizi tatmin etmesi icin koyduk!!
kadin::: nasil olacak bu is die sorar..
resersiyon: siz onu bacaklarinizin arasina alin o sizi tatmin edecektir..
kadin:: sinirlenerek telefonu kapatir!!!
sonra kadinda merak eder nasil olacak bu is diye..denemeye kalkmis..kurbagayi bacaklarinin arasina koymus..kurbagadan tik yok kadin hemen resepsiyonu aramis ve
kadin::: kurbagayi dediginiz yere koydum fakat kurbaga birsey yapmiyor!!!!!!!!!
resepsiyon::nasil olur hanfendi durun hemen oraya geliyorum diyrek odaya cikar...
resepsiyon::kurbagaya donerek; sana son kez nasil yapicagini gosteriyorum

TemelIn KedIsI
Temel disi bir kedi alir. Ama kedisini cok sevdiginden baska kedilerle ciftlesmesini istemez, surekli yaninda tasir.. Tarlada, kahvede,berberde, kisacasi heryerde. Birgun arkadasi ona akil verir : "Ula usagum, bu is boyle olmaz, kedi devamli yaninda tasinmaz. Yapacagin is kedini benzinle yika-maktir. Gor bak o zaman baska kedi yanina sokulabiliyor mu.."
Temel bunu dener. Evet sonuc harikadir, kedisine hicbir kedi yanasmamaktadir. Fakat birgun eve geldiginde kedisini bulamaz, cildirir, her tarafa bakar, kedisi ortada yoktur.Kosa kosa kahveye gider,: "Ula usaklar, kedimi goren var midur?" Arka taraftan biri cevap verir :
"Asagi mahallede cordum Temel'um, benzini bitmisti, arkadan itiyorlardi.."

Asker Mektubu..Recai & Hakkus ( Alintidir)

-----
Sevgili Hakkus,
Mektubunu aldim.Gelmesi ne denli sevindiriciyse de okuduklarim o
denli uzucuydu...demek asker gittiginden beri cavusun size ozellikle
de sana yapmadigi kalmamis."sucum olsa yanmam" diyorsun.Sana
inaniyorum dostum.Olur olmaz seni dovdugune gore, yazdigin gibi o
herif asker ocagina yakismayan sadistin teki...Sen sivilken agzina
kotu soz almazdin.Adamin besiginden mezarina kadar nesi varsa icinden
sovdugune gore gercekten cok sinirlenmissin.Ama haklisin.Ben de olsam
ondan nefret ederdim.Oysa hepiniz ayni vatanin evladisiniz.Neden
ayirim yapip en agir isleri sana yaptiriyor ki???..Senin gibi akli
basinda,
sorumluluklarinin bilincinde olan insana boyle davranmak icin cok
adi birisi olmali.Zaten "adinin teki" demissin.
Neyse hakkuss, vatan borcu bu...Her seye,insanliktan uzak olan
cavusuna bile,katlanip vazifeni yerine getirmelisin.Sen yine elinden
geldigince iyi asker olmaya calis.Beni de mektupsuz
birakma.Mektuplari disardan yollamakla iyi ediyordun.Cavus iti okursa
bir de mektuplar icin dayak yersin sonra.
ozlemle gozlerinden operim.
Dostun Recai
**************************************************
Ulan Recai iti,
Ben sana ne zaman mektup yazdim da o Allahin belasi mektubu
gonderdin??Mektuplarimizin okundugunu bildigin icin bu adiligi yaptin
di mi kopek??
Senin yuzunden gul gibi cavusumun bana yapmadigi kalmadi.tonla
dayak...Bir hafta da hapis cezasi yedim.Cavus beni bolugun onune
cikarip "KARSINIZDA ORDUMUZUN EN SEREFSIZ ASKERI DURUYOR." dedi.Ne
dediysem, senin nasil adi bir yaratik mektubunun da o essek
sakalarindan biri olduguna inandiramadim.
Bir daha mektup falan yazma... Zaten,ilk izne gelisimde ellerini un
ufak edecegim.Birkac yil eline kalem alamayacaksin.En kisa zamanda
basina bir kaza gelmesini, surum surum surunmeni dilerim.
Hakan
*************************************************
Merhaba Hakkus,
Yaninda olamadigim,sorunlarini ve acilarini paylasamadigim icin
kahroluyorum.Mektuplarini okudukca icim kan agliyor. Manyak cavus
iyice azdi ha...vay sadist vay...Bir de adam bilip cavus
yapmislar.Boylelerinin eline hic yetki vermemeli...Sonra ne oldum
delisi oluyorlar.
"Sivil olsam yapacagimi bilirdim" diyorsun.ama haklisin
Hakkus.Sinirlerine hakim ol..Askerlikte uste saygisizlik olmaz.Adama
askerligi bitirtmezler vallahi...uyma o hayvana dostum.Zor ama sayili
gunler gelir gecer.Buralar bildigin gibi eksikligini hep
hissediyoruz.en guzel gunler seninle olsun...
Kardesin Recai__
************************************************** *
Recai denen hayvan,
Lan sana hayvan demek iltifat, hayvanlara hakaret olur, oglum sen
cildirdin mi? Cavus fittirdi...Adamin bir agzima yapmadigi
kaldi."Yazmadim komutanim." diyorum, yemin billah ediyorum dinledigi
yok.
Ah ulan essogluessek yaktin beni...Askerligim simdiden bir ay
uzadi.Her gece tuttugum 8-5 nobetleri, gunde yalniz basima tam
techizat 20km kosu, iki cuval ispanak
ayiklamak imanimi gevretiyor.Yeter artik Recai!...Sakanin cikacak
suyu muyu kalmadi.Cimcilik oldu.Bu gidisle biraz zor ya, izne
gelirsem kendine kacacak delik ara. Tum kemiklerini kiracagim.Allah
belani versin...
Hakan
**************************************************
Hakkus'cugum,
Yooo, yazdiklarina inanamiyorum.Bu kadari da olmaz ama... Artik o
serefsiz cavusun sana yaptiklarini insan yapmaz.Nedir bu
essogluessegin sana cektirdigi? Yani affedersin ama insan sokaktaki
uyuz ite bile daha iyi daha merhametli davranir.Bak Hakkus, sakin
benden gercekleri saklama,yoksa gorevden mi kaytariyorsun? Eninde
sonunda ikiniz de bu vatanin evladisiniz.Boyle yapmasi icin ya
kafadan sakat ya daa soysuz olmali..
Ne diyeyim Hakkus? sabredeceksin.Allah sevdigi kuluna
cektirirmis.Seni de seviyor olmali ki cavus gibi bir namussuzu basina
bela diye salmis.
can dostun Recai__
**************************************************
Recai soysuzu stop!
sayende askerligim bitmeyecek stop!.. firar ettim stop!.. seniparcalamaya geliyorum stop!.. Hakan stop!

Rabiasude dogum gunun kutlu olsun (05.11.06)..

Eklenti 664
Sevgilerimle....

Eklenmis Mesaj paketli2.jpg (22,1 KB)

iftira atalimmmmmmm

haydi benden sonra yazan bana iftira atsin sonraki de ona

Fatos11 dogum gunun kutlu olsun (05.11.06)..

Eklenti 666
Sevgilerimle...

Eklenmis Mesaj cicekli10.jpg (20,1 KB)

en buyuk yalanci kim

haydi biraz yalan soyleyelim ne dersiniz mesela ikinci dunya savasi benim icin baslatildi haydi bakalim en guzel yalan kimde:1shok: :1shok: :1shok:

Selam

Araniza katildim da ; hani bir " merhaba " demek istedim....

karavana

xTRO
Son Ziyaretiniz: 5 Gun once Saat 01:26 PM gerçekleşmiştir
Ozel Mesajlarınız: 0 Okunmamış, Toplam 0.

Gittin Sen.

Gittin sen, tum gidenler gibi...
Tam beni tamamlayacagini dusunurken, yine ben eksik kaldim. Gulumseyislerim Takili kaldi yuregimde. Sonu yok, isigi yok bir yolda issiz, sessiz kaldi sevdam.

Ama sen gittin; tipki digerleri gibi... Korkup kactin belki de bu sevdadan.Kucuk bir kizdi kocaman yuregiyle seni seven ama sen sigdiramadin kalbine; Tasiyamadin dogru durust... bu kadar cabuk pes edisin de ondandi belki. Baska cumlelerin ardina siginman, yalan yanlis sevdalara takilman...

Gozlerine baktigim zaman cogaldigimi hissediyordum. Oyle anlamliydi ki; hayatin tum gizemi senin gozlerindeydi sanki... Her sey o "cakir" yesilin icinde sakliydi. Ama sen aniden kapattin o gozleri; aldin yesili benden... Tum sirlarda o yesil kutuda kapali kaldi. Iste ondan sonra basladi her sey... Kalp agrilarim, bas agrilarim, gece yarilarinda sebepsiz haykirislarim...

Bana biraktigin ve icimde kalan o "yesil" di belki de bunlara sebep olan...Kotu bir oyun seyrediyorsun, "gececek" diyorum kendime. "Bak gecince hicbir sey kalmayacak, arda kalanlar eski sonsuzluga ugurlanacak." diyordum. Ama olmadi. Gecmedi. Her sey artarak daha da cogaldi. Pismanliklar sardi cevremi, "keskeler" birikti icimde, "acabalar" dolasip durdu beynimde...
Hepsi benden bagimsizdi. Hicbir organima soz geciremedim. Hep sen cogaliyordun, hep sen buyuyordun icimde...

Sana donusmeye basladigimi anlayinca da bir direnis baslattim kendime. Artik, hic konusmuyorum kalbimle... Kendi haline biraktim onu. Ne derse desin, ne isterse istesin; hic aldirmiyorum. Icimdeki her sey dondu. Sevgiler, sicak gulumseyisler, arzular, istekler... Belki bir gun uzerindeki buzlardan siyrilip artik "ben de varim" diyerek yeniden ortaya cikar ve bana doner; kim bilir. Ama o gune kadar, buz gibi "yesil"in arkasindan bakacagim dunyaya.

Senin bana verdigin o "aci yesil"i yasayacagim. Kolay degil cunku, kalbimde dolanip budaklanan o "yesil"i bir anda kokunden sokmek. O yuzden zamana birakiyorum her seyi. Bakmadigin bir cicek nasil soluyorsa, o "yesil" de bir gun elbet solup, sararacak. Hayatimda ilk kez sana actigim kalbim de bundan boyle sadece bahara acacak;
sadece bahara...

Duygusal Zekanizi olcmek isteyenler

Duygusal Zekanizi olcmek isteyenler bu testi mutlaka cozmeli..

http://www.biymed.com/forum/forum_po...get=last#13912

mumkunse okey istiyoruz biz....

sevgili kazen

burda bircok arkadasinda benimle ayni fikirde oldugundan eminim....eger sitemizin imkanlari el verirse okey oyununu istiyoruz...burda karsilikli bizbize oynamak cok harika olacak...cvp yazarsan sevirim.

Youtube'la karistirilinca coktu

Video paylasma sitesi Youtube'un popularitesi, ABD'de benzer bir isme sahip olan yapi ve makine firmasina zor bir donem yasatti.

Ingilizcede 'You' ve 'U' kelimelerinin, benzer bicimde teleffuzundan dolayi, (muzik grubu U2 orneginde oldugu gibi), utube.com'a yanlislikla YouTube.com trafiginin yonlenmesine neden oldu. Boyle olunca, 1995 yilindan beri Universal Tube&ollform Equipment adiyla tup gecit ve makine aksami alaninda faaliyet gosteren sirketin web sitesi 'utube.com' rekor kirarak coktu.

Sitenin normal olarak aylik 1,500 kullaniciyi kapsayan trafigi oldugunu aciklayan sirket yetkilileri Youtube'un populerliginin ardindan kendi sitelerindeki trafigin 2 milyonu astigini kaydetti.

Sitelerindeki sorun nedeniyle, gercek musterilerine hizmet vermekte zorlandiklarini ifade eden sirket yetkilileri, 10 yillik bir marka olarak isim degistirmenin de zor oldugunu belirtiyor. Universal firmasi sorunu asmanin yollarini aradiklarini ancak su asamada YouTube'u satin alan Google'a dava acmaktan baska yol kalmadigini ifade ediyor

GOzdekI SISkInlIGe PratIk COzUm...

Gozdeki sislige pratik cozum
Zaman zaman bircok kisiyi rahatsiz eden gozlerdeki sislik, toksin birikmesi nedeniyle yasanir. Sislikten kurtulmak icin soguk sute batirilmis pamukla 10 dakika kompres yapabilirsiniz. Sisligi, goz kapagi cevresine hafif baski uygulayarak da kontrol altina alabilirsiniz.

Ayrica gozleriniz yorgunsa; soguk salatalik dilimlerini 3 dakika goz kapaklarinizin uzerinde tutup, ardindan soguk suyla gozlerinizi ve yuzunuzu iyice yikadiginizda, kendinizi daha dinc hissedebilirsiniz.

Goz cevresi oldukca hassas oldugundan kullanacaginiz kremi secerken de uygularken de cok dikkat etmeniz gerekir. Goz cevresine krem kullanirken dikkat edilmesi gereken en onemli nokta; kremi goz cevresinden ice dogru yedirerek kullanmanizdir.

Evde yapabileceginiz maskeler

Butun maskeler yuzde kuruma islemine dayanir ve "yikanan" ve soyulan" olmak uzere ikiye ayrilir. Suyla cikarilanlar yuzu daha iyi temizlerler. Cogunda kil, kum turu bir madde olan silikon bulunur. Bunlar yagi, kiri emerler. Bazi maskelerde de sakizlar, proteinler vardir. Bunlar bir yapiskan etkisiyle cikarildiklari zaman, cilt ustundeki kiri ve bazi olu hucreleri de beraberlerinde gotururler. Bu tip maskeler yikananlar kadar iyi temizleyici degillerse de ayni derecede iyi canlandiricidirlar. Ne tipte maskeyi, ne kadar sikliklauygulayacaginiz ise tamamen cildinizin cinsine baglidir. Eger cildiniz yagliysa, maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Cildiniz normal ise haftada bir kez, kuru ise yine haftada bir kez uygulayabilirsiniz; fakat kuru ciltler icin mutlaka nemlendirici ozelligi olan bir maske uygulamalisiniz. Bu arada sakin vucudunuzu da ihmal etmeyin - nemlendirici ozelligi olan-maskeleri vucudunuza da cekinmeden uygulayabilirsiniz. Iste size, mutfaginizda bulunan ya da carsida bulabileceginiz malzemeleri kullanarak yapabileceginiz birkac maske onerisi:

Avokado maskesi

Kis mevsiminin sert etkisini yuzunuzden silebilmek icin ideal cozum. Pure haline getirilmis avokadoya bir iki damla zeytinyagi ve limon suyu ekleyin. Yuzunuze surup on dakika bekleyin. Avokado maskesi yuzunuzdeki puruzlu tabakayi yok etmekle kalmayip ayrica saglikli bir cildin ihtiyaci olan vitaminleri de saglayacak ve cildi besleyecektir.

Yulaf ezmesi maskesi

Cildin derinlemesine temizlenmesini ve siyah noktalardan kurtulmanizi saglamak icin birebirdir. Bu maske ayrica ciltteki gozeneklerin icerisine dolan pislikleri temizleyip, fazla yaglanmayi da onler. Bu etkileri saglamak icin pismis yulaf ezmesini yuzunuze surun, 15 dakika kadar kurumasini bekleyin. Daha sonra yuzunuzu ilik suyla temizleyin. Bu maskeyi vucudunuza da uygulayabilirsiniz. Cildinizdeki degisikligi hemen fark edeceksiniz.

Gul maskesi

Itici bir gorunume sahip, pul pul dokulen kuru bir cilde sahipseniz bu gorunumden kurtulmanizi saglar. Kurutulmus gul yapraklarini ufalayarak sut, misir nisastasi ve bir parca bal ile karistirin. 15 dakika beklettikten sonra, bu karisimla yuzunuze yavas yavas masaj yapin. Bu masaj sayesinde cildiniz yeteri kadar neme sahip olacaktir.

Nane maskesi

Yorgun yuzunuzu canlandirmak icin idealdir. Pure haline getirilmis yarim muz ile, 1/4 (buyuk boy) fincan elma suyunu karistirin ve uc damla nane yagi ilave edin. Sonra bu karisimi yuze surulebilecek hale getirmek icin, icerisine misir nisastasi ekleyin. Hazirladiginiz karisimi yuzunuzde en az on dakika bekletin ki, olu cildiniz tekrar canlansin. Boylece uykusuz gecelerin hakkindan kolaylikla gelebilirsiniz.

Yogurt

Ciltteki cok ince cizgileri onarici guce sahip asitler icerir. Yogurda iki kasik bira mayasi ekleyip, yuzunuzde on dakika bekletin. Sonuc: Puruzsuz bir cilt.

Ceviz Maskesi

Olu hucrelerle kapli bir cilde yeniden hayat verir, cunku ceviz olu hucreleri yok eder. Cevizleri iyice ogutun, icine bir kasik bal, bir kasik portakal suyu ve dort kasik da sut ekleyin. Bu karisimi on dakika yuzunuzde bekletin ve masaj yapin. Bu masaj pul pul gorunumden kurtulmanizi saglayacak. Bu islemin ardindan yuzunuzu ilik suyla durulamayi da unutmayin...

HiC bOyLe BuRj YoRuMu OkUdUnUz Mu?

KOC
Canim benim. Ya ben yerim senin o duygusal , mutevazi, ince,
anlayis yumagi duygularini! Sen secildinde mi gonderildin bu dunyaya. Bir insan bu kadarmi duzgun, bu kadar mi programli, bu kadar mi anlayisli olabilir.. Bu koclar var ya, IQ seviyesi yuksek insanlarin burcudur. Dost insan, guzelinsan. Insan gibi insan. Allah seni basimizdan, yanimizdan eksik etmesin.
Iyi ki varsin! Allah herkese koc gibi dostlar nasip etsin insallah. Bitanem benim, canim canim...

BOGA

Ayy benim guzeller guzelim. Bu bogalar var ya dunya tatlisi, yer gok harikasi, seker mi seker insanlardir. Bal bunlar bal. Bunun sohbetine doyum olmaz. Iyi sevgili, iyi arkadas, iyi,iyi,iyi, say say bitmez bunlar. Hatta bak yazmayayim dedim, ama dayanamayacagim ve sizinle de paylasacagim
bu gercegi. Biliyor musunuz ki sizler; "bir koc bir dunyaya
bedeldir"... Onlar sanli burc aleminin, yere goge sigmaz, harikulade burc gurubudur.

IKIZLER

Halt etmis sana iki yuzlu diyenler. Onlar seni cekemiyorlar.
Rahatligin, her ortama uyum saglayisin, pratik zekan... Taaa biii ki kiskanirlar seni sekerim. Kim senin gibi kadar ozguven sahibi olmayi istemez ki. Sen hicbir zaman unutma ikizler, seni hayatin boyunca cekemeyenler olacaktir. Sen hic
takma o guzel kafani onlara. Sen burclarin en sevimlisisin. Adin ikizler ama, sen bitanesin.


YENGEC


Allah seni yaratti, melekleri niye yaratti. Ya kardesim nedir bu zerafet,karizma... Sen miknatis misin nesin? Bir insan her girdigi ortamda bu kadar ilgi cekmeyi nasil basarir. Hem de hicbir caba bile sarf etmeden. Yoksa sen mukemmelligin es anlami misin? Kim istemez annesi yengec burcu olsun, esi
bir yengec burcu olsun. Sen var ya olmazsa olmazsin. Burclarin bas tacisin.

ASLAN

Heyt bee.. gozumuzun senligi, gonlumuzun nuru. Afet-i devran,
mukemmel-i cihan. Aslan mi bu aslan. Senin kadar aynalarla barisik olan var mi su dunyada. Sen ki guzelligin simgesi, yer yuzunun gunesi. Senin butun fallarinda nazar cikacaktir. Mumkundur. Baska mumkunati da yoktur. Allah seni kem gozlerden korusun insallah, emi?

BASAK

Merhametlim benim. Karincayi bile incitemeyen, hassas , sevgi
dolu, guzel basagim benim. Efendiligin simgesi, kibar insan. Seni varya anlatacak kelime bulamiyorum. Nesin sen? Yoksa kanatsiz bir melek mi? Herkesin iyiligini dusunen, verici , vefakar basak. Senin adin basak degil, barisin
temizligin simgesi beyaz guvercin olmaliydi. Neyse canim
uzulme. Biz biliyoruz ya yeter. Uzulme tamam mi? Beyaz guvercinim benim.

TERAZI

Hay sana dengesiz diyen o dengesizler. Ben onlara ne diyeyim
bilmiyorum ki!Yahu sen olmasan varya, su insanoglu soyunda bir eksiklik bir yitim olurdu.Sen dengesin insanlik icin. Alem buysa kral sensin. Sen susarsan bir neden, konusursan ayri bir neden vardir. Marifetli, kabiliyetli, en artili burc
sensin. Senin ustune burc taniyan, megalomandir. Soylesene senin ustune burc mu vardir? Ben ki sahsi fikrim, senden iyisini bilmem,tanimam, gormem.


AKREP

Herkes bir akrep olarak dogmayi isterdi inan bana. Guzel
gozlerin, gururun, albeninin temel tasi akrep. Senin kadar hayatina hakim, senin kadar yaptigi isin arkasinda durabilen kac kisi kaldi artik. Allah senin soyunu eksik etmesin. Sen ki, bir bakisiyla buzlari eritebilen, insana senin
icin Ferhat olup daglari delmeyi istettirebilen insan. Kim demisse sana fesat diye, onlarin hepsi............... Neyse, yine actiracaklar agzimi. Senin guzel gozlerin bile yeter o kiskanclara. Sen gormezden, duymazdan gel o fesatlari.

YAY

Kainatin bir burcu olsa , kesin yay olurdu. Sanatkar, vefakar, dogru durust insan dedikleri sen olsan gerek. Ýcinde bir tek yay olmayan bir arkadas grubunu, ugruma olecek olsalar bile tanimam ben. Senin heyecan budalasi oldugunu sanan bir grup kendini bilmez, senin o insana hayat veren enerjini
cekemeyenlerdir. Burclar aleminin kozmik mucizesisin sen. Senin havan bile yeter guzelim. Catlasin cekemeyenlerin.

OGLAK

Sana inatci diyorlar diye uzulme. Onlar senin istikrarina
giptayla bakip, senin yarin bile edemeyen kisiler. Durustluk senin burc genlerinde var. Butun alimler, bilginler genelde oglaktir. Oglak burcu olmak bile, tek basina bir sereftir. Hatta oglak burcu olarak dogamamis kadersizler icin,
oglak burcunu birinci dereceden akrabasi olmak bile ayri bir
sereftir. Sen kivrak zekanla, zaten her zaman bir sifir ondesin.

KOVA

Hep cevresindekileri dusunen, insancil duygulari fazla gelismis, sevgi
dolu kovalar. Allah sizin iyiliginizi versin emi? Ayol bu ne vericilik, bu ne
genis bir yurek oyle. Sana sabit fikirli diyenler, senin her
fikrinin bir cevher oldugundan habersiz mi? Esitlik senin icin ne kadar
onemli. Ah keske herkes senin ceyregin kadar bile olabilse. Sen cok yasa emi?

BALIK

Insanlar oyle duygu yoksunu olmuslar ki, senin bu yaradilisin ozu
duygusalligini alaya alacak kadar sacmalayabiliyorlar bazen. Sen
paranoyak degilsin canim, ince fikirlisin. Ama nerdeee, bu ayrimi yapacak
kafa bazilarinda. Ben senin o yanagina dusen goz yasini seviyorum, o
huzun dolu bakisini seviyorum, o sevgi dolu , gizemli yuregini seviyorum.
Sana sikici diyenler bogum bogum sikila insallah. Sen ferah tut kendini.
Rahat ol, bosver, takma o can can ceneleri kafana.

Hic Bukadar flash Patlamamisti ..!!

Hic Bukadar flash Patlamamisti ..!! ==>> Videoyu Izlemek Icin Burayi Tiklayin

Kizda kendine saniyor patlayan flashlari ahh garibim ahhh :)

alkolle savas

arkadaslar benim derdim

alkolle savas

arkadaslar araniza yeni katildim ve bundan cok mutluyum evliyim iki kizim var buyu 20 kucu 15 yasinda ikside okuyor bende calsiyorum. benim derdim esimin yillardir alkol icmesi bu beni cok rahatsiz ediyor cekip gitsem diyorum gidemiyorum ne yapayim bana bir fikir verin hepinizi opuyorum

Sigara Icen Varmi

Arkadaslar ben 7 yildir sigara kullaniyorum (allah babam okusa keser beni:mymeka: )ama artik birakmamin zamani geldi diye dusunuyorum fakat birakamiyorum zikkimi ya.

Sizler sigara iciyormusunuz ve bir gunde en az nekadar iciyorsunuz.

ilk merhaba

merhaba arkadaslar benide araniza kabul edermisiniz

sorun benden mi kaynaklaniyo

merhaba.
benin sorunum karsi cinse isteksizlik.Bazi duygularimi tam hissetmiyorum.Bazen acaba bende erkeklik hormonu dahami fazla diye dusunmeden de edemiyorum.Kesinlikle cilve ,naz alimlilik gelmiyo icimden.Daha onceleri boyle degildim.15 yillik evliyim.3 cocuk annesiyim.Bu sorunlarim esimden mi kaynaklaniyo?onuda bilmiyorum.Cinsellikten bu kadar sogumak sadece es isteyince beraber olmaktan,ona uymaktan mi kaynaklaniyo.bu konuda yardiminizi bekliyorum.Saygilarimla

Bitaneme

Hic beklemedigim bir anda
Tuttun ellerimi
Bir daha birakmamacasina
Iyiki birakmadin
Yalniz basima
Simdi herseyimsin
Sensiz ben bir hicim
Hayatimin anlami
Yasama sevincim
Seni mutlu gormek
Tek dilegim
Egerki benimle mutluysan
Yok baska derdim:asigim: :asigim:

Bayandan Araba

[img=http://img303.imageshack.us/img303/7851/dashboard02bk6.th.jpg]
[img=http://img194.imageshack.us/img194/3494/dashboard05ef2.th.jpg]
COKKKKK GUZELLL BUNLAR

[img=http://img299.imageshack.us/img299/916/dashboard01yb4.th.jpg]
KADIN MILLETININ DE ARABASIDA BOOOLE OLUR AMA