13 Nisan 2007 Cuma

Taslar ve Kristaller ile Banyo Yapmak

Taslar ve Kristaller ile Banyo Yapmak
Peggy Jentoft
Banyo kristal enerjilerinden yararlanmanin mukemmel bir yoludur. Bir cok insan pembe kuvars, berrak kuvars veya diger kristallerin hatta basit eski kaya parcalarinin banyo deneyimini dramatik olarak zenginlestirdigini kesfetmistir. Su ayrica kristalleri temizler ve canlandirir.
Kristallerle banyo ayrica taslara uyumlanmanin ve onlarla sohbet etmenin iyi bir yoludur, cunku su taslarin titresimini guclendirir ve enerjinize ve farkindaliginiza baglanma ve harmonize etme hassasliginizi ve yeteneginizi artirmaya yardimci olur.
Kristallerle ve kayalarla cok sik banyo yaparim. Eski evimizde kuvetin tikacini kaybettigimiz zaman, onun yerine kaucuk bir parcayi yerinde tutmak icin buyuk siradan bir kaya parcasi kullandigimda yararlarinin kesfettim, banyo daha canlandirici oldu. Bir tikac bulup kaya parcasini kaldirdigimizda, banyolarin canlandirici niteliginde azalma oldugunu fark ettim. Tekrar kayalarla banyo yapmaya basladik, cunku bu bir fark yaratti.
Aura temizleme icin bu tur bir banyo yontemi kuvette deniz tuzu kullanmaktir. Bu yumusak kristaller icin sert olabilir, insanlar icin iyidir. Deniz tuzu, Epsom tuzu ve sodyum bikarbonat bilesimi de bazen bunun icin kullanilir. Genellikle bu bilesimdeki bir banyo icin on dakikanin yeterli oldugu onerilir. Kuvete ayrica birkac damla lavanta veya diger yaglar ya da birkac fincan bitkisel cay eklenebilir.
Banyoda kristalleriniz ve taslariniz ile birlikte cicek ozleri, bitkiler veya yaglar kullanabilirsiniz.Banyonuza direkt olarak taslar ve kristaller koyabilirsiniz veya asilanmis degerli tas suyu, degerli tas iksirleri veya degerli tas ozleri kullanabilirsiniz. Bunlar genellikler suyun icine veya etrafina taslar konularak yapilir ve su degerli tasin enerjisi ile asilanir veya yuklenir.
Degerli tas sulari cogunlukla, su kullanilmadan once kristalin veya tasin basitce suda bir sure bekletildigi sulardir. Degerli tas iksirleri ve ozleri suyu gunes isigindaki, ayisigindaki taslar ile yukleyerek yapilir veya kristal shakti enerjisi ya da niyet ile yukleyerek yapilir. Iksirler kullanilmadan once seyreltilmeden kullanilabilir. Degerli tas ozleri iksirlerden yapilir ve cicek ozlerinin bekletildigi ve korundugu ayni sekilde korunur. Ticari veya ev isi degerli tas ozlerinin birkac damlasi suya degerli tasin titresimini tasimak icin yeterlidir.
Ayrica su sprey sisesine iksirleri ya da ozleri koyarak, bunlari dus bolmesinin duvarlarina ve dusun basligina puskurtebilirsiniz. Bu spreyler ayrica aura ve oda temizligi icin kullanilabilir. Ayrica kristal devasindan banyo suyunu veya dus suyunu kristal enerjisi ile yuklemesini isteyebilirsiniz.
Bazi insanlar bir tasi alici ellerinde tutmanin (sag elini kullananlarin sol eli) ve yansitici ellerini suya koymanin ve enerjinin suya aktarilmasina ve suda tutulmasina niyet etmenin etkili oldugunu gorurler.
Pembe Kuvars, Berrak Kuvars Kristalleri, Rainbow Kuvars ve Granit banyo icin en favori taslar arasindadir. Kuvars ailesinin uyelerinin cogu iyi banyo arkadasidir, bu Ametist, Aventurin, Carnelian (kirmizi akik), Lal, Pembe Kuvars, Sitrin, Chyrosphase,
Kan tasi, Yesim, Agat, Onyx, Kaplan Gozunu kapsar.
Kristallerin cizilmemesi ve kanala dusmemesi icin onlari kumas bez icine koyabilirsiniz. Ya da buyuk deniz kabuklarinin icine koyabilirsiniz. Bazi taslar sicak suda cizilebilir veya catlayabilir, en degerli taslarinizi banyoya koymak istemezsiniz. Suda cozunen ya da zara goren oldukca az sayida tas vardir, Halite (tuz), Sylvite, Col gulu Selenite, tum Selenitler, Alci, Angelit, Azurit, Kalsit, Alabaster (kaymak tasi), Kukurt tuzlu suda cozunur. Bakirli, kursunlu ve arsenikli taslar toksik olabilir, banyonuzda asla kullanilmamalidir.
Kristal enerjisini banyonuza getirmenin baska bir yolu banyo tuzlariniz veya banyo kopukleriniz ile birlikte yuklu bir tas koymak ve tuzlarin enerji ile yuklenmesine niyet etmektir. Kucuk bir kristali sampuan, sivi sabun veya dus jeli sisesine koyabilirsiniz.
Asagida banyo suyunuzu yuklemek icin kullanilabilecek renkli kuvars taslar icin bazi nitelikler ve kullanimlari var.
Ametist : Bu mor, menekse ve lavanta kuvars taslar negatif enerjilere karsi hem nazik hem de guclu koruyuculardir. Sakinlesmek ve merkezlenmek icin meditasyon tasi olarak kullanilir, sagduyuyu artirir, istenmeyen enerjileri uzaklastirir, iskeletteki duzensizlikleri iyilestirir, isitme problemleri, uyku problemleri ve basagrilari icin kullanilir. Cogu insani sakinlestirebilirken, hiperaktif cocuklar gibi bazi insanlari asiri uyarabilir, bazi insanlar sinirliligi ve depresyonu yuzeye cikardigini gorduler. Ametist alkolikligi yenmede yardim icin, psisik acilma icin altinci ve yedinci carka tasi olarak kullanilmaktadir.
Pembe Kuvars : Pembe ve yari saydam ve genellikle bulutludur ve sevgi taslarinin ilklerindendir, baris tasidir, mukemmel bir genel sifa kristalidir. Pembe Kuvars kirik bir kalbi yatistirabilir, sakin kalmaniza yardim eder, kosulsuz sevgiyi alma ve verme yeteneginizi artirir ve Kalbi acik, canli ve korunmus tutar. Sevinc getirmeye yardimci olur, kalp cakrasi tasidir.
Carnelian : Korku ve uzuntuye yenilmeye karsi korur, fiziksel gucu, cinsel enerjiyi sevgiyi artirir, ilgisizligi giderir, alerjileri, soguk alginligini, safra ve bobrek taslarini, omurgayi, kesikleri ve siyriklari tedavi etmek icin kullanilir, aile ve sosyal durumlara yardim eder, icsel gucu ve cesareti artirir, enerjileri simdiye topraklar, enerjiyi artirir, sakral carka tasidir.
Sitrin : Sari renkte kuvars, dengeleyici ve hizalandirici, zihinsel berraklik, kisisel guc, grup birligi, enerjilenme, hem fiziksel hem zihinsel olarak ruhun amacina hizalanmaya yardimci olur. Bu tas cogu zaman ametisti isitarak yapay olarak yaratilir, solar pleksus cakrasi.
Chyrosphase : Yesil elma tas, meditasyon, zihinsel stabilite, gevseme, spirituel koruma. fark edilmemenize yardimci olur.
Mutluluk getirmek, negatif dusunceleri azaltmak, sinirlilik icin kullanilir. Iyi talih ve refah getirmesi icin kullanilir.
Kan tasi : Simdide olma, merkezlenme ve topraklanma, cesaret, guc, para ve zenginlik. Kan rahatsizliklari, toksin giderme. Fiziksel beden icin nazik sifa ve enerjilendirme.
Yesim : Besleyici, astral seyahatte guvenlik saglar, stabilize eder, aurayi temizler, koruma.
Kirmizi : Koruma, sifa, guzellik
Yesil : Sifa, uyku, sefkat
Kahverengi : Merkezlenme, topraklanma.
Agate : Yin – Yangi, eril – disil enerjiyi dengeler ve uyumlar ve fiziksel bedeni auranin eterik, duygusal, zihinsel ve nedensel bedenleri ile dengelemek icin calisir. Topraklanma, guc, cesaret, sifa saglamak icin. Mavi Seritli agate kisinin yuksek spirituel faroindaliga erismesine yardim eder ve ilham verici etkiye sahiptir. Agate, bir cok farkli spirituel ve sifa kullanimlari icin bir cok sekilde ve renkte gelir.
Aventurin : Eril – disil enerjileri dengeler, kalbi temizler ve aktive eder, psisik vampirlere karsi korur; yaraticilik, kosulsuz sevgi ; kalp, akcigerler, kaslar ve kalp kirikliginin duygusal sifasi icin kullanilir. Yaratici icgoruyu, bagimsizligi ve orijinalligi tesvik eder, stabilize eder ve dengeler ; Kalp Cakrasi
Kaplan Gozu : Psisik enerjiyi topraklamak icin mukemmel, psisik merkezleri guvenli bir sekilde acmaya yardimci olur.
Opal : sasirtici renk etkilesimleri yaratan yuksek su icerigi ile mikroskobik kurecikler icinde olusan beyaz bir kristal. Opal sevinci, sezgiyi ve yaraticiligi gelistirir, ozellikleri yukseltir, enerjileri dengeler, duygularla, ruhun guzelligi ile calisir.
Dumanli Kuvars : Negatif dusunce formlarini yumusatir, depresyonu kaldirir. Cinsel/ureme problemlerine yardimci olur ve bedenden negatif enerjiyi uzaklastirir.
Onyx : Topraklama ve koruma, Yuksek Ben ile hizalanmaya ve uyumlanmaya yardimci olur. Onyx, Kaynak ile temas halinde iken sizi bedende topraklanmis tutar, yolculuk halinde iken bile sizi Dunyaya baglar. Dunya devasi ve Dunyanin besleyici desteginin bilincliligi ile iletisime yardim edebilir. Konsantrasyona ve sorumluluklara odaklanmaya yardim eder. Sezgisel rehberlik almaya ve onun pratik uygulamasini yorumlamaya yardim eder. Sizin icin gerekli enerjileri cagirmaya yardimci olur. Ayrica kemik iligi, yumusak dokular, ayaklari kapsayan saglik sorunlarini tedavi etmek icin kullanilir. Negatif enerjileri absorbe etmede veya baska yone cevirmekte unludur.
(Ceviri ; Saffet Guler)

0 yorum: