13 Nisan 2007 Cuma

Siverek'e bagli bircok koyden haber alinamiyor

SANLIURFA (IHA) - Sanliurfa'da sel sularinin etkisiyle Sanliurfa-Siverek Karayolu'nun 68. kilometresinde bulunan koPage Ranku coktu.

Sanliurfa'nin Siverek Ilcesi ve Diyarbakir'a baglantisini saglayan karayolunun 68. kilometresinde bulunan Cehennem Deresi mevkiindeki koPage Ranku, asiri yagislar ve sele dayanamayip coktu. KoPage Rankunun yikilmasi uzerine ikiye ayrilan yolda ulasim durdu. Trafik polisleriyle jandarma timleri kapali olan guzergahlarda arac suruculerine geldikleri yoldan geri donmeleri yonunde uyarilarda bulundu.

Siverek Ilcesi'nde etkili olan saganak yagis sebebiyle ilce merkezinde cok sayida ev ve isyerini su basti. Bazi semtlerde elektrik kesintisi olan ilcede, okullar 2 gun sureyle tatil edildi. Siverek Belediyesi yagislar nedeniyle hoparlorden anonslar yaparak, vatandaslarin sel felaketine karisi hazirlikli olmalari konusunda uyarida bulundu.
Ote yandan dun aksam en cok yagis alan bolgeler arasinda yer alan Karacadag, Karabahce, Kaynak, Gedik koylerinde ve mezralarinda onlarca evin yikildigi, hayvanlarin telef oldugu ve koylulerin damlarda kurtarilmayi bekledigi bildirildi. Ancak yollarin kapali olmasi sebebiyle koylere ulasilamiyor.

Bu arada yagis sebebiyle tasan dereler yuzunden kapanan Siverek-Viransehir Karayolu'nda kucuk tonajli araclarin gecislerine izin veriliyor.

0 yorum: