13 Nisan 2007 Cuma

AYAK BANYOSU deneyin bence..

1. Ayak banyosu

Banyo yaparken vucudun nasil rahatliyorsa, ayaklarin da ona ozel hazirladigin bu banyoyla bak nasil da rahatlayacaklar. Yarim bardak sutu, ayaklarini kaplayacak kadar suyla dolu bir kaba ekle. 3 corba kasigi badem, banyo yagi ya da zeytinyagini icine ilave et ve ocagin altini yak. Iliyincaya kadar bekle. Bu arada sen de tirnaklarindaki iki hafta onceden kalan ojeleri temizlemeye koyul.
........................................
2. Alet- edevatlari hazirla
Tirnak makasini sterilize etmek icin 20 dakika kadar alkolun icinde beklet. Ya da sicak su icerisinde, antibakteriyel bir sabunla ovarak mikroplardan arindir. Simdi tirnaklarina sekil verebilirsin artik. Batiklari engellemek icin tirnaklarini cok kisa kesmemeli ve duz kesmeye dikkat etmelisin. Sonra da tirnaklarinin kenarlarini torpuleyerek yuvarlayabilirsin.
.........................................
3. Daldir
Sutlu karisimi ocaktan al. Cok sicak olmamasina dikkat et. Bunu genisce bir kaba bosalt ve ayaklarini da icine daldir. Sutun icerisindeki laktik asit, olu deri hucrelerinin cozunmesini ve erimesini saglayacak, yag ise nasirlari yumusatacak. 10 dakika bekledikten sonra, ayaklarini karisimin icinden cikar. Pedikur torpusu ile olu derileri ve yumusayan nasirlari temizle. Ardindan ayaklarini yika.
..............................................
4. Sekerli peeling Daldir
� bardak sekeri, her zaman kullandigin vucut losyonu ya da yagina macun haline gelinceye kadar ekle ve karistir. Ayaginin altina bir havlu ya da plastik bir canta koy ki, annenin gozunden sakindigi halisi yapis yapis olmasin. Bu macunla ayaklarini bir guzel ov ve peeling’inin yaratacagi o mukemmel yumusakligi hisset.
...............................................
5. Oh, yumusacik
Bir bardak sutu ve bir iki tane salataligi blender’a at ve karistir. Harika kokuyor, degil mi? Simdi bu guzel kokulu karisimi bacaklarina ve ayaklarina sur. Salatalik cildini nemlendirecek ve genisleyen kan damarlarinin daralmasina yardimci olacak. Sut ise ayaklarina ve bacaklarina parlaklik verecek. 5 dakika bekle ve yika.
.................................................
6. Maskele
Ayaklarina bol miktarda yogun bir nemlendirici sur. Sonra da ayaklarini yemek saklar gibi, stretch film ile sar, sarmala. Kendini garip mi hissediyorsun? Dur daha! Temiz bir havluyu kaynar suya sok ve cikar. Bir dakika kadar sogumasini bekle ve havluyu da ayaklarina guzelce sar. Ayaklarinin ter icinde kalmasina aldirma. Nemlendirici ve sicaklik ayaklarina ilac gibi gelecek.
..................................................
7. Ojelen Daldir
Ojenin etrafa bulasmamasi icin parmaklarinin arasina parmakarasi sungeri ya da elinle dondurecegin selpaklari yerlestir. Simdi ojeni tirnaklarina surmeye baslayabilirsin. Fircada kalan ojeyi her seferinde sisenin agzina siyirarak temizle ki, uzerinde kalanlar diger seferinde tirnaginda minik baloncuklar olusturmasin.
.................................................. ....
8. Ektigini bic Daldir
Artik acik ayakkabilarini gerine gerine giyebilir, gonul rahatliginca dans edebilir ve ayaklarini herkesin gozunun icine soka soka tepinebilirsin.

0 yorum: