13 Nisan 2007 Cuma

Hayvan Olsa Utanir

Hayvan olsa utanir

Izmir'de defalarca tecavuze ugrayan 17 aylik bebek tedavi edilip cocuk yuvasina verildi. 3 kisi tutuklandi, anne serbest.

Yasadigi travma ve korkuya bagli olarak yuruyemeyen 17 aylik talihsiz bebegin, vucudundan ve elbiselerinden alinan sperm ornekleri, adli tipa gonderildi. Olayla ilgili uc erkek tutuklanirken, cocugun velayeti 36 yasindaki anne F.B.'den aliniyor.



Bebek devlet himayesinde

Tecavuz magduru 1.5 yasindaki bebek travma ve korku nedeniyle yuruyemiyor. Taburcu olan kiz cocugu, agabeyinin de bulundugu SHCEK'ye ait yuvaya yerlestirildi.

Izmir'in Menderes ilcesinde gectigimiz hafta annesi tarafindan divandan dustugu iddiasiyla saglik ocagina goturulen ancak yapilan muayenede gunlerce iskence ve tecavuze ugradigi belirlenen 1.5 yasindaki N.N.B., tedavi edildigi Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesi'nden dun taburcu oldu. Psikolojik travma geciren cocuk jandarma tarafindan hastanenin arka kapisindan cikarilarak devlet himayesi altina alindi. Sosyal Hizmetler ve Cocuk Esirgeme Kurumu'na (SHCEK) bagli Karsiyaka Cocuk Yuvasi'na yerlestirilen minik N.N.B. burada 4 yasindaki agabeyinin de bulundugu cocuklarla barinacak. Menderes ilcesi Catalca koyunde yasayan Fadime B., 5 gun once Menderes Saglik Ocagi'na goturdugu kizinin divandan dustugunu iddia etmis, ancak ayaklarinin alti ile vucudunun her yerinde morarma, makatinda acilma ve yara belirlenen bebegin gunlerce iskence ve tecavuze ugradigi belirlenmisti.

ANNE SERBEST BIRAKILDI

Annesi Fadime B.'nin erkeklerle para karsiligi birlikte oldugu iddia edilen ve biyolojik babasi belli olmayan minik kiz, yaralari tedavi edilse de psikolojik olarak tedavisine devam edilecek. Doktorlar, hastaneye geldiginde yuruyebilen minik bebegin, yasadigi travma ve korku nedeniyle simdi yuruyemedigini belirttiler. Izmir Sosyal Hizmetler Il Muduru Zekeriya Ertas, velayetinin anneden alinacagini soyleyerek, N.N.B.'nin 9 yasindaki diger agabeyi de Hatay 80'inci Yil Cocuk Yuvasi'nda kaliyor. Biz 3 kardesin de velayetini almak icin gerekli calismalara basladik" dedi. Ote yandan 3 zanli ile birlikte tutuklanan anne Fadime B. dun tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakildi. Bebegin ugradigi tecavuz ve dayak Meclis'e tasindi. TBMM Genel kurulu'nda onceki gece Tohumculuk Yasasi gorusmeleri surerken AKP Istanbul Milletvekili Gulseren Topuz'un cep telefonu caldi. Kuliste, SABAH muhabiri ve milletvekili arkadaslariyla oturan Topuz, konusmasi bittiginde, "Izmir'den aradilar. Kadinlar agliyor ve bagiriyordu. 17 aylik bir bebege tecavuz edilmis. Yardim et dediler" dedi.

0 yorum: