13 Nisan 2007 Cuma

Kadinlar daha kiskanc

Bir internet sitesinin yaptigi 'kiskanclik testi'nin sonucuna gore Turkiye'nin yuzde 70'i kiskanc ve cok kiskanc
Test sorularina verdikleri yanitlara gore ’kiskanc’ sayilan kadinlarin orani yuzde 32, bu isi detektiflik seviyesine kadar cikaranlar da ayni oranda. Gozunu kusku burumus ’cok kiskanc’larin orani ise yuzde 6. Erkeklerde ise durum soyle:

Kiskanclar yuzde 30, detektifler yuzde 30, kuskucu kiskanclar da yuzde 9. ’Kiskanclik testi’ni cozen universite ogrencisi ya da mezunlarinin sayisi lise mezunlarinin iki katina yaklasti.

Test cozenlerin gelir durumuna bakinca, maddi imkanlar arttikca kiskanclik testine gosterilen ilginin azaldigi goruluyor. Bir baska saptama da cinsiyetlere gore: Kiskanclik testini cozenlerin yaklasik yuzde 60’i kadin.
Yaslilikta kiskanclik azaliyor
Yas gruplari acisindan bakinca genclik atesiyle kiskancligin arttigi goruluyor. En kiskanc grup 18-20 yas arasindaki gencler. Bu genclerin yuzde 72’si kiskanc ve ustu seviyede. Yas kemale erdikce kiskanclik da bir miktar azaliyor ve 45 yas uzerinde yuzde 65’e dusuyor.

En kiskanc il Sirnak
Ankete gore degerlendirme yapildiginda ise Bati illerinin nispeten daha az kiskandigi ortaya cikiyor. ’En kiskanmayan il’ cikan Rize’de ankete katilanlarin yuzde 38’i detektif kadar kuskucu ya da cok kiskanc. ’En kiskanc il’ cikan Sirnak’ta, kiskanc ya da cok kiskanc olanlarin orani yuzde 47.

0 yorum: