15 Nisan 2007 Pazar

Eve Donus

Konusu
Bir ihtilalin kara bulutlari; adresi bile olmayan kucuk mahallelerde hayatin kiyisina inatla tutunarak; odunc bir nese ve veresiye bir sevdayla paylarina dusen kadar mutlulugu corbalarina katik edip yasayan, kaderi silik insanlarin uzerine yagmaya baslarsa; artik o insanlarin ‘eve donus’ ihtimalleri bile sadece bir umuttur.

"Eve Donus"; bir ihtilalin golgesinde sadece yasamsal varliklarini devam ettirebilmek adina hayat mucadelesi veren fakir bir isci ailesinin, traji-komik oldugu kadar duygulu ve yarali hikayesini beyaz perdeye tasiyan muhtesem bir donem filmi.

Saw 3 (Testere 3 )
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Darren Lynn Bousman
Oyuncular: Tobin Bell, J. LaRose, Angus Macfadyen, Debra McCabe
Dil: Ingilizce
Tur: Gerilim, korku
Ilki tum dunyada 100 milyon, ikincisi 145 milyon dolar hasilat yapan Testere serisi devam ediyor. Senaryosunu Leigh Whannell'in yazdigi filmin yonetmen koltugunda bu kez Darren Lynn Bousman var. Bu tarzdan hoslananlari memnun edecek bir calisma.

Konusu
Efsane katil Jigsaw ve muridi Amanda bir yandan hasta olan Jigsaw’u acimasiz oyunlarina devam edebilmesi icin hayatta tutmaya calisirken, diger yandan yeni kurbanlarinin hayata bagliliklarini akil almaz iskence ve oyunlarla test etmeye devam ediyorlar.

The Wicker Man (Lanetli Ada )
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Neil Labute
Oyuncular: Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Kate Beahan, Frances Conroy
Dil: Ingilizce
Tur: Gerilim, drama, gizem
Anthony Shaffer'in romanindan 1973 yilinda Robin Hardy tarafindan sinemaya aktarilan film 33 yil sonra bu kez Neil LaBute'nin yorumuyla beyazperdede. Gerilim ve gizem yuklu filmleri sevenlerin hosuna gidebilir ama eger ilk cevrimi izlemisseniz bu ikincisi size pek de ic acici gelmeyebilir.

Konusu
Kaliforniya otoyol devriyesi olarak gorev yapan polis memuru Edward Malus, annesiyle seyahat eden kucuk bir kizin kayip oyuncak bebegini geri vermek icin arabalarini durdurur. Oyuncak bebegi geri verirken, kontrolden cikan bir kamyon duran arabaya carparak alev almasina neden olur. Edward icinde sikisanlari kurtaramadan siddetli bir patlama meydana gelir ve otomobil alevler icinde kalir.

Bunalima giren Edward, anne ve kizin son bakislarinin resmini kafasindan silebilmek icin ilaclarla dolu birkac ay gecirir. Ama, hayat Edward’a ikinci bir sans verecektir. Eski nisanlisi Willow’dan aldigi damgasiz mektup onu Summersisle adli bir adaya surukleyecektir. Willow, yillar once Edward’in hayatina girmis ve aniden ortadan kaybolmustur. Mektubunda, kucuk kizi Rowan’in kayip oldugunu ve onu bulmasi icin bir tek ona guvenebilicegini yazar. Summersisle adasi ozel mulkiyet olmakla beraber, sakinleri eski unutulmus gelenekleri yasatmakta ve kendileri de bu sekilde yasamaktadirlar. Edward bunu hayatini yeniden rayina koyabilmek icin bir firsat olarak degerlendirir ve gitmeye karar verir.

Adaya vardiginda isinin kolay olmayacagini kavramasi uzun surmez. Kendine ozgu kulturunu ve geleneklerini yaratmis olan ada halki ve baslarindaki Kardes Summersisle arastirmasinin sacma oldugunu cunku adada Rowan adinda bir kizin hic yasamadigini soylerler.

Ama, adanin sirlari yavas yavas ortaya cikmaya baslayinca, Edward burada yasayanlarin hic de masum olmadiklarini, antik ve pagan torenlerini canlandirarak bunu insan kurban etmeye kadar goturebileceklerini kesfeder.

A Scanner Darkly (A Scanner Darkly)
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Richard Linklater
Oyuncular: Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder
Dil: Ingilizce
Tur: Animasyon, macera, drama
Dazed and Confused, Fast Food Nation gibi filmleriyle taninan yonetmen Richard Linklater'in imzasini tasiyan A Scanner Darkly, usta yazar Phillip K. Dick'in en taninmis eserinin bir uyarlamasi. Ilginc bir konu, kayitsiz kalinamayacak oyuncu kadrosu ve yari animasyon teknigi. Surprizli bir film.

Konusu
Uyusturucuyla savasi kaybetmis gibi gorunen gelecegin Amerikasi'ndayiz. Substance D isimli uyusturucuya bagimli yasayan ve bu yuzden ikinci bir kisilik gelistirmis olan gizli ajan Fred polis gucundeki pek cok meslektasindan farkli degildir. Kaderin oyununa bakin ki Fred'in ikinci kisiligi uyusturucu saticisi Bob'dur. Fred'in birimi Bob'u ele gecirmek uzere bir operasyona baslar.

Volver (Donus)
Gosterim tarihi: 03.Kasim.2006
Yonetmen: Pedro Almadovar
Oyuncular: Penelope Cruz, Carmen Maura, Lola Duenas, Blanco Portillo, Yohana Cobo, Chus Lampreave
Dil: Ispanyolca
Tur: Dram, komedi
Yonetmen Pedro Almodovar'in Kotu Egitim'den sonraki filmi Donus. Bu yil yabanci dilde en iyi film dalinda Oscar aday adayi olan film, Penelope Cruz, Carmen Maura gibi yildizlari biraraya getiren kadrosuyla da dikkat cekiyor. Film, daha iyi bir yasam icin Madrid'e tasinan farkli kusaktan uc kadinin oykusunu anlatiyor.

KonusuOlumunden sonra, anne yasadigi zaman boyunca yarim kalan tum islerini tamamlamak icin yasadigi yere geri doner. Fakat ailesi orayi terk etmistir. Onlarin pesinden Madrid’e gider...

0 yorum: