15 Nisan 2007 Pazar

Youtube'la karistirilinca coktu

Video paylasma sitesi Youtube'un popularitesi, ABD'de benzer bir isme sahip olan yapi ve makine firmasina zor bir donem yasatti.

Ingilizcede 'You' ve 'U' kelimelerinin, benzer bicimde teleffuzundan dolayi, (muzik grubu U2 orneginde oldugu gibi), utube.com'a yanlislikla YouTube.com trafiginin yonlenmesine neden oldu. Boyle olunca, 1995 yilindan beri Universal Tube&ollform Equipment adiyla tup gecit ve makine aksami alaninda faaliyet gosteren sirketin web sitesi 'utube.com' rekor kirarak coktu.

Sitenin normal olarak aylik 1,500 kullaniciyi kapsayan trafigi oldugunu aciklayan sirket yetkilileri Youtube'un populerliginin ardindan kendi sitelerindeki trafigin 2 milyonu astigini kaydetti.

Sitelerindeki sorun nedeniyle, gercek musterilerine hizmet vermekte zorlandiklarini ifade eden sirket yetkilileri, 10 yillik bir marka olarak isim degistirmenin de zor oldugunu belirtiyor. Universal firmasi sorunu asmanin yollarini aradiklarini ancak su asamada YouTube'u satin alan Google'a dava acmaktan baska yol kalmadigini ifade ediyor

0 yorum: