15 Nisan 2007 Pazar

Evde yapabileceginiz maskeler

Butun maskeler yuzde kuruma islemine dayanir ve "yikanan" ve soyulan" olmak uzere ikiye ayrilir. Suyla cikarilanlar yuzu daha iyi temizlerler. Cogunda kil, kum turu bir madde olan silikon bulunur. Bunlar yagi, kiri emerler. Bazi maskelerde de sakizlar, proteinler vardir. Bunlar bir yapiskan etkisiyle cikarildiklari zaman, cilt ustundeki kiri ve bazi olu hucreleri de beraberlerinde gotururler. Bu tip maskeler yikananlar kadar iyi temizleyici degillerse de ayni derecede iyi canlandiricidirlar. Ne tipte maskeyi, ne kadar sikliklauygulayacaginiz ise tamamen cildinizin cinsine baglidir. Eger cildiniz yagliysa, maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Cildiniz normal ise haftada bir kez, kuru ise yine haftada bir kez uygulayabilirsiniz; fakat kuru ciltler icin mutlaka nemlendirici ozelligi olan bir maske uygulamalisiniz. Bu arada sakin vucudunuzu da ihmal etmeyin - nemlendirici ozelligi olan-maskeleri vucudunuza da cekinmeden uygulayabilirsiniz. Iste size, mutfaginizda bulunan ya da carsida bulabileceginiz malzemeleri kullanarak yapabileceginiz birkac maske onerisi:

Avokado maskesi

Kis mevsiminin sert etkisini yuzunuzden silebilmek icin ideal cozum. Pure haline getirilmis avokadoya bir iki damla zeytinyagi ve limon suyu ekleyin. Yuzunuze surup on dakika bekleyin. Avokado maskesi yuzunuzdeki puruzlu tabakayi yok etmekle kalmayip ayrica saglikli bir cildin ihtiyaci olan vitaminleri de saglayacak ve cildi besleyecektir.

Yulaf ezmesi maskesi

Cildin derinlemesine temizlenmesini ve siyah noktalardan kurtulmanizi saglamak icin birebirdir. Bu maske ayrica ciltteki gozeneklerin icerisine dolan pislikleri temizleyip, fazla yaglanmayi da onler. Bu etkileri saglamak icin pismis yulaf ezmesini yuzunuze surun, 15 dakika kadar kurumasini bekleyin. Daha sonra yuzunuzu ilik suyla temizleyin. Bu maskeyi vucudunuza da uygulayabilirsiniz. Cildinizdeki degisikligi hemen fark edeceksiniz.

Gul maskesi

Itici bir gorunume sahip, pul pul dokulen kuru bir cilde sahipseniz bu gorunumden kurtulmanizi saglar. Kurutulmus gul yapraklarini ufalayarak sut, misir nisastasi ve bir parca bal ile karistirin. 15 dakika beklettikten sonra, bu karisimla yuzunuze yavas yavas masaj yapin. Bu masaj sayesinde cildiniz yeteri kadar neme sahip olacaktir.

Nane maskesi

Yorgun yuzunuzu canlandirmak icin idealdir. Pure haline getirilmis yarim muz ile, 1/4 (buyuk boy) fincan elma suyunu karistirin ve uc damla nane yagi ilave edin. Sonra bu karisimi yuze surulebilecek hale getirmek icin, icerisine misir nisastasi ekleyin. Hazirladiginiz karisimi yuzunuzde en az on dakika bekletin ki, olu cildiniz tekrar canlansin. Boylece uykusuz gecelerin hakkindan kolaylikla gelebilirsiniz.

Yogurt

Ciltteki cok ince cizgileri onarici guce sahip asitler icerir. Yogurda iki kasik bira mayasi ekleyip, yuzunuzde on dakika bekletin. Sonuc: Puruzsuz bir cilt.

Ceviz Maskesi

Olu hucrelerle kapli bir cilde yeniden hayat verir, cunku ceviz olu hucreleri yok eder. Cevizleri iyice ogutun, icine bir kasik bal, bir kasik portakal suyu ve dort kasik da sut ekleyin. Bu karisimi on dakika yuzunuzde bekletin ve masaj yapin. Bu masaj pul pul gorunumden kurtulmanizi saglayacak. Bu islemin ardindan yuzunuzu ilik suyla durulamayi da unutmayin...

0 yorum: