15 Nisan 2007 Pazar

Kucukkuyu (antandros)

KUCUKKUYU - ULASIM



Kucukkuyu'ya Istanbul'dan Bursa-Balikesir-Havran-Edremit- Altinoluk uzerinden gidebileceginiz gibi, Tekirdag-Canakkale yolunu da tercih edebilirsiniz. Bu yol manzarasi guzel trafigi az ve 450 kilometre. Istanbul-kinali arasi otoyolu kullananlar Tekirdag'dan Kesan'a sonra da Gelibolu'ya gelecekler. Buradan Lapseki'ye veya Eceabat'tan Canakkale'ye karsiya gecmek icin Feribotlar saat basi kalkiyor. Ayni yolu otobusle almak isteyenler Pamukkale, Uludag, Kamil Koc, Akcay veya Metro Turizm'in seferleriyle gelebilirler.

1. Ulasim : Istanbul - Bursa - Balikesir - Edremit - Altinoluk-KUCUKKUYU
2. Ulasim : Istanbul - Kesan - Gelibolu - Canakkale - Kucukkuyu
3. Ulasim : Istanbul - (Feribotla) Bandirma - Balikesir - Edremit - Altinoluk - KUCUKKUYU


Antandros Antik Kenti

Ida Dagi’nin (Kaz Dagi) guney eteginde, Edremit Korfezi’nin kuzey kiyisinda, Altinoluk sinirlari icerisinde antik bir sehir olan Antandros icin antik yazar Strabon, Antandros, ust kisminda Aleksandreia adi verilen bir daga sahiptir ve bu tanricalar, Paris tarafindan secilmek icin gelmislerdir diyerek, Hera, Athena ve Aphrodite arasindaki guzellik yarismasi mitosuna Antandros’un ev sahipligi yaptigini vurgulamistir. Troas bolgesinde yer alan bu onemli kentin ilk kurulus evresi hakkinda antik kaynaklar farkli bilgiler vermektedir. Alkaios’a gore bir Leleg yerlesimi; Skepsisli Demetrios’a gore bir Kilikia kurulusu; tarihin babasi olarak kabul edilen Herodotos’a gore bir Pelasg yerlesmesi; Thukydides’e gore bir Aiol yerlesimidir. Stephanos Byzantios ise Antandros sehrinin, Edonis ve Kimmeris gibi yan adlara sahip oldugunu ve Antandros’un yuz yil kadar Kimmerler tarafindan isgal edildigini one surer. Antik kaynaklardan Virgilius’un gunumuze kadar ulasmis olan Aeneas kitabindan elde edilen bilgilerden Antandros kentinin, gemi yapiminda kullanilan kerestelerinin sohretinin unlu Troia Savasi’na kadar eskiye gittigi gorulur. Ida Dagi’ndan elde edilen keresteler nedeniyle antik donemde onemli bir tersane olan Antandros, bu ozelligi ile tarih boyunca dikkatleri uzerine cekmistir.


OKSIJENI BOL HAVASI MUKEMMEL...
kucukkuyu ya ben tavsiye uzerine geldim. ve kalabalik bir grupla geldik. cevreyi ve komsu ilceleri de gezdik. altinoluk, akcay, edremit, assos. behramkale, ayvalik, cunda gibi .. ama inanin kucukkuyu nun havasi , dinginligi, sakinligi, huzuru cok daha farkli... havasi ozellikle cok guzel ancak turistik acidan fazla kalkinmis degil. ozellikle kucukkuyu girisinde ilk sahilde plaj yok ve maalesef ki kocaman taslarda guneslenmek guzel. ama herseye ragmen kucukkuyu da tatil yapmak ruhumu dinginlestirdi. sakinlik ve huzur seven , hareket ve eglence olmadan da tatl olur diyenlerin yeri tavsiye ederim.

ARKADASLAR!!!:1yes2:

Gunesin dogusunu hic gormediyseniz mutlaka kucukkuyuya gidin ve bir sabah erken kalkin hepinize tavsiye ediyorum.o kadar guzel ki...aksamlari ise ay in dogusunuda seyretmeyi untmayinnnn harika .cuma gunleri pazar kuruluyo koyun insanlari kendi yetistirdikleri urunleri taze taze sizlere sunuyorlar.erken uyananlar icinde bir tavsiyem var,her sabah yuruyus kaeyfini tatmak isteyenler yol boyunca yuruyen insanlarla karsilasip,selamlasiyorsunuz hatta devam ederseniz,ahpap olyorsunuz yeni arkadasliklar doguyo birden.cok gezilecek yerler var,eger giderseniz hic pisman olmiyacaksiniz.Heee birde benden hatirlatmasi orasi aliskanlik yapiyor solemedi demeyin...

0 yorum: