26 Mayıs 2007 Cumartesi

Uzun boylu kadınlar daha hırslı oluyor

Uzun boylu kadınlar daha hırslı oluyor

İngiltere'deki St. Andrew Üniversitesi bilimadamlarının yaptıkları araştırmanın sonuçları, ortalamanın üzerinde uzun boylu kadınların iş hayatında daha rekabetçi ve hırslı olduğunu ortaya koydu.

İşyerinde rekabetten kaçınmayan bu kadınların, kısa ve orta boylulara oranla çocuk sahibi olma konusunda da daha isteksiz ve yavaş davrandığına dikkati çeken bilimadamları, üç ayrı kıtadan 20-29 yaş grubundaki 700 kadın üzerinde araştırma yaptıklarını kaydetti. Sonuçlar, uzun boylu kadınların iş hayatında geleneksel erkek tavrı gösterdiğini ve hırs, rekabet gibi duygular ortaya koyduğunu gösterdi.

Boyları ortalamanın üzerinde uzun olan kadınlar iş hayatında daha rekabetçi ve hırslı davranırken, çocuk konusunda da daha isteksiz ve yavaşmış...

Britanya'daki St. Andrew Üniversitesi uzmanları üç ayrı kıtadan 20-29 yaş grubundaki 700 kadınla anket yaptı. Uzmanlar 45 yaşın üzerindeki 540 kadının durumlarına da bakıp uzun kadınların çocuk sahibi olup olmadığını anlamaya çalıştı.

Araştırma ekibinin başkanı Miriam Law Smith, bunun uzun boylu kadınlarda testosteron hormonunun yüksek olmasından kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.

Smith, "Sonuçlar, uzun boylu kadınların iş hayatına çok önem vermelerinin yanı sıra çocuk sahibi olma konusunda da daha isteksiz davrandığını gösterdi. Bizim araştırmamız, eskiden yapılan ve uzun boylu kadınların boylarına uygun eş bulamadıkları için daha az çocuk sahibi olduklarını gösteren anaştırmaların anlamsız olduğunu ortaya koymuştur" diye konuştu.

0 yorum: