16 Nisan 2007 Pazartesi

Havalar isinacak

Kar ve soguk yurdu terk ediyor, hava isinacak
Baskent kardan bembeyaz: Ankara Buyuksehir Belediyesi, vatandaslarin trafikte herhangi bir sorun yasamamalari icin ana arterlerde kar ve buzlanmaya karsi her turlu onlemi aldi. Ankara'da yollarin trafige acik oldugu bildirildi.

Arac trafiginde, kar yagisi ve buzlanma nedeniyle ortaya cikabilecek olumsuzluklarin onune gecilmesi amaciyla karla mucadele araclarinin kentin cesitli noktalarinda konuslandirildigini bildiren yetkililer, ekiplerin calismalarini surdurdugunu ifade ettiler.

Vatandaslar, trafikte yasayabilecekleri sorunlar icin ''287 36 71'' numarali telefonu ya da Buyuksehir Belediyesi'nin ''Alo 153 Mavi Masa'' hattini arayabilirler.

Selde kaybolan cocugun cesedi Suriye'de bulundu

MardIn'In Nusaybin Ilcesi'nde sele kapilan cocugun cesedi Suriye'de bulundu. Abdulkerim Meskin (7), koPage Rankuden gecerken Cagcag deresinin yukselmesiyle sel sularina kapilmisti. Suriye'nin Kamisli bolgesinde bulunan Meskin'in cenazesi Veysike Mezarligi'nda topraga verildi. Diger taraftan Diyarbakir'in Cinar Ilcesi'nde selden etkilenen vatandaslar, cadirlarina yerlesti.

Kayak sezonu erken acilacak

Kayak ve kis turizminin onemli merkezlerinden Uludag'da, oteller bolgesindeki kar kalinligi, onceki gece etkili olan yagisla birlikte 70 santimetreyi buldu.

Gorus mesafesinin acik oldugu Uludag'da, hava sicakligi eksi 4 derece olarak olculdu. Uludag'da kar yagisinin surecegi, bugun lodosun etkili olacagi belirtiliyor.

2 yolcu otobusu devrildi: 21 yarali

Konya'da, buzlanma nedeniyle 2 yolcu otobusu devrildi. Otobuslerdeki 21 yolcu yaralandi. Ilk yolcu otobusu, Kulu-Cihanbeyli arasi Tavsancali beldesi yakinlarinda yoldaki buzlanma nedeniyle devrildi. Ayni saatlerde Kulu yakinlarinda Anamur-Ankara seferini yapan bir baska otobus, ayni nedeniyle devrildi. Yaralanan 21 kisi hastanelerde tedavi altina alindi.

Havalar isinacak

Hava sicakligi bugun bati bolgelerden baslayarak artacak. Meteoroloji, bugun; Marmara, kuzey Ege, bati Karadeniz'in batisi, dogu Karadeniz'in dogusu ile Kars ve Ardahan cevrelerinde yagis beklendigini kaydetti. Yagislarin yagmur ve saganak; Trakya'nin yuksek kesimleri, Karadeniz'in ic kesimleri ile Kutahya, Eskisehir ve Kars cevrelerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Yagislarin yarindan sonra da, Bati ve Orta Karadeniz kiyilari, dogu Karadeniz ile dogu Anadolu'nun kuzeydogusunda devam edecegi bildirildi.

0 yorum: