11 Nisan 2007 Çarşamba

Puf Noktasi

Ezilmis Halilar
Halilarinizin ezilmis yerlerini duzletmek icin, islak bir bezle ilik utuyu bu ezilmis yerlerin uzerinde gezdirin. bu islemi yaparken utuyu cok fazla bastirmamaya calisin. Ezilmis olan kisimlarin diklestigini goreceksiniz. Gerekirse biraz da fircalayabilirsiniz.


Cicekleriniz Bozuluyorsa
Evinizdeki cicekler bazen bocek yuzunden kurur. Onlarin cicek koklerini yemelerini onlemek icin sigara kulunden yararlanin. Cicek kokune dokeceginiz kuller, bocegin hastalanip olmesini saglar.

Koltuklarin Tozunu Alirken
Elektrik supurgeniz yoksa ve koltuklarinizin tozunu almaniz gerekiyorsa, su yontemi uygulayin. Tozunu alacaginiz esyanin ustune nemli bir bez yayin, beze sopa ile vurarak tozunu cikarin. Cikan toz nemli beze yapisacaindan hem oda tozlanmaz, hem de esyalariniz tertemiz olur.

Guvelerden Kurtulmak Icin
Guvelerin dolaplarinizi istila etmelerini onlemek icin, buyukce bir portakal alin, uzerine kabugu gorunmeyecek kadar sik bicimde karanfil batirin. Bu karanfilli portakali giyecek dolabiniza ya da sandigin bir kosesine koyun. Boylece guveleri giyecek dolaplarinizdan uzak tutmus olursunuz.

Tahta Kapi ve Cerceve Temizligi
Ellerinizin beyaz veya acik renge boyanmis kapi ve tahtalar uzerinde nasil kotu izler biraktigini bilirsiniz. Tahta esyalar boyle kirlendigi zaman yapacaginiz islem sundan ibaret: Cig bir patatesi ortadan ikiye bolun ve lekeli yere hafifce surun. Lekeler hemen yok olacak ve esya eski haline donecektir. Ayrica tahta esyayi temizlemek icin su yontem de cok etkilidir. Iki corba kasigi cayi kaynar su icine atin. Su soguduktan sora renkli kapi veya tahta esyayi sunger yardimiyla bu su ile yikayin. Yusak bir bezle kurutun.

Pasli Esyalar
Makas ve bicaklardaki pas lekesini cikarmak icin en iyi care gazdir. Pas olan yeri birkac defa gaza batirilmis bir bezle silin. Sonra da yunlu bir kumas parcasiyla kurulayin.

Kahve Dokulurse
Uzerinize veya haliya kahve dokulurse, lekeyi soguk suyla islattiktan sonra hemen birkac damla gliserin ile citileyin.

Kirec Tutmus caydanlik turu seyeri limon tuzu ile kaynatin .piril piril oldugunu goreceksiniz

Civi Cakmak Icin
Duvara buyuk civileri cakmak hic de kolay degildir. Insani oldukca ugrastirir ve sivanin dokulmesine de neden olabilir. Bunu onlemek icin civiyi cakmadan once sabuna bulayin. Boylece civi duvara kolayca girer

0 yorum: