11 Nisan 2007 Çarşamba

acil guzellik...

Acelemiz oldugunda makyaj yaparken kolaylikla hata yapabiliriz. Sizlere sunacagimiz acil durum onerileriyle hizli bir sekilde bu hatalari yok edebilirsiniz. Iste hazirsiniz bile!



Oje surerken parmaginizi bir yere mi yapistirdiniz?

Acil durum yardimi: Eger cok aceleniz varsa ve evde asetonunuz yoksa o zaman bozulan yerleri ojeyle duzeltebilirsiniz. Daha duzgun olmasini istiyorsaniz o zaman ojeli tirnaginizin ustune daha kalin bir tabaka oje surun ve on saniye sonra kagit mendili tirnaginizin ustune yapistirin. Bu sayede ilk katin da cikmasini saglamis olacaksiniz. Simdi ojenizi yeniden surebilirsiniz.

Onlemler: Biraz zahmetli ama buna deger: Ojenizi surdukten sonra ve surmeden once koruyucu cila kullanin. Cila, koyu tonlardaki ojelerinizi cikarirken tirnaklarinizi boyamasini engeller.


Gozunuze cektiginiz kalem dalgalaniyor mu?

Acil onlem yardimi: Oncelikle kayan noktanin kurumasini bekleyin. Daha sonra kulak pamugunu tonigin veya suyun icine bandirin ve kalem cizgisini dikkatlice duzeltin. Hicbir seyin akmamasi icin kalem cekmeden once goz kapaginizin kurumasini bekleyin.
Onlemler: Elinizin titrememesi icin dirseginizi sabitlestirin, kalemi gozunuzun ic bolumunden baslayarak disari dogru cekin. Bunu yaparken diger elinizle de goz kapaginizin kenarindan biraz cekin.


Fondoteniniz lekeli mi duruyor?

Acil onlem yardimi: Yagli bolgeleri kagit mendiller yardimiyla silin. Bunun uzerine ufak miktarda isik veren fondoten veya pudra surun. Bu, fondoteninizin kalici ve teninizin ferah kalmasini saglar:
Onlemler: Gunduz kreminizin cildiniz tarafindan emilmesini bekleyin. Daha sonra renklendiricinizi surun. Ozel makyaj alti kremler sayesinde fondoteninizin daha kalici olmasini saglayabilirsiniz.


Pudraniz fazla mi kacti?

Acil onlem yardimi: Pudranin fazla geldigi bolgeleri makyaj fircasiyla temizleyin. Bunu yaparken her zaman icin asagidan yukariya dogru hareket edin. Daha sonra kagit mendili yuzunuze bastirin. Bu sayede diger kalintilari da yuzunuzden almis olursunuz. Ayrica pudranizla ten uyumunu saglamak icin kirpiklerinize tekrar rimel surun ve dudaklarinizi tekrar boyayin.
Onlemler: Pudrayi surmeden once fircanizi her zaman kagit mendilin ustune iyice vurun ve fazlaliklari alin. Ayrica pudrayi her zaman yuzun orta bolumlerine surun.


Rujunuzu evde mi unuttunuz?
Acil onlem yardimi: Bu genellikle yemeklerde basimiza gelir. Dudak kalemi durur ancak rujdan eser kalmamistir. Boyle durumlarda her ise yarayan kreminizi dudaklariniza surun ve dudaklarinizi birbirine bastirin. En azindan onlari parlatmis olursunuz.
Onlemler: Sadece dudaklarinizin cercevesini degil ayni zamanda dudaklarinizin icini de dudak kalemiyle boyayin. Bu sayede her zaman dudaginizda renk kalacaktir.


Saclariniz yesil bir renk mi aldi?
Acil onlem yardimi: Yarim litre suyun icine iki adet C vitamini iceren aspirin karistirin ve saciniza surun. Bu sacinizda olusan yesilimsi goruntunun azalmasina yardimci olacaktir. Sari saclarin yesillenmesindeki en onemli etkenler klorlu havuzlar ve bakir borulardan akan kirecli sulardir.
Onlemler: Havuza gitmeden once saciniza “koruyucu sut” surun.


Tirnaginiz mi kirildi?
Acil onlem yardimi: Kirilan bolgeye ufak bir parca bant koyun, ustunu ojeleyin ve kurumasini bekleyin. Daha sonra da renkli oje surun. Bu sizi birkac saat idare edecektir.
Onlemler: Tirnak guclendiriciler kullanin. Her zaman tek bir yone dogru tirnaginizi torpuleyin. Bu sayede kirilmalari ve yirtilmalari onleyebilirsiniz.


Goz farinizin kalintilari mi akti?
Acil onlem yardimi: Kalintilari kesinlikle parmaginizla almaya calismayin. En iyisi yumusak uclu bir fircayla kalintilari fircalamanizdir. Son olarak da gozlerinizin altina transparan pudra surun.
Onlemler: Fari surmeden once gozunuzun altina transparan pudra surun. Bu sayede olasi akintilari kolayca yok edebilirsiniz. Veya farinizi surerken gozunun altina kagit mendil tutun. Krem farlarda akinti problemi olmadigindan bunlari tercih edebilirsiniz.


Allik fazla mi geldi?
Acil onlem yardimi: Krem alliginiz kipkirmizi yanaklarinizin olmasina yol actiysa o zaman hemen islak mendil yardimiyla fazlaliklari alin. Daha sonra dikkatlice yeniden fondoten surun. Bu islemi istediginiz allik rengini elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Onlemler: Krem alliklari hicbir zaman dogrudan yanaklarinizin ustune surmeyin. Once parmaklariniza bir miktar alin ve parmak uclarinizla yuzunuze dagitin.


Fazla miktarda jole
Acil onlem yardimi: Mukemmel bir makyajdan ve tamamen hazir olduktan sonra dusun altina girmek imkansizdir. Islak bir havlu alin ve sacinizi bununla iyice kurulayin. Bu sayede fazla gelen joleyi temizleyebilirsiniz. Son olarak da sacinizi kuru bir fircayla tarayin, fonleyin ve parmaklarinizla sekil verin.
Onlemler: Joleyi veya kopuk joleyi oncelikle elinize dokun. Ufak parcalar halinde saciniza surun, ihtiyac halinde biraz daha jole kullanin.


Rimel problemleri
Acil onlem yardimi: Guzel dalgalanan kirpikler yerine kirilmis veya kopmus kirpikleriniz mi var? Bu maalesef kirpik kivirma aletini rimelden once kullandiysaniz olmustur. Yapay kirpiklerle bu durumu duzeltebilirsiniz.
Onlemler: XXL kirpikler bu kis cok moda. Rimeli surmeden once kirpiklerinizi kivirin. Ayrica transparan bakim rimelleri kirpiklerinizin daha guclu bir sekilde cikmasina yardimci olur, unutmayin.


Tiras yaparken bir yerinizi mi kestiniz?
Acil onlem yardimlari: Ten renginde her boyda satilan yara bantlarindan evde mutlaka bulundurun. Bacaklarinizi tras ederken kanattiysaniz uzerine pamukla basinc uygulayin. Basinc ufak kan damarlarini kapatir. Bu sayede kanama daha cabuk durur. Sonra belli bile olmayacak ten renginde bir banti kanayan yerin uzerine yapistirin. Ince saten corabinizi giyebilirsiniz artik!
Onlemler: Her zaman tiras kopugu veya tiras jeli kullanin. Ve jiletin korelmemis olmasina ozen gosterin. Boylece tiras bicaginiz cok bastirmadan bile tuylerin yok olmasini saglayacaktir.
...gecce...

0 yorum: