11 Nisan 2007 Çarşamba

farenin hikayesi

Evin minik faresi, duvardaki catlaktan bakarken ciftci ve esinin mutfakta bir paketi actiklarini gordu.
Kendi kendine:
-"Icinde hangi yiyecek var acaba ?" diye dusundu.
Bir sure sonra gordugu paketin bir fare kapani oldugunu anladiginda yikilmisti.
-"Evde bir fare kapani var!, evde bir fare kapani var!" diye bagirarak telasla bahceye firladi.
Minik fareyi telas icinde goren tavuk, umursamaz ve bilgic bir tavirla basini kaldirdi ve gidakladi:
-"Zavalli farecik...Bu senin sorunun benim degil. Bana bir zarari olamaz kucucuk kapanin" dedi.
Tavuktan destek bulamayan farecik bu sefer telasla domuzun yanina kostu ve,
-"Evde bir fare kapani var!, evde bir fare kapani var!" diye adeta cirpindi.
Domuz anlayisla karsiladi ama,
-"Cok uzgunum fare kardes ama dua etmekten baska yapacagim bir sey yok. Dualarimda olacagindan emin ol" dedi.
Minik fare caresizlik icinde inege dondu ve ,
-"Evde bir fare kapani var, evde bir fare kapani var!" dedi.
Inek ;
-"Bak fare kardes, senin icin uzgunum ama beni ilgilendirmiyor." dedi.
Sonunda farecik, basi onde umutsuz sekilde eve dondu. Ciftcinin fare tuzagi ile bir gun tek basina karsilasmak zorunda oldugunu anladi.O gece evin icinde sanki olum sessizligi vardi. Minik farecik ac ve susuzdu. Tam yorgunluktan gozleri kapanacakti ki birden bir ses duyuldu.Gecenin sessizligini bolen gurultu, fare kapanindan geliyordu. Ciftcinin karisi, ne yakalandigini gormek icin yatagindan firladi ve mutfaga kostu. Karanlikta kapana, zehirli bir yilanin kuyrugunun kisildigini fark edememisti. Kuyrugu kapana kisilan yilanin cani yaniyordu ve aniden ciftcinin karisini isirdi. Ciftci, karisini apar topar doktora goturdu. Doktor, zehri temizledi sardi. Ciftci karisini eve getirdi, yatirdi. Karisinin
atesi yukseldi ve bir turlu dusmuyordu. Kadincagiz ates ve ter icinde kivranip duruyordu. Boyle durumlarda taze tavuk suyunun gerekli oldugunu herkes bilir,ciftci de bicagini alip bahceye kostu.

Karisi taze tavuk suyu corbasini icti, biraz kendine geldi.Karisinin hastaligini duyan komsular ziyarete geldiler. Onlara ikram etmek icin ciftci domuzunu kesti. Ciftcinin karisi gittikce kotuye gidiyordu. Yilan, belli ki cok zehirliydi. Birkac gun sonra ciftcinin karisi iyilesemedi ve oldu. Cenazesine cok sayida kisi gelince hepsine yeterli et saglamak icin Ciftci inegi mezbahaya yolladi. Fare tum bu olanlari buyuk uzuntu ile duvardaki deliginden izledi.

Birisi, sizi ilgilendirmedigini dusundugunuz bir tehlike ile karsi karsiya ise hepimizin ayni tehlikede olabilecegini hatirlayalim.
Hepimiz yasam denilen bu yolculukta yer aliyoruz. Digerimiz icin bir gozumuzu acik tutmali ve digerlerini cesaretlendirmek icin caba harcamaliyiz.

0 yorum: