23 Mayıs 2007 Çarşamba

Aşırı terlemeye karşı en etkili tedavi: Botox

Botox, ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışmasını geçici bir süre için bloke eder. Böylece, ter bezlerinin ter üretmesini engeller....

Bölgesel aşırı terlemenin kesin tedavisi, ter bezlerinin cerrahi metotlarla çıkartılmasıdır. Ancak bu yöntem oldukça zahmetlidir, üstelik de iz kalır. Bu nedenle pek tercih edilmez.

DİĞERLERİ ZAHMETLİ

Diğer bir tedavi yöntemi, özellikle el ve ayaklarda kullanılan 'ionferez'dir. Bu tedaviyi yürütmek için haftada en az 2 kez doktora gitmeniz gerekir. Başlangıçta kararlı davransanız da bu tempoya uzun süre katlanmak kolay değildir.

TER BEZİNİ ETKİLİYOR

Aşırı terlemeye karşı günümüzde kullanılan en etkili ve sorunsuz tedavi, 'botox'tur. Botox, ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışmasını geçici bir süre için bloke eder. Böylece ter bezlerinin ter üretmesini engeller. Botox, yapıldığı bölgedeki duyu hislerini etkilemez sadece ter bezlerini etkiler.

ÖNCE terlemenin yoğun olduğu bölgeyi belirlemek için, cildinize ter ile rengi değişen bir sıvı sürülür. Sonra çok ince uçlu iğnelerle, sık aralıklarla, az miktarda botox verilir.

Tüm işlem en fazla yarım saat sürer. Acı hissedilmemesi için, uyuşturucu bir krem veya sprey kullanılır. İstenirse iğne yapılacak bölge kısmi olarak uyuşturulabilir. İşlem bittiğinde günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz. Uygulamadan sonraki ilk hafta içerisinde düzelmeye başlarsınız. Giderek terlemeniz azalır, sorunlarınız ortadan kalkar.

Botox'un etkisi genellikle 7 ila 10 ay kadar süreyle devam eder. Etkisi geçmeye başlayınca yeniden uygulama yapılır. İonferez için haftada 2 kere işlem yaptırmanız gerektiğini göz önüne alırsanız, 7-10 ay adamakıllı konforlu bir süredir.

Yeniden botox yaptırmak istemezseniz, terleme düzeyi yavaş yavaş tedaviye başladığınız seviyeye geri döner.

Mavi forum

0 yorum: