23 Mayıs 2007 Çarşamba

Çingene modası

Karışık renklerin bir arada kullanıldığı, tropik ve batik desenli, işli-nakışlı, boncuklu, kloş etekler sokakları istila etti. Vitrinler, çingene modasının etkisi altında.



Çingenelerin bohem ruhu, yaz modasının genelini etkiledi. Üzerinde durmakta zorlandığımız ince topuklu ayakkabıların yerini, bize hareket serbestliği tanıyan platform topuklar aldı. Bu yazın en göze çarpan trendi ise etekler.

SICAKLARDA ÇOK RAHAT

Kimisi yamalı bohça gibi gözüküyor -ki İngilizler buna patchwork diyorlar. Kimi ise bir çiçek bahçesini andırıyor. Bazı etekler yerlere kadar, bazıları dizin hemen üstünde bitiyor. Altından dantel sarkanı da var, boncuk işlemeli olanı da. Çingene etekleri, hem bohem hem şık bir tarz oluşturuyor. En önemlisi de sıcaklarda çok rahat edeceksiniz! 1950'leri hatırlatan kabarık etekler de, özellikle gece tercih ediliyor. Aksesuvardan ayakkabıya kadar her şey gibi, etekler de etnik-otantik tarzın etkisi altında.

BONCUKLU KOLYELER

Mesela hafta sonu dışarı çıkarken, çiçekli çingene eteği, parmak arası terlik ve açık renk düz bir atlet bir arada giyilebilecek. Ama mutlaka birçok kez dolanan boncuklu kolyeler, püsküllü, deri ipli, tahta boncuklu etnik takılar, sallantılı küpeler, tahta bileziklerle birlikte.

RENGARENK ETEKLER

Diğer yandan, 1950'ler modası da, fiyonk ve dantel detaylarla varlığını sürdürüyor. 50'lerin tüllü, volanlı, kabarık etekleri de seçenekler arasında. Renkli parlak kumaşlardan dikilmiş, içinden tüller sarkan bu romantik eteklerin boyu diz hizasında.

BÜYÜK TAKI

Beli kuşaklı, pullu, boncuklu veya nakış işlemeli olan modellerden, hemen her markanın koleksiyonunda var. Herry, İpekyol, Park Bravo, Mango, Polo Garage, Topshop, Vakkorama, Roman, River Island, Derishow, Mudo Collection, Boyner ve YKM, en çok seçeneği bulabileceğiniz adreslerden birkaçı. Unutmayın, bu yaz takının büyüğü makbul. Küpe alacaksanız mutlaka en sallantısını, yüzük alacaksanız ceviz kadarını alın. Dirseğinize kadar bilezikler takarsanız kesinlikle hiç kimse sizi ayıplamaz. Kışın başlayan broş modası bu yaz da devam ediyor. Birbirinden şık takılarla, güzelliğinize ayrı bir hava katabilirsiniz...

Mavi forum

0 yorum: