22 Mayıs 2007 Salı

Moda da Teknoloji

Modanın vazgeçilmez bir parçası olabilecek, vücudun en uygun haritasını çıkaran "Bodymetrics" (Vücutölçer) herkesi sevindirecek gibi görünüyor. Bodymetric'ler tasarımcıların mükemmel giysiler yaratmasına olanak sağlıyor. Bu makine, vücudu tarama yoluyla en mükemmel ölçüleri hesaplıyor ve vücuda ışığın nasıl yansıyacağını gösteriyor.

İngiltere'deki Ulusal Ölçüm Araştırmaları'nın Britanyalıların vücut biçimleri ve ölçüleri üzerinde yaptığı gözlemlerin sonucunda, kadınların göğüsleriyle karınları arasında kalan kısmın son 50 yıl içinde 16,5 cm genişlediği tespit edildi. Böylece mağaza sahiplerinin giysi ölçülerindeki bu değişikliği yansıtma konusunda başarısız oldukları ortaya çıktı. İngiliz Modacı Tristan Webber, Bodymetric'lerin yardımıyla "Dijital Terzilik" yöntemlerini kullanarak yeni bir blucin kumaşı üzerinde çalışıyor. Webber "Giysi parçalarının tasarımında, bilgisayar ortamında oluşturulmuş bol bol resim ve program kullanıyorum ama özellikle bugünlerde vücudun haritasını çıkaran ve bu dijital ölçüleri giysi modellerinde kullanabileceğimiz ölçülere dönüştüren yeni yöntemleri kullanamaya başladım" diyor.

İngiliz model Jodie Kidd bu sistemin hayranı olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Bu teknoloji o kadar kolay ki. Sadece Bodymetric kabinine giriyorsunuz ve vücudunuzun bütün ölçüleri ortaya çıkana kadar bekliyorsunuz. Bu teknolojinin modada bir devrim yaratacağına inanıyorum".

Mavi forum

0 yorum: