21 Mayıs 2007 Pazartesi

Erkeðin de ilgi ve =?ISO-8859-1?Q?=FEefkate ihtiyac=FD?= var

Erkeğin de ilgi ve şefkate ihtiyacı var
Unutmayın, erkeklerin de çocuklardan hiçbir farkı yok. Onlar da ufak afacanlar gibi; aşırı ilgi, güleryüz, şefkat, anlayış ve özgürlük istiyor. Eşinizi yuvasında daha mutlu kılmak iistiyorsanız, onların beklentilerini de önemsemelisiniz.


Yeni çocuk sahibi olan ya da halihazırda çocukları olan erkeklerde, sabit birtakım fikirler oluşur. Eşleri için eskisi kadar önemli olmadıklarını düşünürler. Bu nedenle birçok erkek, çocuklarını kendilerine rakip olarak görür ve onları kıskanır. Eşlerini çocukları ile paylaşmak istemez. Bu durumda kadınlara iş düşüyor. Eşinize ilginizi olabildiğince belli etmeye bakın. Her fırsatta ona, sizin için hala tek olduğunu hatırlatın. Ayrıca ona karşı olan duygularınızın hiç azalmadığını gösterin ki, çocukları kendisine rakip olarak görmekten vazgeçsin.Yoksa eşiniz bu durumlarda kendini terk edilmiş, ilgiye susamış hisseder.

Duygularını dile getiremez
Sadece kadınlar mı anlaşılamamaktan şikayet eder? Elbette hayır. Aslında erkekler de bundan yakınır ama, bunu bir türlü belli edemezler. Kadınlardan farklı olarak, duygu paylaşımında yeterince açık olmazlar. Diyelim ki eşinizin büyük bir derdi var. Çok şey yapmanıza hiç gerek yok, sadece biraz daha dikkatli olmanız yeterli olacak. Yüzündeki mimiklerden, yaptığı hareketlerden onu anlamaya çalışın. Onun size açılmasını sakın beklemeyin, çünkü bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Gereksinmelerine dikkat edin. Gerisi gelecektir nasılsa!

Bırakın televizyon seyretsin
Erkeklerin çoğu, işten eve yorgun gelir ve dinlenmek ister. Bu durumlar için en ideali de televizyondur hiç şüphesiz. Birçok kadın ise sadece bu yüzden televizyona karşı bir düşmanlık besler ve erkeğe de böyle davrandığı için kızar.

Soru yağmuruna tutmayın
Oysa erkek, bu dinlenme anlarını yanındaki kadınla paylaşmak ister. Beklediği tek şey kadının yanına gelip ona sokulması, sevgisini hissettirmesidir. Soru bombardımanı yerine dinlenme anını birlikte paylaşmaktır. Sakin ve sessizce... Erkek açısından konuşmak için henüz erkendir. Önce dinlenmek ve televizyon keyfinin tadını eşiyle birlikte çıkartmak ister. Daha sonraki saatlerde, eşinin istekleri ve sorunları için elbette vakit ayıracaktır.

Gülümseyerek karşılayın

Erkeklerin çoğu, eve geldiklerinde güzel bir tebessümle karşılanmak ister. Kadınların büyük bir kısmı ise, bunun aksine asık bir surata bürünür. Bunun için geçerli sebepleri de her zaman vardır; gün boyu ev işiyle uğraşmak, çocuklarla ilgilenmek, vs... Evet tabii ki bunlar az şey değil ama, yine de unutmayın ki erkeğin asıl beklediği bir kral gibi karşılanıp sevgi görmektir. Bu sayede kendilerini iyi hissedebilirler. Hatta günün bütün stresi de böylece yok olabilir. Siz en iyisi mi, her ne olursa olsun erkeğinizi yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle karşılayın. Sorunlar mı? Onları akşamın ileri saatlerine erteleyin ve gecenin tadını çıkartın.

Fazla baskı sorun doğurur

Şefkatli olmak aşırı ilgi gösterip, baskıcı olmak anlamına gelmez. Bunu sakın unutmayın. Erkeklerin çoğu kendilerine yapışan ve karışan kadınlardan uzak durmaya çalışır. Onların en çok önem verdiği şey, kendilerine ait özel hayatlarının olması ve elbette ki ki özgürlükleridir. Bu nedenle eşinizin kimi zaman arkadaşlarıyla dışarı çıkmasını anlayışla karşılamalı ve ona gerektiğinden fazla karışmamalısınız. Baskıcı olmak, sadece aranızda sorun çıkmasına neden olur. Bu tarz davranışlardan olabildiğince kaçınmalısınız.



Takvim

Mavi forum

0 yorum: