21 Mayıs 2007 Pazartesi

Bu =?ISO-8859-1?Q?Yaz=FDn Modas=FD?=

Bu yaz dünya modası adeta çingeneler zamanı gibi. Onlar gibi takıp takıştırıp, onlar gibi giyineceğiz. İşte bunlardan birkaç örnek:

Dolgu Topuklar
Çingenelerin bohem ruhu, yaz modasının genelini etkiledi. Üzerinde durmakta zorlandığımız ince topuklu ayakkabıların yerini, bize hareket serbestliği tanıyan platform topuklar aldı. Platform topukların mantar ve hasır olmak üzere iki çeşidi var. Hasır olanlara hiç de yabancı değiliz; biz onu espadril olarak tanıyoruz. 80'li yıllarda her kadınının en az bir espadrili vardı. Bu yaz da öyle olacağa benziyor.

Şort, Mini Eteği Solladı
Geçtiğimiz yaz geri dönen mini eteğin tahtı, bu yaz sallanıyor. Çünkü kadınlar rahatlığı seçti ve oylarını şorttan yana kullandı. Bu yazın şort modelleri hem spor, hem de klasik. Önden tek pili olanları da var, yandan tek yırtmaçlı modelleri de. Klasik modeller ceketle kombine kullanılabiliyor. Bu yaz şehirde kısacık şortlar giyen iş kadınları görürseniz hiç şaşırmayın.

Her Şey Altın Suyundan
2004-2005 İlkbahar-Yaz sezonunun renk kraliçesi altın; yani dore. Ayakkabılardan çantalara, jean pantolonlardan tişörtlere kadar sanki her şey altın suyuna batırılmış. Altın ışıltısı her detayda kendini gösteriyor. Anneannelerimizde gördüğümüz kalın Trabzon bilezikler de çok moda oldu. Eğer gerçeğini almaya bütçeniz yetmezse, imitasyonlarını bulmak her zaman mümkün.

İnci, Takılarda Birinci
Size biraz çelişkili gelebilir ama bu kadar abartılı takının yanında bu yaz, takıların en zarifi olarak bilinen inci de yeniden moda oldu. İstiridyelerin yaptığı yuvarlak toplardan; yani gerçek incilerden satın almanız şart da değil. İnci görünümlü bir şeyler takmanız yeterli. Biz size pembe, siyah ve beyaz incileri öneriyoruz. İnci kolye ve küpe, birlikte takılıyorlar. Zaman zaman onlara inci bir broş da eşlik ediyor.

Etekle Her zaman
Bu yazın en göze çarpan trendi etekler. Kimisi yamalı bohça gibi gözüküyor -ki İngilizler buna patchwork diyorlar- kimi ise bir çiçek bahçesini andırıyor. Bazı etekler yerlere kadar, bazıları dizin hemen üstünde bitiyor. Altından dantel sarkanı da var, boncuk işlemeli olanı da.

Büyük Takı Çılgınlığı
Bu yaz takının büyüğü makbul. Küpe alacaksanız en sallantısını, yüzük alacaksanız ceviz kadarını alın. Dirseğinize kadar bilezikler takarsanız kimse sizi ayıplamaz. Kışın başlayan broş modası bu yaz da devam ediyor.

Diğer Trendler
Göğüs altında biten minik hırkalar. Merserize olanları.
Hasır çanta.
Tığ işi etek.
Her türlü çiçek deseni.
Puantiye. Geçen yaz aldığınız puantiyeli elbiseleri bu yaz da giyebilirsiniz.
Yılan derisi.
Bol paçalı pantolon.
Kemik çerçeveli gözlük.
Pul ve payetlerle süslü balerin pabuçları.
Beyaz.
Kapri.

Mavi forum

0 yorum: