12 Nisan 2007 Perşembe

Burak ile Levent (ibretlik bir olay)

Ibretle okudum...

Burak ile Levent

Onun adi Burak... Kendisine medyada rastlamissinizdir. Ya bir trafik kazasinin kahramani olarak, ya babasina borc verirken, ya da milyon dolarlik islere imza atarken... 28 yasinda... Bilkent Universitesi'nde okurken, Londra'ya burslu olarak yollandi ve ekonomi egitimi yapti. Askerlik gorevini henuz yapmadi... Tecilli!..
1988 Mayis'inda bir trafik kazasinda TRT Istanbul Radyosu Sanatcisi Sevim Tanurek'in olumune neden oldu. Sisli'de kirmizi isikta durmadi. Kazadan hemen sonra belediye arazozlerinin caddeyi bastan asagiya yikayarak 35 metrelik fren izini tamamen sildikleri, olayin cezai yonunun azaltilmasi icin Burak'a kazadan sonra uc ay oncesine tarihli ehliyet verildigi, Sevim Tanurek'in yakinlarinin azarlandigi, taniklarin hepsinin tehdit edilip korkutuldugu iddia edildi.
Adli Tip Trafik Ihtisas Dairesi, Burak icin "kusursuzdur" raporu duzenledi. Olen Sevim Tanurek 8/8 kusurlu bulundu!. Burak hapisten kurtuldu. Kusursuz raporunu veren dairenin Baskani Eyup Bey ise, daha sonra Turkiye Deniz Isletmeleri Genel Mudur Yardimciligina atandi.
2001 yilinda evlendi. Babasi, oglunun dugununde takilan 174 adet Cumhuriyet Altini'ni mal varligindaki artisin nedeni olarak acikladi. Ayrica, babasi 2001 yilinda verdigi mal beyaninda oglu Burak'a 220 bin ABD Dolari ve 55 bin Alman Marki borcu oldugunu acikladi. Universiteden yeni mezun, o zaman 22 yasindaki ogluna...
Babasi Ulker Grubu urunlerinin dagitimini yapan sirketteki hisselerini 1.2 trilyon liraya satana kadar, sirket yonetimini Burak surdurdu.
Ve Burak gectigimiz gunlerde bir kez daha gundemdeydi. Gida sektorundeki hisseler satilinca, hemen sirketler kurup denizcilik sektorune girdi. Yuzde 50 ortagi oldugu MB Denizcilik adli sirket, 95 metre uzunlugunda Safran 1 adinda bir kuru yuk gemisi aldi. Gemiyi satan Hasan Dogan, satis fiyatinin 2 milyon 325 bin dolar oldugunu soyledi. Burak, gemiyi ortagi ile birlikte 500 bin dolari pesin 36 ay taksitle satin aldi. Ayda 72 bin YTL odeyecekler.
Gemiyi satan Hasan Bey ise, 705 milyon dolara Istanbul'daki IETT Garaji arazisinin sahibi olan Dubai Seyhi El Maktum'un kucuk ortagi oldu. Ayrica, Hasan Bey'in ablasi Remzi Gur ile evli. Remzi Bey, Burak'i ve kardeslerini burslu olarak yurtdisinda okutuyor, babasinin yakin arkadasi, tatillerini onun yazliginda geciriyorlar.

*********
Onun adi Levent... 35 yasinda... Gazetelere, televizyonlara hic cikmaz. Ucretli bir calisan. Aylik maasindan baska bir geliri yok. Is Bankasi Fon Yonetimi Bolumu'nde calisiyor. Kolay para kazanmiyor. Risk aliyor, isvereni adina verdigi kararlardan dolayi stres oluyor, terliyor. Ulkenin en iyi universitelerinden ODTU'nun iktisat bolumunden mezun...
Eylul 2004'te kendi gibi ODTU mezunu olan Evren ile evlendi. Cankaya Kosku'nde sessiz sedasiz, sade bir dugun yapildi. Ne trafik kilitlendi ne de yabanci devlet baskanlari sahit oldu. Davetliler arasinda Kosk'ten bazi personel ve soforler de vardi. Taki takma merasimi yapilmadi. Gelinin gelinligi Versace gibi yabanci marka degildi, Ankara Olgunlasma Enstitusu'nde dikilmisti.
Vergisini milletin odedigi diger satafatli dugunlerin aksine, babasi, dugun nedeniyle Cankaya Kosku'nde o saatlerde tuketilen elektrigin bedelini cebinden odedi. Nikahi kiyan Cankaya Belediye Baskani, ciftten "Laik Cumhuriyete sadik evlatlar" yetistirmelerini diledi.
Istanbul'da 1 milyar 200 milyon liraya ev kiraladilar. Calisiyorlar. Buyuk ihtimalle ev gecindirirken zorlaniyorlardir. Cunku, Ocak ayinda bir erkek cocuklari oldu. Bu sevindirici olay da sessiz sedasiz gerceklesti, muhabir, kameraman falan izlemedi.
Levent, arada bir anne-babasini ziyaret icin Ankara'ya geliyor. Koruma istemiyor ve havaalanindan taksiye binerek Cankaya Kosku'ne ulasiyor. Ancak, satafatli ana kapi yerine, koske ziyaretcilerin alindigi 5 numarali kapidan giriyor. Nizamiyeden yuruyerek konuta cikarken, her seferinde Cumhurbaskanligi korumalarini sasirtiyor.
Birinin adi Burak, digerinin Levent...

0 yorum: