5 Haziran 2007 Salı

Uzun evlilik kadına yarıyor

Yapılan bir araştırmaya göre kadınlarda sağlıklı ömrün sırrı uzun evlilikte..

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar için sağlıklı bir hayatın sırrı uzun soluklu bir evlilik ve iki çocukta saklı. Ekonomik ve Sosyal Araştırma Konseyi'nin yürüttüğü çalışmada, 1911 ile 1941 arasında doğan 10 bine yakın kadının sağlık durumu incelendi.

Öncelikli olarak kadınlara sağlıklı bir yaşam için en az iki veya üç yıl aralıklarla çocuk sahibi olmaları tavsiye edildi. Ayrıca bilinenin aksine, 40 yaşından sonra çocuk sahibi olmanın kadını daha sağlıklı kıldığı ve ileriki yaşlardaki sağlık sorunlarını önlediği anlaşıldı. 21 yaşından önce bebek dünyaya getirenlerde ise depresyon benzeri bozukluklara yüzde 11 daha fazla rastlandı.

Araştırmaya göre, bir sonraki çocuğunu 18 aydan daha az bir aralıkla kucağına alanlar ve en az 5 çocuğu olan kadınlar da daha çabuk dünyaya veda ediyor. Araştırmayı yürüten Prof. Emily Grundy, "Görüldüğü gibi kısa aralıklarla çocuk sahibi olmak anneyi çok fazla etkiliyor" dedi. Evliliğin kadınları olumsuz da etkileyebildiğini söyleyen profesöre göre, evli kadınlar bekârlardan daha sağlıksız bir ömür sürebilir. Ancak özellikle tek eşle uzun beraberlik ömrü uzatıyor.

Mavi forum

0 yorum: