31 Mayıs 2007 Perşembe

Kadın sürücü en çok neden korkar?

Sürücüler arasında kadınların oranı her geçen gün artıyor. Her sürücünün araç sürerken korktuğu bazı şeyler var. Yapılan araştırmalar, kadın sürücülerin en büyük korkusunu ortaya koydu.




Kadın şoförler en çok lastiğin patlamasından korkuyor

Tüm sürücülerin ortak korkusu lastik patlaması yüzünden yolda kalmak. Kadınlar lastik değiştirmeyi sevmiyor. Araştırmalar gösteriyor ki kadınların üçte biri patlak lastikle bile yola devam etmeyi tercih ediyor

Lastik patlaması sürücülerin, özellikle de kadınların en büyük korkularından biri. Hele de hava karardıysa. Goodyear'ın Avrupa'da yaptığı bir araştırmaya göre, 10 kadından 8'ini yoğun trafiği olan bir yolda lastik patlaması, benzinin bitmesinden daha çok endişelendiriyor. Yüzde 29'u böyle bir durumda ilk iş olarak kocasını veya sevgilisini yardıma çağırıyor. Ama telefona sarılmayanlar da var. Kadınların üçte biri tehlikeli de olsa yola patlak lastikle devam etmeyi tercih ediyor.

Yine aynı markanın Türkiye'de yaptığı araştırmaya bakılırsa, sürüşe yönelik endişelerde, arabanın tekin olmayan bir yerde bozulmasından sonra ikinci sırada, yüzde 81 oranla anayolda lastik patlaması var. Ülkemizde her 10 sürücüden 6'sının en az bir kez lastiği patlamış. Sürücülerin yüzde 25'i lastiklerini kendileri değiştiremiyor. Yüzde 73'ü patladıktan sonra da gidebilen bir lastiğin hayalini kuruyor.

Tamirciye ulaşmak daha kolay

Tüm bu veriler Goodyear'ın "güvenli lastik" Runonflat'i tasarlamasına sebep oldu. Runonflat patladıktan sonra bile araç hakimiyetini kaybetmeden yola devam etmenizi sağlıyor. Bir benzin istasyonuna veya otomobil tamircisine ulaşmak için size zaman veriyor. Patlamış lastikle saatte 80 kilometre hızla, 80 kilometre yol yapabiliyorsunuz. Araca ve lastiğin patlama oranına göre bu mesafe 250 kilometreye kadar çıkabiliyor.

Diğer lastiklerden yüzde 20 daha pahalı olan Runonflat güvenli olmasının yanı sıra getirdiği avantajlarla kadınların başka yönlerden de işine yarayacak gibi. Mesela lastik değiştirirken elbiseleriniz kirlenme ihtimali ortadan kalkacak. Artık yedek lastik ihtiyacınız olmadığı için bagajınıza daha çok eşya doldurabileceksiniz.

Kadın kadına sürüş eğitimi

Marka geçen hafta Runonflat'i tanıtmak için Barselona'da bir basın toplantısı düzenledi. 15 ülkeden gelen 50 kadın gazeteci kadın yarış pilotlarının rehberliğinde "Kadın Kadına Etkin Sürüş Becerileri Eğitimi"ne katıldı. Formula 1 İspanya Grand Prix'sine de ev sahipliği yapan Circuit de Catalunya pistinde sık sık fren yaptılar, yola dizilmiş engellerden kaçtılar. Hem de patlak lastiğe rağmen yalpalamadan ve direksiyon hakimiyetini kaybetmeden. Bu eğitimde direksiyon sallayanlardan biri de bendim.

Milliyet

Mavi forum

0 yorum: