31 Mayıs 2007 Perşembe

İyi Arkadaş İlaç Gibi.! / 24 Nisan

İyi Arkadaş İlaç Gibi.!

Kadınlar için iyi bir arkadaşın ilaç gibi etki yaptığı ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalar, arkadaşlık ilişkisinin kadınlar için su ve yemek gibi hayati bir ihtiyaç olduğunu ortaya çıkarttı.

Duygular ön planda

Kadınlar için hayatın en büyük olmazsa olmazı, arkadaşlarıyla yapılan sohbetler. Dünya genelindeki araştırmalara göre; kadınların çok büyük bir çoğunluğu dertlerini paylaşmak için anneleri, eşleri ya da sevgililerinden daha çok arkadaşlarını tercih ediyor.

Erkeklerde ise, böyle bir durum söz konusu değil. Kadınların arkadaşlık ilişkisinin temelinde duyguları yatıyor. Bu nedenle de duygularını paylaşmak için arkadaşlarının olmasını istiyor. Erkekler ise ortak zevklerini paylaşabileceği arkadaşlıklar kurmayı tercih ediyor.

Erkeğin ölçüsü maç

Bu yüzden de kadınlar ile hemcinsleri arasında duygularını paylaştıkları için büyük bir bağ kuruluyor. Erkekler eğlendikleri insanların dostu olduğunu düşünürken, kadınlar ortak dertleri olan arkadaşlarıyla daha yakın bir ilişki kuruyor.

Erkekler dostlarını tanımlarken, "Birlikte maç izlerken çok eğlendiğim kişi" cümlesini çok sık kullanıyor. Dost kelimesi ise kadınlar için "Omuz omuza verip ağladığım kişi" anlamına geliyor. Bu arada, erkekler daha "geyik" konulardan bahsederken kadınlar hayatın anlamını tartışıyor.

Sağlığı bile etkiliyor

Amerika'nın en saygın okullarından Harvard Üniversitesi profesörleri, bu konuyla ilgili ilginç bir araştırma yaptı. Buna göre arkadaşı olmayan kadınların göğüs kanseri başta olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma riskleri, sosyal kadınlardan yüzde 40 daha fazla.

Bu nedenle kadınlar için arkadaşlık ilişkisinin yemek ve su gibi hayati bir ihtiyaç olduğunu söyleyen uzmanlar, şöyle konuştu:

"Kadınların mutlu olmasında aşk ve evlilik gibi duygusal hayatlarından daha çok iyi dostlara sahip olmak etkili oluyor."

Takvim


Mavi forum

0 yorum: