25 Nisan 2007 Çarşamba

Kozmetik masrafi nasil azaltilir?"

Kozmetik alisverisi keyifli olmasina keyiflidir de; ev kullanmadiginiz kozmetikle dolup tasarken, faturalar da kabarir. Peki elinizdeki kozmetikleri nasil hesapli bir sekilde kullanabilirsiniz?

Her kadin guzelligine duskundur. Kozmetik deyince de akan sular durur. Ote yandan kozmetik urunleri oyle pahali ki, insanin ici gitmiyor da degil. Bu konuda daha ekonomik davranmak arzusundaysaniz, sizin icin bazi onerilerimiz olacak. Unutmayin, guzel gorunmek demek, illa cok para haracamak demek degildir.

1. Cilt bakimi icin mutlaka guzellik salonuna gitmeniz gerekmiyor. Evde de peeling uygulayabilirsiniz, ustelik de kendi ureteceginiz bir formulle. Bir avuc toz sekeri biraz zeytinyagiyla karistirin ve karisimi dusta kullanarak olu deriyi atin. Bunla ugrasmak istemiyorsaniz bile, hem yuz, hem de vucut icin gayet hesapli peeling urunleri de satiliyor ve her halikarda guzellik salonunda odeyeceginizdan daha ucuza mal etmeniz mumkun.

2. Manikure yaptiramaya gidemiyorsaniz, sahtesini kendiniz de yapabilirsiniz. Tirnaklarinizi limon suyuna sokun. Daha sonra bir tirnak parlaticisiyla (torpu seklinde satilan ve tirnaklariniza masaj yapan) tirnaklarinizin uclarini parlatin. Boylece tirnak cilasina ihtiyaciniz kalmayacak!

3. Rujunuzun omrunu uzatin. Farkli tonlar icin ayri ayri rujlar kullanmak yerine, ufak hilelerle ayni ruju uzun sure kullanabilirsiniz. Ornegin; parlak bir goruntu icin, ruju, ince bir tabaka halinde dudaklariniza surdugunuz vazelinin uzerine surun. Yepyeni surulmus ruj goruntusu hosunuza gitmiyorsa, parmak uclarinizi kullanarak bunu degistirebilirsiniz. Mat gorunum icin biraz pudra surebilir, gece kullanmak icin de ruju koyu renk bir farla karistirabilirsiniz.

4. Sac urunlerini islak ve kuru kullanin. Iki ayri sekillendiriciye para odemektense, bir tanesini tum ihtiyaclariniz icin kullanin. Nemli saclariniza az miktarda sac kremi surerek elektriklenmesini engelleyin. Saciniz kuruduktan sonra da gene az bir miktar sac kremi surerek yumusak ve ucuskan bir goruntu elde edebilirsiniz. Ya da daha kalici ve sabit bir gorunum icin jole kullanip, kuruturken de biraz daha surup parlak gorunmesini saglayabilirsiniz.

5. Kozmetik depolari sizi bekliyor. Buralarda L'oreal, Maybelline, ya da Nivea gibi urunleri bulabilirsiniz ki, bunlar diger markalarla ayni kalitede olup, fiyatlari daha ucuzdur. Ozellikle rimel, ruj ve far gibi urunlerde deli gibi para odemenin hic anlami yok.

6. Yatirimi renklere yapin. Sik ve monokrom bir gorunum icin, ayni ton yanaklariniza, dudaklariniza ve cok pembe degilse gozlerinize uygulayabilirsiniz.

7. Cok amacli bir mucizeye var misiniz? Mesela vazelin. Bunu ister dudak koruyucusu, ister dudak parlatacisi olarak kullanabilirsiniz. Bu kadarla da kalmiyor, cildiniz kuruduysa, gene vazelinle nemlendirebilir ve kaslariniza parlaklik kazandirabilirsiniz. Ustelik de cok ucuzdur!

8. Nemlendiricilere gelince... Piyasada gene pek cok marka var. Bunlarin bir kismi digerlerine oranla cok daha ucuz ve ayni sonucu veriyorlar. Eger cildiniz karma ya da yagliysa, su bazli bir urun bulmaya gayret edin. Neutrogena gibi genel tuketiciye hitap eden urunler, hem son derece kaliteli, hem de cok daha ucuzdur

0 yorum: