18 Nisan 2007 Çarşamba

Ic Pilavli Tavuk

Ic Pilavli Tavuk


Kullanilacak Malzemeler
1 adet sogan
1 yemek kasigi yenibahar
100 gram dolmalik uzum
100 gram dolmalik fistik
1 butun tavuk (irice)
Yeterince tuz, karabiber
2 kasik tereyagi
2 su bardagi pirinc
1 firin poseti



Hazirlanma Sekli

Bir tencereye yag, fistiklar, ince kiyilmis sogan konulup yag ile beraber 1-2 dakika cevrilir. Ayiklanip yikanmis pirinc ilave edilip 1-2 defa cevrilir. Uzerine uzum, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardagi su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yari pismis olarak atesin alti kapatilir. Diger tarafta yikanmis, temizlenmis tavuk atese dayanikli firin posetine konulur. Icine ve etrafina yari pismis pilav doldurulur. Posetin agzi kapatilir ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavugun ustu kizarip pilav tavugun suyunu cekinceye kadar kizartilir. Pistikten sonra firindan cikartilir, poset bir makas yardimiyla kesilerek alinir ve sicak olarak servis yapilir.

0 yorum: