23 Nisan 2007 Pazartesi

Bir Hikaye

23 yil sonra rastladigi genclik askiyla evlendi. Ama bu kez araya azrail girdi

Turizmci Kayhan Arsoy 1974 yilinda 23 yasindayken, calistigi otelde Hulya Tuzunturk'e gonlunu kaptirdi. Birbirlerine asklarini bir grev sirasinda acikladilar. Iliskileri 4 yil surdu. Aileler evlilige karsi cikinca parasizliktan ayrildilar.

Otobuste yan yana geldiler
Askinin baskasiyla evlendigini duyan Arsoy da evlendi. Yillar gecti. Ikisi de eslerinden ayrildi. 23 yil sonra eski arkadaslarin toplantisinda gorusup kucaklastilar. Bir gece sonra otobuste yan yana geldiler. Bir daha hic ayrilmamaya soz verdiler.

Uc ay once evlendiler
Uc yil ruya gibi gecti. Tuzunturk'e kanser teshisi kondu. Arsoy, sevdigi kadini uc ay once evlilige ikna etti. Hulya Hanim perukla nikah masasina oturdu. Uc gun once olurken Arsoy'a "Seni oldukten sonra da sevecegim" diyordu...

23 yil bekledigi askini kaybetti

Turizmci Kayhan Arsoy, yillar once sevip ayrildigi kadini ikinci baharinda yine buldu. Yillar sonra evlendi ancak o 3 gun once kanserden oldu.

Turizmci Kayhan Arsoy, tam 32 yil once yani 23 yasindayken calistigi otelde kendisinden bir yas buyuk Hulya Tuzunturk'e gonlunu kaptirdi. Guzelligi ile herkesi pesinden kosturan Hulya da bu aska sessiz kalmadi. Iki asik birbirlerine olan sevgilerini sendikalarinin duzenledigi grevde itiraf edebildiler. Sevgililerin mutlulugu tam dort yil surdu. 1978 yilina geldiklerinde evlenmeye karar verdiler. Ancak ailelerin engeliyle karsilastilar. Her iki gencin de ailesi ekonomik nedenlerle bu evlilige karsi cikiyor, nuh deyip peygamber demiyordu. Kayhan da, Hulya da caresiz kaldi. Asklarini kalplerine gomup, ayrildilar... Her ikisi de iki ayri hayata dogru yola cikti. Hulya kisa sure sonra bir baskasiyla evlendi. Sevdigi kadinin evlendigini duyan Kayhan Arsoy da Hulya'yi bir turlu aklindan cikaramamasina ragmen baska bir kadinla, tek oglunun annesiyle hayatini birlestirdi. Zaman hizla gecti ve sevgililer birbirlerini bir daha 'asla' aramadi. Artik orta yasli bir kadin olan Hulya, bir sure sonra evlendigi adamla, kizinin babasiyla yollarini ayirdi. Kayhan Arsoy da, kisa sure sonra esinden ayrildi.

ILK GUNKU GIBI...
Kalplerindeki o eski ask dinmemis, birbirlerine olan ozlemleri her gecen gun artmisti. Ta ki 30 yil once karsilastiklari otel, eski calisanlarini bir araya getirmek icin bir gece duzenleyene kadar... Hayatlarinin ikinci baharlarini yasayan Hulya ve Kayhan, 2001 yilinda, otelin gecesinde karsi karsiya geldiklerinde ilk gunku heyecanla kucaklastilar. Ancak gece kisaydi ve yollari yeniden ayrilacakti. Birbirlerine ikinci kez huzunle veda eden sevgililerin yolu, bir gece sonra bir sehirlerarasi yolcu otobusunde kesisti. Yasamini Antalya'da surduren Kayhan Aksoy'un bindigi otobuse Hulyada Afyon'daki bir cenazeye katilmak icin bindiginde kullenmeyen ask yeniden alevlendi. Yol uzundu ve konusulacak cok sey vardi... Yan yana oturduklari koltuklarda sabahin ilk isiklarina kadar sohbet eden eski asiklar, bir daha ayrilmamak icin birbirlerine soz verdiler. Arsoy, sevdigi kadin icin ikinci kez Istanbul'a geldi. Yillar sonra bir araya gelen cift, ayni evi paylasmaya basladi. Mutlulugu gec de olsa yakalamislardi. Tam 3 yil ruya gibi gecti. Ancak 2004 yilinda Hulya'ya kanser teshisi konuldu. Aci gercege karsi ne Hulya ne de Kayhan Arsoy umudunu yitirmedi. Birbirlerini gec bulmuslardi, kolay birakmayacaklardi. Kayhan Arsoy, sevdigi kadini 3 ay once nikah masasina oturtmaya ikna etti. Gordugu tedavi nedeniyle saclari dokulen Hulya'nin peruk taktigi nikah toreninde sevgililer birbirlerine olunceye kadar birlikte olma sozu verdiler. Ve sozlerini de tuttular... Zorla gecen gunlerin ardindan Hulya 3 gun once hayata gozlerini yumdu.

"MELEK GIBIYDI"
Simdi sevdigi kadinin arkasindan gozyasi doken Kayhan Arsoy, "Yillarca nereye gitsem 'keske burada Hulya da olsaydi' dedim. Melek gibiydi. Onun tarafindan sevilmek gercekten gurur vericiydi" diyordu. Hulya'nin olumunden bir hafta once, yegeninin dugununde tum sevdikleriyle vedalastigini anlatan Arsoy gec buldugu askiyla yasadigi son anlari anlatirken de gozyaslarini tutamiyordu: "30 Agustos gecesi agirlasti. Ambulansla hastaneye giderken 'Beni gorebiliyor musun' diye sordum. Gozlerini acip, 'Seni gormez miyim' diye yanit verdi. Yogun bakimda kimseye gozunu acmadi. Ama bana gozlerini acti ve 'Oldukten sonra da seni sevecegim' dedi. Bir gun sonra onu kaybettim

0 yorum: