9 Haziran 2007 Cumartesi

"Kadın yumurtlayan tavuk değildir"

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, son günlerde gündemde sıkça yer alan taşıyıcı anne kavramını eleştirerek "Kadın yumurtlayan tavuk ve yedek parça haline getiriliyor" dedi.

Yeprem, eşlerin çocuklarının olmamasını kader olarak değerlendirmemeleri gerektiğini ifade ederek "Bu tedavi edilebilir hastalıktır. Babadan sperm, anneden de yumurta alınarak evlilik bağı ile bağlı olan insanların bu yolla çocuk sahibi olmaları dinen uygundur" diye konuştu.

Prof.Dr. Yeprem, sperm bankası, yumurta bankası yada taşıyıcı anne rahmi kullanma uygulamalarını gayri meşru yollar olarak değerlendirdi. Yeprem şunları söyledi: "Başkasının spermi ve yumurtası ile çocuk sahibi olmak gayri meşrudur. Taşıyıcı annelik meşru ve caiz değildir. Bu uygulama ile kadın yumurtalayan bir tavuk konumuna indiriliyor. Kadına adeta yedek parça muamelesi yapılıyor. Bu hem hukuki, hem ahlaki hem de İslami açıdan gayri meşrudur."

Yeprem, BM'nin yarın Endonezya'nın Bali bölgesinde gerçekleştireceği "Nüfus Fonu" toplantısında bu konunun da ele alınacağını belirtt

Mavi forum

0 yorum: