28 Mayıs 2007 Pazartesi

Kadinlara GÜvenlİk Tedbİrlerİ

BAYAN ARKADAŞLAR ZOR DURUMLARDA KALMAMANIZ DİLEĞİ İLE

ÖZEL HAYATIMIZDA GUVENLIK KONULARI

Bu metin, Amerika'li bir bayan adliye memuru tarafindan hazirlanan Uyari yazilarindan Türkce'ye cevrilmis. Kendisi bunlari, son yillarda cocuk veya yasli fark etmez, gün icinde saldiriya ugrayan, kacirilan veya öldürülen kurbanlarin sayisinin artmasindan dolayi hatirlatma olarak yazdigini belirtmistir. Ülkemizde ve özellikle de Istanbul'da durum farkli olmadigi icin, lütfen bir göz atip, sevdiklerinizle paylasiniz.

1) Vücudun en sert ve dayanikli bölgesi oldugu icin en iyi silahiniz dirseginizdir, kullanacak kadar yakinsaniz, dirseginizi savunma silahi olarak kullaniniz.

2) Hirsiz sizden cüzdaninizi istiyorsa, CÜZDANI ONA VERMEYINIZ. Bunun yerine, cüzdani uzak bir yere firlatmayi deneyiniz. Hirsiz sizden cok cüzdanla ilgilenirse, TERS ISTIKAMETE DOGRU hizla kaciniz.

3) Herhangi bir sekilde bir arabanin bagajinda kilitli kalirsaniz, ayaginizla arka farlari kirip cikartmaya calisin. Olusan bosluktan elinizi disari cikarip elinizi sallayarak dikkat cekmeniz mümkün olabilir. Aracin söfürü elinizi göremez, fakat arkadan gelen araclari sizin zor durumda oldugunu fark edebilir.

4) Özellikle bayan sürücüler, is cikisi, alisveris v.b.
Faaliyetlerden sonra, arabalarina binip birseylerle ugrasma egilimindeler (canta düzeltme, makyaj tazeleme, cüzdan yerlestirme, fatura kontrolü gibi). BUNU YAPMAYINIZ. Bu zaman, kötü niyetli kisilere aracin sag veya arka koltuguna binip, basiniza bir silah tutma zamani ve imkani verir. Araciniza biner binmez kapilari kitleyip, HEMEN hareket ediniz.

5)Araciniza park yerlerinde veya evinizin önünde binerken dikkat Etmeniz icin birkac öneri :
a) Araciniza binmeden saginiza, solunuza,arkaniza, ön ve arka koltuklarina ve yerlerine bakarak etrafi süpheli durumlar-kisiler icin kontrol edelim.
b) Sayet aracinizin yanina büyük bir kamyon veya Tir park etmisse, araciniza söför kapisindan degil, yan kapidan giris yapiniz. Bircok seri katilin, kurban kendi aracina binerken, kurbanlarini büyük araclarin icine cektikleri tespit edilmistir.
c) Aracinizin yanina park etmis olan aracin yan koltugunda tek basina bir erkek oturuyorsa, belki alisveris merkezine geri dönmek, sonra geri gelmek veya bir güvenlik görevlisinin sizi izlemesini rica etmek uygun olacaktir. Unutmayiniz ki, temkinli olmak, pisman olmaktan daha iyidir.
Hatta paranoid olmak, ölmüs olmaktan daha iyidir!

6) Merdivenleri kullanmaktansa, asansörü tercih ediniz. Issiz Merdivenler ve merdiven bosluklari her tür suc ve siddet icin uygun mekanlardir-özellikle de geceleri.



7) Bayanlar olarak cok duygusal ve sempatik yaklasimlarimiz olmaktadir. Bu devirlerde BUNDAN VAZGECÝN. Bazi seri katiller bunu kullanmak icin, ayagi kirilmis, bastona ihtiyaci olan, sakat kisiler rolünü oynamaktadir. Aracina binmesine yardimci olmanizi isteyebilir ve orada sizi yeni kurbanina cevirebilir.

8) Son bir güvenlik uyarisi daha : Son zamanlarda katil veya hirsizlar, kurban sectikleri ve yalniz olduklarini bildikleri bayanlarin kapisinin önüne, bebek veya cocuk aglamasi kaydedilmis teypler birakiyormus. Bu sesi duyan bayanlar meraktan veya merhametten kapiyi actiginda saldiriya ugrayabilirler. Lütfen her tür olagan disi ses, gürültü v.s.'de MUTLAKA ÖNCE YARDIM CAGIRINIZ.

Lütfen bu bilgileri, kendilerinde endise yaratmadan, ama konuya Yeterince önem ve ciddiyeti vererek, sevdiklerinizle ve hatta cocuklarinizla paylasiniz. Malesef her gecen gün daha güvensiz ve tehlikeli bir dünyada ve sehirde yasadigimiz icin, eslerimizi, arkadaslarimizi ve cocuklarimizi korumak icin onlari bilinclendirmemiz ve farkindaliklarini artirmamiz gerekiyor

ALINTIDIR

BU VATANIN EKMEĞİNİ YEYİP İHANET EDEN BİR GÜN EKMEĞİ YEDİĞİ YERDEN KURŞUNU YER

0 yorum: