5 Mayıs 2007 Cumartesi

Kadin ve erkek arasinda ki 45 temel fark bilgi

Ergenlik Sivilcesi: Erkeklerin sivilce sorunu daha fazladir.Bu da daha cok testosteron hormonundan kaynaklanmaktadir. Bu hormon yag bezlerini uyarir ve derideki gozeneklerin tikanmasina, dolayisiyla da sivilceye neden olur.

Vucut Kokusu: Erkeklerin vucut kokusu kadinlardan cok daha gucludur.

Saldirganlik: Erkekler kadinlardan daha saldirgan olup bedensel guc kullanimina daha egilimlidirler. Bunun aciklamasi da testosterona baglanmaktadir. Buna karsilik kadinlar kelimelerle saldirir ve savasirlar.

Spor: Spor konusunda erkekler kadinlardan daha hizlidir ancak kadinlar daha dayaniklidirlar.

Kan: Erkeklerde 4.5,kadinlarda 3.6 litre kan vardir.Erkek kani daha koyu kivamlidir,bir damlasinda 1 milyon kan hucresi vardir.Toplam olarak erkeklerde 1 santimetrekup kanda 5 milyon alyuvar vardir,bu da kadinlara kiyasla yuzde yirmi fazlalik demektir.Erkeklerin tansiyonu da kadinlardan yuksektir:140/ 88.Bu deger kadinlarda 130/80dir.

AIDS: Her dort AIDS hastasindan sadece biri kadindir. Nedeni ise kadinlarin baskin olan X krozomundan iki tane tasimasidir. Cunku bir saglikli, bir hasta gene sahip olsalar bile saglikli gen hasta gene baskin cikar ve hasta degil tasiyici olurlar. Erkeklerde ise Y geni hastalikli X genini baskilayamaz.

Yuzme Yetenegi: Kadinlar derilerinin altindaki yag tabakasi nedeniyle daha iyi yuzerler.

Yas Donumu: Kadinlar menopoz doneminde ates basmasi,uykusuzluk, sismanlama, gece terlemeleri ve vajina kurulugu gibi belirtiler yasarlar.Erkekler andropoz denen yas doneminde hemen hemen hicbir bedensel belirti yasamazlar.

Vucut Isisi: Erkeklerin vucut isisi kadinlardan daha yuksektir

Su: Erkek vucudunun yuzde 60-70'i sudan ibarettir.Kadin vucudundaki su orani ise yuzde 50-60 arasindadir.

Cinsel Organlar: Ana cinsel organlar erkekte vucudun disinda bulunur ve kolayca yaralanabilir. Kadinda vucudun icine gizlenmis olup korunmadadir.

Iskelet: Erkeklerin omuzlari daha genis , kollari ve bacaklari daha uzun, kemikleri daha agir, eklemleri de daha buyuktur. Buna karsilik kadinlarin kalca kemikleri daha genis, eklemleri daha esnektir.

Ses Telleri: Kadinlarin ses telleri daha kisa oldugundan sesleri daha tizdir.

Vucudun Agirlik Noktasi: Omuz ve kalca iskeletleri farkli oldugundan, kadinlarin agirlik noktasi erkeklerinkinden daha asagidadir.

Duyu Organlari: Kadinlarin isitme ve koklama duyulari daha gucludur. Buna karsilik erkekler isiga karsi daha hassastir. Erkek gozu ayrintilari daha iyi secer.

Enerji Harcamasi: Erkekler hareketsiz halde,vucudun metrekaresi basina ortalama 39,5 kalori yakarlar.Kadinlar ise 37 kalori. Erkegin gunluk kalori ihtiyaci 2700 kalori, kadininki 2000 kaloridir.

Yag: Erkeklerde kadinlarinkinin yarisi kadar yag dokusu vardir. Kadinlarda yag dokusu vucudun yuzde 27'sini olustururken, bu deger erkeklerde yuzde 15'tir.Kadin vucudunda erkeklerden 3,5 kg daha fazla yag vardir. Yag, erkeklerde karin bolgesinde toplanirken kadinlarda daha cok kalca, baldir ve gobekte yogunlasir.

Hastaliklar: Erkekler hayatlari boyunca kadinlardan ortalama 40 gun daha az hastalanirlar.

Dirsek: Kadinlar erkeklere kiyasla kollarini dirsekten 6 derece daha fazla acabilirler.

Kromozomlar: Erkek ve disilerde toplam 46 kromozom vardir. Bunlarin yarisi babadan, yarisi anneden gelir. Bu 46 kromozomun icinden iki tane cinsiyet hormonu vardir ki; bu erkekte XY, kadinda XX olarak bulunur.

Saclar: Kadinlarin saclari daha sIk ve daha direnclidir. Sac kokleri iki milim daha derinde oldugu icin erkeginki kadar cabuk dokulmez.

Deri: Erkeklerin toplam 1,8 metrekare, kadinlarin 1,6 metrekare derileri vardir.Kadini derisi daha ince ve kuru,bu yuzden de daha hassastir. Erkekte ter bezleri ve deri alti yag bezleri daha fazla oldugundan derisi yaglidir ve daha cok terler.

Akcigerler: Erkeklerin akcigerleri kadinlarinkinden yuzde 50 daha genis hacme sahiptir.

Yemek: Ayni kilodaki kisilerden, erkekler kadinlardan daha cok yemek ihtiyaci duyarlar;cunku metabolizmalari daha hizlidir.

Antikorlar: Kadinlar daha cok antikor uretirler, bu yuzden de erkeklere kiyasla bakteri ve virus hastaliklarina daha seyrek yakalanirlar.

Aglamak: Kadinlar erkeklerden 5 kat fazla aglarlar.Genellikle de saat 19.00-22.00 arasi.

Beyin: Erkek beyni yuzde 14 daha agirdir.Buna karsilik kadinlarda iki yarim kure arasindaki iletisim daha iyidir.

Dolleyebilme Yetenegi: Erkekler ileri yasa kadar, kadinlar ise menopoza (yaklasIk 50 yas civari) kadar dolleyebilme ve dollenebilme yetenegine sahiptir. Erkeklerde sicakligin artisiyla dolleyebilme yetenegi azalir. Kadinlarin dollenmeye musait olduklari en uygun olan oda sicakligi 17 derecedir.

Safrakesesi Tasi: Kadinlarin yuzde 20'sinde, erkeklerin yuzde 8'inde safrakesesi tasi olusur.

Kalp Atisi: Erkeklerin kalbi daha buyuktur ve daha yavas carpar: Dakikada ortalama 72. Bu deger kadinlarda 80'dir.

Gelisme: Bulug cagina kadar kizlar erkeklerden daha hizli buyurler (10'a 8 oraninda). Erkek cocuklar 14-15 yaslari arasinda gelismeye baslarlar ve 20 yasina kadar bu buyume gerceklesebilir. Kiz cocuklari en hizli 12-13 yaslari arasinda gelisirken 17-18 yasinda bu gelisme durur.

Sicaklik Duyarliligi: Kadinlar kalin yag dokulari nedeniyle soguga daha dayaniklidirlar.

Yaslanmak: Erkekler kadinlardan daha hizli yaslanirlar. 55 yasindaki bir kadin bedensel gucunun yuzde 90'ina sahiptir. Oysa ayni yastaki bir erkek gucunun sadece yuzde 70'ine sahiptir. 35 yasindaki bir erkegin damar sistemi 50 yasindaki bir kadininkine esdegerdir. Buna karsilik kadinda sadece cilt daha ince oldugundan cabuk yaslanip kirisir. Kadinlar yaslanma olayini psIkolojik olarak erkeklerden cok daha kolay kabullenirler.

Kaslar: Erkekler kadinlardan yuzde 50 oraninda fazla kas gucune sahiptir. Bulug caginda erkeklerde kas hucrelerinin sayisi 20 misli, kadinlarda 10 misli artar. Erkekler kadinlardan ucte bir oraninda daha gucludurler.

Bulug: Erkekler bulug cagini 10-15,kadinlar 9-14 yaslari arasinda yasarlar.

Yasam Suresi: Erkeklerin ortalama omru 71,5 yil, kadinlarin 78 yildir.

Bacaklar: Erkeklerin bacaklari daha uzun ve kaslidir. Bu yuzden kadinlardan daha hizli kosar, daha uzaga ziplarlar.

Vucut Olculeri: Erkek ortalama 175 cm boyunda ve 73,5kg agirligindadir. Gogus cevresi 98,5cm , beli 80,4cm'dir. Kadin ortalama 160cm boyunda olup 61,2kg'dir. Gogus cevresi 90,1; kalca genisligi 96,5cm; beli 74,3cm'dir.

Adem Elmasi: Girtlaktaki adem elmasi adli cikinti sadece erkeklere hastir.

Solunum: Erkekler dakikada ortalama 16 kez soluk alip verir. Kadinlar ise dakikada 20-22 kez soluk alip verir. Her iki cinsin gunde soluduklari miktar ise ayni olup 12 bin litredir.

Cinsel Organda Tuylenme: Genital tuylenme,erkeklerde gobege kadar cikarken kadinlarda gobegin altinda yatay bir cizgide biter

0 yorum: