5 Mayıs 2007 Cumartesi

Aile Diyeti

Haftanin alti gunu ayri alternatiften dilediginizi secin. Butun kahvaltilarin toplam kalori orani sadece 250. Yedinci gune ne oldu dediginizi duyar gibiyim. Pazar gunu ( tabii ki cok asiriya kacmadan ) istediginiz gibi bir kahvalti sofrasi hazirlayin ve pazar sabahin keyfini cikarin.

Corn flakes, meyve suyu ve yogurt: Bir ufak kaseye corn flakes ile sutu karistirin. Bir su bardagi sekersiz portakal suyu ve en kucuk boy yogurt ile kahvaltiyi tamamlayin.

Haslanmis yumurta ve tost : Bir adet haslanmis yumurta, yagsiz beyazpeynirli tost ve sekersiz bir fincan cay.

Domatesin tadi : 1,2 dilim kepek ekmegi2 dilim domates, 1 parca beyazpeynir ve bir su bardagidomates suyu.

Sosisli kahvalti : Bir buyuk boy sosisi izgarada pisirin. Yanina dana jambon ve kasarpeynirinden olusan yagsiz bir tost hazirlayin. Sekersiz bir bardak cayi ihmal etmeyin.

Yogurdun lezzeti : Bir kucuk kap yogurt, bir adet muz ve bir dilim tost ile birlikte bir fincan sekersiz kahve.

Meyve salatasi : Bser adet kivi, bir adet muz, bir elma ve iki dilim karpuzu diyet yogurt ile karistirin. Sekersiz bir fincan cayi unutmayin.

Zevkli aksam yemekleri
Diyeti bie keyif haline getirebilmek icin once onu bir iskence haline getirmek icin once onu bir iskence olmaktan cikarin. Gunun en keyifli ogunu olan aksam yemeklerini hep birlikte zevk haline getirin. Haftanin belirli aksamlarini sebze ve meyve kuru olarak secin. Kendinize ve ailenize hicbir sinir koymadan dilediginiz kadar meyve, sebze yiyin. Ancak, kabuklu olan meyvelerin kabuklarini soymadan... kutur kutur bir elmayi isira isira yemenin keyfini surun. biliyoruz sebze ozellikle erkekler tarafindan tercih edilmiyor. o halde bir gunu de baliga ayirmaya ne dersiniz? tabii ki izgara olmak kosuluyla! zaten baligi parcalamadan yemek cok daha makbul! leziz bir palamut baligini izgarada yapip butun aile birlikte yemek hic de fena olmaz.

Aksam Yemekleri Icin Alternatifler

Keyifli aksam yemekleri icin size uc tane onerimiz var. Bir deneyin bakalim hosunuza gidecek mi?

Kremali domates soslu makarna ve yogurt:
bir porsiyon kremali domates sosunu 125 gram pisirilmis spagetti ile karistirin. uzerine Parmesan peyniri dokun ve mevsim sebzeleriyle servis edin. Yemegin yanina bir kucuk kap yogurt da alabilirsiniz.

Feslegen soslu makarna:
200 gram fiyonk ya da burgu makarnanin ustune feslegen ilave edin. Uzerine Parmesan peyniri dokun. makarnanin yanina sebze katarak servis edin.

Mantarli Kereviz: dort adet orta boy kerevizin icini oyun. 250 gram mantar, sivri biber, domates, maydonoz ve dereotunu dograyi karistirin. uzeirne sivi yag ve bir tatli kasigi seker ekleyerek karistirin. kerevizlerin icine bu karisimdan koyarak az suyla karistirin.

0 yorum: