14 Haziran 2007 Perşembe

Yolcu otobusune silahli saldiri

ISTANBUL-Izmit arasinda yolcu tasiyan Metro Turizm’e ait otobus, sabah saatlerinde Kocaeli'nin Gebze Ilcesi'nde silahli saldiriya ugradi. 29 yolcusu bulunan otobuse 5 mermi isabet ederken, olayda olen ve yaralanan olmadi. Saldirinin, iki firma arasinda cikan rant kavgasindan kaynaklandigi saniliyor.

Istanbul Silivri’den Izmit’te yolcu tasiyan Metro Turizm’e ait yolcu otobusu, D-100 Karayolu Gebze Tatlikuyu mevkiinde kimligi belirsiz kisilerin silahli ve tasli saldirisina ugradi. Sabah erken saatlerde meydana gelen olayda otobuse bes mermi isabet ederken, aracin camlari kirildi. Otobuste bulunan 29 yolcu saldiri ile birlikte buyuk panik yasadi. Yolcular saldiri sirasinda kendilerini korumak icin yere yattilar.
Sans eseri olen ve yaralanin olmadigi olayda, yolcu otobusunun sag yan ve on camlari kirildi. Saldirinin ardindan ilce Emniyet Muduru Ali Sahinli ve cok sayida polis olay yerine gitti.
Otobus soforu Semih Sarigun, ozel bir tasimacilik firmasina ait iki minibusun kendilerini sikistirdigini ileri surdu. Minibusten inen ve elinde silah bulunan kar maskeli bir kisinin otobuse ates ettigini, o sirada yol kenarinda bekleyen yaklasik 25 kisinin de taslarla otobuse saldirdiklarini iddia etti. Sarigun, “Iki kisinin elinde silah vardi. Yuzunde kar maskesi olan bir kisi bize dogru ates etmeye basladi. Otobusun sag camina 5 el ates edildi. Yol kenarinda hazir bekleyen 25 kadar kisi de otobusun on camlarina tas atti” diye konustu.
Otobus yolcularindan Mucahit Kurt ise canlarini zor kurtardiklarini belirterek, “Ne oldugunu anlayamadik. Birden silah sesleri duyduk ve otobusun camlari kirildi. O sirada otobusun icinde buyuk panik yasadik. Hepimiz canimizi kurtarabilmek icin yere yattik. Tek yapabildigimiz olmemek icin dua etmek oldu” diye konustu. Saldiriya ugrayan yolcu otobusunde bulunan yolcular, daha sonra yine Metro Turizm’e ait baska bir otobusle Izmit’e goturuldu.
Olayla ilgili cok yonlu sorusturma baslatildi. Bu arada Metro Turizm’e ait otobuse yapilan saldirinin, rakip firma arasinda yasanan rant kavgasindan kaynaklandigi ileri suruldu.

0 yorum: