18 Haziran 2007 Pazartesi

Tacizciye ofke dinmiyor

Sirnak'ta 2 kiz cocugunu oldurdugu, 6 kiz cocuguna da tacizde bulundugu iddiasiyla tutuklanan A.B. tedavi icin getirildigi hastanede ofkeli bir grup tarafindan linc edilmek istendi. Grubu polis guclukle engelledi.
Sirnak'ta onceki hafta 2 kiz cocugunu oldurdugu, 6 kiz cocuguna da tacizde bulundugu gerekcesiyle tutuklanan A.B, (21) rahatsizligi nedeniyle Sirnak Devlet Hastanesine getirilirken linc edilmek istendi. Tecavuz zanlisi A.B'nin cezaevinden getirildigini ogrenen cok sayida vatandas hastane onunde toplandi. Zanlinin disari cikarilmasini bekleyen grup, A.B'nin cikarilmamasi uzerine zorla hastaneye girmeye calisti. Hastane kapsini kiran gruptan bazilari, kendilerini engelleyen polise tas atti. Bunun uzerine polis havaya ates acarak ve biber gazi kullanarak grubu uzaklastirdi. Atilan taslar nedeniyle bazi polis araclarinin ve hastanenin camlari kirildi. Yeniden toplanan ve A.B'nin kendilerine verilmesini isteyen vatandaslarin hastane onundeki bekleyisi surerken, destek amaciyla olay yerine jandarma birlikleri cagrildi. Emniyet Muduru Salih Gokalp ile kentte taninmis kisilerden Baki Kutlu, polis panzerinin uzerinde vatandaslara bir konusma yaparak sakinlestirdi. Grubun hastane onundeki bekleyisi halen suruyor.
Sirnak'ta onceki hafta yakalanan A.B, "13 Aralik 1999'da Sirnak kent merkezinde 13 yasindaki E.Y'ye tecavuz girisiminde bulundugunu, kizin karsi koymasi uzerine E.Y'nin kafasini kuma gomup, cinsel organina hortum sokarak oldurdugunu, "19 Ekim 2006 gunu ise Nur Mahallesi'nde 13 yasindaki S.E'ye tecavuz ettikten sonra kafasini tasla ezerek oldurdugunu soyledigi belirtilmisti. A.B'nin ayrica cesitli tarihlerde 6 kiz cocugunu da taciz ettigi bildirilmisti.

0 yorum: