18 Haziran 2007 Pazartesi

Jambonlu peynirli frittata

1 porsiyon: 165 kalori
6 porsiyon
Hazirlama suresi: 25 dk.

Frittata Italyan tarzi omlete verilen isimdir. Fransiz omletinden daha kalindir ve daha uzun sure pisirilir.

Malzemeler:


- 6 yumurta
- 150 gr. Jambon
- 1 ad. kucuk boy kuru sogan
- 1 ad. yesil sivri biber
- 3/4 su bardagi taze lor peyniri
- 2 ad. orta boy domates
- 1/4 su bardagi cedar peyniri
- tuz, biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi

Yapilisi:

- Sogani, biber ve jambonu kucuk, kucuk dograyin.
- Kalin tabanli bir tavaya zeytinyagini koyup iyice kizdirin. Sogan ve biberi atip cevirerek pisirin. Jambonu ekleyin. Hepsini birlikte biraz daha pisirin
- Bu sirada yumurta, lor peyniri ve biraz karabiberi iyice cirpin. Tavada pisen sebzelerin uzerine dokun. Orta isida pisirin. Bir spatula ile kenarlarini kaldirip ustteki pismemis yumurtalarin alttarafa gecmesini saglayarak pisirmeye devam edin.
- Daha sonra omleti firina dayanikli bir kaba aktarin. Firinin izgarasini calistirip ust taraf da pisene dek ortalama 2-3 dakika kizartin.
- Uzerine domates dilimleri ve rendelenmis cedar peynirini koyup peynirler eriyene dek piraz daha firinda tutup cikarin. Sicak servis yapin.

0 yorum: