8 Mayıs 2007 Salı

Davraz

UlasimSehir merkezinden kayak tesislerine belediye otobus seferleri duzenlenmektedir. En yakin hava alanina (Suleyman Demirel Havaalani) 58 km. uzakliktadir.

Cografya
Davraz Dagi Akdeniz Bolgesinin Goller yoresinde, Egirdir ve Kovada Golleri arasinda yukselen ve Isparta Ovasini kusatan dag kutlelerinden biri olup, 2637 m yukseklindedir. Karasal Iklimin hukum surdugu merkezde kayak mevsimi aralik-nisan aylari arasidir. Kar kalinligi 50-200 m dir.Ciplak bir yapiya sahip olan dagda cesitli kis sporlarina imkan veren parkurlar bulunmaktadir.

Konaklama ve Diger Hizmetler
Kayak Merkezinde 50 yatak kapasiteli ve 150 kisilik restoran bulunduran Kayak Evi'nin yanisira Il Merkezinde ve Egirdir ilcesinde bulunan toplam 600 yatak kapasiteli otellerden faydalanilabilir.

Mekanik Tesisler ve Pistler

Uzunlugu 1155m olan, 1000 kisi/saat kapasiteli telesiyej tesisi mevcuttur. Alt Istasyon Yukseltisi1674m, Ust Istasyon Yukseltisi 1961m dir. 4 km'ye ulasan uzun parkurlar bulunan Davraz Kayak Merkezinde Kuzey Disiplini, Alp Disiplini, Tur Kayagi, Snow Board, Tele Mark yapilmaktadir.

0 yorum: