10 Haziran 2007 Pazar

Anadolu kadını, kendine bakıyor

Anadolu kadını, kendine bakıyor

Avon Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Pazarlama Müdürü Binnaz Dinçer, satış potansiyeli açısından büyük şehirler ile Anadolu şehirleri arasında büyük farklılıklar olmadığını belirtti.

Türkiye’de kadınların daha çok makyaja önem verdiğini, bu yüzden satışlarda makyaj ürünlerinin ön planda olduğunu söyleyen Binnaz Dinçer, “Kadın her yerde kendine bakıyor ya da en azından kendine bakan kadın bizim müşterimiz oluyor. Satış potansiyeli açısından bir fark yok” dedi.

Dinçer, doğrudan satış sektöründe faaliyet gösteren Avon’un, 2003 yılı sonu itibariyle Türkiye’de 100 bini aşkın temsilcisi bulunduğunu söyledi. Bu rakamın beklentilerinin altında bir rakam olduğunu, Türkiye’de daha gidecek çok yol bulunduğunu ifade eden Dinçer, “Bin nüfusa 3 temsilci gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla rahatça 200 bin temsilciye ulaşmamız gerekir” dedi.

Binnaz Dinçer, Avon’un 2003 yılının Mayıs ayında Eczacıbaşı ile olan ortaklığını bitirdiğini anımsatarak, Avon yönetiminin Türkiye’den çok şey beklediğini dile getirdi. Binnaz Dinçer, 2003 yılını iyi kapattıklarını belirterek, bunda dövizde çok fazla dalgalanma yaşanmamasının payının büyük olduğunu vurguladı.

“KADIN HER YERDE KENDİNE BAKIYOR”
Dinçer, Türkiye genelinde, büyük şehirler ile Anadolu şehirleri arasında satış potansiyeli bakımından büyük farklılıklar olmadığını belirterek, şu görüşleri dile getirdi: “Kadın her yerde kendine bakıyor ya da en azından kendine bakan kadın bizim müşterimiz oluyor. Satış potansiyeli açısından bir fark yok. Hatta daha orta çaplı şehirlerde daha başarılıyız. Çünkü büyük şehirlerde alternatif çok ama orta veya küçük şehirlerde alternatif az olduğu için Avon daha cazip geliyor. Fiyatları da uygun olduğu için tercih ediliyor.”

Binnaz Dinçer, Türkiye’de kadınların daha çok makyaja önem verdiğini, bu yüzden satışlarda makyaj ürünlerinin ön planda olduğunu söyledi. Kadınların en çok satın aldığı ürünün ruj ve göz kalemi olduğunu kaydeden Dinçer, cilt bakımının da bazen para bazen de eğitimsizlik nedeniyle pek tercih edilmediği dile getirdi.

Dinçer, satış temsilcilerinin yüzde 95’inin bayanlardan oluştuğunu belirterek, başarının bölgeyle değil kişinin performansıyla ilgili olduğuna işaret etti


Mavi forum

0 yorum: