6 Mayıs 2007 Pazar

Parfumunuzu saklamak icin


Parfumunuzu saklamak icin

Aldigimiz parfumleri actiktan sonra iyi kosullarda saklarsak, kokulari 6 ay ile bir yil arasinda dayanir. Peki, kokuyu cildimizde uzun sure nasil tutabiliriz?

Gun isigi ve hava ile temas, parfumleri bozan oksidasyonu saglayan faktorlerin basinda gelir. Bu nedenlerden dolayi, parfum sisesinin kapagi, kullandiktan sonra siki bir sekilde kapatilmali ve parfumun gun isigindan korunmasi icin tercihan kutusunda saklanmalidir.

Parfumlerin buzdolabinda saklanmasi parfumunun dengesini bozar ve kokusunda degismelere neden olur. Parfum ve eau de parfume'lerin buzdolabinda saklanmamalari gereklidir. Eger sogutulmus ve tazeleyici bir urun kullanmak istiyorsaniz aftershave veya cologne formlari almalisiniz. Bu urunler buzdolabinda da saklanabilirler.

Bir parfumun cilde tatbik edilmesinden sonra kokunun kaliciligi ortalama 3 saat kadardir. Yikandiktan sonra, cilde nemlendirici yaglar surulmus ve daha sonra parfum tatbik edilmisse sure uzar. Deniz seviyesinden yukseklere ciktikca parfumun etkisini kaybetmesi hizlanir. Daha sicak havalarda ve nemin yuksek oldugu durumlarda kalicilik artar.

Parfumun saca ve sac diplerine uygulanmasi da yanlistir. Sacin ve sac diplerinin yagli ortami, parfumun yapisini degistirebilir ve kokuyu bozabilir. Ayrica parfumunuzdeki alkol, sacli derinizin kurumasina neden olabilir.

Parfumunuzun kaliciligini ve etkinligini arttirmak istiyorsaniz, parfumunuzu nabiz hissettiginiz deri noktalarina, boyun, kulak arkasi, bilekler, dirsek ici bolgelerine

0 yorum: