6 Mayıs 2007 Pazar

Hirsiz

Hirsizin biri, bi apartmanin catisina cikip gozune kestirdigi bi dairenin anten kablosunu kesmis. Evin ahalisi o sirada televizyon seyrediyomus. Yayin kesilince, TV'yi bir-iki kurcaladiktan sonra, "Bozuldu heralde" diye dusunup, yatmislar.

Ertesi gun adam ise gittikten sonra kapi calinmis. Kapida mavi is onluklu biri. Adamin karisina, "Yenge, beni abi gonderdi. Sizin televizyon bozukmus galiba. 'Alin da bir bakin' dedi" demis. Kadincagiz da ne bilsin, vermis tabii televizyonu. Aksam adam eve geldiginde televizyonu gormeyince sormus haliyle. Kadin da, "Aa! Sen bi usta gonderip aldirdin ya gunduz" demis. Isin asli ortaya cikinca adam dumur olmus. Yapacak bi sey olmadigindan televizyonun uzerine bi bardak soguk su icmisler.

Aile olayin oldugu hafta sonu balkonda kahvalti yapiyomus. Bizim hirsiz da o sirada asagidan islik cala cala gecmez mi?! Kadin o an hirsizi tanimis ve "Bey, televizyonu calan iste buydu!" demis. Adam hemmen pijamalarla apar topar asagiya inip hirsizi kovalamaya baslamis. Herif tazi gibi kosuyomus. Bizim adamcagiz da, garibim, gurur meselesi yaptigindan dalagini tuta tuta kovaliyomus.

Bes dakika sonra evin kapisi calinmis. Bi adam, evin hanimina, "Yengecim abi hirsizi yakaladi. Simdi karakoldalar. Pantolonuyla, cuzdanini istiyor" demis. Kadin da vermis tabii ki normal olarak.

Bu arada bizim adam hirsizi uzun bir sure kovalamis ama nafile, herif sokak aralarinda kaybolup gitmis. Umudu kalmayinca kan ter icinde eve donmus. Kapidan girer girmez, televizyonun ustune bir de pantolon ve cuzdanin gittigini ogrenince o sokla koltuga yigilip kalmis. Vay be. Bu hirsiz milletinden korkulur valla...

0 yorum: